Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κοινό μέτωπο από τους δημάρχους για να αντιμετωπιστεί το μείζων θέμα της αστυνόμευσης-εγκληματικότητας στην παραμεθόρια περιοχή

Μετά την συνάντησή τους στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου οι Δήμαρχοι Νεστορίου Καστοριάς, Κονίτσης, Πωγωνίου και Φιλιατών εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την αθέτηση των υποσχέσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένζια, ο οποίος με τις αποφάσεις του απογύμνωσε τα σύνορα σε άνδρες και εξοπλισμό.
Οι 4 Δήμαρχοι και αποφάσισαν να αποστείλουν υπόμνημα στην ηγεσία του Υπουργείου, και να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά  και τους Υπουργούς κ.κ. Δένδια και Αβραμόπουλο.
Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πρέπει επιτέλους το κράτος, πέραν από τις υποσχέσεις, να ενεργοποιηθεί επί της ουσίας». «Για το κοινό πρόβλημα των παραμεθόριων δήμων ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς» πρόσθεσε.
Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής σε σπίτι

Συνελήφθησαν, χθες (10-12-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός συνεργός τους,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής. 
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο ανήλικοι δράστες μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι 72χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, έγιναν αντιληπτοί όμως από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν έξω από το σπίτι  από διερχόμενους πολίτες και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι της παθούσας, τους  ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Με το ισχύον σύστημα στις 18 και 25 Μαΐου οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, στις 18 και 25 Μαΐου.
Ο κ. Μιχελάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με τυχόν αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, ο δεύτερος γύρος (25 Μαΐου) των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συμπέσει με τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Πριν τα Χριστούγεννα η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης στους αγρότες

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Άμεσα αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης, ύψους 23 εκατ. ευρώ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ενώ σταδιακά έως το τέλος του 2013 θα γίνουν οι πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (65 εκατ. ευρώ), μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (8 εκατ. ευρώ) καθώς και η καταβολή 27 εκατ. ευρώ σε καπνοπαραγωγούς.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ο 49χρονος καλλιεργούσε σε κτήμα δεκαεπτά (17) δενδρύλλια

Συνελήφθη χθες (10-12-2013) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών , οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 49χρονο, βρήκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (7,92) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια σε αποθήκη και σε κτήμα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 εκατοστά έως 1.10 μέτρα
(270,3) γραμμάρια κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο νέο ιστορικό επίπεδο του 27,4% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

«Πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και η Μακεδονία-Θράκη με ποσοστό 30% και 30,4% 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ανεργία τον Σεπτέμβριο έφτασε στο νέο ιστορικό επίπεδο του 27,4%!
Η ανεργία αυξήθηκε οριακά κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%) και κατά 1,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (26%).
Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Σεπτέµβριο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.327.859 άτοµα.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 54.128 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 (µείωση 1,5%) και αυξήθηκαν κατά 5.397 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 0,1%).
Αντίστοιχια οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 (αύξηση 5,9%) και κατά 14.023 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 1,0%).
Όσο για τους οικονομικά μη ενεργούς (άτομα που δεν έχουν και δεν αναζητούν εργασία) µειώθηκαν κατά 25.175 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 (µείωση 0,8%) και κατά 5.296 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (µείωση 0,2%).
Σύμφωνα, πάντως, με την ανάλυση της ΕΛΣΤΑΤ τους τελευταίους 4 µήνες παρατηρείται µια σχετική σταθερότητα στο εκτιµώµενο εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας αν και επισημαίνεται ότι χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος µηνιαίων εκτιµήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγµατικά επέλθει µια σηµαντική µεταβολή στην τάση µεταβολής των µεγεθών της απασχόλησης και της ανεργίας.

Στις γυναίκες η ανεργία έφτασε το 31,4% και στους άνδρες το 24,5% ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα εξακολουθεί να δέχεται η ηλικιακή κατηγορία των 15-24 όπου το ποσοστό φτάνει το 51,9%.

ΟΑΕΔ: Στους 851.600 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στους 851.600 διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που αναζητούσαν δουλειά, αριθμός μειωμένος κατά 0,27% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο (853.896).
Από τους αναζητούντες εργασία, οι 410.855 (ποσοστό 48,25%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 440.745 (ποσοστό 51,75%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 345.957 είναι άνδρες (ποσοστό 40,62%) και οι 505.643 είναι γυναίκες (ποσοστό 59,38%).

Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 226.578 άτομα (ποσοστό 26,61%), στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 54 ετών διαμορφώθηκε σε 532.566 άτομα (ποσοστό 62,54%) και στην ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω σε 92.456 άτομα (ποσοστό 10,86%).

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Η Ιερά Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κόνιτσης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον πρωτομάστορα της Λευτεριάς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΔΑΠ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου: Προστασία ζητάνε οι κάτοικοι του Πωγωνίου

Οι κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου ζητάνε προστασία.
Στην παρακάτω διαδικτυακή διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε παρέμβαση Πωγωνήσιου,  στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ, που αφορά στην ανυπαρξία φύλαξης των συνόρων, στην έξαρση της εγκληματικότητας στα χωριά μας, καθώς και στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία της ζωής αλλά και των περιουσιών των λιγοστών κατοίκων που απέμειναν στα χωριά.
Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιβολή του νέου φόρου – χαράτσι ακινήτων.

Δείτε:

Στην εκδήλωση - επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει με 10 χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων μελών της, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:30 στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού (λεωφόρος Ποσειδώνος) που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με τα Κρητικά αποδημικά Σωματεία

Η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης και τα Κρητικά Σωματεία σας προσκαλούν στην εκδήλωση "100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα", η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:30 στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού (Λ. Ποσειδώνος, Αθήνα).
To πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διανεμηθεί εκεί και περιλαμβάνει, εκτός από τη συμμετοχή  των Κρητικών Σωματείων  και τη συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με ηπειρώτικη μουσική κομπανία και 10 χορευτικά από τους Συλλόγους μέλη της, στην Αττική.
Η παρουσία σας, θα είναι τιμή και χαρά για μας.
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος των Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής

Στέλλα Συμβουλάκη-Κουρή

Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της Σπυρίδωνα Βλάχου

Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, θα τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, την Πέμπτη τελώντας μνημόσυνο, υπέρ του ιδρυτή της Σχολής αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Βλάχου.
Συνέχεια θα επακολουθήσει φιλολογικό μνημόσυνο στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας με ομιλητή τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αγαθοκλή Τσατσούλη, με θέμα «Στη μνήμη του Σπυρίδωνος Βλάχου ιδρυτού της Σχολής Βελλάς: Σκέψεις ενός αποφοίτου της Σχολής».
Πρόγραμμα της εκδήλωσης
*Πέμπτη ώρα 7:15 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και στις 8:30 π.μ. Θεία Λειτουργία.
Στις 10 π.μ. θα ακολουθήσει Μνημόσυνο για τον  ιδρυτή της Σχολής Βελλάς και στις 10:30 π.μ. θα προσφερθεί κέρασμα στην αίθουσα υποδοχής της Ακαδημίας.
Στις 11:30 π.μ. θα λάβει χώρα Φιλολογικό Μνημόσυνο, με χαιρετισμό του Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής της Ακαδημίας Βελλάς και ομιλία του κ. Αγαθοκλή Τσατσούλη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με απόδοση βυζαντινών ύμνων από τη χορωδία της Ακαδημίας και παρουσίαση του Τόμου Πρακτικών του Συνεδρίου της Εκατονταετηρίδος της Σχολής Βελλάς, ενώ στη 1:30 μ.μ. θα προσφερθεί γεύμα στους επισκέπτες.

Άρτα: Συνελήφθη 27χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη χθες (09-12-2013) το μεσημέρι στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 26χρονο ομοεθνή του, παράνομο μετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  Άρτας.