Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ηπειρώτικη βραδιά το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, στο 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού (AgroFestival) του Δήμου Αχαρνών

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πολλών ηπειρώτικων συλλόγων της Αττικής και με ''ψυχή'' την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, άρχισε το 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού (AgroFestival) του Δήμου Αχαρνών.
Ο Δήμος Αχαρνών αναγνωρίζοντας την προσφορά του ηπειρώτικου αποδημικού στοιχείου της Αττικής, αφιέρωσε ειδική βραδιά στην ηπειρώτικη παράδοση και πολιτισμό.
Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών θα παρουσιάσει ηπειρώτικα δρώμενα που θα αναδεικνύουν τις παραδόσεις των Ηπειρωτών. Αποκορύφωμα θα είναι το ψήσιμο της παραδοσιακής ηπειρώτικης με χόρτα πίτας, που θα ψηστεί μπροστά στους παρευρισκόμενους και φυσικά θα μοιραστεί, παράλληλα με άλλες πίτες που θα προσκομίσουν οι γυναίκες του Συλλόγου, με την συνοδεία τσίπουρου, παραγωγής μελών της αχαρναϊκής ηπειρωτικής αποδημίας, που παρασκευάστηκε τον περασμένο χρόνο στην πατρώα γη.
Με την ολοκλήρωση των Ηπειρώτικων παραδόσεων θα αρχίσει Ηπειρώτικο πανηγύρι, με μουσική και τραγούδι ηπειρώτικης κομπανίας, που θα παίξει μόνο σκοπούς της Ηπείρου. Φυσικά θα αποδώσουν παραδοσιακούς χορούς τόσο το χορευτικό της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, όσο και των άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων που συμμετέχουν με περίπτερα στο agrofestival του Δήμου Αχαρνών. Και φυσικά θα ακολουθήσει χορός και διασκέδαση για όλους.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:30 και θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών.
Καλή διασκέδαση σε όσους παραστούν.

Κοψοχρονιά θέλουν να πάρουν τη «Δωδώνη» οι μνηστήρες της!


Εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας
Προβληματίζει Έλληνες και κυρίως ξένους επενδυτές η κατάσταση στη χώρα
Την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στη «Δωδώνη» Διοικητικό Συμβούλιο, για να αποφασιστεί η προκαταβολή που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους, πληθαίνουν οι φωνές που ανησυχούν για το κατά πόσο θα κυλήσει ομαλά ή όχι, η διαδικασία πώλησης της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολλοί από τους «μνηστήρες» της επιδιώκουν να την πάρουν… κοψοχρονιά!
Ως γνωστόν, στις 25 Ιουνίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ, για την κατάθεση -από πλευράς ενδιαφερομένων- δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Δωδώνης».
Όμως, η έντονη αβεβαιότητα που υπάρχει στη χώρα, το δυσμενές οικονομικό κλίμα, οι δυσκολίες προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και η καχυποψία με την οποία βλέπουν πολλοί Έλληνες και ξένοι επενδυτές το επιχειρηματικό κλίμα στην χώρα μας, ίσως βάλουν κάποια εμπόδια στο μέλλον της «Δωδώνης», όποιο και αν είναι αυτό.
Το παράδειγμα της ΕΒΖ…
Σύμφωνα με πηγές, η ανησυχία που επικρατεί για το μέλλον της κραταιάς Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Μάλιστα, όπως έγραψε και η «Καθημερινή», η διστακτικότητα με την οποία κινούνται ξένοι επενδυτές φάνηκε και στην περίπτωση πώλησης μιας άλλης θυγατρικής της ΑΤΕ, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Στο πρόσφατο άνοιγμα των φακέλων με τις δεσμευτικές προσφορές για την εταιρία, φάνηκε, ότι μόνο 3 από τους αρχικά 10 ενδιαφερόμενους, κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά και από αυτούς έλειπαν οι μεγαλύτερες ξένες εταιρίες! Μάλιστα, οι προτάσεις των τριών εταιριών χαρακτηρίζονται από πολλούς απογοητευτικές.
Καθοριστικές οι εκλογές…
Πάντως, αυτή τη στιγμή άπαντες στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και περιμένουν τις εκλογές. Από αυτές θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει τελικά και με τον διαγωνισμό, που λήγει, μόλις λίγες ημέρες μετά τις κάλπες.
«Υπάρχει στάση αναμονής στην εταιρία εν όψει των εκλογών, όμως είναι βέβαιο, ότι το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, όποια Κυβέρνηση και αν εκλεγεί. Η κατάσταση στην οικονομία και οι δυσκολίες στην πραγματοποίηση επενδύσεων αποτελούν σημαντικά εμπόδια και για τους ξένους, αλλά και για τους Έλληνες. Ας ελπίσουμε, ότι στο τέλος η «Δωδώνη» δεν θα πέσει θύμα της δυσμενούς κατάστασης» έλεγαν χθες στελέχη από τη «Δωδώνη».
Ανοιχτά ζητήματα…
Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», που υπογράφει ο κ. Ηλίας Μπέλλος, στην περίπτωση της «Δωδώνης» υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τους μετόχους μειοψηφίας, δηλαδή τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. «Οι ξένοι είτε δεν θα κατέβουν, είτε θα καταθέσουν προσφορές που θα εκτιμήσουν ότι τους καλύπτουν από όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και από την επιστροφή στη δραχμή, οπότε θα είναι πολύ χαμηλές, εκτιμούν νομικοί κύκλοι που παρακολουθούν τις διαδικασίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.
Ήδη έφυγε ένας…
Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από την «κούρσα» για την εξαγορά της «Δωδώνης» αποσύρθηκε ένας «μνηστήρας», η γνωστή εταιρία Arla, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να εμπλακεί στον πλειοδοτικό διαγωνισμό. Με βάση όλα τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή οι χειρισμοί όλων στο θέμα της «Δωδώνης». Και αυτό, γιατί πρόκειται για μια εταιρία- στολίδι, που κοσμεί την Ήπειρο και βέβαια, πρέπει να παραμείνει σε χέρια Ηπειρωτικά.
Είναι γεγονός, ότι μέσα στις τόσο δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ήπειρος, χρειάζεται μια ισχυρή «Δωδώνη», που θα συνεχίσει να είναι στήριγμα για την τοπική οικονομία, αλλά και για τον ευαίσθητο κλάδο της κτηνοτροφίας, που δοκιμάζεται από την δίνη της κρίσης.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

Περιοδεία του Γιάννη Δημαρά το Σάββατο 9 Ιουνίου, στα Γιάννενα

Τον Νομό Ιωαννίνων θα επισκεφθεί αύριο, Σάββατο 9 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», κ. Γιάννης Δημαράς.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Δημαρά έχει ως εξής:
- 10.00 : επίσκεψη στην αγορά των Ιωαννίνων
- 12.00 : συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου OLYMPIC, Μελανίδη 2 & Μιχ. Αγγέλου, τηλ. 26510 22233, 25888
- 18.00 : επίσκεψη στα χωριά Ροδοτόπι και Ελεούσα.

ΠΟΕ-ΟΤA: Αποφάσισε αποχή από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και την προετοιμασία τους

Προκήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου

Σύμφωνα με την απόφαση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα απέχουν από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου, ενώ για το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουνίου προκηρύχθηκε 48ωρη απεργία.
Αιτία για την αποχή αποτελεί -όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση- «ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός και εξευτελισμός των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει την απόφαση για την καταβολή αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης… Δεν αποδεχόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι γ' κατηγορίας τη στιγμή που άλλες κατηγορίες θα αμειφθούν με ποσά των 1.500 και 2.000 ευρώ που αντιστοιχούν με τα σημερινά δεδομένα σε 4 μισθούς ενός εργάτη καθαριότητας».
Και καταλήγει η ανακοίνωση:
 «Η όλοι θα αμειφθούμε το ίδιο ή όλοι θα απασχοληθούμε τσάμπα… Αλλά όλοι…».

Ένα εκατ. ευρώ το κονδύλι για την αποζημίωση των υπαλλήλων στις εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης, ύψους 1.000.000 ευρώ, για την αποζημίωση στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών προτείνει διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου και τη μείωση του λειτουργικού κόστους αναμετάδοσής τους με επείγον έγγραφό του που απέστειλε προς τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους δήμους της χώρας.
Ειδικότερα, το υπουργείο προτείνει να χρησιμοποιηθεί το fax για την αποστολή και λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς και οι τηλεφωνικές συνδέσεις του Δικτύου «Σύζευξις» των υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών (όπου φυσικά υπάρχει δίκτυο «Σύζευξις»), έτσι ώστε να εκμηδενιστεί και το τηλεπικοινωνιακό κόστος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Επισημαίνεται, δε, ότι όπου δεν είναι δυνατή η μετάδοση με fax, πρέπει να βρεθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης, οι οποίοι όμως πρέπει να αφήνουν το «ίχνος» της μεταδιδόμενης πληροφορίας (όχι, όμως, τηλεγράφημα ΟΤΕ).
Επίσης, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, θα χρησιμοποιηθούν και τα 5.000 κινητά τηλέφωνα που θα δοθούν σε εκλογικούς αντιπροσώπους, μία διαδικασία που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις συνέβαλε ουσιαστικά στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, καθώς επιτεύχθηκε από πολύ νωρίς η συγκέντρωση αντιπροσωπευτικού δείγματος από το σύνολο της επικράτειας, δίνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών τη δυνατότητα να παρουσιάζει από πολύ νωρίς μία εικόνα που να προσεγγίζει τα τελικά αποτελέσματα.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Στις ΔΟΥ οι οφειλές για το χαράτσι

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν μεταβιβαστεί από τη ΔΕΗ οι οφειλές των καταναλωτών για το ειδικό τέλος ακινήτων και θα διευθετούνται μέσω των ΔΟΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Στις 30 Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας το τέλος ακινήτων για το 2011. Σε κάθε περίπτωση πελάτη με χρέος από το ειδικό τέλος, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του.
Στις περιπτώσεις πελατών όπου οι λογαριασμοί τους περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές για το ειδικό τέλος και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012 σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό που κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ειδικού τέλους θα επιστραφεί στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.
Όποιος επιθυμεί να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού μπορεί ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ για την είσπραξη.

Ανταλλαγή Νέων "Eθελοντής. Να ζεί κανείς η να μη ζεί" στην Ελλάδα - Κουκλιούς, Πωγωνίου

 Από τις 21 μέχρι και τις 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση μία Ανταλλαγή νέων στο Δήμο Πωγωνίου με τίτλο:
Εθελοντής, να ζει κανείς ή να μη ζει;
Στην Ανταλλαγή Νέων συμμετείχαν 24 νέοι από 3 διαφορετικές χώρες(Ελλάδα, Βουλγαρία και Λετονία ) και μάθανε μέσω μεθόδων μη τυπικής μάθησης για τον εθελοντισμό, για την ανάπτυξη που μπορεί να αποφέρει ο εθελοντισμός στην ύπαιθρο καθώς και την καλλιέργεια της συνείδησης του Ευρωπαίου πολίτη.
Κατά την διάρκεια της Ανταλλαγής Νέων, οι νέοι ανταλλάξαν εμπειρίες, ξεπεράσανε τις πολιτιστικές διαφορές τους και το εμπόδιο της μη κοινής γλώσσας και μάθανε για το πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.
Επίσης συλλέχθηκαν πάνω από 70 σακούλες απορριμμάτων από τον καθαρισμό στη περιοχή Αγίους και πραγματοποιήθηκε ανακύκλωση χαρτιού στα χωριά Κουκλιούς, Αρετή, Παρακάλαμος, Βήσσανη, Δολιανά και Καλπάκι. Εδώ μπορείτε να δείτε την εκπομπή 5+ από το κανάλι ΕΤ3 όπου μας επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης χαρτιού στο χωριό Παρακάλαμος.
Πραγματοποιήθηκε επίσης μία ημερίδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δολιανών με τίτλο:
Ο Εθελοντισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της υπαίθρου όπου οι μαθητές που ζουν σε κοντινά χωριά εμπνευστήκαν να γίνουν εθελοντές και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου τους καθώς επίσης ενημερωθήκανε και για το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, τα οφέλη του καθώς και πως μπορούνε να συμμετάσχουν σε αυτό. Eπίσης οι συμμετέχοντες σχεδίασαν ένα φυλλάδιο που προάγει τον εθελοντισμό και θα διανεμηθεί το προσεχές μέλλον.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες απο την Ανταλλαγή Νέων.
Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την Ανταλλαγή Νέων και να ακούσετε τη συνέντευξη ενός μέλους της ομάδας μας, τον Θωμά Τσίκο Cermeli. Αναφέρετε για τα αποτελέσματα της Ανταλλαγής και τα μελλοντικά μας σχέδια.
θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πωγωνίου για τη φιλοξενία του, τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την ασφαλή μεταφορά μας, το εργαστήριο κρεάτων Ντίμης στα Ιωάννινα και το κρεοπωλείο Κατζές στο Καλπάκι για το κρέας τους καθώς και το εστιατόριο Το πέτρινο στη Βήσσανη για τη παραχώρηση του εξοπλισμού του.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές απόψεις σχετικά με αυτήν την ανταλλαγή νέων από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Πωγωνίου και τους συμμετέχοντες:
• Με ιδιαίτερη ικανοποίηση φιλοξενήσαμε στην περιοχή μας από 21 μέχρι 28 Απριλίου νεολαίους από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα τον εθελοντισμό. Ενός θεσμού - μίας αξίας που στις μέρες μας επικαιροποιείται όσο ποτέ άλλοτε και αποτελεί καθοριστική συνιστώσα της κοινωνικής συνοχής.
Μας ικανοποιεί δε επιπλέον το γεγονός ότι τούτη η πρωτοβουλία ήταν ποιόν νέων του δήμου μας, οι οποίοι πρωτοστατούν στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ο Δήμος Πωγωνίου είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί το αντάμωμα νέων από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς δίνει τη δυνατότητα στη νέα γενιά όχι μόνο να συναναστρέφεται, να συζητάει, να ανταλλάσσει απόψεις- ιδέες- αξίες, να προβληματίζεται, να εργάζεται να αφυπνίζεται και. να αφυπνίζει και να λειτουργούν εν τέλη μέσα από τούτη την πολιτισμική ώσμωση και καταλήγει στην διαπολιτισμική αγωγή που έχει ανάγκη η πολυπολιτισμική, πια, κοινωνία μας.Ντάλλας Ιωάννης Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου.
• Το πρόγραμμα της ανταλλαγής νέων ήταν εμπειρία ζωής, γιατί κατάφερε να συνδυάσει τις απαραίτητες δραστηριότητες(καθαριότητα, ανακύκλωση) με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου (παιχνίδια, συζητήσεις, εκδρομές). Και περάσαμε πολύ καλά ενώ κάναμε όλες τις δραστηριότητες. Δεν είχα ποτέ τόσο πολλή διασκέδαση και γέλιο καθώς ήμουν σε συνεργασία με άγνωστα άτομα. Η Μεγαλύτερη προσωπική μου επιτυχία κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής ήταν ότι έμαθα πώς να επικοινωνώ με τους ανθρώπους με διαφορετικά επίπεδα γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Έμαθα επίσης πολλά για τους άλλους πολιτισμούς και μίλησα φράσεις σε άλλες γλώσσες. Kristīne Zvejniece από τη Λετονία
• Κάθε μέρα από την ανταλλαγή με εξέπληξε, γιατί ήταν ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη. Όλοι γίναμε πολύ φιλικοί, μάθαμε ο ένας από τον άλλο και την ίδια στιγμή είχαμε πολλή διασκέδαση! Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής ήταν ότι έπρεπε να χρησιμοποιώ τα Αγγλικά και δεν φοβάμαι να το κάνω πια, επίσης έμαθα κάποιες λέξεις και φράσεις στα ελληνικά - (Βασικά ζήτησα χαρτί για ανακύκλωση χαρτιού σε έναν ντόπιο και ο ίδιος με κατάλαβε!). Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας σε ορισμένες πτυχές έμαθα για τους ανθρώπους και για το πόσο όμορφο είναι οι διαφορές μας περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από αυτή την ανταλλαγή νέων πιθανώς να γίνω περισσότερο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος. Inta Žaime από τη Λετονία.
• Η ανταλλαγή νέων ήταν πολύ καλή προγραμματισμένη, είμαι ευτυχής που είδα φημισμένα μέρη. Ήταν όνειρό μου να μάθω και να δω την Ελλάδα Αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής άκουσα και είδα πράγματα που δεν έχω ακούσει ή δει έλαβα πολλές χρήσιμες πληροφορίες για μένα. Έχω επίσης καλούς νέους φίλους εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό. Μετά από αυτή την ανταλλαγή θα δώσω μεγαλύτερη προσοχή στις εθελοντικές δραστηριότητες. Jānis Lielmanis από τη Λετονία.

• Το πρόγραμμα της ανταλλαγής νέων ήταν πολύ ενδιαφέρον Μου άρεσε, όπως όλοι οι άλλοι . Δεν ήξερα καλά αγγλικά και είμαι χαρούμενη που οι εκπαιδευτές με βοήθησαν να επικοινωνήσω με όλους τους άλλους συμμετέχοντες, έτσι ξεπέρασα το εμπόδιο της γλώσσας.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της ανταλλαγή ήταν η ημερίδα μας στο γυμνάσιο των Δολιανών, γιατί ενθαρρύναμε πολλούς μαθητές να γίνουν εθελοντές. Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω σε άλλες ανταλλαγές νέων στο μέλλον, γιατί εκεί θα μπορούσα να μάθω πολλά νέα πράγματα. Ευαγγελία Μπούτλα από την Ελλάδα.
• Η ανταλλαγή ξεπέρασε όλες μου τις προσδοκίες. Όλα στο πρόγραμμα από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο ήταν υπέροχα. Μετά το τέλος του προγράμματος θα προσπαθήσω να ενθαρρύνω όσους περισσότερους μπορώ για τον εθελοντισμό, τον καθαρισμό του περιβάλλοντος, την αποδοχή όλων των ανθρώπων ασχέτως αν προέρχονται από άλλες χώρες και είναι διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας. Θα με χαροποιούσε ιδιαιτέρως αν συμμετείχα ξανά σ’ ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Ευγενία Δόσιου από Ελλάδα.
• Το πρόγραμμα της Ανταλλαγής ήταν πολύ χρήσιμο, διασκεδαστικό και καλό για την προσωπική μου ανάπτυξη. Ήρθα να συμμετάσχω σε αυτή την Ανταλλαγή με σκοπό να βοηθήσω στο να εμπνεύσω άλλους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές και σκέφτομαι πως τα κατάφερα αρκετά καλά. Η μεγαλύτερη επιτυχία της Ανταλλαγής ήταν η ανταλλαγή των εμπειριών μας στον εθελοντισμό μεταξύ μας και ιδιαιτέρως με Έλληνες μαθητές. Αυτή η Ανταλλαγή μου άρεσε πολύ. Inna Petrova Ilieva από τη Βουλγαρία.
• Αυτή η Ανταλλαγή Νέων ήταν μία καταπληκτική εμπειρία στην οποία όλοι μάθαμε πολλά για τους εαυτούς μας και άλλους ανθρώπους. Αυτό το σχέδιο μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε καινούργιους φίλους από άλλες χώρες και να μάθουμε για τους πολιτισμούς τους. Για εμένα η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι κατά τη διάρκεια της Ανταλλαγής ξεπεράσαμε το εμπόδιο της γλώσσας. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα σχέδια σαν και αυτό όπου ακόμα περισσότεροι νέοι θα μπορούσαν να λάβουν μέρος. Hristo Ivaylov Hristov από τη Βουλγαρία.
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Μια απάντηση στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Μάγκο

Δολιανά  07-06-2012
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΓΚΟ

Δεν θεωρούμε καλή την τακτική, ούτε αισθανόμαστε και την ανάγκη να απαντάμε σε σχόλια και άρθρα άκρατου λαϊκισμού, που απλώς προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί, το έλλειμμα Δημοκρατικής ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πωγωνίου.
Όμως επειδή θεωρούμε ότι τα ελατήρια των προθέσεων του συνάδελφου Μιχάλη Μάγκου είναι αγαθά, και επειδή έχει το θάρρος της υπογραφής του, θα το κάνουμε σε σχέση με το δημοσίευμά του σε blog του Πωγωνίου την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012.
Εμείς ως Παράταξη, αλλά και ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούμε να μένουμε θεατές ενεργειών και καταστάσεων που υποβιβάζουν τους θεσμικούς ρόλους των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πολιτική αξιοπρέπεια επιτάσσει υπευθυνότητα, παρρησία, τήρηση διαδικασιών και διαγραφή της έννοιας «πολιτικό κόστος».
Η πρωτοπορία μιας ηγεσίας κρίνεται κυρίως από το όραμα που διαθέτει.
Πολύ περισσότερο δεν πρέπει εμείς να σιγοντάρουμε τακτικές, και τερτίπια που μειώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και αποκλείουν την δυνατότητα συμμετοχής σε δημοκρατικό διάλογο. Επιπλέον αυτών, είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε την κριτική, τον έλεγχο, τον ουσιαστικό ρόλο της διαφάνειας και της τεκμηριωμένης άποψης, της τήρησης της νομιμότητας, τον σεβασμό στην αλήθεια, στις ευαισθησίες και στα αιτήματα των πολιτών.
Με γνώμονα την αποκατάσταση της αλήθειας και την σωστή ενημέρωση των πολιτών, ορθά κοφτά απαντάμε:
1. Είναι παρανομία να μην απαντά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στο έγγραφο με αρ. πρωτ. 8095/4-4-2012, καθώς έχουν παρέλθει οι 50 ημέρες που ορίζει ο Νόμος, και στις περιπτώσεις αυτές δεν αναγνωρίζεται η λογική του «ολίγον έγκυος, ολίγον παράνομος» κλπ.
2. Για το θέμα των Ταξί, όχι μόνο δεν φυγομαχήσαμε αλλά, όπως λέει και μια ψυχή από τα Δολιανά, «είχαμε το θάρρος και το θράσος», να είμαστε μέχρι σήμερα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που εξέφρασε και δημοσιοποίησε θέση για το ζήτημα. Κι όλα αυτά ενώ εσείς ζητήσατε αναβολή, δηλώσατε άγνοια νόμων, δηλώσατε παραπλανημένοι και σταθήκατε ανήμποροι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να αρθρώσετε θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η παλαιοκομματική τακτική που ακολουθήσατε και η οποία αποκαλύφθηκε κατά τη Συνεδρίαση, οι μυστικές συναντήσεις, οι (κατά δήλωση του εκπροσώπου των επαγγελματιών ) άτυπες συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν, τα έγγραφα που μαθηματικά οδηγούσαν στην αυτοκαταστροφή των επαγγελματιών, μαρτυρούν τον ερασιτεχνισμό και την έλλειψη σοβαρότητας αλλά και τον εγκλωβισμό σας σε εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων.
Για άλλη μία φορά δείξατε πλήρη αδυναμία να διαμορφώσετε κλίμα συνεργασίας και ελπίδας, να διαμορφώσετε όρους και πολιτικές που θα έχουν στόχο το μέλλον.


Ο επικεφαλής της Παράταξης και αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης

Υπολογίσετε την εισφορά στον ΕΛΓΑ οnline

Η διαδικασία με την οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος αγρότης να υπολογίσει την εισφορά του στον ΕΛΓΑ καταγράφεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Αρχικά ο παραγωγός επιλέγει τον νομό και την καλλιέργεια του αγροτεμαχίου του και κατόπιν εισάγει τα στρέμματα, που έχει στην κατοχή του.
Στην περίπτωση των κτηνοτρόφων, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το είδος της εκτροφής του και εισάγει τον αριθμό των ζώων του. Στην περίπτωση που ο αγρότης έχει περισσότερα από 3 αγροτεμάχια ή εκτροφές, με τα + και - της τελευταίας στήλης του αντίστοιχου πίνακα μπορεί να τα προσθέσει ή να τα αφαιρέσει.
Τέλος, πατώντας το κουμπί «Υπολογισμός» εμφανίζεται ένας ενδεικτικός υπολογισμός της εισφοράς του καθενός.


Για να ξεκινήσετε μπείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: http://www.elga.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=207&catid=93&Itemid=145