Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Ενημέρωση για τον ζαχαρώδη διαβήτη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχιακό Κατάστημα

 

Ενημέρωση για τον ζαχαρώδη διαβήτη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχιακό Κατάστημα Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Βελτίωση των υποδομών ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή και Γλυκής (Αχέροντα-Γλυκή)

 


Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθησαν  δύο αποφάσεις για έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των ΤΟΕΒ Ηπείρου.

Συγκεκριμένα:

·         Στον ΤΟΕΒ Μπόιδα-Μαυρή πρόκειται να γίνει εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης. Η προμήθειά τους έχει προϋπολογισμό 490.000 ευρώ και σήμερα η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό με ανάδοχο την Α.Τ.Ε. ΒΛΑΧΑΣ Π.

·         Στον ΤΟΕΒ Γλυκής (Αχέροντα- Γλυκή) θα εκτελεστούν έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του δικτύου του. Το έργο έχει προϋπολογισμό 548.840 ευρώ και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε σήμερα από την Ο.Ε. η: «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδος (2014-2020) – δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών»

 


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ως οδηγός και η 48χρονη ως συνοδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, κατείχαν και μετέφεραν από κοινού, επιμελώς κρυμμένα σε μία αποσκευή ένα πυροβόλο όπλο (περίστροφο) χωρίς σειριακό αριθμό, καθώς και τρία πυρομαχικά – φυσίγγια, για τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες άδειες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Oριστικός ανάδοχος για τον κυκλικό κόμβο Προδρομίου

 


Η κατασκευή ενός ακόμη έργου οδικής ασφάλειας πρόκειται να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τον κυκλικό κόμβο Προδρομίου, στην Εθνική Οδό Παραμυθιάς- Γλυκής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, για το οποίο στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε οριστικό ανάδοχο την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..

Επίσης από την Ο.Ε. – μεταξύ άλλων- κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:

·         Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Γοργόμυλου Πρέβεζας, με προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Κώστας.

·         Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δρυόφυτου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Κώστας Χρήστος.

·         Απομάκρυνση ελλενίτ από τα παλιά κτίρια του Κάστρου Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Διοικητηρίου Π.Ε. Πρέβεζας με προϋπολογισμό 103.000 ευρώ.  Ανάδοχος: POLYECO Α.Ε.

Εγκρίθηκαν επίσης οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων:

·         Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι, είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 320.000 ευρώ.

·         Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βίτσας, με προϋπολογισμό 79.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ρεπετίστα Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή η συνδημότισσα Τσιάνου χηρ. Μιχ. Αναστασία

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών,  η συνδημότισσα Τσιάνου χηρ. Μιχ. Αναστασία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 27  Ιανουαρίου 2023   και ώρα 12:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παϊδονιάς (Ρεπετίστας) Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: Ετήσια χοροεσπερίδα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00 στο κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ HALL

 


Σας περιμένουμε σε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι με την ζυγιά του Γιώργου Κοτσίνη, στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης, η Λευκοθέα Φιλιππίδη και ο Θωμάς Κυρίτσης!

Πλήρες μενού για ενήλικες κ παιδικό μενού, άφθονο κρασί, αναψυκτικά και νερά!

Τιμή πρόσκλησης 20€ ενήλικες

Τιμή πρόσκλησης 15 € παιδιών (έως 12 ετών).

Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00 στο κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ HALL.

Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα σε χωριό της Θεσπρωτίας

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα σε χωριό της Θεσπρωτίας προχθές (24-01-2023) το πρωί.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για κλοπή κατά συναυτουργία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε χθες από υπερήλικα, δύο άγνωστα άτομα τον επισκέφθηκαν την προηγούμενη ημέρα στο σπίτι του και με το πρόσχημα της πώλησης κουβερτών, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το χρηματικό ποσό των -175- ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε άμεσα το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Ύστερα από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας το εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα, εντός του οποίου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ακόμη το παραπάνω αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών) στον Άγιο Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα

Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών) στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αγιασμός στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου στα Μπολαίικα.

Εκδόθηκε τo ΦΕΚ με την κατανομή των εδρών

 


Εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις βουλευτικές εκλογές του 2023

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών υπέγραψε και δημοσίευσε τον κατάλογο των βουλευτικών εδρών, με βάση τα δημοσιευθέντα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού (δημοτών) της γενικής απογραφής που πραγματοποιήθηκε από 13 Νοεμβρίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

 


Την Πέμπτη  26 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου, 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Φουαγιέ Αίθουσα “Μυλωνάς”, 09:00-13:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Ανόρθωση ζυγωματικών: Πώς «μεταμορφώνει» το πρόσωπο

 


Η ανόρθωση των ζυγωματικών αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή διαδικασία μεταξύ των γυναικών, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι στρέφονται προς αυτήν ολοένα και περισσότεροι άνδρες. Η μέθοδος δεν διορθώνει απλώς τοπικές ατέλειες, αλλά μπορεί να «σηκώσει» ολόκληρο το πρόσωπο, χαρίζοντάς του φρέσκια και νεανική όψη.

«H εμφάνιση των ζυγωματικών καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια. Έντονα ζυγωματικά έχουν όσοι διαθέτουν πιο προτεταμένο οστικό τόξο (οστούν), ή μεγαλύτερη ποσότητα ιστού πάνω σ΄ αυτό, ή έναν συνδυασμό αυτών.
Όσο πιο ψηλά βρίσκονται και όσο πιο έντονα είναι τα ζυγωματικά, τόσο πιο καλά κρατούν το πρόσωπο, διατηρώντας το οβάλ του και αποτρέποντας την εμφάνιση ρινοπαρειακών αυλάκων. Ωστόσο, η απώλεια κιλών και η απώλεια του λιπώδους ιστού που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου, έχουν ως αποτέλεσμα το “άδειασμα” της περιοχής και κατ’ επέκταση, τη χαλάρωση στα μάγουλα και την επιδείνωση των ρινοπαρειακών αυλάκων. Έτσι, το πρόσωπο αλλοιώνεται και αποκτά μια πιο κουρασμένη και γερασμένη όψη», αναφέρει η
δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Σήμερα, η Πλαστική – Αισθητική Χειρουργική μπορεί να δώσει όγκο στα ζυγωματικά και με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα “mid face lift” σε άτομα που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται ακόμα να προχωρήσουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Διαθέτει τρεις επιλογές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Μπορούν να εφαρμοστούν, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, είτε για να καθυστερήσουν την «πτώση» του προσώπου, είτε για να την αποκαταστήσουν εάν έχει ήδη εμφανιστεί, είτε για να διορθώσουν την εκ φύσεως δομή του, σε περίπτωση που το άτομο το επιθυμεί. 

«Τα “σωστά” ζυγωματικά τόξα αναδεικνύουν και ανυψώνουν το πρόσωπο, αντιστεκόμενα στη βαρύτητα που αλλοιώνει το οβάλ του, ενώ παράλληλα δίνουν ζωντάνια στα μάτια ενισχύοντας τα κάτω βλέφαρα», τονίζει η δρ Σεφέρη – Δανιήλ.