Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Έρχεται καλοκαιρινή φοροκαταιγίδα!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν να φτάνουν τα ραβασάκια της εφορίας σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με εκκαθαριστικά και ειδοποιητήρια για οκτώ φόρους, που είναι:

-Tο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
-Ο Φόρος εισοδήματος 2011.
-Το τέλος επιτηδεύματος.
-Το έκτακτο Ειδικό Τέλος.
-Η εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.
-Ο φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.
Ο φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011.
Τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010 και 2011 θα αρχίσουν να εκδίδονται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Η έκτακτη εισφορά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

ΣΔΟΕ: Θησαυροί εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Μισθωτός βρέθηκε με καταθέσεις 41 εκατ. ευρώ!

Κρυμμένους «θησαυρούς» που προέρχονται από «εγκλήματα» φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών, επιχειρηματιών.
Κάθε φορά που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανοίγουν τους λογαριασμούς «ύποπτων» για φοροδιαφυγή μένουν έκπληκτοι αφού φέρνουν στο φως απίστευτες και προκλητικές λεπτομέρειες.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Ημερησία” μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε, τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες. Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Διευκρινίσεις για τους κλειδάριθμους των φορολογικών δηλώσεων

To υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των εμπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων με ατομικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (εκτός των συνταξιούχων) για το Οικονομικό Ετος 2012, υπενθυμίζει την Απόφαση ΠΟΛ 1079/2012, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει:

• Ολοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδάριθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012 και οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών αυτών προσώπων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών χωρίς να απαιτείται κλειδάριθμος
• Σε όσους φορολογούμενους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή (φορολογούμενοι που δήλωσαν το προηγούμενο έτος εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ πλην των συνταξιούχων) και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η ΓΓΠΣ αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.
Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των παραπάνω υφιστάμενων διευκολύνσεων που αποφασίστηκαν προς αποφυγή συνωστισμού, μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε ΔΟΥ, για την υποβολή αίτησης και την απόκτηση κλειδάριθμου, ανεξάρτητα από την αποστολή των συστημένων επιστολών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με απλή εξουσιοδότηση, πλην όμως προτείνεται να αναμένουν τη λήψη των συστημένων επιστολών.

Στο «κόκκινο» δάνεια ύψους 44 δισ. ευρώ

Στο τέλος Μαρτίου του 2012 δάνεια ύψους 44 δισ. ευρώ βρίσκονταν στο «κόκκινο», καθώς οι καθυστερήσεις ξεπέρασαν το 18% του συνόλου των δανείων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύει η "Καθημερινή", στο τέλος Δεκεμβρίου 2011 τα δάνεια που εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών αντιστοιχούσαν στο 15,9% του συνόλου, που μεταφράζεται σε δάνεια 41,6 δισ. ευρώ τα οποία δεν πληρώνονται.
Υπογραμμίζεται ότι πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, στο τέλος Δεκεμβρίου 2008, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρισκόταν στο 5%, που αντιστοιχούσε σε καθυστερήσεις ύψους 11,9%.
Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι η σημαντική επιδείνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το α΄ τρίμηνο σημειώθηκε παρά τη σχετική εκτόνωση της αβεβαιότητας μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας του κ. Λουκά Παπαδήμου.
Προσθέτουν ότι τον Μάιο αρχικά λόγω της προεκλογικής περιόδου και στη συνέχεια εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και της μεγάλης αβεβαιότητας για την έκβαση της κρίσης τα πάντα έχουν παγώσει.

«Πράσινο φως» από το Συμβουλίου της Επικρατείας για πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών


«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «άναψε» η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, γνωμοδοτώντας ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπούν, κατά την προεκλογική περίοδο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις.
Παράλληλα, η επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων, 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων. Ακόμη, εγκρίθηκαν προσλήψεις και άλλων ειδικοτήτων που θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας πέντε μαθητικών κατασκηνώσεων.
Πιο αναλυτικά, η επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης 1500 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τουλάχιστον πέντε και όχι πλέον των έξι μηνών. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 24 μηνών. Τις προσλήψεις είχε ζητήσει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες δασοπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων.
Ακόμη, κρίθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρόσληψη 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως 30.6.2013. Το σχετικά αίτημα είχε υποβάλει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την παράνομη μετανάστευση. Συμφώνα ακόμη με το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., είναι αναγκαία η ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απορρόφηση των πιστώσεων που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, προκείμενου να υλοποιηθούν οι δράσεις του ετήσιου προγράμματος από 1.7.2012, χωρίς να προκύψουν χρονικά κενά.
Ακόμη, η επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτό αίτημα του υπουργείου Παιδείας για να προσληφθούν τρεις φύλακες με σχέση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας, καθώς και 66 άτομα διάφορων ειδικοτήτων (γιατροί, νοσοκόμοι, μάγειροι κ.λπ.) για ένα μήνα, για τις ανάγκες λειτουργίας πέντε μαθητικών κατασκηνώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Τέλος, η επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι δεν συντρέχει ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών.

ΑΓΝΗ ΣΠΟΝΙΑ: Συνεχίζουμε, με τους νέους στο προσκήνιο

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα δημιούργησαν εξελίξεις που επηρεάζουν ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Με την ψήφο τους, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.
Ένα μήνυμα αλλαγής πολιτικής και ανανέωσης που είναι ξεκάθαρο και θα πρέπει να διαπερνάει όλα τα επίπεδα του κόμματος.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαβε το μήνυμα και στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία στέκεται υπεύθυνα απέναντι στις εξελίξεις ώστε να συμβάλλει στην ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση. Σήμερα, απορρίπτουμε τις ανεύθυνες φωνές του λαϊκισμού που ρισκάρουν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και κρύβουν το πραγματικό στόχο τους, που είναι η επιστροφή στη Δραχμή με όλες τις καταστροφικές συνέπειες.
Απορρίπτουμε τον ψευδό-διπολισμό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Συ.Ριζ.α. και ενισχύουμε τις προοδευτικές δυνάμεις για μια σταθερή πορεία της χώρας με κεντροαριστερή διακυβέρνηση.
Σε αυτή τη μάχη η νέα γενιά δίνει το παρόν. Βγαίνουμε στο προσκήνιο και προωθούμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, κόντρα στις δυνάμεις τις ακινησίας και του λαϊκισμού.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δίνω το παρόν και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δημιουργήσει μια σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση της κεντροαριστεράς, με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.
Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη και να οδηγήσουμε τη χώρα σ’ ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού.
Με τη νέα γενιά στο προσκήνιο, με φρέσκες ιδέες και άφθαρτα πρόσωπα, η μάχη αυτή θα είναι νικηφόρα και θα τα καταφέρουμε.


Σμπόνια Αγνή
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πρέβεζας

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στη Λούτσα Πρεβέζης

Συνελήφθη, χθες (31/05/2012) το πρωί, στη Λούτσα Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 43χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται 69χρονος ημεδαπός, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.

ΙΚΑ: Παράταση μέχρι τις 29 Ιουνίου για τους οφειλέτες

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής οφειλετών σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών, για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Προηγήθηκε σχετική πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ, προς τον πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, η οποία έγινε δεκτή.
Με την υπαγωγή στη ρύθμιση αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα, παρέχεται έκπτωση κατά 40% στα πρόστιμα, τέλη και προσαυξήσεις, ενώ δίδεται η δυνατότητα για εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση έως και έξι δόσεις με έκπτωση 100% και ρύθμιση από επτά έως δέκα δόσεις με έκπτωση 75%.
Μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, ο οφειλέτης θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρους ημεδαπού για κλοπή στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 27/28-05-2012 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, ένα ηχείο – woofer , αξίας 1000 ευρώ.
Τα κλοπιμαία, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.