Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και Παντελεήμων Δροσοχωρίου (2-2)

 

* Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και Παντελεήμων Δροσοχωρίου και ήρθαν ισόπαλοι  με 2-2  στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» για την 2η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Ο Σιλεβίστας Αλέξανδρος  μόλις στο 2'  άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 28΄ ο Λυπόπουλος Γεώργιος διπλασίασε τα τέρματα για τον Παντελεήμονα Δροσοχωρίου.

Ο Γότσης Γεώργιος στο 51'  μείωσε σε 2-1.

Η Αναγέννηση ισοφάρισε στο 74΄ με τον  Ταχιά Γεώργιο.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου:

Γεωλδάσης Γεώργιος, Ανδρέου Χρήστος, Ζήκος Χρυσοβαλάντης (Δρόλιας Ματθαίος 82΄), Μητρογιάννης Δημήτριος, Κούτρας Απόστολος, Ταχιάς Γεώργιος, Λιαμπότης Μηνάς (Μπάσιος Χρήστος 76΄), Μακολλάρι Ντοριάν (Καμονάς Ιωάννης 37΄), Οικονόμου Χρήστος, Αναστασιάδης Ευθυμίας  (Adamczyk Lukasz Ignacy 37΄)

Παντελεήμων Δροσοχωρίου:

Μάντζιος Άγγελος, Σιλεβίστας Αλέξανδρος, Θεοχάρης Ιωάννης, Αγγέλης Στέφανος, Τερροβίτης Σταύρος, Μάντζιος Αλέξανδρος (Μπέλλος Χρήστος 77΄) (Αμρο Παντελής 80΄), Μπάχας Θεοφάνης, Κωνσταντάκης Εμμανουήλ (Καλτσάς Παναγιώτης 77΄), Λυπόπουλος Γεώργιος (Μαχαίρας Δανιήλ 76΄), Παπανικολάου Γεώργιος, Ντασιάκης Ευάγγελος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023  

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ - Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-0

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 2-2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 2-2

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023  

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)  

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:15)

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023  

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ  (17:00)

Στην εκδήλωση μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς παρευρέθηκε ο Γιάννης Στέφος

 


Στην εκδήλωση μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς που εκτελέστηκαν το 1943 από τους Γερμανούς ναζί σε συνεργασία με τους φιλοναζί  τσάμηδες της περιοχής  παρευρέθηκε  ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», Γιάννης Στέφος.

Για το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων  για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας παραμένει επίκαιρη και αδιαπραγμάτευτη.

Χρηματική αποζημίωση και στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των αυτοδιοικητικών εκλογών

 


Όπως αναφέρει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με χρηματική αποζημίωση που κυμαίνεται από 40 ευρώ για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και φτάνει στα 140 ευρώ για τους Εφόρους αντιπροσώπων  ανά ημέρα, θα αποζημιωθούν όλοι όσοι θα εμπλακούν στην εκλογική διαδικασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ισχύουν τα εξής:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν σαράντα ευρώ (140,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης (7 ημέρες)

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης (Από 7 έως 9 ημέρες αναλόγως με τον τόπο διορισμού)

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό εκατό ευρώ (100,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης (1 ημέρα)

 δ) Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό σαράντα ευρώ (40,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης (1 ημέρα)

Για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, όπου χρειαστεί, οι αποζημιώσεις καθορίζονται ως εξής:

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Πέντε ακόμη χωριά επισκέφθηκε ο Κων/νος Καψάλης

 


Κεντρική ομιλία σήμερα στις 7 μ.μ. στο Κεφαλόβρυσο

Πέντε ακόμη χωριά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος  Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κων/νος Καψάλης συνοδευόμενος από στελέχη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου», στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας.

Ο κ. Καψάλης συνομίλησε με δημότες των Κοινοτήτων Χρυσόρραχης, Νεγράδων, Βροντισμένης, Ρεπετίστης και Αρετής, ενώ σήμερα στις 7μ.μ. θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Κεφαλόβρυσο.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων κατατίθεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» και γίνεται διεξοδικός διάλογος για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες.

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

11:00 π.μ. Πωγωνιανή (κεντρική ομιλία)

6:30 μ.μ. Ιερομνήμη

7:30 μ.μ. Κουκλιοί

Επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», Γιάννη Στέφου στην Άρτα και παρουσίαση προγραμματικών θέσεων και υποψηφίων

Την πόλη της Άρτας επισκέφτηκε  την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

Συνομίλησε με πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Άρτας, όπου συζήτησε με τη διοίκηση του επιμελητηρίου τις αναπτυξιακές προοπτικές  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του τόπου.

Στις 8.30μμ παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσης της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και παρουσίασε τους 23 υποψηφίους της ΠΕ Άρτας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας, ο υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Βλάρας και ο Γιώργος Ζάψας, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Λαϊκή Συσπείρωση: «Επιβεβαίωση των καταγγελιών για το περιβαλλοντικό έγκλημα της Περιφέρειας Ηπείρου στο Λούρο»

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Επιβεβαίωση των καταγγελιών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Λούρο από τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχή Καχριμάνη, αποτελεί η οριστική έκθεση ελέγχου/πράξη βεβαίωσης παράβασης των επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

 «Πολύ πριν την καταστροφή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε καταγγείλει για την μόνιμη και επικίνδυνη τακτική δήθεν καθαρισμού των ποταμών χωρίς μελέτες και αδειοδοτήσεις για να μπορούν κατασκευαστικές και εργολάβοι να προχωρούν στην ανεξέλεγκτη παράνομη και μη κοστολογημένη απόληψη οικοδομικού υλικού από τα ποτάμια, με αποτέλεσμα μέχρι και την εκβαράθρωση γεφυρών όπως στη Γότιστα.

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση δεν γίνεται από την σκοπιά της υπεράσπισης της προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος. Το πλαίσιο που διέπει την κατασκευή των έργων και μελετών, προκρίνει την αποσπασματικότητα τους, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων και εφαρμόζεται ενιαία, σε κάθε κλίμακα του κράτους. Ολοκληρωμένα σχέδια αντιπλημμυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας δεν θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν. Πρόσθετα η έκθεση επιβεβαιώνει ότι δεν εφαρμόζονται ούτε οι δικοί τους νόμοι. Η επιβολή του προστίμου προς την Περιφέρεια Ηπείρου λειτουργεί ως «φύλλο συκής», για τη συγκάλυψη των πολιτικών κρατικών ευθυνών.

Επίσκεψη κλιμακίου του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» στην Πωγωνιανή Πωγωνίου

 


Κλιμάκιο του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Γκόγκο επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, την Πωγωνιανή Πωγωνίου, συζήτησε με  κατοίκους και φορείς για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, ενημέρωσε για το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Στην φωτογραφία το γήπεδο, με κοστολόγιο 58.000 €!!!

«Καμπάνα» στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον Λούρο

 


Γιώργος Λιάλιος

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στον Λούρο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στον Λούρο. Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος επέβαλαν πρόστιμο 180.000 ευρώ και έθεσαν περιθώριο ενός έτους για την αποκατάσταση της σοβαρής ζημιάς που προκλήθηκε στο οικοσύστημα του ποταμού. Μάλιστα, απέρριψαν όλα τα επιχειρήματα που η Περιφέρεια είχε θέσει στην απολογία της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από καταγγελία του Δήμου Δωδώνης. Οπως είχε προκύψει, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε πραγματοποιήσει αυθαίρετες (δηλαδή χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση) επεμβάσεις μέσα στην κοίτη του Λούρου. Οι επεμβάσεις αυτές ήταν βαριές και περιλάμβαναν ουσιαστικά την αποψίλωση της όχθης και την ισοπέδωση της κοίτης, οδηγώντας και σε διακοπή της ροής του νερού. Μέρος των παρεμβάσεων εξάλλου έγινε μέσα στο ενδιαίτημα της πέστροφας salmo lurosensis, η οποία ζει μόνον εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο, και μάλιστα την περίοδο αναπαραγωγής της. Το θέμα ανέδειξε η «Κ» με ρεπορτάζ της, τα οποία οδήγησαν και σε εισαγγελική παρέμβαση. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, είχε υποστηρίξει ότι οι παρεμβάσεις δεν χρειάζονταν άδεια γιατί έγιναν μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στο οικοσύστημα του ποταμού, ενώ όσον αφορά το προστατευόμενο ενδημικό είδος πέστροφας ανέφερε ότι «ζήτησα να μου δώσουν πέστροφες να βάλουμε στα ποτάμια» («Κ», 29.11.2022).

Κόντος Κωνσταντίνος: Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 

Κόντος Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Το Πωγώνι της εγκατάλειψης

 


Γράφει ο Μιχάλης Μακρόπουλος*

Στον δρόμο από το Καλπάκι για την Κακαβιά, αριστερά μετά τη λίμνη Ζαραβίνα, είναι ένα τσιμεντένιο σκέλεθρο. Θα ήταν εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων. Χτίστηκε κι εγκαταλείφθηκε, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθεί. Αυτό το «θα ήταν» είναι ό,τι δίνει στο Πωγώνι τον τωρινό του χαρακτήρα, και το μόνο «είναι» που του απομένει είναι η αναμφίβολη ομορφιά του. Με πρόφαση κάτι που ποτέ δεν υλοποιείται, γίνονται έργα κι αφήνονται έπειτα να ρημάξουν, δεν ξέρω σε όφελος τίνος, αλλά πάντως σε βάρος ενός τόπου που σβήνει.

Δίπλα στο χωριό Ζάβροχο είναι το «Μουσείο Υδροκίνησης» - ένα πέτρινο κτίσμα με περιβάλλοντα χώρο διαμορφωμένο με λιθόστρωτα μονοπάτια, περίπτερο κ.λπ. Μόνο που δεν «είναι», αλλά «θα ήταν». 

Η πρόσοψη γκρεμίστηκε, ο χώρος γύρω αφέθηκε αφρόντιστος, το «μουσείο» είναι κλειστό, κανένας δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν ασχολείται. Πεταμένα λεφτά. Πόσα;

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα

 


Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 19:00.

Αυτή θα είναι και η τελευταία ομιλία του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου,  ο οποίος κλείνει των κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών στην Άρτα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Συνεχίζεται και τον Οκτώβριο η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

 


Συνεχίζεται και τον Οκτώβριο 2023, η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε το ύψος των ενισχύσεων για τα οικιακά τιμολόγια, τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και των αγροτών.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση οι επιδοτήσεις παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, για τον επόμενο μήνα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

-Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση ανέρχεται σε 15€/MWh ή 0,015 ευρώ/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Τέλος το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για φαντάρους

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπέγραψε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, κοινή υπουργική απόφαση με τους Υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Η ΚΥΑ που υπεγράφη αφορά τη μετακίνηση των δικαιούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των παρόχων αστικών συγκοινωνιών των περιοχών Αλεξάνδρειας, Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Νάουσας, Πάτρας, Στεφανοβίκειου, Χανίων, Τρικάλων, Λάρισας και Λαμίας κατά το έτος 2024.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Υφυπουργούς, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή κομίστρου:

Οπλίτες που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση (θητεία) κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι αναγνωριζόμενοι ως αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία στις περιοχές Αλεξάνδρειας, Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Νάουσας, Πάτρας, Στεφανοβίκειου, Χανίων και Τρικάλων.

Οι ανάπηροι αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και οι συνοδοί τους (θεράποντες – θεραπαινίδες) που διαμένουν στις περιοχές Λάρισας, Πάτρας, Λαμίας και Ιωαννίνων.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαλλάσσονται κατά το ήμισυ (50%) από την καταβολή κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς των αστικών συγκοινωνιών της περιοχής των Τρικάλων οι μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Η καρδιά της Αθήνας θα χτυπήσει Ηπειρώτικα, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, το Πεδίον του Άρεως

 


Η καρδιά της Αθήνας θα χτυπήσει Ηπειρώτικα!

Στο Πεδίον του Άρεως

Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023

Από 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ!

Το πανηγύρι είναι σύμφυτο με τη ζωή του Ηπειρώτη. Ακόμη και οι ξενιτεμένοι «ζούσαν» για το πανηγύρι. Κι όπως, πολύ σωστά, ειπώθηκε «το πανηγύρι είναι ο καθρέπτης του χωριού».

Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια είναι μέσον έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού μας και συνδυάζουν  το θρησκευτικό στοιχείο με τα στοιχεία της διασκέδασης, της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας, με την έννοια της εμποροπανήγυρης.

Στη σημερινή εποχή, ιδίως στα πανηγύρια του καλοκαιριού, κυριαρχείται η έννοια της επανασύνδεσης της κοινότητας, αφού επισκέπτονται τα χωριά, λόγω των θερινών διακοπών, οι απόδημοι από διάφορες περιοχές και συνυπάρχουν και επανατροφοδοτούν τη σχέση τους με τη γενέτειρα.

Ακμάζουν, λοιπόν, στην ήπειρο,  κάθε  καλοκαίρι, τα πανηγύρια. Και είναι αλήθεια πως γίνονται «μνημονικά ξωκλήσια», αφού σ’ αυτά -με χορό και με τραγούδι- αποτυπώνονται ο καημός, η ψυχή, τα βάσανα, η φτώχεια, ο αγώνας, η προκοπή, οι σχέσεις, οι χαρές και οι λύπες… Κι όλα αυτά συνυπάρχουν μαζί με την ηπειρώτικη ψυχή και συμφύρονται σε μια μαγική σκηνή με πρωταγωνιστές όλους και μάγους τους μουσικούς μας, που απλόχερα, όλο το βράδυ, «μας κερνούν τη μουσική τους», φωτίζοντας κάθε κρυφή κι αθέατη γωνιά της παραδοσιακής ηπειρώτικης πανδαισίας. Ένας μουσικός πολιτισμός συμπυκνωμένος, μια σταλαγματιά στοιχειωμένη, που αποτυπώνει την Ηπειρώτικη παράδοση και προκοπή.

Παράλληλα όμως και στην πρωτεύουσα και σ’ άλλες πόλεις «στήνονται» τα πανηγύρια μας. Μια απάντηση και ένας χαιρετισμός στην Ήπειρο. Μια έκφραση του ομφάλιου λώρου που συνδέει τον Ηπειρώτη με τη γενέτειρα.

Τα τελευταία χρόνια ένα από τα θύματα του κορωνοϊού ήταν και τα πανηγύρια. Δεν διοργανώθηκαν, δεν «λειτούργησαν». Πέρυσι το 2022 ξανακούστηκαν τα «βουβά κλαρίνα» στην ήπειρο. Μετά από δύο χρόνια τα πανηγύρια στα χωριά της Ηπείρου, επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, χωρίς μέτρα και προφυλάξεις.

Το ίδιο έγινε και στην Αθήνα.  Και πέρυσι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργάνωσε το Ηπειρώτικο Πανηγύρι. Στον ίδιο χώρο, στο Πεδίον του Άρεως.

Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Με το ίδιο πάθος και τον ίδιο παλμό θα δονείται πανηγυρίσια η ψυχή του Ηπειρώτη.

Το πανηγύρι είναι η  Ήπειρος!!!

Μ’ αυτές τις σκέψεις και στηριγμένη απόλυτα στα παραδοσιακά δεδομένα διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Πανηγύρι.

1η Οκτωβρίου 2023.

Στο Πεδίον του Άρεως.

Καλώς να έλθετε!

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής

1) Κυριακή  01-10-2023:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Κόνιτσα, Καλλιθέα, Κλειδωνιά, Πηγή, Ελεύθερο, Παλιοσέλι, Πάδες, Άρματα, Δίστρατο, Λουτρά Αμαράντου, Αμάραντος, Αγία Βαρβάρα, Εξοχή, οικισμός Πυξαριάς, τα Δ.Δ. Αγ. Μηνάς, Αρίστη, Βίκος, Μεσοβούνι, Πάπιγκο, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Λαϊστα, Ελαφότοπος (η περιοχή προς Καλπάκι- όχι ο οικισμός) του Δήμου Ζαγορίου, τα Δ.Δ. Καλπακίου, Γεροπλάτανου, Βασιλικού (κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή – όχι ο οικισμός)  του Δήμου Πωγωνίου.

Β)  Από ώρα 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Νικάνωρας, Μόλιστα. Μοναστήρι, Γαναδιό, Πουρνιά, Αγια Παρασκευή, Φούρκα, Πύργος, Καστανέα, Πυρσόγιαννη, Λαγκαδά, Οξυά, Αετομηλίτσα, Κεφαλοχώρι, Πλαγιά, Δροσοπηγή, Βούρμπιανη, Γοργοπόταμος, Πληκάτι, Ασημοχώρι, Χιονιάδες

 τα Δ.Δ. Χρυσή, Πευκόφυτο, Ζούζουλη, Επταχώρι του Δήμου Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Μάντη

 


Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μια προσθήκη αυτή του Νίκου Μάντη

Ο Νίκος είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις στο ερασιτεχνικό και με την εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα για την πορεία της

Καλώς ήρθες Νίκο!

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

 


Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 κατά την τακτική Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -2023», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:

• Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια εξήντα (60 ) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

• Τοπική ώρα 11:30 σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ (Χημικής-Βιολογικής-Ραδιολογικής-Πυρηνικής) απειλής για χρονική διάρκεια εκατόν είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

• Τοπική ώρα 11:35 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια εξήντα (60 ) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

• Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των ιερών ναών της επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών (3) λεπτών.

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (2 – 8/10/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (2 έως 8 Οκτωβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  02/10/2023

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 03/10/2023

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  04/10/2023         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    05/10/2023          Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο.          08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   06/10/2023         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.   18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ   08/10/2023         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι. 18:00 – 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  02/10/2023         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.    

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ  03/10/2023

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.    08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  04/10/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  05/10/2023         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  06/10/2023         

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι. 18:00–01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  07/10/2023         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι. 08:00 – 13:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

 


Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Τεχνολογία

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 1. SMARTPOGONI Ι – 158.000€ Ολοκληρώθηκε: Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών, οργάνωση και διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας, διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος. Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης: Όσοι επισκεφθούν την πλατφόρμα στο www.pogoni.smartiscity.gr  έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν: για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο, την πληρότητα των κάδων, τα διαθέσιμα wifihotspots και να δουν την ενεργειακή κατανάλωση του Δήμου.

2. Δωρεάν Internet: Ο Δήμος Πωγωνίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που διαθέτει δωρεάν internet σε όλες τις Κοινότητες για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Πραγματοποιήθηκε η διεύρυνση και η ενίσχυσή τους.

3. SMARTPOGONIΙΙ - 250.000€. Δεσμευμένο ποσό. Υποβολή μελέτης. Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων.

Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης, ψηφιοποίηση καταλόγου δημοτικών βιβλιοθηκών, ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α., παροχή συστήματος τηλεργασίας, ηλεκτρονική τιμολόγηση.

4. ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ: Υπηρεσίες υποστήριξης ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων

Δήμου Πωγωνίου. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε αποτίμηση της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Πωγωνίου, καταρτίστηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης λειτουργίας σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης κι εκπαιδεύτηκε το προσωπικό.

5. Νέα ιστοσελίδα: Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου www.pogoni.gr  είναι πιο εύχρηστη και παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης.

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης»

 


Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην κοινότητα Λουτρού Κορινθίας και στον ανακαινισμένο χώρο του δημοτικού σχολείου της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης».

Η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου έγινε με την υποστήριξη και επιμέλεια του κ. Βασίλη Κελλάρη, Γυναικολόγου Αναπαραγωγής και συνιδρυτή του Σωματείου Be-Live, στη μνήμη του πατέρα του Δημητρίου Κελλάρη, με καταγωγή από το κάτω Λουτρό. Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μούτσιος, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του σωματείου Be-Live, καθώς και η κ. Κατερίνα Καζάνη, ιδρυτικό μέλος της Be-Live και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας.

Ο Πρόεδρος της Be-Live και η κ. Καζάνη απηύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Κελλάρη. Παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ, και η κ. Ιωάννα Ευαγγελίδου, Διευθύντρια Υποδ/νσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ιστορικού Αρχείου της Eurobank.