Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, ώρα 18:30 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
 Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  29η  Ιουνίου 2015,
ημέρα   Δευτέρα & ώρα 18.30 μ.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

                        Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


                                ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Αλέξης Τσίπρας: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Μετά από 5 μήνες οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση τελεσίγραφο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λάου. Στο υπουργικό συμβούλιο εισηγήθηκα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και η εισήγησή μου έγινε ομόφωνα αποδεκτή».
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι αυτό.
Από την τοποθέτησή του ήταν όμως ξεκάθαρο ότι τάσσεται εναντίον, καθώς, όπως είπε, η πρόταση των δανειστών σημαίνει την αποδοχή μιας αυστηρής λιτότητας δίχως τέλος.

Αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη δράση 43χρονου υπηκόου Αλβανίας που είχε συλληφθεί την 06-06-2015 στα Ιωάννινα για κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο

Ο 43χρονος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και προέκυψε επιπρόσθετα η συμμετοχή του σε ληστεία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων και σε διάρρηξη κυλικείου στα Ιωάννινα
Ο δράστης είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ από την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Ιωαννίνων για ληστεία
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, σχετικά με τη δράση 43χρονου υπηκόου Αλβανίας που είχε συλληφθεί την 06-06-2015 για κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση (σχετικό το από 07-06-2015 Δελτίο Τύπου μας), προέκυψε επιπρόσθετα η συμμετοχή του σε ληστεία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων και σε διάρρηξη κυλικείου στα Ιωάννινα.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, προέκυψε ότι ο 43χρονος δράστης είχε δηλώσει κατά τη σύλληψή του ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για ένοπλη ληστεία που έγινε την 22-10-2014 σε αγροικία στην περιοχή Ξηρικό στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων (σχετικό το από 23-10-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Επίσης, πέραν των ήδη εξιχνιασθέντων αδικημάτων, προέκυψε η εμπλοκή του δράστη σε διάρρηξη κυλικείου, που έγινε την 28/29-10-2014 στα Ιωάννινα.
Παράλληλα, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος από την 09-06-2015 σε κατάστημα κράτησης κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προχωρούν οι συμπράξεις Επισιτιστικής – Βασικής Υλικής Συνδρομής στις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους 2014-2020 στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, καθώς στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου ως Επικεφαλής –Εταίρος στις διαμορφωθείσες Κοινωνικές Συμπράξεις, σύμφωνα και με το ΦΕΚ 1064/τ. Β΄/05-06-2015. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως άξονας της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η συνεργασία με τοπικούς φορείς για την υλοποίηση ανάλογων δράσεων. «Έχουμε μάθει να συζητάμε. Αυτό είναι το ‘ατού’ της Περιφερειακής Αρχής».
Οι κοινωνικές συμπράξεις είναι οι εξής:
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
1) Περιφέρεια Ηπείρου (Επικεφαλής - Εταίρος)/ Π.Ε. Άρτας
2) Ιερά Μητρόπολη Άρτας
3) Δήμος Αρταίων

Ερώτηση στη Βουλή από τη Μερόπη Τζούφη και άλλους 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Κατατέθηκε στις 25 Ιούνη στη Βουλή με πρωτοβουλία της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη και τη συμμετοχή άλλων τριανταεπτά (37) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Ιωαννίνων Στέφος Γιάννης και Καραγιάννης Γιάννης, ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Προβλήματα Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης».
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ζητούν να λυθούν μια σειρά σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, αλλά και με θέματα ενίσχυσης του προσωπικού και αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος, και τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και στους ίδιους και στη ομαλή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνουν στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Πότε προτίθεται να προβεί στην ουσιαστική επίλυση της τριχοτόμησης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος με την πλήρη ένταξη του θεσμού των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο προσωπικό και με ποιες διαδικασίες;
2. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην αξιολόγηση και αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την κατάταξη τους σύμφωνα με την γεωγραφική, πληθυσμιακή καθώς και την βιομηχανία που δραστηριοποιείται σε κάθε περιοχή;

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Η αναστήλωση του γεφυριού Πλάκας είναι ένα στοίχημα για εμάς»

Στις κοινές ενέργειες για την αναστήλωση του Γεφυριού Πλάκας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΤΑ, τεχνικούς και συλλογικούς φορείς της Ηπείρου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Β. Τζουμέρκων και άλλων φορέων, για τις διαδικασίες αναστήλωσης του Γεφυριού. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών (ταχύτερη δυνατή έναρξη και ολοκλήρωσή τους πριν το τέλος του 2016), τη σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης των εργασιών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που θα αναλάβει τη διαχείριση των δωρεών, υλικών και χρηματικών, για τις εργασίες αναστήλωσης.

Παράταση έως 31 Ιουλίου για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Όπως ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης δίνεται παράταση για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Ιουλίου.

Ο κ. Στρατούλης έκανε δεκτή έκανε την τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Ιουλίου 2015.

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την ένταξη του εμβολίου για τη Μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την ένταξη του εμβολίου για τη Μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και κατ’ επέκταση την κάλυψη της σχετικής δαπάνης είτε εξ ολοκλήρου είτε με τη μορφή συμμετοχής από τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα κρούσματα της μηνιγγίτιδας που εκδηλώθηκαν πρόσφατα έφεραν και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της αντιμετώπισης και των συνεπειών της νόσου, που οφείλεται σε διάφορους τύπους μικροβίων.  Με βάση μάλιστα τα επιδημιολογικά στοιχεία του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ) κατά τη χρονική περίοδο 2004 – 2014 δηλώθηκαν στη χώρα μας συνολικώς 863 κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.
Είναι προφανής η μεγάλη σημασία της πρόληψης και του εμβολιασμού έναντι αυτού του βακτηριδίου που έχει πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Με τις παρούσες, όμως, οικονομικές συνθήκες το κόστος είναι δυσβάστακτο για την πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών που τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει τις πολιτικές της λιτότητας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Ερώτηση
Θέμα: Ένταξη του εμβολίου για τη Μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.
Προς: κ. Υπουργό Υγείας