Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για την Εγνατία Οδό

 


Τις τελευταίες ημέρες από ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης -που με την ταχύτητα που μεταδίδεται στην εποχή μας κάθε πληροφορία ή ‘πληροφορία’ έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις- επιχειρείται όχι μόνο η διόγκωση αλλά και η αλλοίωση του περιεχομένου ιδιωτικής συζήτησης.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συζήτησης που προκλήθηκε από παριστάμενο μέλος της Επιτροπής για την αύξηση των τελών διοδίων στην Εγνατία οδό, που απασχολεί την επικαιρότητα, αναφέρθηκε ιδιωτικά και όχι υπό τη θεσμική ιδιότητά του σε θέματα συντήρησης της Εγνατίας για να στηρίξει την άποψή του περί αναγκαιότητας αύξησης των τελών.

Η συζήτηση αυτή καταγράφηκε μη νόμιμα με μηχανικά μέσα, καθώς ουδείς των συμμετεχόντων σε αυτήν είχε ενημερωθεί ούτε πολύ περισσότερο είχε συναινέσει στην καταγραφή της και την εν συνεχεία αποσπασματική μεταφορά και διασπορά της στα μέσα ενημέρωσης.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος - Π.Α.Ο. Ηλιόκαλης 2-1

 


*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επικράτησε  στο γήπεδο Δελβινακίου του Π.Α.Ο. Ηλιόκαλης με 2-1 για την 25η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-3

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-2

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 5-1

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ - Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 1-0

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ - Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-0

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 2-1

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-4

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ - Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ  1-3

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ε.ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ  ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1-0

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ - Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 0-3

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα της Β΄ ερασιτεχνικής

1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 73

2.  Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 66

3.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  48 

4.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 45

5.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 43  

6.  Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 42   

7.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 41 

8.  Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 40

9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 36

10. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 35 

11. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 35

12. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 35

13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 33

14. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  30

15.  ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ  30

16.  ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 26

17.  Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 25  

18. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 23

19. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  10

20.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 4

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Επικινδυνότητα διέλευσης Εγνατίας οδού

 


Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, κατά τη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, παρουσία των μελών της και εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, πριν τη συζήτηση των εισηγμένων θεμάτων, ο κ. Περιφερειάρχης προκειμένου -κατά τη γνώμη μας- να δικαιολογήσει τον υπερδιπλασιασμό των διοδίων στην Εγνατία Οδό, εξαιτίας του ξεπούληματός της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρθηκε με υπερβολικές και αχρείαστες εκφράσεις στην ακαταλληλότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου σε κάποια τμήματα της οδού.

Ο μόνος από τους παρευρισκομένους που αντέδρασε ήταν ο επικεφαλής της παράταξης      «Κοινό των Ηπειρωτών» , Γιάννης Στέφος, ο οποίος επεσήμανε αμέσως τόσο το υπερβολικό όσο και το αβάσιμο  της σχετικής αναφοράς.

Σε μεθύστερο χρόνο, στην ίδια συνεδρίαση, επισημάναμε ως παράταξη πως κι αν ακόμα η σχετική αναφορά για την επικινδυνότητα διέλευσης από συγκεκριμένες σήραγγες της Εγνατίας οδού είχε την παραμικρή βάση -πράγμα που ουδόλως υιοθετούμε- την αποκλειστική ευθύνη φέρνει η "Εγνατία Οδός" και οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση και  στις οποίες καταβάλλονται δεκάδες εκατομμυρίων ετησίως και βεβαίως η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι ημεδαποί για κλοπή μοτοποδηλάτου


Συνελήφθησαν σήμερα (8-04-2024) πρώτες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τρεις 17χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι λίγη ώρα πριν την σύλληψή τους είχαν αφαιρέσει σταθμευμένοδίκυκλο μοτοποδήλατο από την πόλη της Πρέβεζας.

Το μοτοποδήλατο ανευρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα εργαλεία (κατσαβίδια και κλειδιά) καθώς και κουκούλα τύπου “fullface”.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Δήμο Πωγωνίου: Εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

 


Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Πωγωνίου ότι εκδόθηκε η υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 υπουργική απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως 3475, τεύχος Β', στις 24-05-2023.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής, για τα ακίνητα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Κεφαλαίου Πρώτου της κ.υ.α., δηλαδή οικόπεδα ή γήπεδα στα οποία έχουν ανεγερθεί κτίρια και:

«α. βρίσκονται µέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις και ειδικότερα:

σε δάση ή δασικά οικοσυστήµατα ή δασικές εκτάσεις των παρ.1, 2 και 3 του άρθρου 3 του ν.998/79.

σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ηµιορεινών, ορεινών και ανώµαλων εδαφών της παρ. 1 του άρθρου 5 π.δ. 32/2016, είτε είναι δηµόσιες, είτε είναι αναγνωρισµένες ως ιδιωτικές.

σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών) της παρ. 3 του του άρθρου 5 π.δ. 32/2016.

β. βρίσκονται εν όλω ή εν µέρει εντός ακτίνας τριακοσίων (300) µέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης α.

Οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές πραγματοποιήθηκαν για 8η χρονιά στο Βουτσαρά, Δήμου Ζίτσας

 

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 350 αθλητές. Όλοι είχαν  την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια τις διαδρομές στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια της περιοχής μέσα στη φύση! Οι  διαδρομές ήταν  κυκλικές με σχετικά χαμηλή υψομετρική.

Πέντε διαφορετικές εκκινήσεις των  5-11-21&40χιλ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε  και ο παιδικός αγώνας 1χιλ.

Οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές διεξάγονται σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας.

 Χορηγοί των αγώνων είναι οι εταιρείες:

Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο

Δήμος Ζιτσας 

Συρράκο (οικογένεια Τέφα)

Σδούκος Α.Ε

Αναψυκτικά ΛΟΥΞ

Μπανάνες dole

Αποτελέσματα

bit.ly/parakalamies24

Ήρθε ο φετινός ΕΝΦΙΑ

 


Στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet βρίσκεται ήδη ο φετινός ΕΝΦΙΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης που ξεκίνησε την Κυριακή.

Για την πλειονότητα των περίπου 7,3 εκατομμυρίων φυσικών και νομικών προσώπων που έλαβαν το εκκαθαριστικό του φόρου, ο λογαριασμός είναι ίδιος με αυτόν του 2023. Λιγότερο ΕΝΦΙΑ, θα πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες είχαν πέρυσι ασφαλισμένα τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες), ενώ περισσότερο φόρο θα καταβάλλουν όσοι απέκτησαν ακίνητα το 2023.

Για τις ασφαλισμένες κατοικίες υπάρχει ένας νέος πίνακας στον οποίο αναλύεται η μείωση έως 10% του ΕΝΦΙΑ και συγκεκριμένα αναγράφονται ο Αριθμός Ακινήτου (ΑΤΑΚ) του ασφαλισμένου κτίσματος, ο συνολικός φόρος πριν την έκπτωση, το ποσοστό και το ποσό της έκπτωσης, το ποσό των λοιπών εκπτώσεων και ο κύριος φόρος.

Ο ΕΝΦΙΑ 2024 θα καταβληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Απριλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων: “Παρουσίαση υποψηφιοτήτων προκριματικών εκλογών για υποψηφιους/ες Ευρωβουλευτές»

 


Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων διοργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «THE LAKE» (Αχέροντος 4-περιοχή Λιμνοπούλας), εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές της Ηπείρου, για την τελική συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι το πρώτο και μοναδικό Ελληνικό πολιτικό κόμμα, που προσφεύγει απ ευθείας και άμεσα στη βάση  του για να αναδειχθούν οι υποψήφιοι και υποψήφιες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Με την πίστη ότι ο αγώνας που ξεκινάμε θα οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα, καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους και τις φίλες στην εκδήλωση της παρουσίασης των θέσεων  των υποψηφίων της Ηπείρου των προκριματικών εκλογών της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, όπου για πρώτη επίσης φορά θα «ανοίξει» και μητρώο φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Έρπητας Ζωστήρας: Αίτια, επιπλοκές και εμβολιασμός

 


Ο έρπητας ζωστήρας είναι ένα επώδυνο, συνήθως κνησμώδες εξάνθημα που αναπτύσσεται στη μία πλευρά του προσώπου ή του σώματος. Το εξάνθημα αποτελείται από μικρές φυσαλίδες που συνήθως ξεφλουδίζουν σε 7 έως 10 ημέρες και εξαφανίζονται πλήρως μέσα σε 2 έως 4 εβδομάδες.

«Πολλοί ενήλικες ασθενείς που επισκέπτονται παθολογικά ιατρεία έχουν απορίες σχετικά με την εμφάνιση έρπητα ζωστήρα και όλοι έχουν να διηγηθούν κάποια δυσάρεστη ιστορία που έχουν ακούσει σχετικά με την ασθένεια αυτή», αναφέρει η κ. Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General και συνεχίζει:

«Οι ασθενείς μπορεί να έχουν πόνο, κνησμό ή μυρμήγκιασμα στην περιοχή όπου θα εμφανιστεί το εξάνθημα αρκετές ημέρες πριν την εμφάνιση του, ενώ μπορεί να συνυπάρχει και πυρετός».

Από τι προκαλείται
«Ο έρπητας ζωστήρας προκαλείται από τον ιό της ανεμευλογιάς ζωστήρα (VZV), τον ίδιο ιό, δηλαδή, που προκαλεί την ανεμευλογιά. Αφού ένα άτομο αναρρώσει από την ανεμευλογιά, ο ιός παραμένει αδρανής (ανενεργός) στο σώμα και συγκεκριμένα στα νεύρα (γάγγλια). Αυτός ο ιός μπορεί να επανεργοποιηθεί χρόνια αργότερα, προκαλώντας έρπητα ζωστήρα με κατανομή του εξανθήματος στη δερματική περιοχή που έχει αισθητηριακή νεύρωση από το νεύρο στο οποίο έχει ενεργοποιηθεί ο ιός.

Οι ασθενείς με έρπητα ζωστήρα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ανεμβολίαστα για τον ιό άτομα. Αυτό γίνεται είτε με άμεση επαφή με το υγρό των φυσαλίδων ή με αναπνοή αερολύματος από τις φυσαλίδες. Στον ανεμβολίαστο ασθενή που δεν έχει νοσήσει από ανεμευλογιά θα προκληθεί η νόσος. Συστήνεται ως εκ τούτου οι ασθενείς με ζωστήρα να έχουν πάντα καλυμμένο το φυσαλιδώδες εξάνθημα μέχρι την επούλωσή του», επισημαίνει η ειδικός.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 8 Απριλίου

 


Τη Δευτέρα 8  Απριλίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνεθον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00