Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Περίπου 48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Πλαγιάς Ιωαννίνων


Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, οδηγός και ιδιοκτήτης του παραπάνω οχήματος, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, διότι ως οδηγός έτερου αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών
Συνελήφθη, προχθές (17-10-2018) αργά το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης ( στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιάς Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, συνεργός του 49χρονου συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε προχθές αργά το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις σάκοι που περιείχαν -32- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (863,5) γραμμαρίων.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και του 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών και ενημέρωνε τον 49χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
πλαστικό κυτίο, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (150,7) γραμμαρίων,
τα χρηματικά ποσά των (1.500) ευρώ και (14.000) λεκ Αλβανίας,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη, που λειτουργούσε ως προπομπός.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΣΕ με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια Βασίλη Κάγιο


Αριθ. Πρωτ.: 3354     Αθήνα 19-10-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΣΕ με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια Βασίλη Κάγιο. Την   Τετάρτη   18   Οκτωβρίου   2018,   στο   Πνευματικό   Κέντρο   Ηπειρωτών,   έγινε συνάντηση   του   Προεδρείου   της   κορυφαίας   αποδημικής   οργάνωσης   των Ηπειρωτών,  της   Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας   Ελλάδος,   με   τον   νεοεκλεγέντα Γενικό   Πρόεδρο   της   Δημοκρατικής   Ένωσης   Εθνικής   Ελληνικής   ΜειονότηταςΟμόνοια (ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια)  και Πρόεδρο  Παραρτήματος   Αγίων Σαράντα ΒασίλειοΚάγιο, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Τζομάκα και την Εκπρόσωπο Τύπου Άννα Τσίμου.
Την   Πανηπειρωτική   Συνομοσπονδία   Ελλάδος   εκπροσώπησαν   οι,   Γιώργος   Δόσης Πρόεδρος, Κώστας Κωνής Αντιπρόεδρος και Κώστας Γαβριήλ Γενικός Γραμματέας. Αντικείμενο της συζήτησης, που διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήσαν οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόσο,  για όσους διαβιούν στην   Ελλάδα,   όσο   και  για  αυτούς   που   διαβιούν   στην Αλβανική   επικράτεια   και   τα   προβλήματα   που   ταλανίζουν   την   Εθνική   Ελληνική Μειονότητα στις πατρογονικές της εστίες.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον, εκ μέρους των μελών του προεδρείου της Π.Σ.Ε. για τα τεκταινόμενα   στην   Αλβανία,   αναφορικά   με   το   περιουσιακό   ζήτημα,   το   κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου από την Κυβέρνηση
Ράμα και τις σχέσεις των ελληνικών μειονοτικών οργανώσεων με την Ομόνοια και  το ΚΕΑΔ.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου της Π.Σ.Ε., αφού συνεχάρησαν τον νέο Πρόεδρο Βασίλη Κάγιο για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους   για   την   ιστορική   πορεία   της   ΠΣΕ,   το   ενδιαφέρον της   για   το Βορειοηπειρώτικο ζήτημα και τις δράσεις της όλα τα τελευταία χρόνια και ειδικά για   την   επιτυχημένη   ημερίδα   για   τη   ελληνική   μειονότητα   της   Αλβανίας   του καλοκαιριού του 2017 και εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους και την προθυμία να παράσχουν   όποια   υλική   και   ηθική   υποστήριξη,   τονίζοντας   μάλιστα   την σπουδαιότητα   για   την   επικράτηση   ενωτικού   πνεύματος   στους   κόλπους   της μειονότητας. Ο   νέος   Πρόεδρος   της   ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια   Βασίλης   Κάγιος,   αφού   ευχαρίστησε   την Πανηπειρωτική   Συνομοσπονδία   Ελλάδος   για   το   διαχρονικό   ενδιαφέρων   της   για Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και για όσα έχει κάνει γι΄ αυτή, ενημέρωσε για τα   προβλήματα   που   αντιμετωπίζει   η   οργάνωση,   σε   σχέση   με   την   Αλβανική κυβερνητική πολιτική, αλλά και σε σχέση με το Ελληνικό κράτος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες τόσο στην Αλβανική επικράτεια, όσο και στην Ελλάδα. Και τόνισε, ότι σε καιρούς δύσκολους, γενικής αδιαφορίας, και της πρόκλησης εγκατάλειψης των διαχρονικών αγώνων και στόχων μας εκεί στα πάτρια εδάφη,   η   Δημοκρατική   Ένωση   Εθνικής   Ελληνικής   Μειονότητας      ΟΜΟΝΟΙΑ, επαναλαμβάνει   το   προσκλητήριο,   στο   να   επιμείνει   στον   αγώνα   της,   που   έχει ιστορικό   υπόβαθρο   τις   θυσίες   και   το   αίμα   των   προγόνων,   αλλά   και   προοπτική δικαίωσης. Έχουμε είπε, τα απαραίτητα εφόδια που είναι βασικά η θέληση μας, το φιλότιμο των Ελλήνων, το δίκαιο των στόχων μας, οι νέοι μας, που με μεγαλύτερη αφοσίωση ανοίγουν   προοπτικές.   Έχουμε   δίπλα,   παρά   τις   δυσκολίες,   την   Ελλάδα,   που   έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Κυρίως έχουμε   την   πείρα   όλων   αυτών   των   28   σχεδόν   ετών   προσπάθειας   και   πολιτικής παρουσίας ως ΟΜΟΝΟΙΑ στον πυρήνα και την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –ΚΕΑΔ σαν συνέχεια στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν είναι ζήτημα θέλησης, είναι υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι. Θα ανασυγκροτήσουμε την ''ΟΜΟΝΟΙΑ'' παντού και κυρίως εκεί που τα στερεότυπα επιμένουν, να αρνούνται την ύπαρξη και την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού.

To  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην Αίγυπτο για τις εκδηλώσεις μνήμης του Ελ Αλαμέιν


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ SAMEH SHOUKRY

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Αίγυπτο, για να παραστεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες, που έπεσαν στη μάχη του Ελ Αλαμέιν.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί στο Κάιρο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Shoukry.
Συνάντηση εργασίας θα έχει ο ΥΦΥΠΕΞ και με την Αιγύπτια ομόλογό του κα Nabila Makram, για να εξεταστούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙ», που θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτωβρίου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων που ζούνε στη Μεγάλη Βρετανία.
Το απόγευμα του Σαββάτου, θα έχει συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Κυβερνήτη Αλεξανδρείας Καθηγητή Δρ. Abdel Aziz.
Τέλος, θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κκ Θεόδωρο, όπως και με τους Προέδρους και μέλη ΔΣ: Της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη και του Ελληνικού Κέντρου Καϊρου κ. Νικόλαο Βαδή.
Σε όλες του τις συναντήσεις ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Διάμεση.

Συνελήφθησαν κατόπιν συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν (73) κιλά και (840) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από (2) κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα»

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2018), στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Αλλοδαπών & Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος του οχήματος, (55) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων καθώς και (19) δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, παραλήπτης των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στην Κυψέλη Αττικής.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων,
κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
πέντε κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών


Από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
*Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 26 ετών, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες, 36 και 32 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, που συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
*Στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής δράσεως, κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», χθες το απόγευμα στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (περιοχή Κανάλι Πρέβεζας), από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 51χρονη ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 54χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
*Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 34χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές,
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση διενεργούν -κατά περίπτωση- το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη ημεδαπού, που είχε θηρεύσει δύο αγριόχοιρους από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής


Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, το βράδυ της Δευτέρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τη συνδρομή και του Κυνηγετικού Συλλόγου Καναλακίου πραγματοποίησε περιπολία σε αγροτική περιοχή στην ΤΚ Θέμελου του Δήμου Πάργας.
Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σταμάτησαν για έλεγχο ένας ημεδαπό, που προηγουμένως είχε θηρεύσει δύο αγριόχοιρους, τους οποίους μετέφερε σε κοντινό σημείο.
Σε βάρος του ατόμου που δε διέθετε άδεια θήρας, ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της άσκησης θήρας τη νύχτα, ενώ κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια που είχε μαζί του, όπως και τα δύο νεκρά ζώα.
Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι και οι περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι αδιάλειπτοι και θα συνεχιστούν για την αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς που εκθέτει την κυνηγετική οικογένεια και αντίκειται στους κανόνες άσκησης θήρας.

Ο Γιάννης Καραγιάννης στην 139η Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης


"Σταθερά προσηλωμένη η Ελλάδα στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ"

Στις εργασίες της 139ης συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 14 με 18 Οκτωβρίου 2018, συμμετείχε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης. Η IPU είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των εθνικών κοινοβουλίων, ιδρύθηκε το 1889 και αριθμεί 178 χώρες-μέλη. Σκοπός της είναι η προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των λαών και η εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Επιπρόσθετα, εξετάζει θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες του ΟΗΕ. Η Βουλή των Ελλήνων, που είναι μέλος της Ένωσης από το 1890, εκπροσωπήθηκε στη συνέλευση με τετραμελή διακομματική αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν ακόμη από τους βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου , Όλγα Κεφαλογιάννη και Θεόδωρο Καράογλου.
Κατά τη διάρκεια της 139ης συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον ρόλο και την ευθύνη των εθνικών κοινοβουλίων "στην έγκυρη ενημέρωση και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news και της παραπληροφόρησης", "στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και την καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, στους δημόσιους χώρους και στην πολιτική ζωή", "στην ανάπτυξη αρχών και κατευθυντήριων γραμμών για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, ενόψει της υιοθέτησης του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για ασφαλή, ομαλή και τακτική μετανάστευση", "στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την εφαρμογή τους έως το 2030". 

Ο κ. Καραγιάννης τοποθετήθηκε εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για την Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο, με θέμα "Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για την εφαρμογή τους έως το 2030, και ο ρόλος του δίκαιου εμπορίου και των επενδύσεων για την επίτευξή τους". 

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Κένταυρος Μουσιωτίτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 20-10-18/16:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 16:00

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  (16:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ(16:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00)
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (16:00)

Στις 14 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00', στο Public Συντάγματος, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Ιωάννου ''Η κληρονόμος του ποταμού''


Ποιος θέλει να ταξιδέψει στον Αχέροντα και να γνωρίσει τους μύθους, τους θρύλους και τα πλάσματα που έχουν ζυμωθεί από τα μαγικά νερά του;
Ποιος θέλει να αντικρίσει τον Ποταμό της Λήθης μέσα από τα μάτια μεγάλων αρχαίων δημιουργών που τον έχουν υμνήσει στα έργα τους;
Και πώς εμπλέκονται τα πιο πάνω στοιχεία στη ζωή και στο θάνατο της Ρόζας Παλαιολόγου;
Θα καταφέρουν η εγγονή της Λευκή και ο ντετέκτιβ Χρήστος Βαράγκης να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της δολοφονίας της;
Στις 14 Νοεμβρίου 2018, στις 7.00 το απόγευμα, θα μας περιμένουν στο Public Συντάγματος για να μας συστήσουν την ''Κληρονόμο Του Ποταμού'', το νέο μας βιβλίο της Πρεβεζάνας Δήμητρας Ιωάννου, που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS!
Η υπέροχη Peny Papadaki (Πένη Παπαδάκη), ο μοναδικός Πάνος Τουρλής και η εκπληκτική Theodora Siarkou (Θεοδωρα Σιαρκου), θα μας ξεναγήσουν στα μυστήρια του Βασιλιά Ποταμού αλλά και στην Αθήνα του '60.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
1960
Η μυστηριώδης γυναίκα που τριγυρίζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Ρόζα που φτάνει στην Αθήνα και χτίζει από το μηδέν μια αυτοκρατορία, καθώς η πολυτάραχη ζωή της σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, δυνατές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.
2017
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βασταρδής μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο.
Όσο περνά ο καιρός, χώνονται όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού.
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και μοιάζει ζυμωμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας που φαίνεται να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;
Ένα βιβλίο κεντημένο ως τα μύχια με τους θρύλους του μεγαλόπρεπου Βασιλιά της Λήθης και των μυθικών παραποτάμων του, του καυτού Πυριφλεγέθοντα και του παγερού Κωκυτού. Μια ιστορία που περνώντας μέσα από τον θάνατο υμνεί τη ζωή.
Δήμητρα Ιωάννου
 Η Δήμητρα Ιωάννου κατάγεται από την Πρέβεζα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. 
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 24η Oκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη & ώρα 12.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Κατακύρωση ή μη δημοπρασίας για την διάθεση δασικών προϊόντων συστάδας 7α του δημοτικού δάσους Βασιλικού- Δήμου Πωγωνίου.
2. Κατακύρωση ή μη δημοπρασίας για την διάθεση δασικών προϊόντων συστάδας 7β του δημοτικού δάσους Βασιλικού- Δήμου Πωγωνίου.
3. Εισήγηση και σύνταξη της υποχρεωτικής αναμόρφωσης του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2018 του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.
4. Oρισμός δικηγόρου για σύνταξη εξώδικου κατά μισθωτή Δήμου Πωγωνίου.
5 Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών – καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια διαγωνισμού «Προμήθεια τροφίμων έτους 2018-2019 Δήμου ΠΩΓΩΝΙΟΥ και του Ν.Π.Δ.Δ.».
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Λαψίστας 2006 21-10-18/16:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 21-10-18/16:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ 
ΩΡΑ: 16:00

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής  στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής MAISON Ε.Π.Σ.ΗΠ.
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:00)  
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (16:00)  
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (16:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (16:00)

Νέα διεύρυνση της Οργανωτικής Γραμματείας της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου»


Οι Ορίζοντες Ηπείρου ανακοινώνουν νέα διεύρυνση της οργανωτικής γραμματείας της παράταξης.
Σε αυτήν εντάσσονται πλέον και οι:
• Νικολάου Νικολέτα, στέλεχος της βιομηχανίας Δωδώνη, Ιωάννινα
• Καραμποΐκης Σπύρος, αστυνομικός, συνδικαλιστής, Ιωάννινα
• Ράιδος Ιωάννης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος κοινότητας Πολυγύρου Δωδώνης, Ιωάννινα
Η οργανωτική γραμματεία αριθμεί πλέον 32 μέλη.
Ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος με αφορμή τη νέα διεύρυνση, δήλωσε:
«Καλωσορίζω τα τρία νέα μέλη στον στενό πυρήνα της ομάδας μας. Πρόκειται για τρία στελέχη με ξεχωριστές ικανότητες και έντονη κοινωνική δραστηριότητα τα οποία θα μας βοηθήσουν να διευρύνουμε, στην κοινωνία της Ηπείρου, τη συνολική μας επιρροή αλλά και ειδικότερα να επικοινωνήσουμε ακόμη καλύτερα την έννοια της Περιφερειακότητας.
Η ένταξη της Νικολέτας Νικολάου, όπως ακριβώς και του Γιάννη Ντάλα -προέδρου των εργαζομένων στην Πίνδος ΑΕ-, αποδεικνύει ότι για εμάς η στρατηγική εξωστρέφειας και στην οικονομία, πρέπει σαφέστατα να λαμβάνει υπόψη της τις στρατηγικές ανάπτυξης των υγιών βιομηχανιών της περιοχής, συγχρόνως όμως πρέπει να καταγράφει ισότιμα και τη φωνή των εργαζομένων τους.
Ο Σπύρος Καραμποΐκης μας βοηθά να εστιάσουμε στο σημαντικό για εμάς κομμάτι της ασφάλειας των πολιτών, στην διαμόρφωση του κοινωνικού μας προγράμματος. Έχει τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση τις οποίες εμείς θα αξιοποιήσουμε.
Ο Ιωάννης Ράιδος θα είναι η ζωντανή φωνή της παράταξής μας στη σύνδεσή μας με το σύνολο της πρωτογενούς παραγωγής.
Ειδικότερα για την κτηνοτροφία, συμφωνούμε ότι σήμερα αποτελεί θύμα των εκλογικών πελατειακών σχέσεων του περιφερειάρχη, δημιουργώντας ένα άρρωστο τρίγωνο εξάρτησης μεταξύ περιφέρειας, κτηνοτρόφων και γαλακτοβιομηχανιών.
Αυτό πρέπει να σπάσει. Για να σπάσει, πρέπει να δοθεί στους κτηνοτρόφους -ανεξαρτήτως μεγέθους- η δυνατότητα διαρκούς εξέλιξης και ανάπτυξης. Για να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να σταθούν στα πόδια τους ώστε να μπορούν να διαπραγματευθούν με τις γαλακτοβιομηχανίες από θέση ισχύος.
Τους εύχομαι καλό αγώνα στα νέα τους καθήκοντα. Έχουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μου.»

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Λίμνης (πρόχειρες σταυλικές εγκαταστάσεις)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΛΙΜΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΣΤΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ)
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 78/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 123/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.      Περιγραφή ακινήτου:
           Τμήμα του υπ. αρ. 120 χερσολίβαδου της διανομής του αγροκτήματος «Λίμνη» έτους 1934 έκτασης 2.666,23 m2 το οποίο αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα με στοιχεία (Α1-Α2-Α3-Α4-Α5-Α6-Α7-Α8-Α9-Α10-Α11-Α12-Α13-Α14-Α15-Α16-Α17-Α18-Α19-Α20-Α21-Α22-Α23-Α1) που συνέταξε ο αγρ. τοπ. μηχανικός κ. Άγγελος Χαρ. Γεωργιάδης. Το εν λόγω χερσολίβαδο προσφέρεται για επαγγελματική χρήση όπως για πρόχειρες σταυλικές εγκαταστάσεις.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
           Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
          Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
          Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και δεν έχουν στην κατοχή τους άλλη μισθωμένη έκταση (δημόσια ή δημοτική), για εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
 β)Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.
 γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του. 
 δ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία να δηλώνει ότι έλαβε γνώση των όρων της δημοπρασίας, τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα και έχει πλήρη γνώση για την πραγματική κατάσταση του μισθίου και ότι δεν έχει στην κατοχή του έκταση κατάλληλη για σταβλικές εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ότι η εκ των υστέρων επίκληση άγνοιας της πραγματικής κατάστασης του μισθίου , δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.
 ε) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του εγγυητή στην οποία να δηλώνει ότι έλαβε γνώση των όρων της δημοπρασίας, τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.
Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.
2.      Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας:

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πρέβεζα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού “ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ” Πρέβεζας, όταν 51χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τον έλεγχο του, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και  η οδηγός να τραυματισθεί στο κεφάλι.
Η 51χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία


Την 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία και εορτάζεται η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά την Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2018:
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα και ώρα 09:30.
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και ώρα 10:00.
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα και ώρα 10:00.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Λεύκανση: Το χρώμα των δοντιών «μετράει»


Είναι, πλέον, ευρέως γνωστό ότι το χαμόγελο έχει δύναμη και μπορεί να επηρεάσει τόσο τα συναισθήματα των ανθρώπων όσο και τις συναναστροφές τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό και… προσωπικό επίπεδο.  Όταν ο άνθρωπος χαμογελά γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο.
Μάλιστα, μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής έδειξε ότι για το 96% των ερωτηθέντων ένα λευκό χαμόγελο έκανε τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς.
«Η λεύκανση εφαρμόζεται όταν το φυσικό φωτεινό χρώμα της αδαμαντίνης έχει μετατραπεί σε κίτρινο, καφέ, γκρι, έχει χάσει δηλαδή τη λευκότητά του, εξαιτίας της εναπόθεσης χρωστικών ουσιών στα δόντια αλλά και σε δόντια που έχουν απονευρωθεί και σταδιακά έχουν σκουρύνει. Η τεχνική εφαρμόζεται με 99% επιτυχία και είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους», αναφέρει κα Κωστομοίρη Δέσποινα, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική  Οδοντιατρική, επιστημονική σύμβουλος Athens Life Smile.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Εντούτοις, ενδέχεται σε ορισμένα άτομα να δημιουργήσει ευαισθησία στα δόντια τους όταν αυτά έχουν υποστεί κατάγματα ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Σε αυτή την περίπτωση η ευαισθησία σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.
Η διάρκεια του αποτελέσματος διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειές του (τσάι, κόκκινο κρασί, καφές, συνεχής λήψη σιδήρου, κάπνισμα, αναψυκτικά τύπου κόλα).