Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Περίπου 48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Πλαγιάς Ιωαννίνων


Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, οδηγός και ιδιοκτήτης του παραπάνω οχήματος, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, διότι ως οδηγός έτερου αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών
Συνελήφθη, προχθές (17-10-2018) αργά το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης ( στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιάς Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, συνεργός του 49χρονου συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε προχθές αργά το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις σάκοι που περιείχαν -32- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (863,5) γραμμαρίων.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και του 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών και ενημέρωνε τον 49χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
πλαστικό κυτίο, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (150,7) γραμμαρίων,
τα χρηματικά ποσά των (1.500) ευρώ και (14.000) λεκ Αλβανίας,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη, που λειτουργούσε ως προπομπός.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.