Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Δελτίο τύπου για το Προϋπολογισμό του Δήμου Πωγωνίου για το 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά 20-01-2012

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 2012 
     
Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για την έγκριση Προϋπολογισμού 2012 και συζήτησε την κορυφαία πολιτική πράξη του Δήμου.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημοτική Αρχή αγνόησε τις θέσεις, τις προτάσεις και τις διαπιστώσεις της Παράταξής μας προκειμένου να συνταχθεί ένας αποτελεσματικός, κοινωνικός και διεκδικητικός προϋπολογισμός.
Η θέση της Παράταξής μας ήταν ξεκάθαρη και εστιάστηκε στην προχειρότητα της σύνταξης του Προϋπολογισμού, στην αναποτελεσματικότητα των στόχων που θέτει και στην αντικειμενική αδυναμία υλοποίησης των δράσεων που προβλέπει, θεωρώντας τον έναν εικονικό προϋπολογισμό που δεν είναι διεκδικητικός και δεν διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου. Ο Προϋπολογισμός δεν διακατέχεται από ένα γενικότερο στρατηγικό και επιχειρησιακό όραμα, φανερώνει την αδυναμία εντάξεων έργων σε ευρωπαικά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, δεν περιλαμβάνει την χρηματοδότηση έργων σε κατευθύνσεις γενικού χαρακτήρα με προοπτική μελλοντικής ανταπόδοσης και δημιουργίας αειφορίας στα έσοδα του Δήμου, και απουσιάζει παντελώς η συνάφεια με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.
Σε αυτό το πλαίσιο θέσαμε τις παρατηρήσεις μας επί διαφόρων κωδικών και αναφερθήκαμε στην απουσία αποδοχής συγκεκριμένων προτάσεων που έχουμε καταθέσει ως Παράταξη στην διάρκεια του χρόνου για ορισμένα ουσιώδη ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και την λειτουργία του.
Συγκεκριμένα τονίσαμε:
Όσον αφορά τα έσοδα:
1. Σύμφωνα με τα βεβαιωθέντα έχουμε εκτέλεση προϋπολογισμού εσόδων σε ποσοστό 55%, που δείχνει την απουσία ρεαλιστικής και πραγματικής αποτύπωσης της κατάστασης.
2. Εκείνο που δημιουργεί σκέψη και προβληματισμό είναι η πλήρης απουσία εισπρακτικού μηχανισμού που θέτει σε κατάσταση επικίνδυνη τα οικονομικά του Δήμου μας με συνέπεια παραγραφής οφειλών, καθώς στον απολογιστικό πίνακα Κωδ. 3, «έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα», τα βεβαιωθέντα έσοδα αντιστοιχούν στο 21% (!!!) μόλις των εσόδων που θα έπρεπε να μπουν στο Ταμείο του Δήμου.
3. Προβλέπονται έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν (για το παζάρι, τα παράβολα εγγραφής αλλοδαπών).
4. Προβλέπεται αύξηση τελών στο 12%, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δημάρχου και των μελών της πλειοψηφίας να πείσουν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα τέλη ύδρευσης μειώνονται. Τι κρίμα να μην αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των καιρών!
5. Προβλέπεται σημαντική μείωση απόδοσης ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει και να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.
Μία τέτοια εικόνα εσόδων, απόδειξη αποτυχίας σωστής διαχείρισης και αναγκαίου ελέγχου της κατάστασης του Δήμου, αποδεικνύει την πλήρη απουσία ρεαλιστικής και πραγματικής αξιολόγησης των μεγεθών, δημιουργεί μία εικονική πραγματικότητα που οδηγεί σε λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές, με σχέδια επί χάρτου και πιθανολογούμενα έργα, δηλ. επιλογές χωρίς ιεράρχηση και προτεραιότητες, επιλογές που αποδεικνύουν περίτρανα την αναποτελεσματικότητα των προθέσεων της πλειοψηφίας.
Εμείς, στο Συμβούλιο, υπενθυμίσαμε την αναγκαιότητα υλοποίησης της πρότασής μας για μείωση των τελών για ορισμένες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες κατά 50%, καθώς και την καταγραφή των κατά σύστημα χρεωστών του Δήμου με την παράλληλη γνωστοποίηση του μηχανισμού που θα εφαρμοστεί, για να γίνει εφικτή η είσπραξη των ανάλογων οφειλών (συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε και στην Οικονομική Επιτροπή από το μέλος της Παράταξής μας).
Όσον αφορά τις Δαπάνες, ο Προϋπολογισμός αποτελεί τον καθρέπτη των αντιλήψεων και των πρακτικών της πλειοψηφίας και του Δημάρχου για την λειτουργία του Δήμου, την κατεύθυνση και την προοπτική που έχουν αποφασίσει να δώσουν στην πορεία του Δήμου μας.
Μία πορεία χωρίς στρατηγική, χωρίς δράσεις που να επιλύουν τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις αλλαγής συνθηκών στον τόπο μας και ελπίδας για ένα διαφορετικό αύριο για το Πωγώνι.


Πρώτον: Οι ενταχθείσες δαπάνες (5.368.397,12) φθάνουν μόνο στο 40% των προϋπολογισθέντων (13.467.223,29) για το 2011, δικαιώνοντας την πρόβλεψή μας και την κριτική μας για την αδυναμία υλοποίησής του.
Δεύτερον:
• Απαξιώνει τις διαδημοτικές συνεργασίες (Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας).
• Δεν προβλέπει επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ούτε δαπάνες για απομαγνητοφώνηση των πρακτικών.
• Προβλέπει 15.000,00 ευρώ για αγορά επίπλων, την στιγμή που μπορεί να αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός από τα υπάρχοντα στα γραφεία των παλαιών δημαρχείων.
• Προβλέπει αυξημένες δαπάνες για δημόσιες σχέσεις και δεξιώσεις (116.00,00 ευρώ) παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Καψάλη για μείωση.
• Προβλέπει μειωμένα κονδύλια για τις αναλύσεις νερού. Υπόθεση, που αποτελεί ένα σημαντικό και ουσιαστικό ζήτημα για τα χωριά μας και απαιτείται συγκεκριμένη συχνότητα αναλύσεων, ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση για την ασφάλεια όλων μας.
• Προβλέπει συνολικά 170.000,00 ευρώ για αποκομιδή απορριμμάτων + 50.000,00 επιπλέον ποσό για τον ενταφιασμό ογκωδών απορριμμάτων κ.α.


Για όλα αυτά και άλλα, εμείς προτείναμε τόσο αλλαγές κονδυλίων σε συγκεκριμένους κωδικούς, για την υποστήριξη υπηρεσιών του Δήμου και την δημιουργία δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, όσο και την δημιουργία Δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας της.
Τονίσαμε την απουσία πρόβλεψης κονδυλίων, για την Μελέτη που πρότεινε η Παράταξή μας για την αξιοποίηση του Νερόμυλου Ρογοζίου με την δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου, αλλά και την απαξίωση να δοθεί έστω μία απάντηση ή να καταγραφεί η θέση της πλειοψηφίας στην πρότασή μας.
Αποδείξαμε, με επιχειρήματα για άλλη μία φορά, ως τεράστιο λάθος την απόρριψη της πρότασής μας για την στήριξη των Τοπικών Συμβουλίων με την σύσταση της πάγιας προκαταβολής, παρέμβαση ανάσας για τα χωριά και αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης των καθημερινών τους προβλημάτων.
Επιπλέον, υπενθυμίσαμε την αντίθεσή μας και τις θέσεις μας για την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Προϋπολογισμού (τοποθετηθήκαμε αναλυτικά σε προηγούμενη Συνεδρίαση του ΔΣ) καθώς προβλέπει έργα μόνο απευθείας αναθέσεων, χωρίς δημοπρατήσεις και κανένα επενδυτικό και ανταποδοτικό έργο. Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν έχει καμιά προοπτική και μακρόπνοο σχέδιο.
Εμείς πιστεύουμε και το αποδεικνύουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει συμβιβαστεί με την μετριότητα, την απλή διαχείριση των πραγμάτων, χρησιμοποιώντας παλιές μεθόδους και συνταγές, για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις του μέλλοντός μας. Αυτή η πρακτική αποτελεί μία αποτυχία και το διαπιστώνουμε καθημερινά. Είναι μία φιλοσοφία και θεώρηση που δεν οδηγεί πουθενά και αδικεί κατάφορα το Πωγώνι μας.
Απόδειξη η σύνταξη του Προϋπολογισμού, που θα αποδειχθεί και φέτος όπως και πέρυσι, αφού επικράτησαν οι συνεχείς αναμορφώσεις και η μη έγκριση κονδυλίων για αναγκαία έργα και υπηρεσίες προς όφελος και εξυπηρέτηση των δημοτών.
Η Παράταξή μας με μεγάλη ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους δημότες και με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της περιοχής μας, καταψήφισε για τους παραπάνω λόγους τον Προϋπολογισμό του 2012.
Η Παράταξή μας πάντα με συνέπεια, με συγκεκριμένες πολιτικές και ξεκάθαρες θέσεις, μέσα από τον θεσμικό έλεγχο, τις τεκμηριωμένες προτάσεις, τις ιδέες με υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες λύσεις, αλλά και την άσκηση γόνιμης και ουσιαστικής κριτικής στην Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να πορεύεται και να αγωνίζεται χωρίς διλήμματα και εκπτώσεις, διατηρώντας την αισιοδοξία και το όραμά μας ζωντανό για την καλύτερη λειτουργία των θεσμών και την αντιμετώπιση των αναγκών που υπάρχουν, για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων της περιοχής μας.
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Άγγιξαν το 2,5% οι αυξήσεις στις τιμές των οικοδομικών υλικών τον Δεκέμβριο

Συγκρατημένη αύξηση της τάξης του 1% σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα, σε μέσα επίπεδα, το 2011 οι ανατιμήσεις να ανέλθουν σε 2,5%.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Πετρέλαιο κίνησης- Diesel (9,3%), σωλήνες πλαστικοί- συνθετικοί- ινοτσιμέντου (7,9%), ασφαλτικό γαλάκτωμα (7,1%), τούβλα (5,8%), βάνες ορειχάλκινες (5,7%), σωλήνες χαλκού (5%), διακόπτες (4,4%), πλαστικούς σωλήνες (3,8%), ξυλεία oικοδομών (3,5%), κυκλοφορητές (3,2%), αγωγούς χάλκινους (3,2%), πλαστικό- ακρυλικό νερού (3%), ηλεκτρική ενέργεια (2,8%), ασφαλτόπανα (2,7%), κεραμίδια (2,7%), τσιμεντόπλακες (2,4%), πρίζες (2,4%), νεροχύτες (2,1%), καυστήρες ντίζελ και αερίου (2,1%), εξηλασμένη πολυστερίνη- πολυστερόλη- πολυουρεθάνη (2%) και πίνακες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (1,9%).
Στον αντίποδα, μειώθηκαν οι τιμές σε: Γυψοσανίδες (-2,2%), μηχανισμούς γκαραζόπορτας (-1,3%) και ανελκυστήρες (-1,3%).
Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών, σημείωσε αύξηση 1% τον Δεκέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2010, έναντι αύξησης 3,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.
Ο γενικός δείκτης τον Δεκέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2011, σημείωσε αύξηση 0,1% έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2010.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2011- Δεκεμβρίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2010- Δεκεμβρίου 2010, παρουσίασε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν εν πλω από μέλος του πληρώματος Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου που είχε αποπλεύσει με τελικό προορισμό το εξωτερικό, χωρίς ναυτιλιακά έγγραφα και με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν χθες (19-01-2012) το βράδυ, στο Καναλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 71 ετών, κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα (καφέ - μπαρ) στο Καναλάκι Πρέβεζας, συνέλαβαν τον 33χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, διότι, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία στο μπαρ του καταστήματος έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνιδιών «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», επιτρέποντας στον 71χρονο τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου.
Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.


Σημειώνεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.
Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα.
Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Οι αμοιβές των μελών των Δ.Σ. σε 12 ΔΕΚΟ

Στοιχεία για τις συνολικές αμοιβές των μελών των ΔΣ δέκα ΔΕΚΟ, καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ, απέστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, τα στοιχεία προέρχονται από τις αποφάσεις των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, που συγκλήθηκαν το 2011, προκειμένου να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις των χρήσεων 2010 και αφορούν τις συνολικές αμοιβές όλων των μελών ΔΣ για το ίδιο έτος. 
Αναλυτικά: 
*Στα ΕΛΠΕ το ποσό (σ.σ.: μικτά) ανήλθε σε 414.235,52 ευρώ (διευκρινίζεται ότι οι αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που περιλαμβάνονται στο ποσό είναι ήδη μειωμένες κατά 15% έναντι του 2009).
*Στη ΔΕΗ το μικτό ποσό ανήλθε σε 419.814,53 ευρώ.
*Στον ΟΛΠ ανήλθε σε 272.865,05 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το έτος 2009 το αντίστοιχο σύνολο ανερχόταν στα 651.191,53 ευρώ).
*Στον ΟΛΘ το μικτό ποσό ανήλθε σε 184.156,39 ευρώ.
*Στον ΟΠΑΠ σε 659.844,60 ευρώ.
*Στην ΕΥΔΑΠ σε 160.506,04 ευρώ.
*Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το μικτό ποσό ανήλθε σε 1.323.841,93 ευρώ (διευκρινίζεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται οι αμοιβές των δύο εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ της εταιρείας σύμφωνα με το Ν. 3723/2008).
*Στην ΑΤΕ το μικτό ποσό ανήλθε σε 792.320,13 ευρώ.
*Στην ΕΥΑΘ ήταν 220.658,29 ευρώ.
*Στη ΔΕΠΑ ήταν 261.622,10 ευρώ.
*Στον ΟΤΕ ήταν 430.551,23 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το 2009).
*Στα ΕΛΤΑ, τέλος, το μικτό ποσό ανήλθε σε 107.299,83 ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 3833/2010, το ανώτατο όριο αποδοχών για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους προέδρους των ΔΕΚΟ είναι 5.856,08 μηνιαίως ή το ποσό των 70.272,96 ευρώ ετησίως.
 
ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ναύτες και σμηνίτες στα «χακί»

Στο ίδιο χρώμα θα είναι ντυμένοι από δω και στο εξής στα «χακί» δηλαδή, τόσο οι σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ως νεοσύλλεκτοι θα περνάνε από εκπαίδευση δύο εβδομάδων, στον στρατό ξηράς.

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη ΕΣΣΟ του 2012, που αναμένεται να λάβει προσκλητήριο για να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στα κέντρα εκπαίδευσης.
Το ΓΕΕΘΑ όπως προκύπτει θέλει σταδιακά να δημιουργήσει μία νέα «κουλτούρα» στρατιωτικής εκπαίδευσης, με στόχο να μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερους εφέδρους και σε περισσότερες ειδικότητες, εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων (345) γραμμάρια ηρωίνης.

Συνελήφθη χθες (19/01/2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις οποίες ο ανωτέρω κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, χθες το απόγευμα συνελήφθη ο 27χρονος, καθώς βρέθηκε πάνω του, επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ηρωίνη βάρους (2,5) γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε συμπαγή μορφή «βράχος», συνολικού βάρους (296) γραμμαρίων
μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή σκόνης βάρους (46,6) γραμμαρίων
πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (75,6) γραμμαρίων
μία (1) νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», βάρους (0,6) γραμμαρίων
ογδόντα δύο (82) ναρκωτικά δισκία, χωρίς απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
ένα (1) μεταλλικό ξιφίδιο συνολικού μήκους (23) εκατοστών
δύο (2) μεταλλικές σιδερογροθιές
μία (1) μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος.
το χρηματικό ποσό των διακοσίων τριάντα (230) ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΖΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ιερόσυλοι έκλεψαν εικόνες ηλικίας 150 ετών

Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται


Ακόμα μία πράξη ιεροσυλίας πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία στην περιοχή Ζίτσα Ιωαννίνων.
Άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την εξωτερική είσοδο του Ιερού Ναού Παναγίας Βαρδάστανης, και έκλεψαν από εκεί εικόνες, οι οποίες χρονολογούνται από το 1850 μ.Χ. και εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι δράστες αναζητούνται.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

ΑΣΕΠ: Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς

Για 500 θέσεις νηπιαγωγών!!!



Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
Ο διαγωνισμός θα αφορά σε 500 θέσεις νηπιαγωγών και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια.
Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί πόσες θέσεις θα προκηρυχθούν για τους φιλόλογους και μαθηματικούς.

Με ετήσια θητεία οι προϊστάμενοι των εφοριών


Ποσοτικούς στόχους για τους προϊσταμένους των 35 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας και των ελεγκτικών υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, Τελωνείων και Ελεγκτικών Κέντρων) καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει λίστες φορολογούμενων προς έλεγχο οι οποίες θα προκύπτουν αποκλειστικά με την εφαρμογή 420 κριτηρίων κινδύνου φοροδιαφυγής μέσω του συστήματος ελέγχου Elenxis.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, καθιερώνεται ετήσια θητεία για τους προϊσταμένους των ελεγκτικών μηχανισμών και η αποτελεσματικότητά τους θα ελέγχεται ανά τρίμηνο.
Η θητεία κάθε προϊσταμένου λύεται αυτοδίκαια με την πάροδο ενός έτους.
Σε περίπτωση επίτευξης των στόχων μπορεί να ανανεώνεται μία ή περισσότερες φορές.

Δάνεια σε βοοτρόφους με εγγύηση του Δημοσίου

Έως τις 30 Μαρτίου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι βοοτρόφοι να υποβάλλουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά στις Τράπεζες προκειμένου να λάβουν δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, το ύψος των οποίων εξαρτάται από τον αριθμό των ζώων έκαστου δικαιούχου προς 185 € ανά ζώο γαλακτοπαραγωγής και προς 50 € ανά ζώο κρεοπαραγωγής.
Πάντως το σύνολο των χορηγούμενων δανείων δεν θα υπερβαίνει το ποσό των35.000.000 €.
Τα παραπάνω προβλέπονται στην με αριθμό 2/76236/0025 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3042/Β/30 – 12 – 2011, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που θα χορηγηθούν σε βοοτρόφους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας που διέρχεται η ελληνική οικονομία λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.
ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr/

Για το πλήρες κείμενο της απόφασης, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
http://www.paseges.gr/resource-api/paseges/contentObject/1966da12-452b-4c87-a59f-ae08964da8b4/attachedFiles[b3598dff-9f17-4fe7-8e99-814fc774b9c3]

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' κόβει την Πίτα του την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' κόβει την Πίτα του την Κυριακή 22 Ιανουρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Ηπειρώτες της περιοχής να παραστούν στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει και που έχει αντικείμενο τις ηπειρωτικές παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα την χειμερινή περίοδο.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σας καλούμε να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων (Δεληγιώργη 7 Αθήνα)


Σας καλούμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων (Δεληγιώργη 7 Αθήνα) για να γιορτάσουμε τον ερχομό της νέας χρονιάς, να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και να ανταλλάξουμε ευχές.
Στην εκδήλωση θα προσφερθούν παραδοσιακές πίτες και εδέσματα καθώς τσίπουρο και κρασί ενώ θα επακολουθήσει γλέντι και χορός με μουσική και τραγούδια από την Ήπειρο.
Η παρουσία όλων σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Σας περιμένουμε όλους με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας.

Υ.Γ. Κάθε προσφορά σε πίτες και παραδοσιακούς μεζέδες είναι ευπρόσδεκτη.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Φωτιά σε παλιό εργαστήριο σιδηροκατασκευών

Φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε παλιό εργαστήριο σιδηροκατασκευών, στο Χαροκόπι Ιωαννίνων. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε παρακείμενο φορτηγό αυτοκίνητο και σε ορνιθοτροφείο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Προβλήματα από το ψύχος

Πάγωσε σε μερικά τμήματα η λίμνη!



Στην… κατάψυξη παραμένει για 6η συνεχή ημέρα, παρά την ηλιοφάνεια, ο νομός Ιωαννίνων.
Σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στο δίκτυο ύδρευσης των Ιωαννίνων, εξ αιτίας της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.
Σε πολλά χωριά, αλλά και σε περιοχές της πόλης έχουν παγώσει και τα δίκτυα ύδρευσης κυρίως παλιών σπιτιών και οι ένοικοί τους προμηθεύονται από γείτονες νερό με κουβάδες για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πολλές είναι οι βλάβες που οδήγησαν σε διακοπές νερού από το σπάσιμο σωλήνων.
Μεγάλης έκτασης βλάβη σημειώθηκε στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί την Ανατολή. Η βλάβη αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΚΛΙ, αφού προηγήθηκε πολύωρη διακοπή νερού στην Ανατολή αλλά και στο Κάτω Νεοχωρόπουλο.
Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στην οδό Ασημακοπούλου στα Σεισμόπληκτα όπου το δίκτυο ύδρευσης πάγωσε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διακοπή στην υδροδότηση.
Στον παγετό οφείλεται και η διακοπή νερού που παρατηρήθηκε σε πολλές σχολικές μονάδες της πόλης.
Στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου υπάρχουν σημεία με παγίδες πάγου, κυρίως τις νυκτερινές ώρες, από την συνεχιζόμενη χαμηλή θερμοκρασία που καταγράφηκαν θερμοκρασίες μέχρι -14 βαθμούς Κελσίου. Παρ’ ότι έχουν ριχτεί τόνοι αλατιού από συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας, οι κίνδυνοι παραμένουν και οι οδηγοί πρέπει αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η λίμνη των Ιωαννίνων είχε παγώσει σε μερικά σημεία της, αλλά για να μη κινδυνεύσουν τα πουλιά που ζουν στα νερά της, το ειδικό πλωτό μηχάνημα έσπασε τον πάγο, διαδικασία που επαναλαμβάνεται όταν σχηματισθεί νέος.
Οι προβλέψεις της ΕΜΥ από αύριο βράδυ κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας στην περιοχή της Ηπείρου.

ΛΟΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Λαμπάδιασε εργοστάσιο επίπλων

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από την πυρκαγιά.


Από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πιθανότατα από διαρροή σόμπας υγραερίου, καταστράφηκε στον Λούρο Πρέβεζας, ο πρώτος όροφος εργοστασίου επίπλων.
Η έκθεση επίπλων στον δεύτερο όροφο καθώς και διπλανό σπίτι, διασώθηκαν από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έφθασε στο σημείο για την κατάσβεσή της φωτιάς.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνέντευξη τύπου την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, με αντικείμενο ''Ο Άραχθος και το ιστορικό γιοφύρι της Πλάκας, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο''