Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Υπουργείο Εσωτερικών: Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ

Εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών, για να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν.
Ο εκλογέας με το ονοματεπώνυμό του, το όνομα πατρός του και το έτος γέννησής του μπορεί μέσω υπολογιστή να δει πού θα ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου, με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

Πάνω από 34.000 οι οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Στις 34.244 έφθασαν οι αποφάσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τις πρώτες 50 ημέρες της εφαρμογής του νέου σχήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) «μεγάλος αριθμός οφειλετών έσπευσε να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο νέος νόμος».
Οι αποφάσεις υπαγωγής οφειλών, οι οποίες εκδόθηκαν έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2014, αφορούν ποσό συνολικού ύψους 784.938.440,05 ευρώ που εντάχθηκε στο ΚΕΑΟ.

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες (01-01-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός Ρομά, φυγόποινος.
Ειδικότερα, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους και τριών (3) μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περισσότερες από 3 εκατομμύρια τροποποιητικές δηλώσεις στο Ε9

Περισσότερες από 3 εκατομμύρια τροποποιητικές δηλώσεις για διορθώσεις στο Ε9 των ετών 2010- 2014 υποβλήθηκαν στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου στο TAXIS έως και προχθές που έληξε η προθεσμία που είχε ορίσει το Yπουργείο Οικονομικών.
Από αυτές προκύπτει ότι περίπου 500.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ για άλλους 400.000 προκύπτει μικρή αύξηση του φόρου.
Για επιπλέον 65.000 ιδιοκτήτες ακινήτων η μείωση του ΕΝΦΙΑ που έχει προκύψει από τις διορθώσεις υπερβαίνει τα 300 ευρώ και έτσι θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία για έλεγχο των δικαιολογητικών τους.
Σημειώνεται ότι από σήμερα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ θεωρείται εκπρόθεσμη και επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ. 

Κατατέθηκαν περισσότερες από 100.000 πινακίδες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, έως και προχθές είχαν κατατεθεί περισσότερες από 100.000 πινακίδες για την αποφυγή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. του 2015 από τους ιδιοκτήτες τους.

Πέρυσι πινακίδες είχαν καταθέσει 135.000 ιδιοκτήτες. 

Έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, η μπάντα της 8ης Μεραρχίας και η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.

Κάλαντα από τη στρατιωτική μπάντα στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά

Στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά, έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα η μπάντα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού ΤΑΞΠΖ.

Η Γενική Γραμματέας την Τετάρτη (31/12/2014), παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υποδέχθηκε τους μουσικούς της στρατιωτικής μπάντας στο γραφείο της και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.