Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Σειρά συναντήσεων της Μερόπης Τζούφη με θεσμικούς παράγοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικούς παράγοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Γιώργο Καψάλη, συζητήθηκαν μια σειρά τρεχόντων θεμάτων, όπως η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, με την ενοποίηση τριών υπαρχόντων τμημάτων  (Τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών, Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) η οποία δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση, η βελτίωση του προγράμματος Σπουδών του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, οι ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ, οι οικονομικές δυσκολίες του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παν/μίου, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα που δεν έχει θεσπίσει δίδακτρα, οι δυσκολίες που δημιουργούνται από τη μείωση της επιχορήγησης κατά 70% τα τελευταία πέντε χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές, καθώς και  συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων σίτισης, στέγασης και θέρμανσης των φοιτητών και του προσωπικού.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-0

Μιχαήλ (67') και Ίλιτς (92') τα γκολ του ΠΑΣ

Σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και τρία δοκάρι, το ένα από την άσπρη βούλα, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στους «Ζωσιμάδες» και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.
Στο 12' δοκάρι για τον ΠΑΣ.
O Ναδάλες έβγαλε τη σέντρα, ο Ίλιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη!
Ο Τζημόπουλος ανατράπηκε από τον Ίγκορ στο 39' κι ο διαιτητής έδειξε -σωστά- την άσπρη βούλα για τον ΠΑΣ!
Ο Τσάβες εκτελεί το πέναλτι και αστοχεί, καθώς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη!
Στο 67' ο Ίλιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-0!
Ο Ίλιτς  στο 92' βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη και με όμορφο πλασέ "κλείδωσε" τη νίκη για τον ΠΑΣ!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (82’ Γιάκος), Κοζορώνης, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσάβες, Καρανίκας.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Ίγκορ (60’ Μάρτινς), Λαδάκης (80’ Νικόλτσης), Μεχία, Σερφά, Ντιγκινί, Παπαγεωργίου, Χασομέρης, Μελίσσης, Χαβίτο (46’ Μπαϊκαρά)

Άρτα: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (31-10-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο δράστης, χθες το μεσημέρι, ενεργώντας από κοινού με 14χρονο ημεδαπό Ρομά συνεργό του, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο, σε σπίτι στην Άρτα και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και μία τηλεόραση.
Από την έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ο 21χρονος δράστης και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Άνετο διπλό στη Βουνοπλαγιά για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (3-5)-Διπλό στη Ζίτσα ο Αγροτικός Αστέρας (0-1)-Μοιράστηκαν τους βαθμούς Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Πανζαγορισιακός (1-1)

*Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε η  Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου το απόγευμα του Σαββάτου στην Βουνοπλαγία αφού συνέτριψε τον τοπικό Αλμυρό με σκορ 3-5.
Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Μακολλάρι  Μαρινγκλέν στο 7΄,  ο Γιάτσε Gerti στο  17' έκανε το 0-2, ο Καραμάνης  Αλέξανδρος
 το 0-3 στο 29',  ο Μακολλάρι  Μαρινγκλέν το 0-4 στο 38'.
Μείωσε σε 1-4 για τους γηπεδούχους ο Αθανασιάδης Ανδρέας  στο 56' και ο Ζώτος Θεόδωρος  σε  2-4 στο 72'. 
Ο Καραμάνης  Αλέξανδρος έκανε το  2-5 στο 78' για την Αναγέννηση.
Ο Ζώτος Θεόδωρος  έγραψε το τελικό 3-5 στο  80'. 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πάνος Νικόλαος, Πότσης Ανδρέας (Τάσιος Αλέξανδρος 17΄), Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti (Ντρουμπάλης Αναστάσιος  82'), Ντόντης Βασίλειος, Καραμάνης  Αλέξανδρος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Meynti Δίμο-Κωσταντίνος  

*Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Πανζαγορισιακός (1-1).
Οι φιλοξενούμενοι   προηγήθηκαν στο 15΄ με τον Κώστα Αλέξανδρο για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι Μπάγια Ελευθέριο σε 1-1 στο 71΄. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Μυριούνης Σταύρος, Μαγκλάρας Δημήτριος (Κατσαβριάς Βασίλειος 46΄), Μπάγιας Ελευθέριος, Πάντος Παναγιώτης (Καρδάσης Γεώργιος 46΄), Φουρτούνης  Ηλίας, Τσαραώσης Ευάγγελος, Θανασιάς Παναγιώτης


*Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε από τη Ζίτσα ο Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε με το «φτωχό» 0-1 της τοπικής ομάδας.
Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στον Αγροτικό Αστέρα πέτυχε ο  Γρίβας Χρήστος στο 31'.
Αγροτικός Αστέρας:
 Ζόta Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης, Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος,  Σκόρδος Κων/νος, Ζota Romeoμ Ζόta Αρσέν, Τσιγαρίδας Μανόλης, Μακρής Χρήστος, Χαλιγιάννης Βασίλειος (Μπαρίμης Γεώργιος 76΄)


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3-2  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1-1  
Α.Π.Ο.Ε.Λ. – ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-0  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Αναβλήθηκε)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-5
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 1-1  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3-1  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-1  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-1  


Βαθμολογία (7η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 21
2. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 16
3. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 16
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 14
5. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 12
6. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 12 
7. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 11 
8. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 11 
9. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 10
10. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 10   
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 9
12. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8  (6)
13. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 7
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7  
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 7
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 1
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 0 (6) 

Ξεκινούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή

Δικαίωμα υποβολής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr .
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τελετή έναρξης του 36ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Ο Στέφανος Φούσας, περιέγραψε τις δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από Έλληνες Καρδιολόγους, από κάθε σημείο της χώρας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του 36ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ταχματζίδης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Γούλα, πραγματοποιώντας χαιρετισμό.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Κόλλια Τσαρουχά έκανε την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανος Φούσας, σε ομιλία του για το παρόν και το μέλλον της ΕΚΕ, ανάδειξε τον πολύπλευρο ρόλο και τη σημαντική προσφορά της σε μια σειρά από τομείς. Τομείς που εκτείνονται από την εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων, των ειδικευομένων αλλά και των γιατρών από άλλες ειδικότητες -μέσα από τα κεντρικά και τα περιφερειακά συνέδρια, τις υποτροφίες, τα επιμορφωτικά σεμινάρια- έως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΚΕ στα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια.

Ισχυροί άνεμοι και έντονος κυματισμός στη λίμνη Παμβώτιδα

Ισχυροί  άνεμοι επικρατούν  στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από το βράδυ της Παρασκευής.
Έντονος είναι ο   κυματισμός στη λίμνη Παμβώτιδα.
Ισχυροί άνεμοι πνέουν και στις ορεινές περιοχές του Νομού.
Τα δρομολόγια των πλοίων, από και προς το Νησί, έχουν διακοπεί.
Στο Νησί ένας  πλάτανος  ξεριζώθηκε  από τον δυνατό αέρα χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά τη προσοχή των Δήμων και των πολιτών.

Σπουδές Δημοσιογραφίας στον EDU.TYPOLOGOS.COM με Πιστοποίηση

Σπουδές Δημοσιογραφίας στον EDU.TYPOLOGOS.COM με Πιστοποίηση!!!

Τι τρέχει; Αρχίζουμε ξανά!
Το αύριο στην εκπαίδευση της δημοσιογραφίας είναι εδώ και λέγεται:  www.edu.typologos.com 
Παρέχεται βεβαίωση ΣΠΟΥΔΩΝ Δημοσιογραφίας πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ, πιστοποίησης ΝFCE Level 5 και δυνατότητα πρακτικής άσκησης στον www.typologos.com 
Οι ενδιαφερόμενοι-ες για  τις σπουδές δημοσιογραφίας ( δύο έτη- ισάριθμα ξεχωριστά ή συνδεόμενα  προγράμματα)   μπορούν να επικοινωνήσουν με τον δημοσιογράφο, κ. Νικόλαο Μόσχοβο στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης:  6944-18.17.72  και στο e-mail:  nikmoshov2@gmail.com
Πληροφορίες παρέχονται και μέσω skype (nikos.moshovos1)
Πιστοποιημένες σπουδές δημοσιογραφίας
Η πιστοποίηση των γνώσεων,  που θα αποκτηθούν με τα προγράμματα,  θα είναι από φορείς πιστοποίησης, οι οποίοι  δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς.
Οι φορείς αυτοί  έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), τον ΕΟΠΠΕΠ.
Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων του φοιτητή ή του επαγγελματία.
Τα προγράμματα Δια βίου Μάθησης καλύπτουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ανάγκες ενηλίκων που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους είτε στο δικό τους είτε σε άλλο τομέα.
Η εκπαίδευση που παρέχουμε είναι σε «οργανωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση πιστοποιητικών ή Βεβαιώσεων».
Τα προγράμματα, τα  οποία  παρέχουμε είναι σε συνεργασία με πανεπιστήμια και φορείς πιστοποίησης του εξωτερικού ή προγράμματα του ΚΔΒΜ που έχουν αναπτυχθεί για την κάλυψη αναγκών της τοπικής αγοράς.
Αυτοί που θα τελειώσουν επιτυχημένα τον πρώτο κύκλο και θα αποκτήσουν Βεβαίωση πιστοποιημένη από  τον ΕΟΠΠΕΠ θα μπορούν να συνεχίσουν για σπουδές με πιστοποίηση επιπέδου (Level 5), από ισχυρό βρετανικό φορέα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής από εδώ:

Δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας του Νομού Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (2-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (3-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (4-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (5-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (6-11-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (7-11-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.