Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 6-05-201, ώρα 9:30

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 6-05-2015 και ώρα 9.30 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με συνολικά 60 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα οποία είναι  τα εξής:
*Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-04-2015 συνεδριάσεως.
*Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Σέλτσου», αναδόχου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΡΕΜΠΟΥΝΗ, μέχρι την 30-06-2015.
*Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής», αναδόχου Κ/Ξ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΜΥΡΗΣ, μέχρι την 30-06-2015.
*Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Φανερωμένης της 2ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Συγκλητική Σιώζου Ε.Δ.Ε., μέχρι την 04-08-2015.
*Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του 1ου Υποέργου με τίτλο: «Κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο ΠΓΝΙ», του έργου του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», με κωδικό MIS 341290 και τίτλο «Προσθήκη Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο ΠΓΝΙ», αναδόχου εταιρείας «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.», μέχρι την 10-06-2015.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 29-4-2015 (Πρακτικό Νο 4)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   29-4-2015  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  4/29-4-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

1. Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης, για τα αποθεματικά των Ο.Τ.Α.  ΣΥΖΗΤΗΣΗ
2. Επανάληψη απόφασης «Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας τροφίμων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  85.
3. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  86.
4. Έγκριση διενέργειας προμηθειών και καθορισμός  τρόπου εκτέλεσής τους για την υλοποίηση του προγράμματος: «POLYPHONIC SONG».  ΑΠΟΦΑΣΗ  87.
5. Κατανομή ΣΑΤΑ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  88.
6. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού ετ. 2015  του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  89.
7. Κατανομή πίστωσης από επιχορήγηση ΥΠ.ΕΣ. για λειτουργικές δαπάνες σχολείων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  90.
8. Έγκριση εξόδων κίνησης  αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  91. 
9. Συμπλήρωση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Μ.Κ.Ο. «Η Κιβωτός του Κόσμου».  ΑΝΑΒΟΛΗ
10. Έγκριση σύμβασης για την ανάπτυξη & προβολή του Τουριστικού Προϊόντος Π.Ε. Ιωαννίνων.  ΑΝΑΒΟΛΗ
11. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Κόνιτσας για τη συμμετοχή υπαλλήλου – μηχανικού σε Επιτροπή Παραλαβής έργου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  92.

Ανοίγουν 1.000 θέσεις για οπλίτες και 580 για σωφρονιστικούς

Άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο διαγωνισμοί για 1.000 επαγγελματίες οπλίτες και 580 σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι θέσεις καθορίζονται ως εξής: 600 άτομα στον Στρατό Ξηράς, 200 στο Πολεμικό Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία.
Όσοι επιλεγούν θα υπηρετήσουν για διάστημα δύο ετών με δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα έτος.
Οι προσλήψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης θα γίνουν με το σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων και θα μετρήσουν: ο χρόνος ανεργίας, η πολυτεκνία (ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας), η τριτεκνία (ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας), ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και η εμπειρία.

Συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (04-05-2015), σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 31 ετών, και μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικά:
  • αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν χθες το απόγευμα στο Χάνι Δελβινακίου, μία 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα και σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen,
  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στην Στεφάνη Πρέβεζας, έναν 31χρονο ημεδαπό, διότι σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία (φιξάκι) ηρωίνης και
  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν χθες το πρωί στην Άρτα, έναν 40χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (18) μηνών, για φοροδιαφυγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία στη Ράχη Άρτας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας υπόθεση κλοπής χρυσαφικών από οικία, στο χωριό Ράχη Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής των χρυσαφικών από οικία στο χωριό Ράχη Άρτας, που έγινε το πρωί του Σαββάτου (02.05.2015).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του συνεργού του. 

Εκδήλωση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Δημαρχείο Κονίτσης από τους "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΜΕΛΩΔΟΥΣ", την Κυριακή 9 Μαΐου, ώρα 6:00 μ.μ.

Επίσκεψη στη Μεταλλουργική Βιομηχανία του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου, την Παρασκευή 8 Μαΐου

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται την Παρασκευή  8 Μαΐου ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος.
Ο κ. Ήσυχος, θα επισκεφθεί την  Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου στο Κεφαλοβρύσο.

Μια μονάδα, η οποία με την παρουσία της εδώ και αρκετές δεκαετίες στηρίζει ποικιλοτρόπως την ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, προκειμένου να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της.

Με αφορμή την 9η Μαΐου «Ημέρα της Ευρώπης» το Κέντρο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Europe Direct-ΗΠΕΙΡΟΥ, και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια "Γένεσις"-Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στις 19:00 με 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων «Γένεσις» (Προσφυγικά Ανατολής, Ιωάννινα) εκδήλωση με Θέμα: "9η Μαΐου-ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

Σπουδές για όσους θέλουν να εργάζονται!

Ενημερωτικές  εκδηλώσεις Μαΐου 2015  σε όλη την Ελλάδα.

H τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τη μάθηση και δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού της κλασικής διδασκαλίας μέσα στην τάξη και της  «σύνδεσης» του σπουδαστή με την τάξη του και τους διδάσκοντες όποτε επιθυμεί και έχει τον απαραίτητο χρόνο.
Οι σπουδαστές έχουν την εκπληκτική δυνατότητα να συνεχίζουν τη εργασία τους, αναπτύσσοντας παράλληλα τις γνώσεις τους και τα προσόντα τους. Δεν είναι μόνοι γιατί έχουν συνέχεια βοήθεια από το πανεπιστήμιο και τον τοπικό συνεργάτη του, δηλαδή την iCon (www.icon.gr ).
Η πρόσβαση στη μάθηση έχει γίνει πιο «δημοκρατική» και ισότιμη γιατί σήμερα μπορεί κανείς:
1.να σπουδάσει από τη χώρα του (και ακόμη από το σπίτι του) με ένα από τα πλέον φημισμένα Πανεπιστήμια του κόσμου (2% των καλύτερων Πανεπιστημίων του Κόσμου)
2.να έχει σαφώς μικρότερο κόστος από ότι εάν είχε άσκοπα μετακινηθεί στη έδρα του πανεπιστημίου
3.να μην εγκαταλείψει την εργασία του, οπότε αυτοχρηματοδοτεί τις σπουδές του

Στυτική δυσλειτουργία-Οριστική λύση με νέα θεραπεία

Δεύτερη ευκαιρία για ενεργό  σεξουαλική ζωή σε όσους πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία δίνει η επιστήμη με την επαναστατική θεραπεία της αγγειογένεσης!
Η θεραπεία  γίνεται με κρουστικά κύματα-χωρίς φάρμακα, έχει μόνιμο αποτέλεσμα, είναι  ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια.
«Οι άνδρες, των οποίων η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε πρόβλημα αγγείων, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας σε ποσοστό 80%  έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα, ούτε ενέσεις» τονίζει ο διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ. Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Ρόκκα, η θεραπεία γίνεται εξωτερικά του πέους, μέσω  συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων  η οποία διοχετεύει τοπικά σειρά από χαμηλής έντασης κρουστικούς παλμούς στο εσωτερικό του πέους του πάσχοντος.
Τα κρουστικά κύματα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δημιουργούν ένα νέο αγγειακό δίκτυο (νέα αγγεία) μέσω των οποίων γίνεται η αιμάτωση του πέους και ο άνδρας έχει στύση.