Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Το γκολ του Γιάκου στο 88ο λεπτό πάγωσε το "Γ. Καραϊσκάκης"

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό σε νέα απώλεια βαθμών στην έδρα του (2-2). Οι ερυθρόλευκοι αν και γύρισαν το παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Ο ΠΑΣ ήταν σκόραρε με κεφαλιά του Αλέξη Μιχαήλ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπράνα Ίλιτς στο 23΄.
 Ο Φορτούνης ισοφαρίσε με πέναλτι στο 50' και τον Κασάμι να κάνει το 2-1 στο 75'. 
Ο Γιάκος στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 2-2. 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (26' Εντινγκά), Μπουχαλάκης (46' Γκαζαριάν), Φορτούνης (70' Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Ίλιτς, Χαρίσης, Λόπες, Αυγενικού, Στρούνα (71' Ακόστα), Κοροβέσης (62' Ντάσιος), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (69' Ηλιάδης).

Metron Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 6,2%

Το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»  δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 4,5% στην πρόθεση ψήφου και 6,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Νέας Δημοκρατίας
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου΄
ΣΥΡΙΖΑ: 24,3%
ΝΔ: 19,8%
«Το Ποτάμι»: 6,9%
Χρυσή Αυγή: 5%
ΚΚΕ: 4%
ΠΑΣΟΚ: 3,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,7%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
«Άλλο» κόμμα: 3,8%
Λευκό ή άκυρο: 5,3%
«Αποχή»: 6,7%
«Αναποφάσιστοι»: 13,4%.
 Δεν απαντώ: 3,3%

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Οι μέχρι σήμερα δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων είναι το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η οργάνωση Κοινωνικών Φροντιστηρίων, παρουσιάστηκαν κατά τη χθεσινή εκδήλωση - συζήτηση που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντισμού. 
Πρόκειται για δύο δράσεις που αναπτύσσονται συνεχώς και χάρη στη συνδρομή των εθελοντών.
Στην εκδήλωση υπογραμμίστηκε η προσφορά των εθελοντών στο κοινωνικό σύνολο και τονίστηκε η ανάγκη διάδοσης της κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκ μέρους της Περιφέρειας, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ι. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού), Κ. Σιαράβας (αρμόδιος για τον τομέα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων) και Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης), ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κύριος ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Τσιάρας.

''Ηπειρώτες λογοτέχνες ... του χθες και του σήμερα'': 2η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, τη Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00, στον Ιωνικό Σύνδεσμο, Λεωφ. Ηρακλείου 251 και Τσουρουκτσόγλου, Νέα Ιωνία

Κύμα φυγής στο Δημόσιο για σύνταξη και εφάπαξ

Πάνω από 21.500 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν το 2014

Κύμα φυγής των δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη πυροδοτούν οι νέες αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό, καθώς η έξοδος αναμένεται φέτος να φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ ξεπερνώντας και τις 21.500 αποχωρήσεις.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό συνδυάζονται μάλιστα με νέες περικοπές στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις εντός του 2015.
Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», αναμένονται 1.500 οριστικές αιτήσεις παραίτησης από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν ήδη κάνει την πρώτη αίτηση πριν ένα μήνα και παρότι είχαν το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν, εντούτοις, θα προχωρήσουν σε οριστική παραίτηση.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι στο Γενικό Λογιστήριο καταφθάνουν από ορισμένες υπηρεσίες αιτήσεις γυναικών για αποχώρηση με αναστολή σύνταξης σε ηλικίες ακόμη και 49 ετών! 

Σε 10 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ το 2015

Θα πληρώνουμε μόνιμο ενοίκιο στο κράτος για το σπίτι μας!

Θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ το 2015 με βάση τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ακόμα και εάν μειωθούν και προσεγγίσουν τις εμπορικές, η εξόφληση όμως θα γίνει με 10 δόσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει, νέο σχέδιο με μεγάλες αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ και τον τρόπο πληρωμής του για το 2015.
Τα βασικότερα σημεία του σχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ είναι:
- Θα έχουμε τη δυνατότητα εξόφλησης με 10 δόσεις. Αυτό από τη μία φαίνεται καλό γιατί με τις περισσότερες δόσεις θα ανακουφιστούν οι φορολογούμενοι αφού θα καταβάλλουν μηνιαίως μικρότερο ποσό. Από την άλλη όμως σημαίνει πως δεν θα τελειώσουμε με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνοντας την τελευταία δόση του Φεβρουαρίου αλλά θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε σερί κάθε μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.
- Ξεχάστε κάθε ελπίδα για λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2015 αφού και πάλι θα υπολογιστεί με βάση τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ακόμα και αν μειωθούν και προσαρμοστούν στο ύψος των πραγματικών εμπορικών αξιών.


ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΠΣΕ: Ημερίδα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

             


 Αριθ. πρωτ.: 2564   Αθήνα 4-12-2014      

Ημερίδα της ΠΣΕ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πλούσιος προβληματισμός, γύρω από τις επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, αναπτύχθηκε στην πρώτη Ημερίδα που διοργάνωσε σε πανελλαδικό επίπεδο έγκαιρα και με διαδικασίες τεκμηρίωσης σε βάθος ενός τόσου σπουδαίου θέματος, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) με τίτλο:
«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις».

Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη σήμερα (05-12-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα, μία 62χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να εργάζεται παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθησαν σήμερα (05-12-2014) τα ξημερώματα στον Κατσικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 24 και 32 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (04-12-2014) το μεσημέρι, εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής στο Καλέντζι Ιωαννίνων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Χαιρετισμός Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάνη Μανιάτη, στην εκδήλωση-ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ''Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις''



Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2014
(Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, 02.12.2014)

Φίλες και φίλοι,
Λυπάμαι που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Υπουργείο δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, στην αποψινή σας εκδήλωση.
Ασφαλώς, οι εξαιρετικοί εισηγητές της σημερινής εκδήλωσης θα αποσαφηνίσουν πολλά από τα ζητήματα που είναι σίγουρο ότι σας απασχολούν.
Ελπίζω, όμως, ότι μερικές σκέψεις που θα καταθέσω σε έναν σύντομο χαιρετισμό θα φανούν χρήσιμες σε όλους και θα αποτελέσουν τροφή για συζήτηση.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.314) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -1.177- (εκ των οποίων -13- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -37-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -21-
Για πλαστογραφίες: - 7 -
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -5-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-18-

Δημοπράτηση έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
1.Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Λοφίσκου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που είναι χρηματοδοτείται σα πλαίσια του προγράμματος "ICE -I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy- Περιφέρεια Ηπείρου".
2. Συντήρηση- αποκατάσταση επ. οδού Ανθοχωρίου - Βοτονοσίου, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.
3. Συντήρηση - ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως διασταύρωση 2ης επ. οδού Μύτικα - Νικόπολης, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή ο διαγωνισμός απέβη άγονος λόγω αποχής των εργοληπτικών επιχειρήσεων)
4. Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή ο διαγωνισμός απέβη άγονος, λόγω αποχής των εργοληπτικών επιχειρήσεων).
Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η ανάθεση των παρακάτω έργων: