Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Συνελήφθη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, 35χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, που είχε στο αυτοκίνητό του περίπου (25) κιλά κάνναβης


Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στο κάτω μέρος του οχήματος

Συνελήφθη, σήμερα (19-05-2015) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε περίπου (25) κιλά κάνναβης, κρυμμένα στο αυτοκίνητο.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 35χρονου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τη σύλληψη διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.

Σε κρύπτη στο κάτω μέρος του κατασχεμένου οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (24.900) γραμμαρίων, που ο διακινητής σκόπευε να διοχετεύσει στην ελληνική επικράτεια.
Τα ναρκωτικά, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα για τη συνεννόηση πώλησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Διακρίσεις των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό 2015"

Με 14 διακρίσεις συνοδεύτηκε η συμμετοχή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, στο φετινό διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό".
Οι μαθητές διαγωνίστηκαν το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων στη Δουρούτη Ιωαννίνων, που αποτέλεσαν επίσημο εξεταστικό κέντρο για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό στον κόσμο, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές από 42 χώρες.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι: Γκαζιάνη Σοφία (Β' Δημοτικού), Καββαδία Δανάη (Γ' Δημοτικού), Παπαϊωάννου Δήμητρα (Γ' Δημοτικού), Βέργου Μαριάννα (Δ' Δημοτικού), Διαμάντης Σταύρος (Δ' Δημοτικού), Ζαχαρτζής Σωτήρης (Δ' Δημοτικού), Ζαχαρτζής Σπύρος (ΣΤ' Δημοτικού), Ιωάννου Ορφέας (ΣΤ' Δημοτικού), Λάνταβος Γιώργος (ΣΤ' Δημοτικού), Βασιλείου Γεωργία (Β' Γυμνασίου), Λιάμη Βάγια (Β' Γυμνασίου), Παπαδημητρίου Ιάσονας (Β' Γυμνασίου), Παππά Κατερίνα (Β' Γυμνασίου) και Ελευθερίου Διογένης (Γ' Γυμνασίου).
Η εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή και τη διάκριση και δεσμεύεται να στηρίξει και να ενισχύσει τις προσπάθειες όλων για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

13th PREVEZA JAZZ FESTIVAL 5, 6 και 7 Ιουνίου

13th PREVEZA JAZZ FESTIVAL
5, 6 και 7 Ιουνίου

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 5,6 και 7 Ιουνίου 2015 το 13th Preveza Jazz Festival έρχεται με προτάσεις που θα καλύψουν όλες τις τάσεις της σύγχρονης δημιουργικής μουσικής. Καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και μουσικές που αποδεικνύουν ότι η τζαζ δεν έχει όρια θα ψυχαγωγήσουν τους έλληνες και ξένους επισκέπτες της Πρέβεζας στον παραλιακό πεζόδρομο μπροστά στα δικαστήρια.
Mια σύντομη ματιά στα ξένα σχήματα που θα εμφανιστούν:

Παρασκευή 5/6
Marjorie Barnes & Equinox (Ιρλανδία & Ολλανδία)
 Η Marjorie Barnes έχει μια μακρόχρονη πορεία στην κλασική σόουλ και τζαζ σκηνή αφού στα μέσα των seventies ήταν η κεντρική τραγουδίστρια του δημοφιλούς σόουλ γκρουπ The Fifth Dimension. Από τότε γύριζε όλο τον κόσμο τραγουδώντας πλάι σε μεγάλους σταρ της μουσικής, συμμετέχοντας σε μιούζικαλ, φεστιβάλ τζαζ, μεγάλες συναυλίες κ.λπ. Από το 1978 ως το 2000 ήταν εγκατεστημένη στην Ευρώπη όπου έφτιαξε οικογένεια και καλλιτεχνικό όνομα σαν σπουδαία τραγουδίστρια των τζαζ στάνταρντ, πράγμα που εξακολουθεί να υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η Marjorie ξεκίνησε από πέρυσι μια καρποφόρα και δημιουργική συνεργασία με το ιρλανδικό τζαζ γκρουπ Equinox.

Έργα, συνολικού προϋπολογισμού, άνω των 3,6 εκ. ευρώ προωθούνται προς υλοποίηση στις τέσσερις Π.Ε. Ηπείρου

Έργα για εκτεταμένες παρεμβάσεις στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,6 εκ ευρώ, προωθούνται με αποφάσεις που πήρε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα έργα αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών, συντήρηση – καθαρισμό του οδικού δικτύου, αποκαταστάσεις αναχωμάτων, καθαρισμό χειμάρρων κ.ά. Επίσης, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και την εκτέλεση δασοτεχνικών έργων στον ορεινό όγκο που επεκτείνεται στα όρια των Δήμων Μετσόβου και Β. Τζουμέρκων.
Μεταξύ άλλων, ανά Περιφερειακή Ενότητα ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων:
Δημοπρατούνται τα έργα:
-  «Αντιμετώπιση φθορών οδοστρώματος της Ε.Ο. 6 Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης προς Πουρνιά, Αγία Παρασκευή και Φούρκα, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
-  Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας εντός της Τ.Κ. Παραποτάμου, προϋπολογισμού   50.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση οδού προς Μόλιστα-Γαναδιό, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Το ηλεκτρονικό καλάθι στη διάθεση των αγροτών της Ηπείρου

Η παρουσίαση του έργου που αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος προώθησης - διακίνησης των Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων, και μιας πλατφόρμας ενημέρωσης αγροτών και καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, στοχεύει το έργο "Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου" έγινε σήμερα στα Ιωάννινα.
Οι βασικοί άξονες του έργου είναι:
-  η βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών
-  η προώθηση των προϊόντων από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων
-  η ενημέρωση των καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας για τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους.
 Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Ψήφισμα Επετείου Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου (Δελβινάκι 17.5.2015)

ν Δελβινακί τ 17 Μαου 2015
ριθ. Πρωτ.  32
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

λόγος, γι τ Βορειοηπειρωτικ ζήτημα, πο, δυστυχς, ξακολουθε ν παραμέν λυτο. ν κα λληνικ Πολιτεία (Κυβέρνηση κα ντιπολίτευση) δείχνει ν κωφεύ κα ν διαφορ, ν τούτοις κριτικ Μητρόπολή μας, γι λλη μι φορά, φερε στν πιφάνεια τ φλέγον ατ θνικ Ζήτημα.

Η ''Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά'', που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, το βράδυ, στο πέτρινο ανοιχτό θεατράκι Αργυρούπολης, άνοιξε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αργυρούπολης και καταχειροκροτήθηκε

Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο πέτρινο ανοιχτό θέατρο Αργυρούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού, το χειροκρότημα ήταν ακατάπαυστο. Απτό δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς που κάνει ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Κωτσαντής, αλλά και όλο το Δ.Σ. 
Μιας δουλειάς ποιοτικής, που έχει ως απτό αποτέλεσμα την συσπείρωση όλων των Ηπειρωτών της Αργυρούπολης στην Αδελφότητα. Μιάς δουλειάς αποδεκτής και από τις άλλες αποδημικές οργανώσεις που λειτουργούν στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, έτσι ώστε να θεωρούν την ηπειρώτικη αδελφότητα πρότυπο και να θέλουν να της μοιάσουν  και το δηλώνουν μάλιστα δημόσια.

 Αποτέλεσμα της γενικής αποδοχής ήταν να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, γεγονός που ενθουσίασε  το Δ.Σ της Αδελφότητας και τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής. Με αποτέλεσμα στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής να δηλώσει.
''Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ΄ όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το ανοιχτό πέτρινο θέατρο  Αργυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ''ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ''. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισμό μας, εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (18.05.2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 31 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι δύο αλλοδαποί και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (18-05-2015) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ο 24χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει δύο συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (391) γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

T ην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας: Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού για κλοπή, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα

Χθες (18-05-2015) το απόγευμα στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν έναν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ, για κλοπή, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 29χρονος χθες το μεσημέρι, αφού εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στο Λαδοχώρι, αφαίρεσε κοσμήματα, φωτογραφική μηχανή και μικρό χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη, ενώ επίσης κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ένα κατσαβίδι και μία ταυτότητα Βουλγαρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Ενημερωτικές ημερίδες για υλοτόμους σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Πωγωνίου (Καλπάκι)

Με τις πρώτες τρεις ημερίδες για υλοτόμους - δασεργάτες, άνοιξε από την Περιφέρεια Ηπείρου κύκλος ημερίδων για ζητήματα που αφορούν επαγγελματικούς κλάδους, με στόχο   την ενημέρωση των μελών τους σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων, σε ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά ζητήματα κ.α..
Συντονιστής της πρωτοβουλίας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, ενώ στην οργάνωσή τους συμμετέχουν οι Δήμοι Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου, οι Ενώσεις Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου και το ΕΚΑΒ Ηπείρου.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα test εγκυμοσύνης

Τα τεστ κύησης από φαρμακείο δίνουν σε ένα σημαντικό βαθμό τη διάγνωση της εγκυμοσύνης ή μη. Η αξιοπιστία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν η γυναίκα ακολουθεί σωστά τις οδηγίες χρήσης.
 Πως δρα το test κυήσεως
Τα τεστ κύησης είναι φτιαγμένα για να ανιχνεύουν μια ορμόνη που εκκρίεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Τα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να ανιχνεύσουν την ουσία αυτή όταν έχει φτάσει σε κάποια επίπεδα. Η ορμόνη φτάνει σε τέτοια ικανά επίπεδα συνήθως όταν η κύηση έχει προχωρήσει τόσο ώστε να υπάρχει καθυστέρηση στην αναμενόμενη περίοδο σας, και όχι πιο νωρίς.
Πότε γίνεται το test εγκυμοσύνης
Πολλές γυναίκες, μέσα στην αγωνία τους να δουν αν είναι έγκυες ή όχι, κάνουν το τεστ πολύ σύντομα, λίγες ημέρες μόνο μετά την επαφή και πριν δουν αν θα έχουν καθυστέρηση ή όχι. Έτσι διακινδυνεύουν να πάρουν ένα λανθασμένο αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις «ανυπόμονων γυναικών» μπορεί να έχει δημιουργηθεί μια εγκυμοσύνη, αλλά η ποσότητα της ορμόνης, που ανιχνεύεται από το τεστ, να είναι ακόμα τόσο χαμηλή, που το τεστ να βγει αρνητικό.
Πως κάνουμε ένα test κυήσεως
Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το τεστ. Έτσι θα ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, αλλά και να το «διαβάσετε» σωστά.
Τα περισσότερα τεστ ανιχνεύουν καλύτερα τις ορμόνες στα πρωινά ούρα, που η συγκέντρωση τους (πυκνότητα) είναι πιο μεγάλη. Αν αποφασίσετε να κάνετε το τεστ σε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας, αποφύγετε να πιείτε πολλά υγρά λίγο πριν, γιατί θα έχετε πιο αραιωμένα ούρα και το τεστ δεν θα είναι πάρα πολύ αξιόπιστο.