Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κλοπή εικόνας από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

Συνελήφθη χθες (14-05-2013) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε σαυνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος χθες το απόγευμα αφαίρεσε από το προσκυνητάρι του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Άρτας, μία ασημένια θρησκευτική εικόνα, που απεικονίζει τον Άγιο Δημήτριο, με διαστάσεις 20 x 30 εκατοστά.
Η εικόνα, την οποία ο δράστης είχε τοποθετήσει σε κρυψώνα στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Άρτα, βρέθηκε και αποδόθηκε στον Ιερέα της Εκκλησίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ; («Κοινωφελής» εργασία και αξιοπρέπεια)

Γράφει ο  Δημήτρης Παπανικολάου, απλήρωτος πρώην εργαζόμενος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ»...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ;
Τρίτη 16 Απριλίου, Δήμος Ελευσίνας, Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών, ένα όχημα τσουλάει και πατά τα πόδια ενός εργάτη ο οποίος δεν ξέρει καλά καλά ποιος είναι το αφεντικό του και παθαίνει πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί. Πατέρας 5 ανήλικων παιδιών, μακροχρόνια άνεργος ο ίδιος και η γυναίκα του μπήκε στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς» Εργασίας της Περιφέρειας Αττικής μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντίρροπον, με τη ελπίδα να ταΐσει τα παιδιά του.
Το ατύχημα συνέβη ενώ ήταν απλήρωτος μετά από 2 μήνες δουλειάς με τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς συντάξιμα ένσημα, χωρίς πληρωμένες άδειες και με μηδαμινά μέτρα προστασίας, μέσα στα σκουπίδια. Η γυναίκα του επίσης απλήρωτη από το προηγούμενο «Κοινωφελές» πρόγραμμα που εργαζόταν.

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-1

«Έσβησε» τον Αστέρα

Ο ΠΑΣ έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ντε Βινσέντι επικράτησε 2-1 του Αστέρα με γκολ των Τσουκαλάς, Ιλιτς και ξεκίνησε με το δεξί τα πλέι-οφ.
Ο Ντε Βινσέντι ήταν σε εξαιρετική ημέρα και πατώντας γκάζι στο ξεκίνημα της επανάληψης οδήγησε τον ΠΑΣ στο ''τρίποντο''.
Ο Τσουκαλάς άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, ο Σανκαρέ απάντησε γρήγορα με ένα εκπληκτικό τέρμα (14'), αλλά ο Ιλιτς είχε κρύο αίμα στο τετ-α-τετ μετά από τη φοβερή κάθετη πάσα του Ντε Βινσέντι (67').

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, (Ντάσιος 85'), Γεωργίου (Βίλα 71'), Ιλιτς, Τζημόπουλους (Οικονόμου 80').
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (Μπακασέτας 72'), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (Ουρτάδο 46'), Ράγιος, Καλαντζής (Λέντσε 46').

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων.
Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.
«Δεν είναι δυνατόν να ανοίγει η συζήτηση για καλύτερη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας μόνο όταν θρηνούμε θύματα. Οι κάτοικοι της παραμεθόριου αισθάνονται ανασφαλείς, πολύ απλά διότι με τις περικοπές και τις μεταθέσεις που έγιναν στα σώματα ασφαλείας, πλέον οι περιοχές αυτές είναι γυμνές σε κάθε μορφή εγκληματικής δράσης.
Οι μαζικές αποσπάσεις συνοριακών αστυνομικών στον Έβρο δημιούργησαν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για επιστροφή τους στην ελληνοαλβανική μεθόριο, καθώς και μέριμνα για την επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων.
Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Πωγωνίου και γενικότερα της παραμεθορίου καταργήθηκαν έξι αστυνομικά τμήματα και δυο στρατιωτικά φυλάκια, ενώ παράλληλα η δύναμη των συνοριοφυλάκων έχει μειωθεί αισθητά», αναφέρει ο κ. Κασσής και ερωτά τους δύο Υπουργούς τι μετρά προτίθενται να πάρουν για τη φύλαξη της παραμεθορίου του Νομού Ιωαννίνων, αν είναι στις προθέσεις τους να φέρουν πίσω τους αποσπασμένους στον Έβρο συνοριακούς αστυνομικούς, τι σκοπό έχουν για την επαναλειτουργία των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων της παραμεθορίου και αν θα επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια που καταργήθηκαν.

Υπουργείο Παιδείας: Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το μεσημέρι η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το μεσημέρι η επίταξη των εκπαιδευτικών.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει:
Με την παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιτάσσονται, από τη 12η μεσημβρινή της 15ης Μαΐου 2013, έως την έκδοση νεώτερης απόφασης, οι προσωπικές υπηρεσίες του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν.
Σχετικά με την ανωτέρω διάταξη διευκρινίζουμε τα κάτωθι :
α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.
Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.
 β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) και ο Δήμος Πωγωνίου θα οργανώσουν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Πωγωνίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πωγωνίου.
Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
•Αγγλικά για το χώρο εργασίας (σύνολο 25 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
•Περιβάλλον και καθημερινή ζωή (σύνολο 25 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
•Πληροφορική (σύνολο 50 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης η οποία δίδεται από την υπεύθυνη εκπαίδευσης.
Μετά το τέλος των σεμιναρίων δίνεται στους εκπαιδευόμενους πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον φορέα υλοποίησης.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Τρίκουλα Αργυρώ
Τηλ.: 2653041862-6945559407
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα με αντικείμενο «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ήπειρο», το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, ώρα 10:00 στο Καλπάκι την έδρα του Δήμου Πωγωνίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα την 25 Μαΐου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 στο Καλπάκι Ιωαννίνων  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου με θέμα:
«Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ήπειρο»
Ομιλητές:
1.Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην υπουργός με θέμα:
«Βιομηχανικές περιοχές για ανάπτυξη και όχι εκμετάλλευση».
2.Γιώργος Ρωμανιάς, Επιστημονικός συνεργάτης Γ.Σ.Ε.Ε. σε θέματα εργασιακά ασφαλιστικά με θέμα:
«Οι επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις στα πλαίσια της Ε.Ο.Ζ».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου    Γιώργος Αρ. Δόσης

Ανέζα Άρτας: Συνελήφθησαν αλλοδαποί για κατοχή λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν συνολικά 420 πακέτα τσιγάρων

Στις 10 το πρωί χθες  στην Ανέζα Άρτας, συνελήφθη 31χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 220  πακέτα τσιγάρα Βουλγαρικής προελεύσεως, τα οποία δεν έφεραν την ταινία καταβολής δασμών στο Ελληνικό Κράτος.                                 
Το μεσημέρι στην Ανέζα Άρτας, συνελήφθησαν 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τσεχίας , και 31χρονη αλλοδαπή  υπήκοος  Βουλγαρίας  γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία ενός εξ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  200  πακέτα τσιγάρα Βουλγαρικής προελεύσεως, τα οποία δεν έφεραν την ταινία καταβολής δασμών στο Ελληνικό κράτος.
Τα παραπάνω αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τρίτος κύκλος αγροτικών σεμιναρίων - (120) οι εγγεγραμμένοι

Δελτίο Τύπου
 Με τεράστια θα μπορούσαμε να πούμε επιτυχία ξεκίνησε  ο 3ος  Κύκλος των δωρεάν Αγροτικών Σεμιναρίων του Δήμου Πωγωνίου (διάρκειας σαράντα ωρών) που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή  επιστημόνων και επαγγελματιών της αγροτικής παραγωγής.
Παρά την βροχή προσήλθαν (90) εκπαιδευόμενοι και η πρώτη εκπαίδευση  διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πωγωνίου.
Το βιωματικό  Σεμινάριο Μελισσοκομίας έχει ως στόχο κυρίως την βιωματική προσέγγιση της παραγωγής μελιού , στον φυσικό της χώρο, το μελισσοκομείο.
Πραγματοποιείται στον Δήμο Πωγωνίου και στην  Τ.Κ. Νεγράδων (Μελισσοκομείο   Κ. Σιχλιμίρη)  από   11.05.2013-  15.06.2013  & 5.00 μ.μ.-8.30 μ.μ.
Οι εκατόν είκοσι (120) εγγεγραμμένοι  δείχνουν ότι για την αγροτική παραγωγή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην χώρα μας όπως και στον τόπο μας, κάτι όμως που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.
Το σεμινάριο λόγω του τεράστιου όγκου εκπαιδευομένων, θα διαιρεθεί σε δύο group για την ομαλότερη λειτουργία του.  
Οι εγγραφές έχουν κλείσει. Οι φίλοι που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν θα πρέπει να περιμένουν τον τέταρτο κύκλο.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
11-05-2013
Γνωριμία συμμετεχόντων
Η μέλισσα σαν άτομο και σαν Υπεροργανισμός
Εαρινή ανάπτυξη μελισσών
Συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
18-05-2013
Εαρινή ανάπτυξη μελισσών
Σχηματισμός παραφυάδων (εφαρμογή στο πεδίο)
Μέγιστη και βέλτιστη παραγωγή
Συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
25-05-2013
Τεχνικές συλλογής γύρης και βασιλικού πολτού
(εφαρμογή στο πεδίο)
Συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
 01-06-2013
Παραγωγή βασιλισσών
Βασικές αρχές κληρονομικότητας και επιλογής γενετικού υλικού
Συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
08-06-2013
Κυψελίδια σύζευξης
Τι είναι και σε τι εξυπηρετούν
Ποιές προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν
Ποιές οι απαιτήσεις τους (εφαρμογή στο πεδίο)
Συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
15-06-2013
Γενικά θέματα μελισσοκομίας
Τροφοδοτήσεις-αντιμετώπιση ασθενειών-μεταφορά μελισσών
Συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων
Δεξίωση

Επαναφορά των συνοριοφυλάκων και ανάκληση αποσπάσεων αστυνομικών ζητά με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Πωγωνίου

Την επαναλειτουργία του θεσμού των συνοριοφυλάκων καθώς επίσης την επάνδρωση των αστυνομικών τμημάτων και την ανάκληση των αποσπάσεων αστυνομικών που στάλθηκαν στον Έβρο από την περιοχή της Ηπείρου ζήτησε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας στη σκιά του διπλού φονικού στα Κτίσματα από τον 30χρονο Αλβανό κακοποιό.
Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η αντιπολίτευση συμφώνησαν ότι το αίσθημα ασφάλειας πρέπει να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου καταλογίζοντας ευθύνες στην Πολιτεία για την απογύμνωση της μεθορίου από αστυνομικές δυνάμεις.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, είναι αδιανόητο η ηγεσία του υπουργείου δημοσίας τάξης να αποσπά δυνάμεις από μια ακριτική περιοχή για να ενισχύσει μια άλλη ζητώντας την άμεση ανάκληση των αποσπάσεων αυτών, όπως άλλωστε έχει ζητηθεί ήδη και πολλές φορές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
"Κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει στον Έβρο, αλλά μήπως εδώ τα προβλήματα είναι λιγότερα και πιο ασήμαντα;", αναρωτήθηκε ο κ. Καψάλης για να προσθέσει ότι δυστυχώς έπρεπε να συμβεί αυτό το τραγικό περιστατικό προκείμενου να αναδειχτεί σε όλη την έκταση ένα πρόβλημα για το οποίο όλοι οι κάτοικοι της περιοχής φωνάζουν εδώ και καιρό.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκαθαρίστηκε ότι το αίτημα για να αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Πωγώνι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που ετοιμάζει να λειτουργήσει η Κυβέρνηση στα παλιά ΚΤΕΟ του τελωνείου της Κακαβιάς.
Ξεκαθαρίστηκε λοιπόν ότι ο δήμος Πωγωνίου παραμένει αντίθετος στην δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου για τους λόγους που έχει ήδη αναλύσει, ενώ ο κ. Καψάλης πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί ο δήμος ως λύση στο θέμα της ανασφάλειας που επικρατεί στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου την λειτουργία του Κέντρου αυτού.
«Γιατί αν λειτουργήσει το κέντρο οι φύλακες που θα έρθουν θα περιφρούν και τα χωριά μας; Όχι μόνη τους ευθύνη θα είναι η φύλαξη του Κέντρου Μεταναστών. Δεν πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ως μέρος μιας υποτιθέμενης αύξησης του αριθμού των αστυνομικών δυνάμεων», είπε ο Δήμαρχος.
Στο ίδιο κλίμα υπήρξαν και οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης αν και ακούστηκαν και ορισμένες προτάσεις για πρόσληψη ακόμα και ιδιωτικών εταιριών φύλαξης σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν εισακούσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, που όμως δεν υιοθετήθηκαν.
Τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει και μια συμβολική όσο και ουσιαστική κινητοποίηση την Κυριακή 25 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Τελωνείο της Κακαβιάς, προκειμένου κάτοικοι και φορείς της περιοχής να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το τραγικό περιστατικό αλλά κυρίως να απαιτήσουν ο θάνατος των δύο συνανθρώπων τους να αποτελέσει την αφορμή για να υπάρξει επιτέλους περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση στα σύνορα.

ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρίου, τις ημέρες του Πάσχα, υπηρέτησε την Ηπειρωτική Αλληλεγγύη

 

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των ιστορικών μαχών Γριμπόβου την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην Τ.Κ. Γριμπόβου

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Τ.Κ. Γριμπόβου, της Δ.Ε. Βλαχερνών του Δήμου Άρταίων, εορταστικές εκδηλώσεις για τις επετείους των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-1913.
Για το λόγο αυτό από τις πρωινές ώρες της 28ης Μαΐου ως τις βραδινές ώρες τις 20ης Μαΐου καθορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημόσιων καταστημάτων στην Τοπική Κοινότητα Γριμπόβου.
Τέλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης να εκφωνηθεί ομιλία που θα αναφέρεται στις Μάχες του Γριμπόβου και το νόημα αυτών.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
10:55- Πέρας προσελεύσεως επισήμων.
11:00- Δοξολογία στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριμπόβου.
11:10- Πέρας Δοξολογίας.
11:10-11:20- Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας.
11:20-11:40- Χρόνος μεταβάσεως στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση «Κόντρα» Τοπικού Διαμερίσματος Γριμπόβου.
11:40-11:50- Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.
11:50-12:20- Κατάθεση Στεφάνων.
12:20- Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος.