Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Πωγωνίου: Περισσότερες από 100 μηχανές στα χωριά του Δήμου

 


Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του Πωγωνίου θα απολαύσουν τα μέλη της “Motoparea.gr” που θα βρεθούν στην περιοχή από 25 έως 28 Οκτωβρίου.

Περισσότερες από εκατό (100) μηχανές θα «οργώσουν» τα πανέμορφα χωριά του Δήμου Πωγωνίου προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους κατοίκους και όχι μόνο.

Είναι η δεύτερη χρονιά που η μεγάλη “Motoparea.gr” επιλέγει το Πωγώνι για τη συνάντηση των μελών καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο forum τους “Πέρυσι στο vol.1 δόθηκε η υπόσχεση ότι δεν είναι δυνατόν μια ωραία και κεφάτη μάζωξη να μην επαναληφθεί!!!” ενώ το φετινό “event” θα περιλαμβάνει και καζάνι για τσίπουρα.

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: “Ξηρή Δόμηση: Η εμπειρία του χθες σχεδιασμός για το αύριο”, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 18:00

 


Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ημερίδα που οργανώνουμε με θέμα: “Ξηρή Δόμηση: Η εμπειρία του χθες σχεδιασμός για το αύριο”.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της συμμετοχής μας ως ιδρυτικού μέλους της Διεθνούς Ένωσης Διαδρομών της Ξερολιθιάς (EUROPEAN DRY STONE NETWORK INTERNATIONAL ASOCIATION-EDSN), και της Διεθνούς Εβδομάδας Διάδοσης της δράσης της.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, ώρα 18:00, στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος ορ. στα Ιωάννινα.

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου

 


Σε ισχύ τίθεται από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου η χειμερινή περίοδος για τις ώρες κοινής ησυχίας. 

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Χειμερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου.

Τι προβλέπει ο νόμος για τις ποινές

Ο νόμος προβλέπει ότι «οι παραβάσεις των προεδρικών διαταγμάτων της παραγράφου 1 περίπτωση α΄ του άρθρου 12 του ν. 1481/1984 και των αστυνομικών διατάξεων της παραγράφου 3 εδάφιο β΄ του ίδιου άρθρου τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες»

Τι δεν επιτρέπεται

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από κατοικία στην Πρέβεζα

 


Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο ημεδαποί, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Πρέβεζα και Αττική

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας κλοπή ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, η οποία έλαβε χώρα σε περιοχή της Πρέβεζας και καταγγέλθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί, μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Πρέβεζας, για τα αδικήματα της «συμμορίας» και «διακεκριμένης κλοπής».

Η διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν προϊόν πολύμηνης έρευνας της παραπάνω υπηρεσίας, ενώ για την αξιοποίηση των ευρημάτων που συλλέχθηκαν συνέδραμε και το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, κατέχοντας κρίσιμες πληροφορίες, ενώθηκε με τον συγκατηγορούμενό του με σκοπό την τέλεση της κλοπής. Ο τελευταίος, από κοινού με άγνωστο συνεργό τους διέρρηξαν κατοικία, κατά τη διάρκεια απουσίας των ενοίκων στο εξωτερικό, από όπου αφαίρεσαν από τρία συνολικά χρηματοκιβώτια μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Σήμερα (30-09-2024) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο μεν πρώτος ημεδαπός στην Πρέβεζα, ο δε δεύτερος σε περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         -12- κινητά τηλέφωνα και -3- κάρτες SIM

·         -3- συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

·         τηλεσκοπική σκάλα αλουμινίου και ρουχισμός, που χρησιμοποιήθηκαν από τον δεύτερο ημεδαπό στην τέλεση της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Σεισμική δόνηση 4,0 R, 2 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά του Τσαμαντά Θεσπρωτίας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 4,0 R, σημειώθηκε στις 07:14 το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, 2 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά του Τσαμαντά Θεσπρωτίας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου για παράνομη διακίνηση τσιγάρων


Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, για παράβαση του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 (ΦΕΚ 265 Α΄). Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο στην πύλη εισόδου του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη εντός του τράκτορα μία χειραποσκευή, η οποία περιείχε διακόσια πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Ο 41χρονος οδηγός του φορτηγού σκόπευε να μεταφέρει τα παράνομα τσιγάρα στο εξωτερικό.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση, προχώρησε στην κατάσχεση των τσιγάρων, τα οποία θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας για περαιτέρω ενέργειες.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

 ΜΗΝΑΣ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ  1/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  02/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  07/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 08/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ/ΒΟΥΤΣΑΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  14/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ/ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ  15/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ  16/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ  21/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ  22/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ  23/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ  29/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  30/10/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 6977971340

Η συμβολή της ρομποτικής χειρουργικής στις ουρολογικές παθήσεις

 


Το πρώτο ρομποτικό σύστημα Da Vinci ήρθε στη χώρα μας το 2006, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρομποτική ριζική προστατεκτομή στην Ελλάδα από τον δρ Βασίλη Πουλάκη.

«Το Da Vinci XI αποτελεί το πιο εξελιγμένο, με τα σημερινά δεδομένα, ρομποτικό σύστημα, το οποίο διευκολύνει σημαντικά τον χειρουργό, ώστε να προβαίνει σε λεπτεπίλεπτες κινήσεις, σαν να έχει τα χέρια του μέσα στην κλειστή κοιλιά του ασθενούς. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και η ανάρρωση του ασθενούς πολύ γρηγορότερη» επισημαίνει ο δρ Βασίλης Πουλάκης Διευθυντής Ουρολόγος στο εξειδικευμένο Ρομποτικό Ουρολογικό Κέντρο του Metropolitan Hospital και συνεχίζει:

«Σήμερα, μιλώντας για τη ρομποτική χειρουργική στην ειδικότητα της Ουρολογίας, έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια νέα κύστη από λεπτό έντερο, η οποία θα λειτουργεί όπως η φυσιολογική κύστη του ασθενούς, δίνοντάς του τη δυνατότητα να διατηρήσει την ποιότητα ζωής του στην ούρηση, αλλά και τη στύση του», καταλήγει.

*Το Metropolitan Hospital ακολουθώντας πρώτο τις εξελίξεις, διαθέτει όχι μόνο το τελευταίο και πιο σύγχρονο μοντέλο da Vinci, το Da Vinci Si, αλλά και μία από τις πιο έμπειρες και εξειδικευμένες στην Ευρώπη ομάδες Ελλήνων ρομποτικών χειρουργών, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη σειρά επεμβάσεων στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, στις 29 Ιουνίου 2017 πέρασε το κατώφλι των χειρουργείων του Metropolitan Hospital το πλέον σύγχρονο και πιο άρτια εξοπλισμένο μηχάνημα Ρομποτικής Χειρουργικής που είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, το da Vinci Xi. Έτσι, το Metropolitan γίνεται όχι μόνο το πρώτο στην Ελλάδα θεραπευτήριο που διαθέτει το συγκεκριμένο κορυφαίο μηχάνημα Ρομποτικής Χειρουργικής, αλλά το πρώτο θεραπευτήριο της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που διαθέτει δύο ταυτοχρόνως λειτουργικά ρομποτικά συστήματα da Vinci.