Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Παγκόσμια ημέρα των ζώων - 4 Οκτωβρίου

H υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι στάση ζωής!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου), το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την δεύτερη από τη σειρά των φετινών εκδηλώσεων για την ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.
Τα ζώα δεν είναι μόδα, δεν είναι λούτρινα ή πλαστικά παιχνίδια, τα οποία όταν χαλάσουν, αλλάξεις γούστα ή τα βαρεθείς τα πετάς στα σκουπίδια. Τα κατοικίδια ζώα, είναι σύντροφοι, φίλοι, φύλακες, μέλη της οικογένειας. Γι' αυτό και η ιδιοκτησία ενός τέτοιου ζώου είναι ευθύνη και δέσμευση.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σωστή πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών κατοικιδίων, αλλά και όσων επιθυμούν να αποκτήσουν κατοικίδιο, σε θέματα σχετικά με τη φροντίδα και την υπεύθυνη ιδιοκτησία απέναντι στα ζώα.
Στην εκδήλωση  δίνεται η ευκαιρία  να υιοθετήσετε επιτόπου ένα αδέσποτο, αφού πρώτα ενημερωθείτε.
Σάββατο 7 και Κυριακή 8  Οκτωβρίου στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) από τις 09:30  έως τις 14:00

Με την υποστήριξη της Pedigree 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για δημοπρατήσεις και αναδόχους έργων στη συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε την ηλεκτρονική δημοπράτηση του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ».
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση και των εξής έργων:
«Βελτίωση επαρχιακής οδού Ασπροχώρι- Λίππας –Πλατανίων» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Μικρού Περιστερίου» Π.Ε. Ιωαννίνων , προϋπολογισμού 70.000 ευρώ
«Κατασκευή ζαρζανέτ και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Δίστρατο-Κεντρικού της Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
«Βελτίωση επαρχιακής οδού Κάτω Λίππα- Αχλαδέα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
«Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου – προστασία κτηνοτροφικών μονάδων στο Βοτονόσι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
«Αποκατάσταση οδού Πλαταριά-Φασκομηλιά Νομού Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ
Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αγία Παρασκευή - Φούρκα», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ντάφλης Γεώργιος)
«Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PE 100 Φ315 PN 10 Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Άνω Ρου Αχέροντα», προϋπολογισμού 45.136 ευρώ (Ανάδοχος: τ.ε.μ.α. ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε.)
«Αποκατάσταση δεξαμενών συλλογής όμβριων σε κοινόχρηστες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην Δραγοψά και τα Κάτω Ραβένια (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΛ.ΜΟ.Ν. Ο.Ε.).
Τέλος η Επιτροπή ενέκρινε  την ανάθεση των εργασιών για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στην περιοχή του ποταμού Καλαμά από Μενίνα έως Βρυσέλλα, και στην περιοχή Καλπακιώτικο-Ελαία Φιλιατών προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων λόγω πτώσης των πλατάνων στο ποταμό Καλαμά, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ αντίστοιχα, με ανάδοχο τον  Γεώργιο Γκαλιμάνας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (03-10-2017) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Α΄ Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 52 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες ως οδηγός και συνοδηγός, διαπίστωσαν ότι αυτοί από κοινού, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Παλαιστίνης, ηλικίας 34 και 46 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 52χρονου αλλοδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (03-10-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο δράστη, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο κατασχέθηκε.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 34χρονου, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συλλήψεις φυγόποινων στο Δελβινάκι και Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, σήμερα (04-10-2017) τα ξημερώματα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
****

Συνελήφθη, χθες (03-10-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στα "μαρτυρικά χωριά" το Αηδονοχώρι Κόνιτσας

Με το Προεδρικό Διάταγμα αρ. 49/2017, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως  η τοπική κοινότητα Αηδονοχωρίου του Δήμου Κόνιτσας, μετά από πολλές προσπάθειες, εντάσσεται τον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών της Ελλάδας.
Το Αηδονοχώρι Κόνιτσας υπέστη πλήγμα σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε υλικές ζημιές από τη ναζιστική θηριωδία στις 8 και 9 Ιουλίου 1943.
Τραγικός απολογισμός: δώδεκα (12) νεκροί,  που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, δέκα (10), που απανθρακώθηκαν στα σπίτια τους.
Στα θύματα αυτά προστίθενται, επιπλέον, εννέα (9) κάτοικοι, που έχασαν τη ζωή τους από την πείνα και την κακουχία κατά την περίοδο της Κατοχής και τρεις (3) από εγκαταλελειμμένο πολεμικό υλικό.
Η καταστροφή ολοκληρώθηκε με ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, την πυρπόληση εκατόν είκοσι (120) οικιών και γενικά καταστροφές που επέφεραν δραματικές επιπτώσεις στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της κοινότητας.

5ος Νάιος Δρόμος την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Δωδώνη

Για 5η χρονιά, ο Νάιος Δρόμος, η σύγχρονη μορφή αναβίωσης των αγώνων της αρχαιότητας, Νάια ή Νάα, προς τιμήν του Ναΐου Διός, επιστρέφει στον ιερό χώρο της Αρχαίας Δωδώνης, την Κυριακή 8 Οκτώβρη.Συνδιοργανωτές είναι, η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δ. Δωδώνης.
Ο 5ος Νάιος Δρόμος τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, τονίστηκε η ιστορικότητα των αγώνων και δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες πριν την εκκίνηση το πρωί της Κυριακής.
Στο θετικό πρόσημο των προηγούμενων τεσσάρων διοργανώσεων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος συλλόγων και αδελφοτήτων της Δωδωναίας Κοιλάδας, Κώστας Χρήστου, ο οποίος χαρακτήρισε ως ψυχή της διοργάνωσης τους εθελοντές και την ΕΚΑ Δωδώνη.Κάλεσε δε, όλους της κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν με κάθε τρόπο, γιατί όπως σημείωσε « η καθιέρωση των Νάϊων αγώνων θα είναι μία προστιθέμενη αξία για την Δωδώνη».
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, Γιάννης Καραμπίνας, έκανε λόγο για μια διοργάνωση θεσμό μέσω της οποίας, όπως τόνισε, αναδεικνύεται ολόκληρη η περιοχή καθώς συμβάλλει στην αξιοποίηση του ανοιχτού αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, που ήταν στόχος του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κων/νου Σουέρεφ.

Τοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη για την επιδημία της ιλαράς και την εμβολιαστική πολιτική της χώρας

Η επιδημική έξαρση της ιλαράς και η εμβολιαστική πολιτική στη χώρα συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Υγείας, κ. Α. Ξανθού και του Προέδρου του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κ. Θ. Ρόζενμπεργκ.
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως τα εμβόλια σώζουν ζωές καθώς τα τελευταία 200 χρόνια, χάρη στα εμβολιαστικά προγράμματα, έχουν εξαλειφθεί λοιμώδη νοσήματα όπως η ευλογιά και η διφθερίτιδα. Τόνισε ωστόσο πως όταν καταρρέουν τα εμβολιαστικά συστήματα τα νοσήματα αυτά επανεμφανίζονται διαχρονικά. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως: «οι κοινωνίες ξέχασαν τα βασικά αυτά νοσήματα που οδηγούσαν στο θάνατο και σε πολύ σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές και ξεκίνησαν να συζητούν για τις πραγματικές ή τις θεωρητικές παρενέργειες των εμβολίων».
Η βουλευτής τόνισε πως ιδιαίτερα ευάλωτα, ειδικά για την ιλαρά, είναι τα νεογνά και τα βρέφη κάτω των 6 ετών, όπως επίσης οι μετακινούμενοι πληθυσμοί που πιθανόν δεν έχουν εμβολιαστεί (Ρομά, πρόσφυγες, μετανάστες, κλπ.). Επίσης ανέφερε πως η Παιδιατρική Κοινότητα έχει ανοίξει τη συζήτηση για το αντιεμβολιαστικό κίνημα ήδη από το 2008, όταν είχαν ξεσπάσει θανατηφόρες επιδημίες σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μίλησε για την αντιεπιστημονική σύνδεση του «τριπλού εμβολίου» με τον αυτισμό, η οποία έχει καταρριφθεί επιστημονικά και νομικά διεθνώς.

Γιάννης Καραγιάννης: Προς όφελος παραγωγών και καταναλωτών το νομοσχέδιο για τη διακίνηση και εμπορία νωπών αγροτικών προϊόντων

Ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του  σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη "Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων" και θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτησή του στην Ολομέλεια, με την ενσωμάτωση σε αυτό και των νομοθετικών βελτιώσεων που προέκυψαν από τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων.
Το νομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα που αφορούν τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές νωπών αγροτικών προϊόντων, προβλέποντας την υποχρέωση των εμπόρων να εξοφλούν τους παραγωγούς εντός 2μήνου και αντιμετωπίζει τις ελληνοποιήσεις, θεσμοθετώντας την υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο κρέας και το γάλα.
Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ότι "κοινή διαπίστωση των περισσότερων φορέων που συμμετείχαν στη διαβούλευση, είναι ότι το παρόν νομοσχέδιο στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή, βάζει τάξη στην αγορά σε ότι αφορά τους χρόνους πληρωμής και προστατεύει τον Έλληνα καταναλωτή."
Σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων, ο κ. Καραγιάννης, αναφέρθηκε ειδικά στην πτηνοτροφία της Ηπείρου, σημειώνοντας "σκεφθείτε τι σημαίνει για τον παραγωγό η εξόφληση ενός ευπαθούς προϊόντος μετά από 120 ημέρες και ας πάρουμε, σαν παράδειγμα, στο κοτόπουλο, το οποίο γνωρίζω από την εμπειρία μου στον χώρο. Ο πτηνοτρόφος πληρώνεται με μέση τιμή ζώντος πουλερικού το 1,20 € το κιλό. Η διαδικασία σφαγής επιφέρει φύρα 25% και διαμορφώνεται έτσι μια τιμή γύρω στο 1,60 €. Σε αυτήν προσθέτουμε 40 λεπτά το κιλό για έξοδα σφαγείου, διανομής και διοίκησης. Το προϊόν στο ράφι πωλείται 1,99 € το κιλό, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σε συνήθη περίοδο προσφορών. Αν υπολογίσουμε τους τρεις με τέσσερις μήνες εξόφλησης και τις λοιπές δεσμεύσεις της συμφωνίας με τα Σούπερ Μάρκετ, νομίζω πως δεν θα μπορούμε σε λίγο να κάνουμε λόγο για ελληνική πτηνοτροφία, έναν κλάδο που απασχολεί μόνο στην Ήπειρο πάνω από χίλιους παραγωγούς, δύο χιλιάδες εργαζόμενους, διαθέτει τρία υπερσύγχρονα σφαγεία, δύο εκ των οποίων συνεταιριστικά και κατέχει το 55% της ελληνικής παραγωγής. 

Ξεκινούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Από την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατά την ίδια προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις για μετεγγραφή και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr
ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr  προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. 
Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. 

Κινητοποίηση του ΚΚΕ στα διόδια Τερόβου

Με πρωτοβουλία της ΤΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στα διόδια ΤΕΡΕΒΟΥ που βρίσκονται επί της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ με κεντρικό αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων.
Τα μέλη του Κόμματος μοίρασαν υλικό στους οδηγούς που περνούσαν από τα διόδια. Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε αναφέρεται «Η συγκυβέρνηση που και για τα διόδια παρέδωσε μαθήματα λαϊκής εξαπάτησης, υποκρινόμενη ότι τάχα θα τα καταργούσε, τώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για την διαδρομή Αθήνα - Ιωάννινα το τίμημα των 37,25€ και άλλα τόσα για την επιστροφή δηλ. 74,5€ συνολικά μόνο για τα διόδια. Ουσιαστικά τους απαγορεύει να κινούνται στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ αλλά και στους άλλους οδικούς άξονες όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ κλπ. Τα διόδια που έχουν μπει σε λειτουργία σε όλη την Περιφέρεια των Ιωαννίνων, φυλακίζουν στα σπίτια τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό!! Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τα ευρω-ΝΑΤΟικά κόμματα που συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα –υγιή ή όχι. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις του. 
Μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες όπως είναι η λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, σε εμπόρευμα για να έχουν κερδοφορία οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο.»
Καταλήγοντας «καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για: να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχει φορολογηθεί, να γίνονται οι οδικοί άξονες από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι λαϊκή περιουσία. Για Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.»

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3/10/2017

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΟΣΚΕ: Σύγχυση από την εφαρμογή της οδηγίας για τις ιατρικές επισκέψεις

Έντονη σύγχυση και δυσλειτουργία σε όλους τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αντανακλά και στην παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς, επέφερε η εφαρμογή, από 1/10/2017, της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ που αφορά στις ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ). Για τον λόγο αυτό απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στον Οργανισμό για άμεση ανάκληση της εν λόγω οδηγίας του, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  κ. Σωτήριο Μπερσίμη. Όπως αναφέρεται σ’ αυτήν, η οδηγία είναι αντίθετη προς τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας, αφού θέτει χρονικούς περιορισμούς στην ιατρική πράξη, πράγμα που είναι αντίθετο σε οποιοδήποτε κανόνα και δεοντολογία.
Η ΠΟΣΚΕ τόσο στο αρχικό αίτημά της τον Ιούνιο όσο και σ’ αυτό που απηύθυνε στον Οργανισμό τον Αύγουστο ζητούσε να προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των συλλογικών οργάνων των Ιατρών και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε ενέργειας σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό επισκέψεων, την ελάχιστη χρονική διάρκεια επίσκεψης και την κοινοποίηση του ωραρίου του κάθε ιατρού, δεδομένου ότι οι οδηγίες που εκδόθηκαν στερούνται επιστημονικής βάσεως.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος στην επιστολή της ΠΟΣΚΕ «Είμαστε υπέρ, όπως έχουμε τονίσει και στις επιστολές μας, του ελέγχου και της ορθής λειτουργίας όλων των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά μέσα από κανόνες που θα έχουν θεσπισθεί μετά από διαβούλευση του ΕΟΠΥΥ, του ΠΙΣ και των εμπλεκομένων φορέων των ιατρών».

Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση-μουσικοχορευτική παράσταση, στο ''Σούλι της Ελευθερίας'', τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Με εκδήλωση αφιερωμένη στο ''Σούλι της Ελευθερίας'' και με μουσικοχορευτική παράσταση Ηπειρώτικων Σουλιώτικων παραδοσιακών χορών των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων και παιδιών, συμμετείχε και φέτος στις Ιωνικές γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης,  η Ένωση  Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου »Η Τιτάνη», την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, το βράδυ.
Ένας Ηπειρώτικος αποδημικός Σύλλογος καταξιωμένος και με προσφορά, τόσο στην τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και της πολυπληθούς Ηπειρωτικής κοινότητας της Αττικής που ξεπερνά τις 700.000 ανθρώπους. Που πρώτο μέλημα και σκοπός του, από της ιδρύσεως του, είναι η διατήρηση και διάδοση των ηπειρώτικων ηθών και εθίμων, του ηπειρώτικου τρόπου ζωής και σκέψης, αλλά και η ανάδειξη της πλούσιας ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης, που δεν έχει προηγούμενο στον Ελλαδικό χώρο και που οι ρίζες τους είναι στην αρχέγονη ελληνική και βυζαντινή μουσική. Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της συναδέλφωσης , αλληλοβοήθειας και αλληλουποστήριξης των μελών του Συλλόγου, αλλά και όποιου προστρέξει στον Σύλλογο.
Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης – Π. Φαλήρου λειτουργεί δύο χορευτικές ομάδες νέων και ενηλίκων, καθώς και θεατρική ομάδα και οι εκδηλώσεις του είναι ποικίλης ύλης, με σκοπό να αποτελεί πέραν των άλλων, εστία επικοινωνίας και συνεργασίας. 

Οδηγίες για τη συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης από το ΙΝΠKΑ Ηπείρου

Η συντήρηση της Κεντρικής Θέρμανσης αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων.
Μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, πρέπει να επιβλέπεται, να συντηρείται από ανθρώπους που έχουν αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, έχουν μεράκι για την δουλειά αυτή και κυρίως να είναι υπεύθυνοι γι ’αυτό που κάνουν. Έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης.
Συντήρηση-καυστήρα-λέβητα-καπνοδόχου
Η συντήρηση της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον, μια φορά το χρόνο και έλεγχος (ανάλογα της εγκατάστασης) σε συχνά διαστήματα κατά την διάρκεια της λειτουργίας. 
Ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο-Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι αργά.
Είναι απαραίτητο οι συντηρητές να υπογράφουν ένα έντυπο όπου θα συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα (βαθμός απόδοσης του καυστήρα, κατανάλωση καυσίμου ανά ώρα, μέγεθος μπέκ, αριθμό δείκτη αιθάλης και περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στα καυσαέρια, πίεση αντλίας, καθώς και οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν.
Στο έντυπο αυτό (που πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο) αναγράφεται η ημερομηνία επίσκεψης, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμό αδείας του συντηρητή.
Στο λέβητα πρέπει να γίνουν:
• Καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας και των αεριαυλών με συρμάτινες βούρτσες.
• Στεγανοποίηση τυχόν διαρροών καυσαερίων.
Στον καυστήρα πρέπει να γίνουν:

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-09-2017 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού 3ο/27-09-2017 της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PE 100 Φ315 PN 10 Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Άνω Ρου Αχέροντα», προϋπολογισμού 45.136,00 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
2. Έγκριση του 4ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως, βάσει της αριθμ. 430/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων) του έργου «Παράκαμψη πόλεως Ιωαννίνων (Γ΄ Φάση)» Υποέργο: «Οδοφωτισμός Παράκαμψης μετά των συνδετηρίων της - ηλεκτροσηματοδότηση κόμβων»  αναδόχου ΚΑΘΕΤΟΣ Α.Ε.
3. Έγκριση του 5ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως, βάσει της αριθμ.176/2016 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων) του έργου «Παράκαμψη πόλεως Ιωαννίνων (Γ΄ Φάση)» Υποέργο: «Οδοφωτισμός Παράκαμψης μετά των συνδετηρίων της - ηλεκτροσηματοδότηση κόμβων»  αναδόχου ΚΑΘΕΤΟΣ Α.Ε.
4. Έγκριση χορήγησης 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καβαλλαρίου», αναδόχου Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 30-12-2017.
5. Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», αναδόχου Γεωργίου Μπρουντζά, μέχρι την 31-01-2018.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, προχθές (01-10-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 21 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.
 Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, εκκρεμούσαν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.