Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Άρση απαγόρευσης δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές προανήγγειλε ο Μιχελάκης

O υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης  προανήγγειλε την άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για τις εκλογές.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση, με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.
«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το Διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών».


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: «ΑΛΛΑΞΕ το ΔΗΜΟ ΣΟΥ για να ΑΛΛΑΞΕΙΣ τη ΧΩΡΑ», συγκέντρωση την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στον Παρακάλαμο

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ
«ΑΛΛΑΞΕ το ΔΗΜΟ ΣΟΥ για να ΑΛΛΑΞΕΙΣ τη ΧΩΡΑ»
Σε μια προοπτική αλλαγής και ανατροπής στo ΔΗΜΟ μας, για μια άλλη αυτοδιοίκηση
ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλες και Όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΗ 2014 ώρα 11:00 π.μ. στον ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ
• Για να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο αντίστασης στην οπισθοδρόμηση του Δήμου μας και ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων
• Με μια ανοικτή, δημοκρατική, ανατρεπτική δημοτική παράταξη
• Για ένα Δήμο της συμμετοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση
• Για ένα Δήμο που θα υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον
• Για ένα Δήμο της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας
• Για ένα Δήμο αρωγό στην σκληρή καθημερινότητα του πολίτη
• Για ένα Δήμο που δεν θα υποτάσσεται στα κατεστημένα συμφέροντα
. Για ένα Δήμο που δεν θα δεχθεί Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι, και θα απαιτήσει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των χωριών και των κατοίκων της ακριτικής περιοχής.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή των Νεγράδων

Με ιδιαίτερα αυστηρούς περιβαλλοντικά όρους και χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην χλωρίδα, στην πανίδα αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων θα προχωρήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για την τρίτη μετά τον Πατραϊκό και το Κατάκολο περιοχή που έχει επιλεγεί για να γίνουν εξορύξεις πετρελαίου.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης ενέκρινε πρόσφατα τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων, την οποία είχε υποβάλει το Εργαστήριο Μεταλλευτικής τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόκειται για μια μελέτη 512 σελίδων, στην οποία εντοπίζονται οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν στη διάρκεια των ερευνών και της εξορυκτικής δραστηριότητας, ενώ αναλύονται οι ενδεχόμενες επιδράσεις στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία. Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει το “μπούσουλα” για να εκπονηθούν στη συνέχεια οι περιβαλλοντικές μελέτες από τον προτιμητέο επενδυτή που είναι η Εnergean Oil & Gas μαζί με την Καναδική Tetra.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για Ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, εργάτες (Περίληψη ανακοίνωσης υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2014)

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή  προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28/τ. Α΄ 3-4-1994), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν καθώς και λοιπές κείμενες διατάξεις
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης – άρδευσης –αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου που εδρεύει στο Καλπάκι Ιωαννίνων και συγκεκριμένα για τις εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β).

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή από σπίτι σε χωριό της Πρέβεζας

Αναζητούνται δύο γυναίκες συνεργοί τους

Συνελήφθησαν, χθες (24-02-2014) αργά το βράδυ στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (κοντά στο Κομπότι Άρτας), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 27 και 19 ετών), ενώ αναζητούνται και δύο γυναίκες συνεργοί τους, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο χωριό Σκιαδά Πρέβεζας, οι δράστες εισήλθαν σε οικία 67χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ καθώς και χρυσά κοσμήματα, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν αργά το βράδυ κοντά στο Κομπότι Άρτας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους και τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Στον αέρα 200.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ


Στον «αέρα» βρίσκονται τουλάχιστον 200.000 οικογένειες, που έχουν λάβει δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος μπορεί να καταργήθηκε, άφησε πίσω του όμως χιλιάδες δανειολήπτες που λόγω της κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους, ενώ δεν μπορούν να ενταχθούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση.
Η προηγούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και δη, του υπουργείου Εργασίας να δώσει λύση – έστω και μερική – στο θέμα, έπεσε στον τοίχο που ύψωσε η Τρόικα, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την βουλή, έτοιμη ρύθμιση.
Πλέον, εν μέσω και προεκλογικής (έστω ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών) περιόδου, επανέρχεται το θέμα, με το υπουργείο Εργασίας να υποστηρίζει ότι έρχεται διπλή ρύθμιση. 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Συμπράττουν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι για να «κερδίσουν» τον δήμο, με επικεφαλής τον βιολόγο Λάζαρο Νάτση

Δημοσιευθέν άρθρο της 24-2-2014 στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Κοκκινοπράσινη συμμαχία»

Του Φιλήμονα Καραμήτσου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Γιάννενα η συνάντηση του κόκκινου με το πράσι­νο για τη διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών στις προσεχείς εκλογές.     
Η ανακοίνωση, προ ημερών, της δημιουργίας της νέας παρά­ταξης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση, ανέδειξε και μία επιμέρους πτυχή, τη συμπόρευση δυνάμεων της Αριστεράς με δυνάμεις της πολιτικής οικο­λογίας και εκπροσώπους των Οικολόγων Πρασίνων, γνωστούς για τη δράση τους επί χρόνια στην πόλη.

26η αγωνιστική την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Ραφταναίοι 26-02-14/15:30 μ.μ.), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 26-02-14/15:30 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Κεφαλόβρυσο-Αγία Μαρίνα 26-02-14/15:30 μ.μ.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:30 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 15:30 μ.μ.

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:30 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Το πρόγραμμα 26ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική) 
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου  2014 
Αμφιθέα-ΑΠΟΕΛ
Πρωτόπαπα-Ασβεστοχώρι
Βουνοπλαγιά-Δαβάκης
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Ραφταναίοι
Περίβλεπτος-Ανάργυροι
Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος
Ζωοδόχος-ΠΑΟ Κόνιτσας
Σταυράκι-Πεντέλη

Κεφαλόβρυσο-Αγία Μαρίνα