Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γυναίκα της Πίνδου την Παρασκευή 20 Ιουλίου στη Φούρκα

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του Έπους του 1940, θα τιμηθούν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στη Φούρκα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
 * Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου
 * Σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας
 * Ομιλία από τον κ. Αριστοτέλη Σταγκίκα, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κόνιτσας
 * Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από ηλικιωμένες γυναίκες σε συνεργασία με άνδρες της VIII Μεραρχίας
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας, αφού προηγηθεί καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον κ. Παναγιώτη Γαργάλα, Δήμαρχο Κόνιτσας.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, που υπερβαίνει τα 127 κιλά

Συνελήφθη, σήμερα 17-07-2012 το πρωί  στο Καλπάκι Πωγωνίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,  ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων  και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης  Α΄ και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 110  δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 127,340 γραμμαρίων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κόβει δήμους, αντιδημάρχους, συμβούλους και μισθούς!

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του κ. Στυλιανίδη

Εκεί που δεν ήθελαν να δουν τον «Καλλικράτη» τώρα δεν αποκλείεται να έχουμε και νέα μείωση των δήμων της χώρας! “Σαρωτικές” αλλαγές ετοιμάζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών που σίγουρα έχει στην ατζέντα του μειώσεις στον αριθμό των αντιδημάρχων, των συμβούλων , ακόμη και νέες μειώσεις στους μισθούς των δημάρχων!
Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν και σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Στυλιανίδης με τους δημάρχους καθώς θα Κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην ΚΕΔ και με την οποία θα συζητήσει το πλαίσιο των περικοπών που θα γίνουν και στην Αυτοδιοίκηση.
"Όλα είναι ανοιχτά και πρέπει να τα συζητήσουμε" διαρρέουν πήγες του υπουργείου επισημαίνοντας ότι μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο των περικοπών στον αριθμό που σήμερα έχει η Αυτοδιοίκηση πχ στους αντιδημάρχους.
Όπως είναι γνωστό ο νέος Νομος προβλέπει περικοπή των θέσεων αντιδημάρχων!
Ανάλογα θα περικοπούν και οι θέσεις των συμβούλων!
«Αυτό εάν συμβεί θα έχουμε πρόβλημα εμείς οι μικροί δήμοι. Διότι τώρα παίρνουμε και Κάποιο σύμβουλο για να καλύψουμε τρύπες. Πως θα γίνει αυτό;» τόνισε δήμαρχος περιφερειακού δήμου  Φαίνεται πάντως στην ατζέντα του κ. Στυλιανίδη να είναι και άλλα θέματα όπως μειώσεις μισθών, ακόμη και δήμων, να γίνει ένας νέος Καλλικράτης!
«Δεν ξέρουμε επίσημα τίποτα, θα ακούσουμε τον υπουργό» ήταν το μονό σχόλιο που έκανε ο κ. Κουράκης πρόεδρος της ΤΕΔ Κρήτης που θα είναι παρών στη συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη.
Πάντως  ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε χθες μια μικρή γεύση των όσων ετοιμάζονται λέγοντας:
Ο στόχος είναι να μαζευτεί το κράτος, να δημιουργηθούν σύγχρονες δομές οι οποίες θα αξιολογούνται με βάση την αποτελεσματικότητά τους. Σαφώς θα υπάρξουν αντιδράσεις από κατεστημένα που πλήττονται, προτιμούμε να θίξουμε κατεστημένα παρά να αγγίξουμε τον πυρήνα επιβίωσης του μέσου πολίτη.
Για τις περικοπές τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξορθολογίσει την λειτουργία του κράτους για να αποτραπούν οι οριζόντιες περικοπές.
Με αυτό τον τρόπο, εάν πετύχουν ισοδύναμα και οι αποκρατικοποιήσεις θα αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας και η δυνατότητα της επαναδιαπραγμάτευσης.
Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι σωστή, το φρόνημα για να παλέψουμε υπάρχει.

Κανονικά εξελίσσεται η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν υποβληθεί περίπου 5 εκατ. δηλώσεις

Κανονικά εξελίσσεται η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του TAXISnet.
Σύμφωνα με πληροφορίες αν και η υποβολή του Ε1 ξεκίνησε με καθυστέρηση 38 ημερών σήμερα έχει καλυφθεί όλος ο χαμένος χρόνος και αναμένεται πως μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν υποβληθεί περίπου 5 εκατ. δηλώσεις.
Σημειώνεται πως πλέον οι χειρόγραφες δηλώσεις μειώθηκαν πάνω από 80% από 2,1 εκατομμύρια σε 400 χιλιάδες περίπου.
Ικανοποιητικά αναμένεται να κινηθούν και τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία από 15,2 δισ. ευρώ πέρυσι, θα προσεγγίσουν -λόγω των αυξημένων φόρων -τα 19 δισ. ευρώ εφέτος, ήτοι θα αυξηθούν κατά 4,2 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εναρκτήρια Συνεδρίαση του Εταιρικού Σχήματος του Έργου με τίτλο «ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» που υλοποιείται με επικεφαλής το Δήμο Πωγωνίου στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος "Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013"

Καλπάκι  16/07/2012
ΘΕΜΑ: Εναρκτήρια Συνεδρίαση του Εταιρικού Σχήματος του Έργου με διακριτικό τίτλο «ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ KAI GRECIA SALENTINA/ POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA» (acronym: POLYSONG) που υλοποιείται με επικεφαλής το Δήμο Πωγωνίου στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος ‘Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013.
Το Έργο αφορά σε ειδικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση του πολυφωνικού τραγουδιού και των τοπικών λαϊκών χορών, τη διάδοση της ιδιαίτερης πολιτισμικής κληρονομιάς στις περιοχές του Πωγωνίου και της Grecia Salentina και περιλαμβάνει ενδεικτικά τις εξής Δράσεις:
Την προβολή των κοινών πολιτιστικών στοιχείων και ιδιαιτέρως των στοιχείων εκείνων που αφορούν το παραδοσιακό τραγούδι.
Τη διαφύλαξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά και η προβολή της, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό πόρο για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.
Την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, με τη δημιουργία νέων πόλων έλξης επισκεπτών.
Τη διείσδυση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

Στο Εταιρικό Σχήμα υλοποίησης του Έργου συμμετέχουν από την Ελληνική πλευρά ο Δήμος Πωγωνίου (Επικεφαλής Εταίρος) και από την Ιταλική πλευρά οι Δήμοι Sternatia, Calimera καθώς και ο Δήμος Zollino.
Σήμερα Δευτέρα (16/07/2012) πραγματοποιήθηκε  στο Καλπάκι, η εναρκτήρια συνάντηση του Εταιρικού σχήματος του Έργου,  με πρωτοβουλία του Δήμου Πωγωνίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα  περιελάμβαναν  την οριστικοποίηση του σχεδίου δράσης των εταίρων καθώς και την επεξεργασία τεχνικών και διαχειριστικών θεμάτων για την υλοποίηση του Έργου.

ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 61.482,03 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (16.07.2012) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 58χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 01-02-2011 έως 31-12-2011 και ανέρχεται στο ποσό των 61.482,03 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρωτοβουλίες για τη μείωση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες

Δράσεις, για την καθιέρωση περιόδου χαμηλού κόστους ανά κλάδο επαγγελματιών, με στόχο την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων της Π.Ε. Ιωαννίνων, συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας.
Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και η βελτίωση της πρόσβασης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις.
Το πλαίσιο που συζητήθηκε προβλέπει τον ορισμό ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (μίας ημέρας ή περισσότερων ημερών) μετά από απόφαση κάθε επαγγελματικού κλάδου, όπου θα διαμορφώνονται χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές. Ο κ. Πότσης τόνισε πως η πρωτοβουλία βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή και γι' αυτό η απόφαση που θα ληφθεί δεν θα είναι δεσμευτική για τους επαγγελματίες.
Στις λεπτομέρειες της δράσης αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, Ευάγγελος Βαγενάς, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να συγχέεται η πρωτοβουλία με την περίοδο των εκπτώσεων και των προσφορών. Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση, εξάλλου, ο κ. Βαγενάς, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σύσταση κλιμακίων ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Όπως τόνισε, αυτή την περίοδο διενεργούνται έλεγχοι σε παραθεριστικά – τουριστικά μέρη, καταγράφονται τυχόν ελλείψεις και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, βάσει της νομοθεσίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 77χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 69.777,44 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (16.07.2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 77χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 01-04-2011 έως 30-09-2011 και ανέρχεται στο ποσό των 69.777,44 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ": Δήμος Πωγωνίου και Τοπικά Συμβούλια – Παραίτηση Προέδρου Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά 16-07-2012
      ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ-                         
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Η Παράταξή μας,  από την αρχή της θητείας της στα  Δημοτικά Συμβούλια, είχε θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη και στήριξη  του σημαντικού και αναβαθμισμένου ρόλου που μπορούν και πρέπει να παίζουν τα Τοπικά Συμβούλια στο πλαίσιο  της  εφαρμογής  του  Νόμου Καλλικράτη. 
Μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που  έχουμε  κάνει και έχουμε καταθέσει εγγράφως,   αναδείξαμε την σημασία και τον τρόπο λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων  έτσι ώστε να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα τοπικά ζητήματα και διεκδικήσαμε την στήριξή τους από την Δημοτική Αρχή  ώστε   να   γίνουν οι  πρωταγωνιστές στον τομέα ευθύνης τους  δηλ.  στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής τους. 
Εμείς με συνέπεια  και υπευθυνότητα σε όσα λέγαμε και πιστεύαμε καθώς και με την αρμόζουσα θεσμική ευθύνη απέναντι στην λειτουργία του Δήμου προτείναμε μεταξύ άλλων τα εξής:
-Την  στενότερη   συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τα Τοπικά Συμβούλια για τις προτεραιότητες, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων, για το Τεχνικό Πρόγραμμα  καθώς  και για  άλλες  παρεμβάσεις  ώστε να αντιμετωπιστούν καλύτερα  τα τοπικά προβλήματα. Για να υλοποιηθεί έργο που δεν έχει την έγκριση Τοπικού Συμβουλίου να απαιτείται ειδική έγγραφη  αιτιολόγηση και Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3.  Επιδιώκουμε έτσι  οι τοπικές κοινωνίες να έχουν ρόλο και δυνατή φωνή.
-Την σύσταση της Πάγιας Προκαταβολής  για τα Τοπικά Συμβούλια, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκήσουν αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές τους για τα μικρά  καθημερινά αλλά ουσιώδη προβλήματα που ανακύπτουν και να μην αναγκάζονται να τα θέτουν κάθε φορά στα Δ.Σ.
-Την Αποκέντρωση   Τμημάτων και Υπηρεσιών του Δήμου σε άλλες έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων για την ενίσχυση,  την αναβάθμιση και  την απαραίτητη στήριξη των τοπικών περιοχών.
-Την  εκπόνηση και υλοποίηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Μελέτης για την δημιουργία Δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση στα χωριά μας.
-Την σύνταξη και υλοποίηση ολοκληρωμένης Μελέτης για την Συγκοινωνιακή δημοτική  σύνδεση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων με τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου.    
-Την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών όσον αφορά   στα αιτήματα των Τοπικών Συμβούλων, όταν απαιτούν έγγραφες απαντήσεις, για την διασφάλιση των   κανόνων της ίσης μεταχείρισης,  της διαφάνειας και της  ενημέρωσης.    

Όλες  αυτές τις προτάσεις ή πρωτοβουλίες  ο Δήμαρχος και η Παράταξή  του    τις καταψήφισε και τις μηδένισε. Έδειξε από την αρχή της θητείας της η πλειοψηφούσα Παράταξη  ότι δεν είχε την φιλοσοφία  αλλά και ούτε   την διάθεση να προχωρήσει σε τέτοιες αυτονόητες αποφάσεις και ενέργειες που ανταποκρίνονται απόλυτα  στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Ποιος δεν θυμάται τις υπέρμετρες  προεκλογικές φιλοδοξίες του κ. Κωνσταντίνου Καψάλη,  τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις για την στήριξη των αναγκών των κατοίκων και των Τοπικών Συμβουλίων!
Ποιος δεν θυμάται ότι ήταν  λαλίστατοι αυτός και τα στελέχη του και καθόλου φειδωλοί  στις εξαγγελίες  για την ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών, για την καθημερινή συγκοινωνιακή σύνδεση των χωριών μας, για την   διαφάνεια, την ενημέρωση και την προβολή του Δήμου!
Ποιος δεν αγανακτεί όταν στα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τ. Κοινοτήτων  καταθέτουν με αγωνία τα τοπικά ζητήματα, ο Δήμαρχος πολλές φορές  είτε δεν δίνει συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις, είτε τους επικρίνει!!! 
Τους επικρίνει ότι   δεν κάνουν καλά την δουλειά τους!!!
Συνέπεια  αυτής της αντίληψης και  στάσης της Δημοτικής Αρχής, ήταν η παραίτηση του Προέδρου και Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου από τις 11-07-2012, καταγγέλλοντας την  Δημοτική Αρχή ότι  «δεν εφαρμόζει τον Νόμο του Καλλικράτη για τα δικαιώματα των Τ.Σ.,  δεν λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις  των Τ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα, καθαριότητα κ.ά., διότι με την λειτουργία της η Διοίκηση  δεν  αντιμετωπίζει σωστά  τις μικροανάγκες των χωριών και ως εκ τούτου ο ρόλος του Τοπικού Συμβούλου δεν στηρίζεται ώστε να τον διευκολύνει στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων».
Ζητούμε λοιπόν από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  και την παράταξή τους να μην μένουν αδρανείς,  να μην κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή ότι δεν βλέπουν την  συνεχή δυσαρέσκεια  και έντονη αγανάκτηση των κατοίκων και των εκπροσώπων τους για την συσσώρευση σημαντικών προβλημάτων που η επίλυσή τους μετατίθενται συνεχώς, την απαξίωση του θεσμικού ρόλου και του κύρους των Τοπικών Συμβουλίων  καθώς και την έλλειψη στενής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και τοπικών οργάνων.
Είναι κρίμα για την περιοχή μας να οδηγούνται στην λύση της παραίτησης, θεωρώντας αυτή  ως μοναδικό μέσο διαφύλαξης της πολιτικής αλλά και της  προσωπικής αξιοπρέπειας, έμπειρα και ικανά στελέχη όπως ο Βασίλης Γραμμόζης και γενικότερα να απομακρύνονται άτομα από τα οποία μόνο κέρδος θα είχε τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η τοπική κοινωνία.
Απαιτούμε να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή  άμεσα σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα καταδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και κοινωνιών, θα  αποκαταστήσουν  την εμπιστοσύνη προς την Διοίκηση του Δήμου και θα ενισχύσουν τις αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων για να  αντιμετωπίσουν καλύτερα τα καθημερινά τοπικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.