Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εναρκτήρια Συνεδρίαση του Εταιρικού Σχήματος του Έργου με τίτλο «ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» που υλοποιείται με επικεφαλής το Δήμο Πωγωνίου στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος "Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013"

Καλπάκι  16/07/2012
ΘΕΜΑ: Εναρκτήρια Συνεδρίαση του Εταιρικού Σχήματος του Έργου με διακριτικό τίτλο «ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ KAI GRECIA SALENTINA/ POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA» (acronym: POLYSONG) που υλοποιείται με επικεφαλής το Δήμο Πωγωνίου στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος ‘Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013.
Το Έργο αφορά σε ειδικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση του πολυφωνικού τραγουδιού και των τοπικών λαϊκών χορών, τη διάδοση της ιδιαίτερης πολιτισμικής κληρονομιάς στις περιοχές του Πωγωνίου και της Grecia Salentina και περιλαμβάνει ενδεικτικά τις εξής Δράσεις:
Την προβολή των κοινών πολιτιστικών στοιχείων και ιδιαιτέρως των στοιχείων εκείνων που αφορούν το παραδοσιακό τραγούδι.
Τη διαφύλαξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά και η προβολή της, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό πόρο για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.
Την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, με τη δημιουργία νέων πόλων έλξης επισκεπτών.
Τη διείσδυση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

Στο Εταιρικό Σχήμα υλοποίησης του Έργου συμμετέχουν από την Ελληνική πλευρά ο Δήμος Πωγωνίου (Επικεφαλής Εταίρος) και από την Ιταλική πλευρά οι Δήμοι Sternatia, Calimera καθώς και ο Δήμος Zollino.
Σήμερα Δευτέρα (16/07/2012) πραγματοποιήθηκε  στο Καλπάκι, η εναρκτήρια συνάντηση του Εταιρικού σχήματος του Έργου,  με πρωτοβουλία του Δήμου Πωγωνίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα  περιελάμβαναν  την οριστικοποίηση του σχεδίου δράσης των εταίρων καθώς και την επεξεργασία τεχνικών και διαχειριστικών θεμάτων για την υλοποίηση του Έργου.