Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο Σύνδεσμος φοιτησάντων Γυμνασίου και Λυκείου Πωγωνιανής σας καλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ.


Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας 4 στα 10 των ελληνικών νοικοκυριών

Στην ετήσια τακτική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MARC A.E. και μεταξύ άλλων παρατηρείται σημαντική μείωση εισοδήματος για το 97% των νοικοκυριών και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.
Σύμφωνα με την έρευνα:
- Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία.
Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας (λιγότερο από 200.000 άτομα).
Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες έχουν μείνει ακάλυπτοι ως προς τον κίνδυνο της ανεργίας.
- Το 44,3% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Οι πρόσφατοι νόμοι για τη φορολόγηση ακινήτων, τις κατασχέσεις καταθέσεων και τη μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά.

H Αδελφότητα Παπαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρέβεζας, κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, πλατεία Κοτζιά

H Αδελφότητα Παπαδιωτών Λάκκας Σουλίου Πρέβεζας,  ανακοινώνει ότι κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00 πρωινή, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, πλατεία Κοτζιά.
Θα προσφερθούν ηπειρώτικα γλυκά και εδέσματα.

Μετά το κόψιμο της Πίτας, θα ακολουθήσει  εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και θα γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

«Ο καλαμιώνας της Αμφιθέας αποτελεί είδος κλειδί για τα Ευρωπαϊκά ρηχά λιμνιαία συστήματα».

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

«Ο καλαμιώνας της Αμφιθέας αποτελεί είδος κλειδί για τα Ευρωπαϊκά ρηχά λιμνιαία συστήματα».

Ιφ. Κάγκαλου- Καθηγ. Οικολογίας με ειδίκευση στα υγροτοπικά συστήματα

Πρ. Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων

 Ποια η άποψη της Γραμματείας του Συντονιστικού Οργάνου της «Ενότητας Πολιτών», που αποτελείται και από δύο πρώην Προέδρους του Τ.Ε.Ε. Ηπείρου;

          Χωρίς καμία διάθεση ηθικολογίας μα ούτε και δεοντολογίας απαντάμε στο «παραλήρημα» δηλώσεων του κ. Φ. Φίλιου για τα έργα της Αμφιθέας… θεωρώντας ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν όλες οι παραδοξολογίες γιατί κάποιοι έβλαψαν βαθύτατα πολιτισμικά αγαθά που έμειναν ανέγγιχτα ανά τους αιώνες…
1._ Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών δεν ανέβηκε τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου κατόπιν προσωπικής μήνυσης εναντίον του, όπως αφήνει να εννοηθεί, αλλά κατόπιν ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ παραγγελίας, με κατηγορητήριο υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση που απορρέει από τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσα ως Πολίτης και ως Μέλος των Οικολόγων Πράσινων. 

Το απόλυτο μπάχαλο με τις αποδείξεις

Τι αλλάζει με supermarket και καύσιμα

Σπασμωδικές κινήσεις, που φανερώνουν για μια ακόμα φορά έλλειψη σχεδιασμού και στόχευσης, κάνει το υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά ως  μείζον θέμα το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Πέρα από τη προφανή καθυστέρηση στην υπογραφή της επίμαχης απόφασης- υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπογραφεί έως το τέλος του 2013- αλλά και το "πίσω- μπρος" στο εάν θα συνδέονται ή όχι οι αποδείξεις με το αφορολόγητο ή στο εάν θα δίνονται ή όχι κίνητρα για αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομικών παίζει τώρα με τη "φωτιά" σχεδιάζοντας να βάλει χαμηλότερο συντελεστή βαρύτητας στις αποδείξεις από αγορές τροφίμων και καυσίμων!

Pulse RC: Προβάδισμα με 3% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι», που κυκλοφορεί την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3% της ΝΔ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΝΔ: 20%
Χρυσή Αυγή: 11%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
ΚΚΕ: 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%
Η ίδια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
ΝΔ: 22,5%
Χρυσή Αυγή: 12%
ΠΑΣΟΚ: 6%
ΚΚΕ: 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. κόβει την Πίτα της, στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος», Βεραντζέρου 6, Ομόνοια

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας, σας καλεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 πρωινή, στην κοπή της Πίτα της, στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος», Βεραντζέρου 6, Ομόνοια.

Θα προσφερθούν  ηπειρώτικα γλυκά, εδέσματα και τσίπουρο σε όλους.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι λειτουργούσαν επιχειρήσεις παλαιών σιδέρων ( scrap ), χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες

Συνελήφθησαν σήμερα (22-01-2014) στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 39 και 41 ετών αντίστοιχα, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παλαιών μετάλλων « scrap », κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, του Σ.Δ.Ο.Ε. Ηπείρου/Υποδιεύθυνσης Θεσπρωτίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Θεσπρωτίας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες διατηρούσαν επιχειρήσεις αποθήκευσης και εμπορίας παλαιών μετάλλων « scrap », οι οποίες στερούνταν της προβλεπόμενης από το Νόμο αδειοδότησης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Η Αδελφότητα Κοπάνης Δωδώνης Ιωαννίνων «Προφήτης Ηλίας» κόβει την Πίτα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00 στην κοσμική ταβέρνα "Παπαδήμας" (Λεωφόρος Δημοκρατίας 9, Καματερό)

Η Αδελφότητα Κοπάνης Δωδώνης Ιωαννίνων "Προφήτης Ηλίας" θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00  στην κοσμική ταβέρνα "Παπαδήμας" (Λεωφόρος Δημοκρατίας 9, Καματερό).
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945023839

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Γιώργος Μάντζιος