Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπιασαν «λαβράκια»

Συγκλονιστικά, «φωτογραφικά» σε ορισμένες περιπτώσεις, στοιχεία εκτεταμένης φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων έρχονται στο φως από μια νέα σειρά ελέγχων του ΣΔΟΕ, τα αποτελέσματα των οποίων απεστάλησαν στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, τις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ "το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του Οικονομικού Εγκλήματος, διαπίστωσε και απέστειλε τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα Τελωνεία, με σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων.

Τι προβλέπει και ποιοι απαλλάσσονται στον «ξαναζεσταμένο» φόρο ακινήτων

Για την ερχόμενη Δευτέρα αναβάλλεται η κατάθεση στη Βουλή του νόμου για το νέο φόρο ακινήτων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τελευταία στιγμή γίνονταν διορθώσεις στις διατάξεις.
Ωστόσο οι νέες ρυθμίσεις έχουν σχεδόν «κλειδώσει» και στο οικονομικό επιτελείο αφήνουν και μικρά περιθώρια για περαιτέρω αλλαγές και βελτιώσεις κατά τη συζήτηση στη Βουλή.
Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα γλιτώσουν το φόρο όσοι αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής του φόρου. Η απαλλαγή θα κυμαίνεται από  50% έως 80% ή και 100% ανάλογα με την περίπτωση και πόσα από τα κριτήρια που θέτει ο νόμος καλύπτει ο υπόχρεος.

ΙΟΒΕ: Μόλις το 8% των εργαζομένων πληρώνει το 70% των φόρων

Όπως προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ μόλις το 8% των νοικοκυριών με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις δηλώνει το 30% των φορολογητέων εισοδημάτων και πληρώνει το 70% των συνολικών φόρων.
Όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ» πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αδικίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος καθώς αυτοί που καλούνται να πληρώσουν συνεχώς τα σπασμένα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι
Τι δείχνει η μελέτη του ΙΟΒΕ
Το 28,2% των συνολικών εισοδημάτων που καταγράφονται στην Εφορία είναι μισθωτοί που δηλώνουν ποσά άνω των 42.000 ευρώ. Αυτά όμως ανήκουν μόλις στο 7,9% των συνολικών νοικοκυριών και επωμίζονται το 68,6% των συνολικών φόρων εισοδήματος.
Οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, ενώ το 63% των μη μισθωτών δηλώνει εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ.
Το 99% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ.


16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αστήρ Αμφιθέας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 7-12-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 8-12-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Ανατολής (7-12-13/15:00 μ.μ.), για την 16η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα 16ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Πεντέλη-ΑΠΟΕΛ
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αγία Μαρίνα
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Κεφαλόβρυσο
Δόξα Αναργύρων-Σταυράκι
Ραφταναίοι-Ζωοδόχος
Δαβάκης-Αμπελόκηποι
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Περίβλεπτος
Αστήρ Αμφιθέας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αετός Πρωτόπαππας

Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε «μπλόκο» στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν περίπου (200) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (05-12-2013) το πρωί, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, επί της Εθνικής Οδού στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 25χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσα στο οποίο μετά από έρευνα, βρέθηκαν (186) δέματα με κάνναβη, βάρους (199) κιλών και (697) γραμμαρίων.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό

Εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς συνολικά (25) λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (05-12-2013) από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 33 ετών, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθρομεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό.
Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς συνολικά (25) λαθρομεταναστών ενώ διασαφηνίστηκαν οι ρόλοι, οι σχέσεις και η εγκληματική τους δραστηριότητα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η έρευνα ξεκίνησε  τα ξημερώματα όταν στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Όπως εξακριβώθηκε, ο 23χρονος δράστης είχε παραλάβει τον παράνομο μετανάστη από την Ανέζα Άρτας, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα, ενώ για τις «υπηρεσίες» του αυτές θα ελάμβανε χρηματική αμοιβή πριν και μετά την ολοκλήρωση της λαθρομεταφοράς.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 23χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο συμμετείχε και 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ανέζα Άρτας, ενώ κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
Κατά την εξέλιξη της έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες συμμετείχαν την 14-09-2013 σε άλλη μία λαθρομεταφορά, κατά την οποία ως οδηγός και συνοδηγός οχήματος τύπου Van , μετέφεραν (24) λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν στο εξωτερικό ενώ τότε είχαν διαφύγει της σύλληψης. (σχετικό το από 14-09-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση της συμμετοχής και άλλων ατόμων τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται. 

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ως εξής:
1)Από 8:30 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι στις περιοχές: Ελεούσα, Άγιος Ιωάννης, Περιοχή Αεροδρομίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων- Κονίτσης από φανάρια Ελεούσας μέχρι Πρατήρια SHELL, ψυγεία Καψάλη.
2) Από 9:00 έως 11:30 το πρωί στις περιοχές: Φανάρια προς Γραμμενοχώρια, Ροδοτόπι όλη η περιοχή, Ζίτσα, Καρίτσα, Βασιλόπουλο, Ιερομνήμη, Λίθινο, Κληματιά, Λευκοθέα, Σουλόπουλο, Δεσποτικό, Φωτεινό, Λάβδανη, Αετόπετρα, Αγία Μαρίνα Πωγωνίου, Εκκλησοχώρι, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Βουτσαράς, Πολύδωρο, Γρανίτσα, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Καλλιθέα Φιλιατών, Λεπτοκαρυά, Άνω και Κάτω Ζάλογγο, Βερινίκη, Δοβλά.
3) Από 12:15 έως 2:15 το μεσημέρι στις περιοχές: ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου όλο το νότιο τμήμα προς Εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, Περιοχή στον Κάμπο Ροδοτοπίου, Κάμπος Νεοχωρίου Ζίτσας, Κάμπος Κάτω Λαψίστα.