Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «παρουσίαση CD με το Κτηματολόγιο της Καστάνιανης» το Σάββατο 18 Απριλίου, ώρα 18:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ  Δ.  ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Τηλ. – τηλεομοιοτυπία : 26570 23901

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                Το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ της ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ μετά την απελευθέρωση της ΗΠΕΙΡΟΥ, παρουσιάζει ο Σύλλογος μας σε εκδήλωση που ετοίμασε, το Σάββατο 18 Απρίλη 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ακτή Μιαούλη 10 στον ΠΕΙΡΑΙΑ, πλησίον Ι . Ν . ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ., και ώρα 18:00.
         Το Κτηματολόγιο θα προλογίσουν:
           α)  ο Χριστόφορος  Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΜΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
          β)  η  Κωνσταντίνα  Ευαγ.  Μπότσιου, Αναπλ. Πρύτανης, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
         Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Μαρία  Νικ. Μπότσιου.
          Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν:
 α) Η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας της Ελλάδος,
 β) Το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. ΚΩΤΣΟΥ),
 γ) το χορευτικό σχήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου και
 δ) το πολυφωνικό σχήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών ΧΑΟΝΕΣ..
       Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Καστανιανίτικο κέρασμα με πίτες και ντόπιο τσίπουρο.


Το  Δ . Σ .

Συνάντηση της κας Μερόπης Τζούφη βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Ζαγορίου και κατοίκους της περιοχής

Συνάντηση πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη με το δήμαρχο Ζαγορίου κ. Σπύρου Βασίλη και κατοίκους στο Μονοδέντρι και στο Τσεπέλοβο.
Στη συνάντηση ο δήμαρχος έθεσε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και ζήτησε τη συνδρομή της για την επίλυσή τους.
Καταρχήν τέθηκε το θέμα των ζημιών που υπέστη ο δήμος στις τελευταίες μεγάλες βροχοπτώσεις και ευχαρίστησε την κα Τζούφη για την πρωτοβουλία της να αναδείξει το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στη συνέχεια έθεσε το πρόβλημα της μεγάλης έκτασης του δήμου και του συνεχώς φθίνοντος πληθυσμού, που σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο και την ελλιπή χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών και συντελούν στην περαιτέρω απομόνωση της περιοχής.
Στα πλαίσια αυτά ζήτησε τη στήριξη της κας Τζούφη και στο θέμα της σύνδεσης της περιοχής του Ζαγορίου με την Εγνατία οδό ως αποφασιστικής σημασίας βήμα για την επίλυση του θέματος της πρόσβασης στην περιοχή και στο θέμα της ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο των μνημείων και των περιοχών παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Βιβλιάριο υγείας για τους ανασφάλιστους από τα ΚΕΠ

Από τα ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας ανασφαλίστου όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας με  αντικείμενο την πρόσβαση των ανασφαλίστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Όπως δήλωσε προς «Το Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Ξανθός, οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας, τόσο στην πρόληψη όσο και στη νοσηλεία.
Σήμερα καλύπτεται η νοσηλεία τους, ενώ έχουν πρόσβαση και στη φαρμακευτική περίθαλψη. 
Με την υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται, θα καλύπτονται και οι διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται ακόμη κι αν δεν νοσηλευτούν. Επίσης, θα καταργηθούν οι τριμελείς επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε κάθε Νοσοκομείο, οι οποίες εισηγούνται στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας που υπάρχουν από ανασφάλιστους πολίτες.
Η πρόταση της ομάδας εργασίας αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λήξη προθεσμίας για την χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλπάκι 16-04-2015

Υπενθυμίζουμε στους δημότες μας ότι την 30η Απριλίου 2015 λήγει η προθεσμία για την υποχρέωση υποβολής στον Δήμο αίτησης για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος από κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη ενεργού σημείου υδροληψίας που δεν διαθέτει άδεια χρήσης νερού σε ισχύ, σύμφωνα με την Αριθ. οικ. 146896/2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2878/Β'). (Πληρ. Μποζιάρη Μ., τηλ. 26533 60111)

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Νέα Σελεύκεια: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Χθες (15-04-2015) το βράδυ στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για πλαστογραφία, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε επέδειξε διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστό αποτύπωμα σφραγίδας.

Το διαβατήριο που έφερε πλαστή σφραγίδα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν χθες (15-04-2014) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να εκκρεμούν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή για κλοπή από κατάστημα

Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες (15-04-2015), στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, μία 53χρονη ημεδαπή, για κλοπή από κατάστημα στα Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, η συλληφθείσα αφαίρεσε καλλυντικά προϊόντα από κατάστημα στα Ιωάννινα.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονος ομογενής για μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (15.03.2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 39χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, ο 39χρονος διακινητής εντοπίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τη μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 25 και 28 ετών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους μετανάστες, από περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι του χρηματικού ποσού των (750) ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.050) ευρώ, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ξεκινά από Δευτέρα 20 Απριλίου, «η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» στην ΕΛ.ΑΣ.

Ξεκινά από Δευτέρα 20 Απριλίου πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα, ενώ προβλέπεται, μετά την αξιολόγηση της, να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.
Στο πλαίσιο της δράσης, δύο φορές το μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας.

Παράταση ενός μήνα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να παρατείνει μέχρι και έναν μήνα την προθεσμία της 27ης Απριλίου 2015 για τη ρύθμιση με την οποία οι οφειλέτες μπορούν να εξασφαλίσουν ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων, εάν καταβάλλουν προκαταβολή ίση με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης.
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία ουσιαστικά προαναγγέλλει παράταση της σχετικής προθεσμίας.
Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση χρεών και, ενώ η σχετική αρχική προθεσμία λήγει σε 12 μέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για τις εκατό δόσεις αναμένεται να ενεργοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Αθλητικές κακώσεις-άμεση θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Άμεση θεραπεία στις αθλητικές κακώσεις (μυϊκοί σπασμοί, θλάσεις και τενοντοπάθειες), δίνει πλέον η χρήση αυτόλογων «ενήλικων» βλαστικών κυττάρων!!
 Μάλιστα  ιδιαίτερα ενθαρρυντικά  είναι τα  αποτελέσματα ,  από τη χρήση «ενήλικων» βλαστικών κυττάρων,  τα οποία παρουσιάστηκαν στο  AAOSAnnualMeeting, που πραγματοποιήθηκε στο LasVegas/Nevada24-28 Μαρτίου.
Δεν είναι λίγοι δε  οι επιστήμονες που  κάνουν λόγο για ιατρικά θαύματα όσον αφορά την αποκατάσταση τέτοιων αθλητικών  κακώσεων καιαποκαλούν τα βλαστοκύτταρα  ως την  «πενικιλίνη» του 21ου αιώνα»!
 Σύμφωνα με τους αθλίατρους τα βασικά πλεονεκτήματα  από την  θεραπεία με αυτόλογα ενήλικα βλαστικά κύτταρα είναι:
• η επιτάχυνση της διαδικασίας ανακατασκευής του τραυματισμένου μυός (κάτω του μισού χρόνου που συνήθως απαιτείται),
•  η αποκατάσταση του μυός χωρίς τη δημιουργία "ουλής", που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο τέλος της σταδιοδρομίας του έναν αθλητή,
•  η ασφάλεια που προσφέρει ως αυτόλογη θεραπεία,
• το υψηλό προφίλ αντοχής,
• η απλή  και ανώδυνη εφαρμογή,
•  η αποφυγή χειρουργείου και νοσηλείας,
•  η άμεση ανακούφιση από τον πόνο
•  η αποφυγή υποτροπής νέου τραυματισμού στο ίδιο σημείο»
  «Οι συνάδελφοι που κάνουν λόγο για ιατρικό θαύμα δεν υπερβάλουν.