Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στην ελληνική αγορά τα εμβόλια για τον καταρροϊκό

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά τα πρώτα εμβόλια για τον καταρροϊκό πυρετό, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι ήδη έχουν γίνει οι επαφές με δύο ισπανικές και μία γαλλική επιχείρηση που θα εφοδιάσουν τη χώρα μας με αυτά τα εμβόλια και σημείωσε ότι μία εξ αυτών διαθέτει στοκ 3 εκατ. εμβόλια του ορότυπου 4 που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Κάπα Research: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ

Με ένα ξεκάθαρο «ναι» υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές απαντούν οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.
Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.
Στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές
ΣΥΡΙΖΑ: 36,9%
ΝΔ: 21,7%
Ποτάμι: 7,3%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΚΚΕ: 5%
ΑΝΕΛ: 4,6%
ΠΑΣΟΚ: 3,9%
Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.

5.945 προσλήψεις στους ΟΤΑ για το 2015

Οι 5.945 προσλήψεις ορίζεται ως ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού για το 2015 σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Συνάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-04, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της ΕΠΕΚΕ Υγείας, μεταξύ των οποίων και η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων, με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το κλάδο της Υγείας, ενώ συζήτηση έγινε για το βηματισμό που θα ακολουθηθεί στο προσεχές διάστημα.
Η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και αφορούσε κυρίως τη Διοίκηση των Νοσοκομείων και την πολιτική που θα εφαρμοστεί για την άμεση και λειτουργική στελέχωση των Διοικητικών θέσεων και οργάνων, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου διοίκησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέστη ομόφωνα σαφές πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς διοίκησης στη βάση της μνημονιακής ατζέντας, η οποία οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα υγείας σε κατάρρευση και απαξίωση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Πωγωνίου διοργανώνει λαϊκό γλέντι την Πρωτομαγιά