Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες και το κάψιμο του χωριού, από τα Γερμανικά στρατεύματα, στις 9 Ιουλίου 1943

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 το Τοπικό Συμβούλιο Αηδονοχωρίου, η Προσωρινή Επιτροπή Κατοίκων Αηδονοχωρίου και ο Δήμος Κόνιτσας, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες και το κάψιμο του χωριού, που έγινε στις 9 Ιουλίου 1943, από τους δολοφόνους της 1ης  ορεινής μεραρχίας ορεινών καταδρομών «Εντελβάις» του γερμανικού στρατού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
08.00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων.
10.00 Τρισάγιο – κατάθεση στεφάνων και ανάγνωση ονομαστικού καταλόγου των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
10.30 Χαιρετισμός του Δημάρχου Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου
10.40 Χαιρετισμός του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βασιλείου Γιάγκου
10.50 Χαιρετισμός εκπροσώπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αηδονοχωρίου.

11.15 Ιστορική ανασκόπηση στην εγκληματική δράση της 1ης Ορεινής Μεραρχίας Ορεινών Καταδρομών «Εντελβάις» του γερμανικού στρατού.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο. 
Συνελήφθησαν συνολικά (540) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -321 - (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: -13-
Για ληστεία:-3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -41-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 26 -
Για μαστροπεία: -1-
Για πλαστογραφίες: -2-
Για εκούσια απαγωγή: -2-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας:-3-
Για αρπαγή ανηλίκου:-1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου:- 1-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -5-
Για παράβαση του Ν. περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων: -2-
Για εμπρησμό:-1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-36-

Κατάθεση αναφορών στη Βουλή από τον Βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στη Βουλή τις ακόλουθες αναφορές:
1. Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατατέθηκαν αναφορά επιστολές της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, με τις οποίες επισημαίνεται ότι στο πόρισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συνέχιση λειτουργίας των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.
2. Προς τον Υπουργό Υγείας, κατατέθηκε αναφορά επιστολή συνταξιούχου του ΙΚΑ, με την οποία ενημερώνει σχετικά με χρονίζουσα βλάβη του υπερηχογράφου του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων και παράλληλα εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία αντικατάστασης εξαρτήματος που θα τον καταστήσει και πάλι λειτουργικό.
3. Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατατέθηκε αναφορά επιστολή του Δήμου Ζίτσας, με την οποία αιτείται την παραχώρηση του κτηριακού συγκροτήματος της Παιδόπολης "Αγία Ελένη" Ιωαννίνων.

4. Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, κατατέθηκε αναφορά επιστολή του Κέντρου Υγείας Πραμάντων, με την οποία αιτείται την ένταξή του στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1919/Β'/28-06-2016) για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου των Κέντρων Υγείας προβληματικών και άγονων περιοχών.

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής»

Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής
 Του Βασίλη Τσίρκα*
         
          Η καθιέρωση της απλής αναλογικής με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και με προοπτική να θεσμοθετηθεί και συνταγματικά ως πάγιο εκλογικό σύστημα, αποτελεί κορυφαία δημοκρατική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Οι εκλογές, παρά το ότι δεν αποτελούν τη μοναδική μορφή δημοκρατικής συμμετοχής, είναι η σημαντικότερη θεσμοθετημένη δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία. Η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας σε συνδυασμό με τη δημοκρατική νομιμοποίηση πρέπει να διέπουν κάθε εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των κοινοβουλίων στις σύγχρονες δημοκρατίες. Αν παράλληλα αφουγκραστούμε και την ίδια την κοινωνία που σταθερά ζητάει περισσότερη και πραγματική δημοκρατία, κρίνεται ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού του εκλογικού συστήματος είναι επιτακτική.
Η τεράστια οικονομική κρίση ακολουθήθηκε από μια βαθιά πολιτική κρίση. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, έρχεται σε μια εποχή όπου, λόγω και της γενικότερης κρίσης στην ελληνική κοινωνία, δοκιμάζεται η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο νέος εκλογικός νόμος στοχεύει στην αποκατάσταση της σχέσης αυτής και την εξάλειψη συμπεριφορών απαξίωσης, δυσπιστίας, αποχής ή και αντιπολιτικής στάσης.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα στα Ιωάννινα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής κινητού τηλέφωνου από κατάστημα στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 60χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος, το πρωί της 29-06-2016, εισήλθε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στα Ιωάννινα και αφαίρεσε από την έκθεση του καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο.
Το κλεμμένο τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Βασιλικό Πωγωνίου

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Βασιλικό Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος ενός 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 12-01-2016 σε εξοχική κατοικία στο Βασιλικό Ιωαννίνων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Δήμος Πωγωνίου: Προβολή ταινίας στο Κεφαλόβρυσο, την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ.

Παρουσία του σκηνοθέτη κ. Θόδωρου Μαραγκού, θα προβληθεί στο Κεφαλόβρυσο η ταινία "Πώς να σωπάσω".
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επεκτείνεται το δίκτυο εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Την Πέμπτη  έγινε παράδοση απινιδωτή  στην  ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα,- χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής,  ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προηγήθηκαν παραδόσεις  στους Καλαρρύτες, χορηγία των Συλλόγων Καλαρρυτών και στο Συράκο χορηγία  της ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Οδυσσέα Πότση, του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελέ, Αντιδημάρχων, τοπικών προέδρων, των χορηγών και πλήθος κόσμου.
Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί τοποθετήσεις άλλων τεσσάρων απινιδωτών και συγκεκριμένα:
-Στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, την Κυριακή 10 Ιουλίου  και ώρα 12 το μεσημέρι (μετά το πέρας των εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα), χορηγία  της Εταιρείας   ΕNERGEAN   OIL & GAS
-Στη Ζίτσα (Δημαρχείο) την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στη Ζίτσα (Δημαρχείο) χορηγία  της Εταιρείας   ΕNERGEAN   OIL & GAS
-Στον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 12 μεσημέρι χορηγία της ENERGEAN OIL & GAS.
-Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας πόλεως Ιωαννίνων, την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ., χορηγία της Φάρμα ΝΑΚΗΣ Α.Ε.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παραδίνοντας σήμερα τον απινιδωτή στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ευχαρίστησε όλους τους ιδιώτες και τις εταιρείες που μέχρι σήμερα έχουν συνδράμει με τις χορηγίες τους την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία με τη σειρά της, όπως πρόσθεσε, φροντίζει για την εκπαίδευση πολιτών στη χρήση τους.
Είναι σημαντικό - πρόσθεσε- να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος με την έγκαιρη χρήση απινιδωτή, όπως ήδη έχει γίνει σε ατύχημα που είχε προκληθεί σε συνοικία της πόλης των Ιωαννίνων, στο οποίο αποδείχτηκε σωτήρια για τραυματία η επέμβαση συμπολίτη που είχε εκπαιδευτεί στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στην ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην επικείμενη πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή, τονίζοντας ότι με τη  συνεργασία όλων προχωρούν οι διαδικασίες και οι εργασίες ώστε το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης να διεξαχθεί στα Ιωάννινα.
Στην χρησιμότητα της πρωτοβουλίας, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής και το ιατρικό τιμ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που παρέλαβε τον απινιδωτή.
Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης, διοικητικά στελέχη και ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιου Καψάλη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών Πωγωνίου όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο παραπάνω Κέντρο.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο μία εξαιρετική εκπαιδευτική δράση για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τα παιδιά των προσφύγων με παιγνιώδεις τρόπους.
Τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και ήδη έχουν πραγματοποιήσει σημαντική  πρόοδο.

Ρύθμιση-ανάσα για τα δάνεια 145.000 δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Σε μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής ακόμη και πάγωμα πληρωμών μέχρι 10 χρόνια σε στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ που έχουν λάβει 145 χιλιάδες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προχωρεί η κυβέρνηση.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που συνεδρίασε υπό τον Γιάννη Δραγασάκη ενέκρινε την εισήγηση Χουλιαράκη για ρύθμιση των στεγαστικών κι επισκευαστικών δανείων για όσους έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.
Βασικό κριτήριο για τις νέες ρυθμίσεις δανείων αποτελεί η εξασφάλιση βιώσιμης λύσης δηλαδή το διαθέσιμο, μετά την πληρωμή της δόσης, εισόδημα να είναι ικανό για τη διαβίωση του δανειολήπτη, λαμβανομένης υπόψη της οικογενειακής του κατάστασης.
Για την επιλογή της κατάλληλης ρύθμισης θα ακολουθούνται κατά σειρά οι εξής λύσεις: α) επιμήκυνση διάρκειας δανείου, β) μείωση επιτοκίου και γ) διαχωρισμός του δανείου ώστε να αποπληρώνεται με το μειωμένο επιτόκιο ένα μέρος του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να παραμένει παγωμένο για διάστημα 10 ετών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ώρα 15:00

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
-Επικύρωση των αποφάσεων-πρακτικού της αριθμ. 4/3-6-2016 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
-Έγκριση του Αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου...
Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Ηπείρου.
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη)
-Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην υπό σύσταση με την ΕΛΕΠΑΠ-παράρτημα Ιωαννίνων, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), για τη διαχείριση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στα Ιωάννινα
(εισήγηση : ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κ. Σιώλος)
-Έγκριση πίστωσης και εκτέλεσης έργου της ΣΑΕΠ 055
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
-Έγκριση τροποποίησης Περιφερειακών Προγραμμάτων
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
-Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
-Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑλΘ 2014-2020 (εισήγηση: η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.)

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Ιούνιο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Ιούνιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 2 το 2015)
 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2015)
8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 19 παθόντες (έναντι 11 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν :
1 νεκρός (έναντι 2 το 2015)
3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 5 το 2015 )
15 ελαφρά τραυματίες (έναντι 4 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας
παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.538) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:

Ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης Νίκ Τσιάβος(γεννημενος στο Πέραμα Ιωαννίνων) στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα

Ιωάννινα - Ιστορικό Αρχείο/Μουσείο Ηπείρου  Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 20:30
Πρέβεζα - Παναγία των Ξένων  Πέμπτη 14 Ιουλίου, ώρα 20.30
Immersion by Nick Tsiavos
Deborah Kayser - σοπράνο
Adam Simmons - σαξόφωνα/κλαρινέτα
Anthony Schulz - ακορντεόν
Peter Neville – κρουστά
Nick Tsiavos – κοντραμπάσο
"Μια επική χαρτογράφηση ενός άγνωστου τοπίου, από έναν αρχιτέκτονα του ήχου, τον Νικ Τσιάβο, έναν από τους πιο αινιγματικούς μουσικούς της Αυστραλίας, που, ανατρέχοντας στην παράδοση του αρχαίου θείου άσματος, επειχειρεί με απόκοσμες αβανγκάρντ τεχνικές να δημιουργήσει μουσική που γοητεύει και συγκινεί...". Limelight magazine, Αυστραλία (Ιούνιος 2015).
Ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης Νίκ Τσιάβος(γεννημενος στο Περαμα Ιωαννινων), μετά την επιτυχημένη πρώτη περιοδεία του στην Ελλάδα το 2013, επανέρχεται τον Ιούλιο στη χώρα μας, με το δυναμικό μουσικό του σύνολο, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά με τίτλο Immersion | Εμβάπτισμα. Το έργο, το οποίο ο συνθέτης έγραψε για την μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα στην Αυστραλία, στην αυθεντική του μορφή διαρκεί 14 ώρες και αποτελείται από μια συνεχή ροή μουσικών επεισοδίων που ξεδιπλώνονται μπροστά στον ακροατή/θεατή με τη μοναδική ζεστασιά και το χιούμορ που ο συνθέτης τα έχει προικίσει.
Στις συναυλίες στην Ελλάδα, ο Τσιάβος θα παρουσιάσει μια σύντομη βερσιόν του έργου, διάρκειας 90 λεπτών, σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη εκπληκτικούς μουσικούς, όπως την σοπράνο Deborah Kayser, τον Adam Simmons - σαξόφωνα/κλαρινέτα, τον Anthony Schulz - ακκορντεόν, τον Peter Neville - κρουστά και τον ίδιο τον συνθέτη στο κοντραμπάσο.
Στην παρουσίαση του έργου Immersion στην Αγγλικανική Εκκλησία, συνταξιδιώτης μας θα είναι το έργο ζωγραφικής του Βασίλη Γαρυφαλλάκη με τίτλο "Pearl Harbor" (1,20 x 1,20 m λάδι σε καμβά) από την πρώτη ατομική του έκθεση "Θαλασσοπαιδιές – Thalassopédies" στην γκαλερί ΑΡΓΩ στο Κολωνάκι (2014).
Ο Βασίλης Γαρυφαλλάκης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, ενώ ασχολείται με τα εικαστικά από το 2010 ως αυτοδίδακτος. 
Η παρουσίαση του έργου βασίζεται σε μια ιδέα του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου EyEaЯt Photography.
Η θεματολογία των έργων, υπό τον γενικότερο τίτλο "Θαλασσοπαιδιές – Thalassopédies" με αναφορά στα απόκοσμα νερά του βαθύ βυθού, γεμάτα από "γαλήνια ένταση" και σε "μια σύμπραξη του προφανούς με το ανομολόγητο", όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, μας οδήγησε στην ιδέα μιάς άλλης σύμπραξης ... αυτής των εικαστικών τεχνών με την μουσική, που θα κάνει ακόμη πιο γοητευτικό και συγκινητικό όχι μόνο το συγκεκριμένο μουσικό μας ταξίδι, αλλά και πολλά επόμενα.

Η περιοδεία στην Ελλάδα διενεργείται με την υποστήριξη της Αυστραλιανής κυβέρνησης, του Αυστραλιανού Συμβουλίου για τις Τέχνες και του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση του Κονγκολέζου επιθετικού Κριστοφέρ Μαμπουλού

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου τριετούς διάρκειας με τον 26χρονο Γάλλο επιθετικό Christopher Maboulou.

O ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη Ligue 1 με τα χρώματα της Sporting Club de Bastia, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του συμβολαίου του: 
«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη στην καριέρα μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έρχομαι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα με φοβερούς οπαδούς. Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στην δορυφορική και διαδικτυακή εκπομπή του Star web tv ''Η Ελλαδα στην καρδιά μας'', που απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού και ειδικά της Αυστραλίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με την Περιφέρεια Ηπείρου, πρόβαλαν την Ήπειρο

Η εκπομπή "Η Ελλάδα στην καρδιά μας" ανοίγει ένα παράθυρο από την Ελλάδα, προς το εξωτερικό, καθώς παραμένει ελκυστική η δυνατότητα μιας επίσκεψης για διακοπές στην Ελλάδα.
Αλλά και για την προβολή αξιόλογων εγχώριων επιχειρηματικών προσπαθειών, που βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στο εξωτερικό και ίσως ακόμη δεν είναι τόσο γνωστές εντός των συνόρων.
Την παρουσιάζει ο  δημοσιογράφος Μπάμπης Πετράκης
H εκπομπή που θα δείτε σε video είναι αφιερωμένη στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ηπειρωτική αποδημία της Αυστραλίας. 
Καλεσμένος στο studio ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κωνσταντίνος Κωνής.
Συζητήσαμε, μέσω Skype, με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας Δάφνη Χατζησταύρου και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης και Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ωκεανίας κ. Κώστα Βασιλείου.
Συμμετείχε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Υπεύθυνος Τουρισμού της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.
Την διαδικτυακή εκπομπή παρουσίασε ο δημοσιογράφος, ιδιαίτερα γνωστός στην ομογένεια, Μπάμπης Πετράκης.