Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0

ΠΑΣ για Ευρώπη μέσω play off
«Χρυσός» σκόρερ  ο Ίλιτς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε το άγχος και την Κέρκυρα (1-0) και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα play off του πρωταθλήματος.
Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι με τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος αποθεώθηκε κατά την αλλαγή του, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Η Κέρκυρα παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος αρκετά καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηνε διαδρόμους προς την εστία του Στρατηλάτη, για τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου.
Το άγχος κυρίευσε τους γηπεδούχους, που έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους και έφταναν με δυσκολία μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή τους φιλοξενούμενους για το γκολ, όμως στις ευκαιρίες που δημιούργησαν ο Στρατηλάτης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στο 74' ο Τζημόπουλος βρήκε τον Ίλιτς και αυτός κατάφερε να νικήσει τον Στρατηλάτη για το πρώτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι Γεωργίου (Γιάκος 72'), Ίλιτς (Βίλα 79'), Τζημόπουλος
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμόγιαννος (Γκούμας 86'), Ηλιάδης, Αγρίτης (Ντινιωτάκης 84'), Λεόν, Κρητικός, Τσουμάνης, Κυβελίδης (Γκέσιος 55'), Αθανασίου

Τραγική εμφάνιση και νίκη στις καθυστερήσεις για τον Αγροτικό Αστέρα- Ισοπαλία εντός ο Α.Σ. Καλπακίου-Τεσσάρα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

* Πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις, ο Αγροτικός Αστέρας νίκησε δύσκολά στις καθυστερήσεις με πέναλτι  την ουραγό ομάδα της κατηγορίας  Α.Ε. Καμποχωρίων.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τον Αγροτικό Αστέρα και προηγήθηκαν στο 15΄, 1-0.
Στη συνέχεια Αγροτικός Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι, πίεσε και ισοφάρισε στο 30΄ με τον Δρίβα Λ..
Ο Χαλντούπης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 92΄ έκανε το 1-2, χαρίζοντας ένα αγχωτικό τρίποντο στον Αγροτικό Αστέρα.
Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:
Αμπελόκηποι -  Δαβάκης 2 - 0
Α.Ε. Καμποχωρίων - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1 - 2
Καλπάκι -  Πρωτόπαπα 3 - 3    
Ασβεστοχώρι -  Αμφιθέα 1 - 2
Αγία Μαρίνα -  Περίβλεπτος 1 - 1
Σταυράκι -  Θύελλα Ελεούσας 0 - 0
Νησί -  Περιστέρι 1 - 1
ΠΑΟ Κόνιτσας -  Πανφρουριακός 1 - 2
Πωγωνάτος -  Ζωοδόχος 4 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (32η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 81
2. Καλπάκι: 78
3. Περίβλεπτος:   61
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 59
5. Ασβεστοχώρι: 58
6. Ζωοδόχος: 55
7. Αμφιθέα: 47   
8. Αγία Μαρίνα: 46
9. Πωγωνάτος: 46 
10. Σταυράκι: 44
11. Πανφρουριακός: 38   
12. Πρωτόπαπα: 37 
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 36
14. Δαβάκης: 36  
15. Περιστέρι: 34
16. Αμπελόκηποι: 34
17. Νησί: 26
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, γιατί οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο ενώ παράλληλα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, επιχείρησε να διαφύγει και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το κλεμμένο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Το αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, είχε αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 20-02-2013 έως 09-03-2013 από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.
Επιπρόσθετα, από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 37χρονη από την Ομάδα ΔΙ. ΑΣ. για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (13-04-2013) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, μία 37χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 21:30΄ το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 37χρονη και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη βάρους (3,6) γραμμαρίων.
Κάνναβη βάρους (3,1) γραμμαρίων.
Εξήντα (60) ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος – Επτάσφαιρη άνοδος για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

*Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και ο ΑΠΟΕΛ είναι οι δύο ομάδες που ακολούθησαν  τη Δόξα Αναργύρων στη Β' Ερασιτεχνική.
Την επιστροφή του στην Β' κατηγορία πανηγυρίζει η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου, αφού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος επικράτησε 2-7 της Α.Ε.Γιάννενα.
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Βοτονόσι – Μπισδουνάκι 0 - 3
Α.Ε. Γιάννενα -Κεφαλόβρυσο 2 - 7
Καρίτσα - Καρυές  2 - 3
Πετσάλι - Ανάργυροι 1 - 3
Μάρμαρα - ΑΠΟΕΛ 0 - 5
Ζίτσα - Πανζαγορισιακός 0 - 3

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22η αγωνιστική)
1. Ανάργυροι: 49
2. Κεφαλόβρυσο: 46 
3. ΑΠΟΕΛ: 45
4. Πανζαγορισιακός: 45
5. Καρυές: 43
6. Ζίτσα: 39
7. Πετσάλι:  38 
8. Α.Ε. Γιάννενα: 26 
9. Μάρμαρα: 24
10. Μπισδουνάκι: 9 
11. Καρίτσα: 8     
12. Βοτονόσι: 4

Τέσσερις δεξαμενές για απολύσεις - εξπρές στο δημόσιο

Δεν έχει δοθεί συγκεκριμένος αριθμός για αποχωρήσεις επίορκων

Η τρικομματική κυβέρνηση αντιπροτείνει 15.000 απολύσεις συνολικά έως το 2014, επιμερισμένες σε 4000 έως το Δεκέμβριο του 2013 και 11.000 έως το Δεκέμβριο του 2014, την ώρα που η τρόικα απαιτούσε 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι να οδηγηθούν στην έξοδο το 2014 εκ των οποίων 7500 έως το Δεκέμβριο του 2013.
Δεν δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός για αποχωρήσεις επίορκων.
Η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών έχει αποφασιστεί και θα υπάρξουν φόρμουλες εν είδει νομοθετικών ρυθμίσεων για να ''τρέξει'' η υπόθεση.
Σύμφωνα με το "Βήμα", τέσσερις είναι οι δεξαμενές γι αυτές τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, που όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών θα γίνουν ''στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι'':
1. Πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι για σοβαρά παραπτώματα και παράβαση καθήκοντος, εγκαλούμενοι για είσοδο στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά, όσοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, όσοι απουσιάζουν συστηματικά από την εργασία τους
2. Όσοι αδυνατούν σωματικά ή ψυχικά να εργαστούν, που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης ή μετάταξης σε άλλη θέση
3. Υπάλληλοι οι οποίοι θα δεχτούν να μετέχουν σε πρόγραμμα εξόδου, αξιοποιώντας κίνητρα εθελούσιας που θα δοθούν, όπως εξαγορά πλασματικών χρόνων
4. Υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) τα οποία, ύστερα από μελέτη σκοπιμότητας, θα καταργηθούν. Οι υπάλληλοι σε ΝΠΙΔ τα οποία θα καταργηθούν θα απολύονται, λαμβάνοντας αποζημίωση, στη βάση όσων ορίζει ο νόμος. Οι υπάλληλοι σε ΝΠΔΔ τα οποία θα καταργηθούν θα περάσουν στην κινητικότητα, δηλαδή θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα αναζητηθούν θέσεις για μετάταξη.

Κανονική λεηλασία στον ΟΓΑ

Τυφλοί βρίσκουν το φως τους και χήρες παντρεύονται εν κρυπτώ!

Κοντά στις 8.500 ύποπτες συντάξεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων του ΟΓΑ, ενώ από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν μοναδικές ιστορίες με ασφαλισμένους-φαντάσματα και αναπήρους-μαϊμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», οι έλεγχοι αποκάλυψαν από τυφλούς που βρήκαν το φως τους και εργάζονται κανονικά ως κούριερ μέχρι δικαιούχους επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και παραπληγίας που έχαιραν άκρας υγείας και εργάζονταν κανονικά και από χήρες που παντρεύτηκαν εν κρυπτώ για να μη χάσουν τη σύνταξή τους έως ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα κρούσματα λεηλασίας τν ασφαλιστικών ταμείων παρά την εντατικοποίηση των ελέγχων.
- Συνταξιούχος που εμφανιζόταν να είναι τυφλός, αποδείχτηκε πως οδηγούσε μοτοποδήλατο και έκανε διανομές προϊόντων.
- Δικαιούχος παραπληγικού επιδόματος εργάζεται κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση.
- Τις 52 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι περιπτώσεις των δικαιούχων συντάξεων χηρείας που έχουν προχωρήσει σε νέο γάμο.
- Για τρία χρόνια καταβαλλόταν η σύνταξη σε γυναίκα που είχε πεθάνει!

Οι αλλαγές στο χαράτσι. Βαφτίζεται «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων»!!!

Οριζόντια μείωση των συντελεστών κατά 15%

Με οριζόντια μείωση των συντελεστών κατά 15% «κλειδώνει» το σχέδιο για το νέο «χαράτσι», από τις εισπράξεις του οποίου εκτιμάται ότι θα καλυφθεί μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού.
Μάλιστα, σύμφωνα με την "Ημερησία", στην περίπτωση που αποφασιστεί οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, να ληφθούν υπόψη και για τον υπολογισμό του νέου «χαρατσιού» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τότε τα έσοδα που θα εισρεύσουν από τον φόρο θα είναι μεγαλύτερα.

Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι ελαφρύνσεις που θα προκύψουν από τη μείωση των συντελεστών του «χαρατσιού» κατά 15% θα εξουδετερωθούν από πρόσθετες επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν οι νέες υψηλότερες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Νέος γ.γ. του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου του κόμματος

Νέος Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξελέγη ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Αφιέρωμα στον Ηπειρώτη ποιητή Γιάννη Βέλλη

Ένα αφιέρωμα στον Ιωνιώτη  Γιάννη Βέλλη θα κάνουμε σήμερα,  με   αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου που τιτλοφορείται «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ»
Ο Γιάννης  Βέλλης κατάγεται από την Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας. Είναι ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος και φωτογράφος.
Τα «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ» είναι το δεύτερο βιβλίο ποίησής του που κυκλοφορεί. Το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ».
Όσοι ενδιαφέρονται να τα  προμηθευτούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα