Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Κατάρτιση νέων δημοτολογίων σε νεοσύστατους δήμους και κοινότητες


Την κατάρτιση νέων Δημοτολογίων και Μητρώων Αρένων θα πρέπει να προχωρήσουν οι νέοι δήμοι, αμέσως μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, κατά εφαρμογή του νόμου 3852/2010 («Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»).
Όπως αναφέρεται, «σε περίπτωση αναγνωρίσεως νέας Κοινότητας ή Δήμου, καταρτίζεται νέο δημοτολόγιο βάσει του υπάρχοντος δημοτολογίου διά μεταφοράς των αντιστοίχων εγγραφών από το παλαιό στο νέο. Ανάλογη διαδικασία τηρείται σε περίπτωση ένωσης Δήμων ή Κοινοτήτων ή προσαρτήσεως συνοικισμού Δήμου ή Κοινότητας σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα».

Για την κατάρτιση αυτή του ενιαίου Δημοτολογίου των νέων Δήμων που συνιστώνται δεν θα μεταφερθούν οι υπάρχουσες οικογενειακές μερίδες σε νέο βιβλίο, αλλά θα επαναριθμηθούν αυτές στα υπάρχοντα βιβλία.
Η νέα αρίθμηση θα ξεκινήσει από τον αύξοντα αριθμό 1 της πρώτης οικογενειακής μερίδας της πρώτης δημοτικής ενότητας και θα τελειώσει με τον τελευταίο αύξοντα αριθμό οικογενειακής μερίδας της τελευταίας δημοτικής ενότητας του Καλλικράτειου ΟΤΑ, σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, κατά ανάλογο τρόπο καταρτίζεται και το μητρώο αρρένων του νέου Δήμου. Όπως σημειώνεται συγκεκριμένα, «για την κατάρτιση του ενιαίου μητρώου αρρένων δεν θα μεταφερθούν οι αντίστοιχες εγγραφές από τα παλαιά μητρώα αρρένων των Καποδιστριακών δήμων σε νέο, αλλά το ενιαίο μητρώο αρρένων θα αποτελείται από τα υπάρχοντα μητρώα αρρένων των Καποδιστριακών ΟΤΑ που ενώνονται».
Tα υπάρχοντα μητρώα αρρένων των ΟΤΑ που ενώνονται και αποτελούν το νέο Δήμο θα συγκεντρωθούν στην έδρα του νέου Δήμου και θα αποτελέσουν το ενιαίο μητρώο αρρένων, ενώ τα εν λόγω μητρώα αρρένων θα τεθούν σε ισχύ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Επί τάπητος τα κλειστά επαγγέλματα


Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με σκοπό να συζητήσει ένα από τα πιο «καυτά» θέματα- για το οποίο πιέζει η Τρόικα- δηλαδή το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων.

Το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, το οποίο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011 θα αποτελεί νόμο του κράτους, είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό έτοιμο.
Η παρουσίαση και η υιοθέτησή του αποτελούν ξεκάθαρο όρο τόσο του αρχικού μνημονίου, όσο και του επικαιροποιημένου που συνδέεται με την παροχή της τρίτης και τέταρτης δόσης του δανείου της Τρόικας. Πρώτα στη λίστα, είναι τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του φαρμακοποιού.

Πάντως μετά το πρώτο crash test με τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με περίπου 500.000 επαγγελματίες, οι οποίοι αντιδρούν στο «άνοιγμα» των επαγγελμάτων τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 17:15 μ.μ.

ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΚΥΝΗΓΙ: Απαγορεύεται σε περιοχές που είναι καλυμμένες με χιόνι


Υπενθυμίζεται σύμφωνα με την νομοθεσία, απαγορεύεται το κυνήγι σε περιοχές που είναι καλυμμένες με χιόνι.


Κατά την προηγούμενη χιονόπτωση είχαμε και την πρώτη σύλληψη «κυνηγού» στην περιοχή του Παρακαλάμου, από την θηροφυλακή, που κυνηγούσε στο χιόνι με σκύλο και στην καραμπίνα είχε οκτώ φυσίγγια!!!!

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σφοδρή χιονόπτωση

(Κασσιδιάρης)
Πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την στιγμή στο μεγαλύτερο ορεινό τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.
Το ύψος του χιονιού σήμερα το πρωί στον Παρακάλαμο έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά.
Η χιονόπτωση είναι πιο σφοδρή στα ορεινά του Δήμου Πωγωνίου.
(Άνω Παρακάλαμος)
Με δυσκολία και με χρήση αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα ορεινά του Νομού.
Σε ετοιμότητα τα μηχανήματα του Δήμου Πωγωνίου, που με την βοήθεια και ιδιωτών θα προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους ανοιχτούς.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ -ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε παιχνίδια για μικρά παιδιά


Κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κλάδος των παιχνιδιών είναι ο πρώτος σε πωλήσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων του κλάδου, τον Δεκέμβριο πραγματοποιείται το 50% των ετήσιων πωλήσεων!
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου παραθέτει βασικά σημεία, στα οποία οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά παιχνιδιού:

«Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Κοινότητα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζονται από την κοινοτική και την εναρμονισμένη ελληνική νομοθεσία. Η συμμόρφωση των παιχνιδιών με τις απαιτήσεις αυτές επισημαίνεται με την ένδειξη « CE ».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΚΛΗΜΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Την Δευτέρα η ορκωμοσία στο Πνευματικό Κέντρο


Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου και όλων των νέων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του διευρυμένου Δήμου Ιωαννιτών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.

ΒΕΝΖΙΝΗ: Η τιμή τραβά την ανηφόρα


Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η τιμή της βενζίνης άρχισε να τραβά την ανηφόρα και η αφαίμαξη του πορτοφολιού των πολιτών να μεγαλώνει.
Πρόσφατο δελτίο τύπου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, αναφέρει ρητά ότι τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις περιόδους των εορτών παρατηρείται το φαινόμενο να εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.
Σύμφωνα μάλιστα και με δημοσιεύματα του Τύπου, ακόμη και σε πρωτοσέλιδα, η βενζίνη σε μερικές περιοχές της χώρας κυμαίνεται από 1,68 ευρώ και φτάνει τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των καταναλωτών και των πρατηριούχων.
Από την πλευρά του το αρμόδιο υπουργείο παρατηρεί αμέτοχο, χωρίς να έχει καμιά διάθεση να παρέμβει, ώστε να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη, και δεν εξετάζει καν την περίπτωση για επιβολή πλαφόν, όπου τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι αυταπόδεικτα.