Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΑ ΑΡΑΧΘΟΥ: 1o RIVER PARTY από την Αδελφότητα αποδήμων της Αθήνας, την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία στο 1ο διήμερο RIVER-PARTY που θα γίνει στην Πλατανούσα Ιωαννίνων www.syllogosplatano​usas.gr τις μέρες Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Αυγούστου 2011.

Ο ποταμός Άραχθος θα μας "φιλοξενήσει" σε ένα μαγευτικό και παρθένο τοπίο, το οποίο έχει μείνει ανέγγιχτο από ανθρώπινη παρέμβαση. Γι΄αυτό το λόγο οφείλουμε να σεβαστούμε το χώρο και να τον προστατέψουμε.
Στο χώρο θα λειουργεί camping, οπότε όλοι μπορείτε να έρθετε με τις σκηνές σας!!!
Επίσης θα μπορείτε να γεμίσετε το χρόνο σας με δραστηριότητες όπως beach volley, ρακέτες, κολύμπι, τεχνικές rafting και ψαρέματος.
 Το bar θα είναι στη διάθεσή σας συνεχώς και τα δύο 24ώρα.
Η είσοδος, το camping και οι λοιπές δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν.

Και τις 2 μέρες, δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική!!!
Ένα dj set έχει αναλάβει τη διασκέδασή μας.


Πληροφορίες:
Τηλ.: 6970236631,  6970236631 (Αλέξης), 6977164785,  6977164785 (Χριστόφορος)


email: riverparty2011@gmail.com

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΠΑΡΓΑ: Πυρκαγιά σε εξέλιξη

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Κυψέλη Πάργας.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής έντεκα πυροσβέστες και πέντε οχήματα.
Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ: Αγρυπνία την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου

Η Μητρόπολη Κόνιτσας οργανώνει την καθιερωμένη αγρυπνία στη Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου από τις 9:00 το βράδυ της παραμονής, του Δεκαπενταύγουστου, η οποία και θα τελειώσει στις 5:30  το πρωί.

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΣΙΤΑΡΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στην γραφική εκκλησία της Παναγιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς, η Τοπική Κοινότητα του χωριού με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου διοργανώνουν παραδοσιακό πανηγύρι τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στην γραφική εκκλησία της Παναγιάς.
Το μεσημέρι θα προσφερθεί γεύμα με παραδοσιακά φαγητά.
Το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού.

Την Τρίτη 16 Αυγούστου θα προσφερθεί δωρεάν στους φίλους του χωριού και τους επισκέπτες το παραδοσιακό φαγητό «κοφτός».

ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Στη «φάκα» 20χρονος για ληστεία 89χρονης

Αναζητείται ο συνεργός του.



Ένας 20χρονος συνελήφθη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλλε στο σπίτι μιας 89χρονης στην Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας μαζί με συνεργάτη του.
Στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν την ίδια και την 57χρονη Βουλγάρα, οικιακή βοηθό της, και έκλεψαν χρυσαφικά, αξίας 700 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του σπιτιού του 60χρονου γιου της.
Έπειτα, μπήκαν στο διπλανό σπίτι του γιου της και άρπαξαν ένα κυνηγετικό όπλο και είδη ρουχισμού.
Η έρευνα συνεχίζεται για τον προσδιορισμό των στοιχείων και του δεύτερου δράστη. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011: Μια Παρασκευή γεμάτη πεφταστέρια

Απόψε ο θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο!!!


Με ρυθμό 100 χιλιόμετρα την ώρα θα πέφτουν το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου οι Περσείδες.
Οι διάττοντες αστέρες ονομάζονται έτσι καθώς προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, είναι φωτεινές και συχνά έχουν μακριές πύρινες ουρές!
Φέτος η παρατήρησή τους φαίνεται πως θα είναι δύσκολη καθώς ο ουρανός θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός εξαιτίας της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο προκαλείται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω του ο κομήτης Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος αρχίζει να τέμνει την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου.

ΕΛΓΑ: Βάζει "οροφή" στις αποζημιώσεις

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα οι παραγωγοί θα λαμβάνουν το ανώτατο 90.000 ευρώ.

Πλαφόν στις αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ, στις 90.000 ευρώ, θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιάννης Δριβελέγκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ, καθώς -όπως είπε- διαπιστώθηκε ότι από το 2007 έως το 2009 δίνονταν υπέρογκες αποζημιώσεις.

«Οι αγρότες θα ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ για έως και 3.500 ευρώ και θα λαμβάνουν μάξιμουμ αποζημίωση 90.000 ευρώ» είπε.
Ο κ. Δριβελέγκας σημείωσε ότι δηλώνονταν "μαϊμού" ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα στον Οργανισμό να ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ, και ανέφερε την περίπτωση αγρότη που έλαβε ως αποζημίωση 365.000 ευρώ και πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις με αποζημιώσεις άνω των 100.000 ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Νέες συλλήψεις αλλοδαπών

Δύο Πακιστανοί ηλικίας 34 και 33 χρόνων συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο «πιάστηκαν» στην έξοδο του επιβατικού σταθμού του νέου λιμανιού Ηγουμενίτσας κάνοντας χρήση κλεμμένων ελληνικών αδειών διαμονής, επικολλημένων επί πακιστανικών διαβατηρίων επιχείρησαν να αναχωρήσουν για την Ιταλία με πλοίο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν προμηθευθεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ομόνοια της Αθήνας, έναντι 400 ευρώ.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Από τις 16 Αυγούστου το νέο ωράριο

Σε νέους ρυθμούς μπαίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο η δημόσια διοίκηση της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις επιταγές της εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την επιστροφή του κύριου όγκου των δημοσίων υπαλλήλων ξεκινά και ο προγραμματισμός για την προσαρμογή τους στα δεδομένα του νέου ωραρίου.

Το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (με εξαίρεση τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ).
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των κλάδων Πληροφορικής, Χειριστών Η/Υ κ.λπ.


Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου όπως αναφέρει το in.gr, είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, και τα λοιπά ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 15:00.
Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14:30.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08:00 έως 14:00.

Έως την περασμένη Δεύτερα, 8 Αυγούστου, οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους με το ωράριο εργασίας της επιλογής τους. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης κατ’ επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων μπορούν να είναι από τις 07:00 έως τις 15:00, από 07:30 έως 15:30, από 08:00 έως 16:00, από 08:30 έως 16:30, ή, τέλος, από 09:00 έως 17:50.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Δυνατή η εξαγορά ενσήμων για τέσσερα ώς επτά έτη

Πλασματικό χρόνο ασφάλισης από τέσσερα έως επτά έτη μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2014 και εντεύθεν.
Ο συνολικός αυτός χρόνος, συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τέσσερα έτη, όσοι θεμελιώνουν το 2012 αναγνωρίζουν πέντε έτη, το 2013 έξι έτη και το 2014 και μετά επτά έτη.


Σε εγκύκλιο που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος  Κουτρουμάνης αναφέρονται αναλυτικά οι χρόνοι εξαγοράς, τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο ασφαλισμένος, καθώς και βασικά παραδείγματα για την διευκόλυνση τόσο των υπηρεσιών όσο και των ασφαλισμένων.

Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο www.in.gr, ζητά από τις υπηρεσίες όλων των ταμείων να είναι προσεκτικές και να παρέχουν πλήρη ενημέρωση στους ασφαλισμένων, καθώς σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θεμελιωθεί δικαίωμα συνταξιοδότησης, οι εισφορές που έχουν καταβληθεί για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων ασφάλισης δεν επιστρέφονται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αλλαγές στις παρακρατήσεις υποψήφιων συνταξιούχων

Επαναπροσδιορίζεται το ποσό της οφειλής υποψήφιου συνταξιούχου το οποίο είναι δυνατόν να παρακρατηθεί από τη σύνταξη σε ίσες μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, η οποία είναι διευκρινιστική του νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου, οι οφειλέτες των Ταμείων που επιθυμούσαν να βγουν στη σύνταξη, μπορούσαν να ρυθμίσουν ένα μέρος της οφειλής, το οποίο δεν μπορούσε να υπερβαίνει το ύψος των είκοσι 20 μηνιαίων συντάξεων κατωτάτων ορίων λόγω γήρατος.
Το υπουργείο Εργασίας λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι, αναπροσαρμόζει τα δεδομένα.
Με τις νέες ρυθμίσεις του ν. 3996/2011, το ποσόν που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη ανακαθορίζεται στο 30πλάσιο του κατώτατου ορίου σύνταξης γήρατος του κάθε ασφαλιστικού οργανισμού, προσαυξημένο με τα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ.
Ο τρόπος της παρακράτησης παραμένει ο ίδιος, σε 40 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η πρώτη των οποίων θα παρακρατείται κατά τον πρώτο μήνα καταβολής της σύνταξης.

ΙΚΑ: Έδινε σύνταξη και σε νεκρούς!!!

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ για τον ασφαλιστικό φορέα.

Χίλιες τετρακόσιες περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει, συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων, εντοπίσθηκαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του ΙΚΑ, σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920.

Το συνολικό ποσό που έλαβαν πρόσωπα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι ανέρχονται στο ποσό του 1.882.282,17 ευρώ.
Μετά τον εντοπισμό των περιπτώσεων αυτών, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος διέκοψαν την καταβολή των συντάξεων και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταλογισμού των ποσών που εισπράχθηκαν παράνομα, ενώ η Διοίκηση του ΙΚΑ έχει ζητήσει από τα Υποκαταστήματα να μηνύσουν τα πρόσωπα που εισέπραξαν τις συντάξεις.
Παράλληλα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ συνεχίζουν τους ελέγχους, ενώ από την 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του μέτρου της ετήσιας απογραφής όλων των συνταξιούχων.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Μείωση του τζίρου 25%

Η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ.


Ο τζίρος τις πρώτες είκοσι ημέρες των θερινών εκπτώσεων είναι, μεσοσταθμικά, τουλάχιστον 25% χαμηλότερος από πέρυσι, μείωση που αποτελεί τη μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία δειγματοληπτικών ερευνών των Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, που συγκέντρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τοπικών συλλόγων, 8 στους 10 εμπόρους επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους, 2 στους 10 δηλώνουν ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια, εξίσου χαμηλά περσινά επίπεδα, ενώ υπάρχουν εμπορικοί σύλλογοι που αναφέρουν πτώση του τζίρου μέχρι και 60%.
Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων στις βιτρίνες των καταστημάτων, από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν συγκίνησαν τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι πολύ διστακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, παρά τις κατά τουλάχιστον 15% φθηνότερες φετινές εκπτωτικές τιμές, ενώ προσθέτει ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών τη θερινή περίοδο περιορίστηκε στις περιπτώσεις άτοκων δόσεων και γενικά ήταν και πάλι μειωμένη «λόγω της υπερχρέωσης των καρτών των καταναλωτών και των υψηλών επιτοκίων χρέωσης».
Ειδικότερα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν στην ένδυση - υπόδηση μια μείωση τζίρου κατά 22-25%, στον οικιακό εξοπλισμό, στα ηλεκτρικά είδη και έπιπλα 20-23%, στα βιβλία - χαρτικά και δώρα 20-22%.
Τα πολυκαταστήματα, επίσης, παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση των πωλήσεών τους στα επίπεδα του 7-10%.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι το ίδιο διάστημα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων επίσης εμφανίζουν μείωση κατά 6-8%, ενώ στα μικρότερα καταστήματα τροφίμων, ποτών και καπνού η αρνητική μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών κυμαίνεται από 17-20%.
Με αντίστοιχο αρνητικό πρόσημο κυμαίνονται και οι δείκτες μεταβολής του όγκου πωλήσεων σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, με τη μεγαλύτερη μείωση στον κλάδο του αυτοκινήτου και στα καύσιμα, που επιβεβαιώνει τις περιορισμένες καλοκαιρινές μετακινήσεις των Ελλήνων.
Σημαντικός αριθμός εμπόρων δήλωσαν πως μετά από τρεις εβδομάδες αναμονής, οι φετινές εκπτώσεις είναι σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ, ενώ συνδέουν την πεσμένη κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν το μέγεθος της ζημιάς.
Το μόνο ίσως θετικό συμπέρασμα είναι οι φθηνότερες καλοκαιρινές τιμές και η ικανοποίηση ότι οι θερινές εκπτώσεις με την έναρξή τους έριξαν φέτος τον πληθωρισμό στο 2,4%, σε σύγκριση με το 5,5% του Ιουλίου του 2010.
Από τα αναλυτικά στοιχεία των τοπικών συλλόγων προκύπτει ότι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λευκάδα, η Ξάνθη, η Κοζάνη και η Χαλκίδα δηλώνουν πτώση του τζίρου μέχρι 40%, κυρίως στα καταστήματα ένδυσης υπόδησηςπτώση του τζίρου, έως 60% αναφέρει ο εμπορικός σύλλογος Φλώρινας.
Η Σύρος, η Καστοριά, η Βέροια, η Αλεξανδρούπολη, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα δηλώνουν πτώση μέχρι 30%.
Οι εμπορικοί σύλλογοι στο Βόλο, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, την Έδεσσα και την Πτολεμαΐδα αναφέρουν πρώση 20%-25%, ενώ μικρότερα ποσοστά απώλειας τζίρου δηλώνουν οι εμπορικοί σύλλογοι σε Καβάλα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Λιτόχωρο, Πάτρα, Ρόδο και Κρήτη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Κανονικά το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος του χρόνου.



Από τις 22 Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος του έτους, θα καταβληθεί από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το επίδομα επρόκειτο να καταβληθεί με τη σύνταξη Ιανουαρίου και τονίζει ότι δεν υπάρξει καμιά αλλαγή δεν υπάρχει ως προς χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.