Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ο γερανός της πήρε το αυτοκίνητο και εκείνη έκλεψε το γερανό!!!

Άφωνος έμεινε ο οδηγός γερανού οδικής βοήθειας, όταν η γυναίκα της οποίας το αυτοκίνητο είχε μεταφέρει με εντολή της Τροχαίας Ηγουμενίτσας του έκλεψε το γερανό!
Η οδηγός, είχε νωρίτερα παρκάρει το αυτοκίνητό της στο κέντρο (!!!) της πλατείας Δημαρχείου.

Δημοτικοί Αστυνόμοι της ζήτησαν να απομακρύνει το όχημα από την πλατεία.
Η 50χρονη οδηγός δεν έδωσε σημασία στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
Στο σημείο έφτασε περιπολικό της τροχαίας, οι τροχονόμοι εξέδωσαν τη σχετική κλήση και προχώρησαν στην αφαίρεση των πινακίδων ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και φορτηγό-γερανός ιδιώτη για την απομάκρυνση του οχήματος.
Η οδηγός προσπάθησε να εμποδίσει τη μεταφορά του οχήματός της και όταν δεν τα κατέφερε μετέβη στις εγκαταστάσεις του ιδιώτη.
Από εκεί, έκλεψε τον γερανό και έφυγε με φορτωμένο το όχημά της με κατεύθυνση προς το κέντρο της Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη όμως στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και οδηγήθηκε πρώτα στο αυτόφωρο και στη συνέχεια με απόφαση του δικαστηρίου στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Εκλογές εκ νέου στις 2 Οκτωβρίου

Εκ νέου ανοίγουν οι κάλπες στις 2 Οκτωβρίου στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής.
Ύστερα από ένσταση της υποψήφιας Δημάρχου κα Σταυρούλας Καραβασίλη (ΠΑΣΟΚ), η οποία στράφηκε κατά του νυν Δημάρχου κ. Μαρίνου Γαρνέλη, επειδή στην Τοπική Κοινότητα Μελισσουργών το ψηφοδέλτιό του υπολειπόταν σε μία γυναίκα, το  Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την εκ νέου διεξαγωγή δημοτικών εκλογών.
Αρχικά το Εφετείο Ιωαννίνων είχε εκδώσει κατά πλειοψηφία, απόφαση υπέρ του Δημάρχου, κάτι που ανατράπηκε εντελώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας  με ψήφους 7-0 υπέρ της ενιστάμενης.

Στην αναμετρηση θα λάβουν μέρος οι παρακάτω συνδυασμοί:
1.Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Νάκη του Νικολάου.

2.Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης – Νέα Εποχή» με υποψήφια δήμαρχο την κα Σταυρούλα Καραβασίλη του Κωνσταντίνου.

3.Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Χασιάκο του Κωνσταντίνου.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει ώρα 7.00 π.μ. και θα λήξει στις 7.00 μ.μ..
Σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές, αυτές θα γίνουν την αμέσως επόμενη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αναβάλλονται οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αντιδράσεις για το νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.





Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις από την 1η μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από απόφαση της Συγκλήτου και ταυτόχρονα εξουσιοδοτείται το Πρυτανικό Συμβούλιο να προχωρήσει, σε συνεργασία με τα άλλα ΑΕΙ της χώρας, σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια.
Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων θεωρεί ότι ο νέος Νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, δε διαθέτει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ακαδημαϊκής κοινότητας και έχει σοβαρά προβλήματα εφαρμογής.
Σε σημερινή της ανακοίνωση, εκφράζει την αντίθεσή της, γιατί ο νέος Νόμος, υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα των ΑΕΙ και δε διασφαλίζει τη δημόσια χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της φοιτητικής μέριμνας, υποβαθμίζει το ρόλο των τμημάτων και το επίπεδο των σπουδών των αντίστοιχων επιστημών που αυτά θεραπεύουν, μειώνοντας το κύρος των πτυχίων και τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων και υποβαθμίζει την ερευνητική δραστηριότητα των πανεπιστημίων.
Επίσης, συρρικνώνει τη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων με αρνητικές επιπτώσεις για την παιδεία και την κοινωνία, καταργεί τη δημοκρατική κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και εγείρει σοβαρά θέματα αντισυνταγματικότητας που αφορούν το αυτοδιοίκητο και την ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων.
Και καταλήγει η ανακοίνωση:
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της έναντι των πανεπιστημιακών δασκάλων, των φοιτητών και της ελληνικής κοινωνίας, είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τους όρους και τις συνθήκες ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ιδρύματος».
Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων του Ιδρύματος να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μαζί με τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και το προσωπικό για τη στήριξη της λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Εκδήλωση Ηπειρωτικής Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία!

Ο Νομός μας διαθέτει σπάνια φυσική ομορφιά και σπουδαία αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία.
Πολλοί συμπατριώτες αλλά και ξένοι, κυρίως μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, τον θεωρούν προσιτό τουριστικό προορισμό και άξιο επίσκεψης.
Για να συντηρηθεί και για να ενισχυθεί η προσέλευση επισκεπτών, θα πρέπει οι –περισσότεροι- επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού να αλλάξουν νοοτροπία.
Γιατί δεν μπορεί π.χ. σε χωριό του Ζαγορίου ο καφές να στοιχίζει ακριβότερα απ’ ότι σε παραθαλάσσια θέρετρα! ΄Η το φαγητό να είναι ακριβότερο απ’ ότι σε υπερπολυτελείας καταστήματα!
΄Ετσι, όχι μόνο δεν θα έρθουν περισσότεροι επισκέπτες αλλά θα διώξουμε και αυτούς που κατ’ επανάληψη έρχονται γιατί αγαπούν τον τόπο μας.


Ευτυχώς που υπάρχουν συνετοί επαγγελματίες που δεν είναι «αεριτζήδες» και οπαδοί της «αρπαχτής» και με τις προσφερόμενες ποιοτικές υπηρεσίες και τις λογικές τιμές τους, κρατούν ακόμη κόσμο, «σώζοντας» προς το παρόν την «παρτίδα».


Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουμε και εμείς όλοι μας, ντόπιοι και επισκέπτες, που θα πρέπει ως καταναλωτές να εκτιμούμε και να τιμούμε όσους επαγγελματίες μας σέβονται και σε αυτούς να αφήνουμε τα χρήματά μας.
Πρέπει να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση…

Παναγιώτης Μανούρης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ομάδα κτηνοτρόφων, διαμαρτυρόμενοι, διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΔΩΔΩΝΗ

Ομάδα κτηνοτρόφων, διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ διέκοψαν τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου.

Γύρω στη 1 μ.μ., ένταση προκλήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου με τους κτηνοτρόφους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και της ΠΑΣΗ να έχουν διακόψει τη συνεδρίαση για την παρουσίαση του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων και να ζητούν επίμονα από το Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Κανελλόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στη ΔΩΔΩΝΗ.
Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις για το μέλλον της «Δωδώνης» και παρέπεμψε τους κτηνοτρόφους στην σημερινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Υπουργό  κ. Κώστα Σκανδαλίδη για τυχόν νεότερες εξελίξεις.
Περίπου μια ώρα αργότερα οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν και μαζί τους αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και οι 3 παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Απόφαση – σταθμός- Ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα

Απόφαση – σταθμό ετοιμάζεται να βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας τις επόμενες ημέρες και η οποία αναμένεται να αλλάξει το χάρτη των κλειστών επαγγελμάτων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας  αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματική τη διατήρηση οποιουδήποτε κλειστού επαγγέλματος για οποιοδήποτε λόγο (πληθυσμιακό, γεωγραφικό κλπ) στη χώρα μας και θα βασίζεται σε σχετικό άρθρο του Συντάγματος περί ελεύθερης επαγγελματικής επιλογής των Ελλήνων πολιτών.
Η απόφαση θα αφορά όλα τα επαγγέλματα και θα επιβεβαιώνει με ταυτόν τον τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει δεκάδες επαγγέλματα από τις 2 Ιουλίου 2011.
Φορτηγατζήδες, αρτοποιοί, λογιστές, ναυτικοί πράκτορες, ψυκτικοί και ψυχολόγοι είναι μερικά μόνο από τα κλειστά επαγγέλματα για τα οποία έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση το άνοιγμά τους.
Επικαλούμενο το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της επαγγελματικής ελευθερίας, της ελεύθερης επιλογής και άσκησης επαγγέλματος, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως είναι παράνομη η διατήρηση κλειστών επαγγελμάτων για οποιουσδήποτε λόγους.
Η απόφαση ουσιαστικά δικαιώνει τον υπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννης Ραγκούση, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα του προκάτοχου του, κ. Δημήτρη Ρέππα, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, γεγονός που του "εξασφάλισε" εσωκομματικά πυρά και τη σφοδρή αντίδραση των αυτοκινητιστών, που προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αρχές Αυγούστου είχαν ανακοινώσει πως δίνουν διορία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στον κ. Ραγκούση, για να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του, ωστόσο με την απόφασή του αυτή, τους πρόλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Στο τραπέζι το πλαφόν στους μισθούς

Στόχος να εφαρμοστεί τον Οκτώβριο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα έχει πέσει το πλαφόν στους μισθούς, όπως παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Επιδίωξή μας είναι το νέο μισθολόγιο να τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2011», δήλωσε ο κ. Πλασκοβίτης διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διαφοροποίηση αμοιβής λόγω υπηρεσίας η υπουργείου.
Σκοπός της κυβέρνησης, είπε, είναι να υπάρξει δημοσιονομική εξοικονόμηση, αλλά όχι μέσω της οριζόντιας μείωσης μισθών, γι΄αυτό και έχει θεσπιστεί η προσωπική διαφορά.
Αναφορικά με τους μισθούς στις ΔΕΚΟ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου επεσήμανε ότι και εκεί θα υπάρξει σταδιακή προσαρμογή μισθού.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης συγχαίρει τους μαθητές της ακριτικής περιοχής Πωγωνίου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας


Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης αναφέρει:

«Εκφράζω την προσωπική μου χαρά και ικανοποίηση για την μεγάλη τους επιτυχία. Πραγματικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Με εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας δικαίωσαν την προσπάθεια που έκαναν και θέλω να τους ευχηθώ να συνεχίσουν με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη τον αγώνα τους ώστε να γίνουν λαμπροί επιστήμονες και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία.
Η ακριτική περιοχή του Πωγωνίου πάντοτε έβγαζε λάμπρους και άξιους επιστήμονες».


Τα ονόματα των επιτυχόντων στο Νομό Ιωαννίνων.



ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Μετέφεραν 51 κιλά κάνναβης

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 21:30, στο Κωτσικά, Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, αφού μετέφερε σάκους με ναρκωτικά.
Οι ταξιδιωτικοί σάκοι περιείχαν δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 51.520 γραμμαρίων.
Η αστυνομία αναζητά ακόμα δύο ομοεθνείς συνεργούς του.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΑΕΙ-ΤΕΙ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Φοιτητές με βαθμό 2 και 3 σε περιζήτητες σχολές

Οι βαθμοί των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών θυμίζουν χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που γράφτηκε στο πόδι!!!
Αν κάποιος σας έλεγε ότι τα νούμερα 1,9-2- 2,9-3,6-4,3-5-9,7 κ.τ.λ. ήταν βαθμολογίες εισαγωγής σε πανεπιστημιακές σχολές θα τον πιστεύατε;
Μάλλον, όχι.
Κι όμως, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, είναι αληθές.
Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (κοινωνικά κριτήρια, πολύτεκνοι, μουσουλμάνοι και τρίτεκνοι) διαμόρφωσαν ξεχωριστό εκπαιδευτικό χάρτη, με μόρια που κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τους αποφοίτους των Ημερήσιων Λυκείων (90%).
Το γεγονός αυτό ίσως αναγκάσει το υπουργείο Παιδείας να ρίξει μία δεύτερη ματιά στην εν λόγω εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Μερικά παραδείγματα τμημάτων και σχολών που είδαν τις βάσεις τους να παίρνουν την κατιούσα:
-Ιατρική Αθήνας: βαθμός τελευταίου 15.63
-Νομική Αθηνών: βαθμός τελευταίου 15.00
-Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ: βαθμός τελευταίου 11.70
-Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: βαθμός τελευταίου 10.90
-Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ: βαθμός τελευταίου 9.72
-Χημικό Αθήνας: βαθμός τελευταίου 7.85
-Φυσικό Θεσσαλονίκης: βαθμός τελευταίου 5.08
-Οικονομικών Επιστημών ΑΣΟΕΕ: βαθμός τελευταίου 4.37
-Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Πειραιά: βαθμός τελευταίου 3.76
-Πληροφορικής Πειραιά: βαθμός τελευταίου 3.62
-Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Παντείου: βαθμός τελευταίου 2.91
-Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου: βαθμός τελευταίου: 1.95


Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7 τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6.
Η έναρξη του νέου συστήματος του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστηκε το θεσμό των μετεγγραφών, περιέχει μεγάλες αδικίες καθώς για παράδειγμα υποψήφιος της κατηγορίας των πολυτέκνων εισέρχεται στο τμήμα φιλολογίας με βαθμό 2,04!!! ενώ για να μπει στην ίδια σχολή ένας οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει βαθμό 17,55.


Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην σχολή των αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, που αποτελεί μία από τις πλέον περιζήτητες σχολές, καθώς ένας υποψήφιος μπαίνει με βαθμό 18,95, ενώ ένας πολύτεκνος υποψήφιος χρειάζεται βαθμό μόλις 4,62!!!


Στο Μαθηματικό Αθήνας ένας υποψήφιος ειδικής κατηγορίας εισέρχεται με βαθμό 3,1!!! ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7!!!


Από τους υποψηφίους δύο ταχυτήτων που καθιερώθηκαν φέτος, ένας μαθητής έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί στην Αγγλική Φιλολογία με βάση 5,35!!! εκτοπίζοντας από την ίδια θέση συνυποψήφιο με πολύ καλύτερες επιδόσεις.


Στο Τμήμα επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού της Παντείου εισήχθη υποψήφιος με βαθμό 2,91 ενώ στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου ο βαθμός έπεσε ακόμη πιο κάτω… στο 1,95!!!

ΔΗΜΟΣΙΟ: Νέες απώλειες από 48 ως 150 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

“Ψαλίδι” μπαίνει στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αρχής γενομένης από τον Αύγουστο . Αφενός ενεργοποιείται η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 2% και παράλληλα επιμερίζεται έως το τέλος του έτους η αναδρομική παρακράτηση της συγκεκριμένης εισφοράς από 1ης Ιανουαρίου 2011 και αφετέρου κόβεται στο μισό το κίνητρο απόδοσης.

Έτσι μέσα σε πέντε μήνες θα παρακρατηθεί η εισφορά που αναλογεί σε δώδεκα μήνες και εφόσον συνυπολογιστεί το ψαλίδισμα κατά 50% του κινήτρου απόδοσης τότε οι μηνιαίες απώλειες στο τελευταίο πεντάμηνο του έτους ξεκινούν από 48 ευρώ και μπορεί να φθάσουν και τα 150 ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση των αποδοχών “αγγίζει” το 10% τον μήνα ή μισό μισθό στο πεντάμηνο.
Επιπρόσθετα πέραν από το κίνητρο απόδοσης κόβονται αναδρομικά από 1ης Ιουλίου άλλα 20 επιδόματα από 10% έως και 30% .
Πρόκειται για ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν κάθε μήνα υπάλληλοι , των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί, καθηγητές των ΤΕΙ, ιατροί του ΕΣΥ, Αρχιερείς, μουσικοί και ερευνητές κ.α.
Τα παραπάνω εξειδικεύονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Ειδικότερα λόγω της αναδρομικότητας της εισφοράς 2% από την αρχή του έτους προκύπτει μεγάλη επιβάρυνση στους τελευταίους πέντε μήνες του 2011.


Για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος με σύνολο τακτικών αποδοχών , πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων ύψους 1.000 ευρώ τον μήνα θα δει τον μισθό του να μειώνεται κατά 20 ευρώ τον μήνα. Όμως επειδή σε πέντε μήνες θα παρακρατηθούν και οι εισφορές του πρώτου επταμήνου (140 ευρώ) η παρακράτηση θα φθάσει τα 48 ευρώ τον μήνα έως την εκπνοή του τρέχοντος έτους.


Σε αυτές τις απώλειες θα πρέπει να προστεθούν και οι περικοπές από το κίνητρο απόδοσης οι οποίες κυμαίνονται από 28,5 έως 50 ευρώ τον μήνα.
Έτσι ο συνολικός  λογαριασμός για φθάνει μεταξύ 76,5 και 98 ευρώ τον μήνα.
Αντίστοιχα για ένας υπάλληλος με αποδοχές 1.500 ευρώ θα χάσει μεταξύ 100 και 122 ευρώ τον μήνα και με 2.000 ευρώ θα χάσει από 124,5 έως 146 ευρώ μηνιαίως.

Πιο αναλυτικά με την χθεσινή εγκύκλιο ορίζεται πως από 1ης Ιουλίου μειώνονται μεταξύ των άλλων (στον σχετικό πίνακα αναφέρονται αναλυτικά οι απώλειες από το ψαλίδισμα όλων των επιδομάτων) και τα ακόλουθα επιδόματα:
· Κατά 50% το κίνητρο απόδοσης το οποίο διαμορφώνεται μετά τη μείωση αυτή για υπαλλήλους που υπηρετούν σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ κατά κατηγορία, στα 28,50, 40, 45 και 50 ευρώ μηνιαίως.
· Κατά 30% το κίνητρο απόδοσης των Διπλωματικών υπαλλήλων .
· Κατά 25% το ειδικό ερευνητικό επίδομα, για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας, καθώς και ταχύτερης και αποτελεσματικότερης προώθησης των ερευνητικών προγραμμάτων των Ερευνητών και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων .
· Κατά ποσοστό 20%
-το ειδικό ερευνητικό επίδομα, για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων των μελών Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων.
-το ερευνητικό επίδομα τεχνολογικής έρευνας των μελών Ε.Π. των Τ.Ε.Ι.
- το επίδομα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του Επιστημονικού και Ερευνητικού προσωπικού του Κ.Ε.Π.Ε.
-το ειδικό ερευνητικό επίδομα των τακτικών καθηγητών και του λοιπού διδακτικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
- το ειδικό ερευνητικό επίδομα, του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και των μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
- το επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, απόδοσης και ειδικών συνθηκών άσκησης ιατρικού έργου των ιατρών του Ε.Σ.Υ.
- το επίδομα αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων
-το ειδικό επίδομα ναυτικής εκπαίδευσης και μεταπτυχιακής έρευνας των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
-το ειδικό ερευνητικό επίδομα, των ερευνητικών προγραμμάτων των μελών Δ.Ε.Π. και των μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π. των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.)
- το ερευνητικό επίδομα του τακτικού διδακτικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και
- το ειδικό ερευνητικό επίδομα για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας των μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π των Πανεπιστημίων
· Κατά 15%
-το επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών.
- το επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης του προσωπικού του Ν.Σ.Κ.
- η πάγια κατά μήνα αποζημίωση των Ιατροδικαστών.
-το ειδικό μουσικό επίδομα των Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής
· Κατά ποσοστό 10%
-Η ειδική πρόσθετη αμοιβή του ειδικού επιστημονικού προσωπικού των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών και το επίδομα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,
-το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος
· Κατά 30% μειώνονται τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή πριμ παραγωγικότητας από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις ή κοινές υπουργικές αποφάσεις και καταβάλλονται σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Εάν τα ποσά της παρούσας περίπτωσης υπερβαίνουν τα 200 ευρώ μηνιαίως, το εν λόγω ποσοστό μείωσης καθορίζεται σε 15%. .
Επίσης μπαίνει πλαφόν στις αμοιβές των Δικαστικών Λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ. στις 8.314,56 ευρώ μηνιαίως και στους γιατρούς του ΕΣΥ στα 5.964,33 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έως 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων χωρίς πρόστιμα

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να υποβάλουν εκπρόθεσμες, αρχικές ή τροποποιητικές, δηλώσεις σχεδόν για κάθε είδος φόρου, χωρίς να πληρώνουν πρόστιμα.

Τα παραπάνω αναφέρει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής διάταξης του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.


Μεταξύ άλλων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν χωρίς πρόστιμα εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος (οικονομικού έτους 2010 και προγενέστερες), ΦΠΑ κληρονομιών, παρακρατούμενων φόρων κ.λπ.