Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία!

Ο Νομός μας διαθέτει σπάνια φυσική ομορφιά και σπουδαία αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία.
Πολλοί συμπατριώτες αλλά και ξένοι, κυρίως μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, τον θεωρούν προσιτό τουριστικό προορισμό και άξιο επίσκεψης.
Για να συντηρηθεί και για να ενισχυθεί η προσέλευση επισκεπτών, θα πρέπει οι –περισσότεροι- επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού να αλλάξουν νοοτροπία.
Γιατί δεν μπορεί π.χ. σε χωριό του Ζαγορίου ο καφές να στοιχίζει ακριβότερα απ’ ότι σε παραθαλάσσια θέρετρα! ΄Η το φαγητό να είναι ακριβότερο απ’ ότι σε υπερπολυτελείας καταστήματα!
΄Ετσι, όχι μόνο δεν θα έρθουν περισσότεροι επισκέπτες αλλά θα διώξουμε και αυτούς που κατ’ επανάληψη έρχονται γιατί αγαπούν τον τόπο μας.


Ευτυχώς που υπάρχουν συνετοί επαγγελματίες που δεν είναι «αεριτζήδες» και οπαδοί της «αρπαχτής» και με τις προσφερόμενες ποιοτικές υπηρεσίες και τις λογικές τιμές τους, κρατούν ακόμη κόσμο, «σώζοντας» προς το παρόν την «παρτίδα».


Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουμε και εμείς όλοι μας, ντόπιοι και επισκέπτες, που θα πρέπει ως καταναλωτές να εκτιμούμε και να τιμούμε όσους επαγγελματίες μας σέβονται και σε αυτούς να αφήνουμε τα χρήματά μας.
Πρέπει να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση…

Παναγιώτης Μανούρης