Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Χρειάζεται μία ακόμη 2ετία σκληρών μέτρων!!!


Την βεβαιότητα για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – ιδιωτών πιστωτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Λ. Παπαδήμος χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι η χώρα θα λάβει την έγκριση των Ε.Ε. και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης.
Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διεκόπησαν την Παρασκευή και αναμένεται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με την Αθήνα να προειδοποιεί ότι η κατάρρευσή τους θα ισοδυναμεί με καταστροφή.
«Υπάρχει μια μικρή παύση σε αυτές τις συζητήσεις. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν και ότι θα καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία εγκαίρως», είπε ο κ. Παπαδήμος σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξής του στο CBNC.

Στο τραπέζι το «πάγωμα» σε ωριμάνσεις και ο 13ος - 14ος μισθός

Λ. Παπαδήμος: Καλύτερα μικρότεροι μισθοί με ανοικτές επιχειρήσεις
Σε διπλή διαπραγμάτευση -ανάμεσα σε ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα- τίθενται από αυτή την εβδομάδα το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάσεων και των αυξήσεων στους μισθούς και οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό. Το «σήμα» για τις περικοπές που ζητά η τρόικα να γίνουν στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών με «αντάλλαγμα» την απρόσκοπτη δανειοδότηση της χώρας, έστειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, υπογραμμίζοντας την Παρασκευή στη Βουλή ότι «είναι προτιμότερο να υπάρχουν μικρότεροι μισθοί με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων αλλά ανοικτές επιχειρήσεις», και πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο παράγοντας της υψηλής ανεργίας, οι άνεργοι (πλην των επιδοτούμενων) που δεν έχουν, όπως είπε, 13ο και 14ο μισθό.
Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν:

Αύριο, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων της τρόικας, της γ.γ του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνάντηση αυτή θα τεθούν όλα τα «ανοικτά» εργασιακά και μισθολογικά θέματα που υπάρχουν, όπως η πορεία μείωσης των μισθών σε επιχειρησιακό επίπεδο, η εφαρμογή ευέλικτων συμβάσεων εργασίας και ελαστικών ωραρίων και η εντολή για περιορισμό του μισθολογικού κόστους (συμπεριλαμβανομένου του 13ου και του 14ου μισθού) στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες, όπου διαπιστώνεται κενό διαπραγμάτευσης (αφού δεν γίνεται διάλογος σε κανένα επίπεδο) παρά την επιστολή της τρόικας προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με την οποία, όπως αποκάλυθψε η «Η.τ.Σ», ζητείται να καταργηθούν όλα τα προνόμια (μισθολογικά και εργασιακά).
Την Τετάρτη συναντώνται η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Στο τραπέζι θα τεθεί κατ' ελάχιστον το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάσεων (πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Ασημακόπουλου) αντί της οποιασδήποτε παρέμβασης στα όρια των κατώτατων μισθών και ημερομιθσίων και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας (και της γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα με την τρόικα). Ο ΣΕΒ έχει θέσει, επιπλέον, θέμα περιορισμού του 13ου και του 14ου μισθού για τους υψηλόμισθους.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι τελικές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής της τρόικας με την ελπίδα να μην έχει «ναυαγήσει», έως τότε, ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων και χρειαστεί να γίνουν οι όποιες αλλαγές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Τριετές «πάγωμα» των ωριμάσεων και κάθε μισθολογικής αύξησης κατά προτεραιότητα σε κλαδικό και ομοιοεπαγγελματικό επίπεδο
Πλαφόν στην καταβολή του 13ου ή και του 14ου μισθού
Εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς ΙΚΑ στις ΔΕΚΟ και τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες.


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Στα 2,41 δισ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» το 2011

Στα 2,41 δισ. ευρώ ανήλθαν το 2011 τα «φέσια» από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τειρεσίας ΑΕ.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων (ΣΑΥ) της Τειρεσίας ΑΕ το 2011 σφραγίστηκαν συνολικά 178.412 επιταγές συνολικού ποσού 2,08 δισ. ευρώ.
Το ποσό είναι μειωμένο κατά 11,92% σε σχέση με το 2010, ενώ μειωμένα κατά 21,60% είναι τα τεμάχια των επιταγών σε ετήσια βάση.
Το Δεκέμβριο σφραγίστηκαν 13.419 επιταγές συνολικού ποσού 139,7 εκατ. ευρώ.
Επίσης, το 2011 διαμαρτυρήθηκαν 145.759 συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 233 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι μειωμένο κατά 10,78% σε σχέση με το 2010, ενώ μειωμένα κατά 19,26% είναι τα τεμάχια των επιταγών σε ετήσια βάση.
Το Δεκέμβριο οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 10.965 συνολικού ποσού 18,3 εκατ. ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "Ελεύθερες" οι τιμές των λιπασμάτων




Οι τιμές των λιπασμάτων στην αγορά διαμορφώνονται "ελεύθερα" βάση της προσφοράς , της ζήτησης και άλλων στοιχείων, απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κα Ευαγγελία Κουρουπάκη.


Αναλυτικά ο κ. Σκανδαλίδης στην απάντησή του αναφέρει τα εξής :

ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ: Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το εμβόλιο για το Καλαζάρ

Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο στην Ευρώπη έναντι της λεϊσμανίωσης του σκύλου (πιο γνωστής ως Καλα-αζάρ), μιας εξαιρετικά διαδεδομένης και στη χώρα μας νόσου, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα -από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012- και οι Έλληνες ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους για να εμβολιάσουν τους σκύλους τους.

Το πολυαναμενόμενο νέο εμβόλιο προφυλάσσει τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου από μια θανατηφόρο και ιδιαίτερα επίπονη νόσο, για την οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποθεραπεία, καθώς τα υπάρχοντα θεραπευτικά μέσα μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματα, αλλά δεν θεραπεύουν πλήρως την ασθένεια. Επιπλέον, ο σκύλος παραμένει φορέας μιας νόσου που μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα, μέσω μολυσμένης σκνίπας.
Η επίσημη κυκλοφορία του νέου εμβολίου -CaniLeish®- στη χώρα μας ανακοινώθηκε στις 15/1/2012 στο πλαίσιο επιστημονικής Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Αδελφότητα Παπαδιωτών Πρέβεζας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

Ακολουθώντας την παράδοση χρόνων, όσο και η ζωή της Αδελφότητας, σε πείσμα των καιρών και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, που όλος ο λαός βιώνει, η Αδελφότητα Παπαδιωτών Πρέβεζας, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ''θερμό'' κλίμα πατριωτικής ανάτασης, αλλά και μιά ευχάριστη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, για την ανταλλαγή ζεστών εγκάρδιων ευχών, κόβοντας την πρωτοχρονίατικη Πίτα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Ο ΆηΒασίλης θα μοιράσει δώρα μόνο στα παιδιά που θα παρευρεθούν, για δε τους μεγάλους θα υπάρχει ένα ευχάριστο πρωινό με παπαδιώτικες αναφορές και αναμνήσεις.

Ποντάρουν στην ελληνική χρεοκοπία!

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου, ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία για να πάρει ακίνητα… κοψοχρονιά και να τα πληρώσει και με μισά δάνεια.. Στη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, έχουν αρχίσει και «στοιχηματίζουν» πλέον οι ξένοι επενδυτές και οι επενδυτικές εταιρείες, που συστήνουν στους πελάτες τους να… παίξουν όλα τα λεφτά τους στην παραπάνω προοπτική.
Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που αποσύρουν τα χρήματά τους από τη χώρα μας, υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης, ωστόσο, γίνεται και το αντίστροφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες ξένες εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα ελληνικά ακίνητα αλλά με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan, η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική τράπεζα, προτείνει στους πελάτες της να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο. Η πρόταση αυτή είναι μέσα στις τρεις καλύτερες επενδυτικές προτάσεις της εταιρείας και στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Οι αναλυτές της JP Morgan συστήνουν στους πελάτες τους που έχουν οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα (εξοχικά, οικόπεδα κατά κύριο λόγο) αλλά με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα.
Αλλαγή δανείου
Η πρόταση αυτή γίνεται με το σκεπτικό ότι στην επενδυτική τράπεζα θεωρούν σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, ποντάρουν στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί. Μ' αυτό το σενάριο οι αγοραστές ακινήτων θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.
Μάλιστα, οι… dealers της JP Morgan θεωρούν σίγουρη αυτή την επενδυτική επιλογή και «σπρώχνουν» τους πελάτες τους προς την Ελλάδα.
Τους λένε, δε ότι θα έχουν διπλό κέρδος: Και από το δάνειο αλλά και από την τιμή του ακινήτου, καθώς οι τιμές έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά, κυρίως για τα ακριβά σπίτια.
Θα αγοράσουν δηλαδή π.χ. ένα εξοχικό αξίας 2 εκατ. ευρώ το 2008 σήμερα στην τιμή του 1,3 εκατ. ευρώ. Θα πάρουν δάνειο από ελληνική τράπεζα σε ευρώ και θα ποντάρουν στη χρεοκοπία. Μόλις συμβεί αυτό και το δάνειο δραχμοποιηθεί θα μπορούν να το «αγοράσουν», κοινώς να το αποπληρώσουν με λιγότερα χρήματα λόγω της υποτίμησης που θα ακολουθήσει.
Η πρόταση αυτή μπορεί να είναι ένα σενάριο που ενέχει το κίνδυνο να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, ωστόσο, και πάλι οι πελάτες της JP Morgan δεν βγαίνουν χαμένοι, αν επενδύσουν στο ελληνικό real estate σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών.
Κανείς δε γνωρίζει αν έχουν γίνει τέτοιες συναλλαγές, αν δηλαδή ξένοι έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες. Πολλές τέτοιες συναλλαγές μπορεί να γίνονται μέσω off shore ή μέσω ξένων τραπεζών, συνεργαζόμενων με ελληνικές. Και βέβαια, αν και οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων, δύσκολα θα αρνηθούν σε ξένους που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. Η ουσία είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου, ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία για να πάρει ακίνητα… κοψοχρονιά και να τα πληρώσει και με μισά δάνεια.
Προτάσεις αγοράς
Πέραν της JP Morgan, οι μεγάλες εταιρείες real estate του εξωτερικού έχουν αρχίσει και βάζουν ξανά την Ελλάδα στο στόχαστρο, περιμένοντας, όμως, νέο γύρο αποκλιμάκωσης των τιμών μέσα στο 2012. Εκτιμούν πως είτε η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ είτε παραμείνει αλλά με πολύ σκληρούς όρους, η κτηματαγορά θα υποστεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων και της υπέρμετρης φορολόγησης.
Από τις τάσεις που επικρατούν σήμερα, φαίνεται μια ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στα ακριβά και μεγάλα σπίτια. Πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες, αλλά και σπίτια σε αστικές περιοχές τα οποία πωλούνται από 700 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Όσο μεγαλύτερη είναι η αξία του, τόσο μεγαλύτερο και το ποσοστό της μείωσης.
Για παράδειγμα, πολυτελείς μονοκατοικίες αξίας 7 εκατ. ευρώ μπορούν να πουληθούν ακόμη και 5 εκατ. Επίσης, μεζονέτες αξίας 1,2 εκατ. ευρώ πωλούνται κάτω από 1 εκατ. ευρώ.
Αυτού του είδους τις ιδιοκτησίες, όπως και οικόπεδα σε προνομιούχες περιοχές, βάζουν στο στόχαστρο οι ξένοι.
Ευκαιρίες αγοράς
Επίσης, τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα λεγόμενα «κοράκια», σύμβουλοι ακινήτων και μεσίτες δηλαδή που αναζητούν ευκαιρίες αγοράς για λογαριασμό ξένων πελατών τους. Ψάχνουν για περιουσίες που βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ιδιοκτητών.
Επίσης, έχουν εμφανιστεί κάποιοι επενδυτές, κυρίως off shore εταιρείες που δίνουν ρευστό για να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη από χρήματα. Στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας οι τιμές μειώνονται σημαντικά καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα στο εσωτερικό, το απόθεμα είναι τεράστιο, ενώ δεν πραγματοποιούνται πάνω από 1.500-2.000 αγοραπωλησίες κάθε χρόνο. Στις τουριστικές περιοχές οι «μεσάζοντες» εμφανίζονται και αγοράζουν μετρητά ό,τι πωλείται. Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Μύκονος και Σαντορίνη έχουν μπει στο στόχαστρο Ρώσων, Γερμανών, Αράβων και Κύπριων επενδυτών.
Επίσης, επενδυτές από το εξωτερικό ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους και να αγοράσουν ολόκληρα χαρτοφυλάκια με ακίνητα τραπεζών ή αλυσίδων του λιανεμπορίου που θα βγουν σύντομα προς πώληση. Πρόκειται για εταιρείες real estate που διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα και επενδύουν σε… κατεστραμμένες αγορές.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων.


Συνελήφθη, σήμερα (15-01-2012) τα ξημερώματα στην περιοχή «Βοτανικός» στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός χειραποσκευής:
δεκαπέντε (15) σπιρτόκουτα με κάνναβη συνολικού βάρους (30,1) γραμμαρίων
τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (15,3) γραμμαρίων
δέκα (10) κούτες, που περιείχαν εκατό (100) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ, ως προερχόμενο από τις παράνομες δραστηριότητές του
ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου



Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).
Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.
Τα 65 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (24-31/01/11), προκειμένου να κάνουν δωρεάν το τεστ, είναι τα ακόλουθα:
1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
1 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
2 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
4 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
5 ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ » Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
6 ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
2Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
7 ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «BΟΣΤΑΝΕΙΟ»
10 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
3Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
11 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
12 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
13 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
14 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
15 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
16 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
17 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
18 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
19 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
20 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
21 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»
22 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»
4Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
23 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
24 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
25 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
26 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
28 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
29 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
31 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
32 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
33 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ
5Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
34 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ»
35 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
36 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
37 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
38 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
39 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ
6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
40 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
41 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
42 Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ
43 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
44 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
45 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
46 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
47 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ»
48 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
49 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
50 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
51 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
52 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
53 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ »Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
54 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
55 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
56 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
57 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
58 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
59 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
60 ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ»
7Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
61 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
62 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΚΕΙΟ»
63 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
64 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
65 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, για διάρρηξη αυτοκινήτου και κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Συνελήφθη χθες (14-01-2012) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο 31χρονος, σπάζοντας το τζάμι της πόρτας του οδηγού, διέρρηξε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε μία μονάδα αισθητήρα αερόσακων του αυτοκινήτου και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από περαστικό, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία και ακολούθως αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον 31χρονο.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους ενώ στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν τέσσερα (4) ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Επίσημη «πρεμιέρα» σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινά σήμερα και επίσημα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.
Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την πλειοψηφία των καταστημάτων των εμπορικών συλλόγων ανά την ελληνική επικράτεια αναμένεται να οδηγήσει σε εκτεταμένες μειώσεις τιμών που σε αρκετές περιπτώσεις θα φθάνουν μέχρι και το 70% σε μια προσπάθεια να «ζεσταθεί» λίγο η αγορά.