Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 2 - 2

Σε ένα καλό παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες Βουνοπλαγιά και Καλπάκι αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 15΄ και στο 25΄ με δύο ισάριθμες κεφαλιές του Σιώζιου Σπ. (η πρώτη μετά από σέντρα του Κοκουθάκη και η δεύτερη μετά από σέντρα του Ορφανού) σε 1-0 και 2-0 αντίστοιχα.
Στο 36΄ ο Μακρής με πλασέ μείωσε σε 2-1 και στο 60΄ μετά από τράβηγμα του Κατσαβριά στην κορυφή από τον Κοίλιαρη ο διαιτητής της συνάντησης κ. Γιώτης δείχνει το σημείο του πέναλτι, το οποίο εκτελεί ο ίδιος παίκτης διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
Διαιτήτευσε ο κ. Γιώτης (Χήτος - Αρβανίτης), απέβαλλε στο 80΄ τους Σκουλίκα και Μωυσιάδη διότι αλληλοβρίστηκαν.
ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ: Σκουλίκας, Τσίτσος, Κοίλιαρης, Μπαϊραμπάς (60΄ Χριστακόπουλος), Αδαμαντίδης, Δελλής (80΄ Καραγιάννης), Γκογιάννος, Ορφανός, Μαλέσκος (55΄ Νάστος), Κοκουθάκης, Σιώζιος.
ΚΑΛΠΑΚΙ: Γκουγιάννος, Ηλίας, Ανδρέου, Γόγολος, Μουσαφίρης, Τσουμάνης, Πούλιος, Μακρής, Κατσαβριάς, Καψάλης (90΄ λ.τρ. Τσόλας), Μωυσιάδης.
ΠΗΓΗ: http://www.sportsioannina.gr/erasitexniko/

Ν.Δ.: Επιχείρηση «αναποφάσιστοι»


Οι αναποφάσιστοι, δηλαδή όχι μόνο όσοι δεν έχουν επιλέξει πιο κόμμα θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, αλλά και εκείνοι που μέχρι τώρα δηλώνουν ότι δεν θα πάνε στην κάλπη, είναι οι ψηφοφόροι στους οποίους απευθύνεται συστηματικά τον τελευταίο μήνα ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η απόφασή του να απευθυνθεί στα ακροατήρια, που καταγράφονται στις μετρήσεις ως αναποφάσιστοι ή οπαδοί του «κανένα», προέκυψε ύστερα από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων και συνοδεύεται από αιχμηρό λόγο, επίδειξη κατανόησης στη διαμαρτυρία και μετωπική σύγκρουση με όλες πλέον τις κυβερνητικές επιλογές, με στόχο η Ν.Δ. να αναδειχθεί ως μια διαφορετική φωνή εντός του πολιτικού συστήματος, χωρίς όμως τις ενοχές που το συνοδεύουν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 1 - 1

ΣΑΓΙΑΔΑ: Μπλόκο σε 121 κιλά χασίς


Στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, άντρες του Α' ΤΣΦ Φιλιατών έκαναν σήμα για στάση και έλεγχο σε ΙΧ που κινούνταν στην περιοχή, ο οδηγός του δεν υπάκουσε στο σήμα, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.
Σε καταδίωξη που ακολούθησε, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στο Φράγμα του Καλαμά, στο κοντά στο Ράγιο και να τον συλλάβουν.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν δέματα με χασίς συνολικού βάρους 121 κιλών και 500 γραμμαρίων.
Ο συλληφθέν, 23χρονος Βορειοηπειρώτης, οδηγός Ταξί στην Αθήνα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας.
ΠΗΓΗ: http://892fm.blogspot.com/

ΦΙΛΙΑΤΙ: Πυροβόλησε 17χρονο γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος έκανε


Ένας 60χρονος κάτοικος των Φιλιατών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο χτες στο πόδι ένα 17 χρονο, επειδή τα δυναμιτάκια που πέταγε ο δεύτερος έκαναν θόρυβο και τον ενοχλούσαν.
Ο 17χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο 60χρονος συνελήφθει από την Αστυνομία.

ΠΗΓΗ: http://892fm.blogspot.com/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: On line φροντιστήριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Με τον τίτλο «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις», το υπουργείο Παιδείας εγκαινιάζει μία πρωτοπόρα δράση, το on line φροντιστήριο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής την υπουργό κα Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσίασε το φιλόδοξο αυτό «πλάνο», που σε οικονομικά δύσκολες μέρες έρχεται αρωγός σε χιλιάδες οικογένειες και κυρίως στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα κ.λπ.

Μ' ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στα μαθήματα που θέλουν, θα έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες, που τους χρειάζονται, θα έχουν ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους.
Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη, που εφαρμόζεται η δράση αυτή και η οποία φαίνεται, ήδη, ότι έχει μεγάλη απήχηση, αφού μέσα σε τρεις μέρες, που τρία μαθήματα βρίσκονται στους υπολογιστές, τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000.

Τα μαθήματα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο είναι αρχαία, φυσική και μαθηματικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί η ύλη με άλλα τρία μαθήματα και σε πολύ λίγο όλα τα μαθήματα θα είναι στον υπολογιστή του μαθητή.

Από το υπουργείο εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθούν και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ενώ θα είναι ιδιαίτερη η βοήθεια σε παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων.
Να σημειωθεί ότι το 90% των εφήβων έχουν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ 75-80% δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επιπλέον σημειώνεται ότι 120 εκπαιδευτικοί έχουν δώσει υλικό και βοηθούν αφιλοκερδώς, ενώ συνολικά στο «ψηφιοποιημένο» μέρος της εκπαίδευσης (digital school) 250 καθηγητές δίνουν υλικό και βοηθούν τα παιδιά.
Από τον επόμενο χρόνο, πάντως, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής του μαθητή με τον καθηγητή, στον οποίο θα μπορεί ο μαθητής να απευθύνει προσωπικά ερωτήματα και απορίες και να παίρνει απαντήσεις. Οι καθηγητές, που θα ασχοληθούν σχετικά, θα παίρνουν και ένα επιμίσθιο της τάξης των 200 με 300 ευρώ, ενώ το όλο εγχείρημα κοστίζει περίπου 30-50.000 ευρώ. Είναι δηλαδή πολύ πιο οικονομικό από την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία, που στην πράξη δεν σημείωσε επιτυχία.

Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μνημόνιο συνεργασίας με τους Περιφερειάρχες


Συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας είχε χτες η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε από τον ερχόμενο Απρίλιο να αρχίσει η εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας συνολικής δαπάνης 130 εκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

"Η ανάσχεση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου μας", τόνισε σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Κατσέλη.
Η κ. Κατσέλη είπε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει η υλοποίηση των προγραμμάτων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας και των περιφερειαρχών η οποία θα καταλήξει στην υπογραφή Μνημονίου σε κάθε περιφέρεια ώστε να υπάρξει θετική προοπτική για τους ανέργους.

«Οι Περιφερειάρχες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να "ξελασπώσει" η χώρα, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ενώ ζήτησε από την κεντρική διοίκηση την Κυβέρνηση και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό στενότερη συνεργασία με τις περιφέρειες.
«Αν δεν υπάρχει συνεργασία δεν θα υπάρξει και αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

ΙΚΑ: Διευκρινίσεις για συνταξιούχους που εργάζονται


Με εγκύκλιό του το ΙΚΑ, δίνει διευκρινίσεις για τους περιορισμούς στο ύψος των συντάξεων, που θέτει ο νέος ασφαλιστικός νόμος, για τους συνταξιούχους ασφαλιστικών οργανισμών, κύριας ασφάλισης, αρμοδιότητος Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3863/2010, για τους συνταξιούχους οι οποίοι είναι κάτω των 55 ετών προβλέπεται η αναστολή καταβολής της σύνταξης μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους.
Μετά τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ορίου, οι συνταξιούχοι παίρνουν το ποσό που αντιστοιχεί σε 30 ημερομίσθια του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί το προηγούμενο έτος (σήμερα 991,20 ευρώ). Το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια καταβάλλεται κατά τα έτη 2010 και 2011 μειωμένο κατά 70%.

Το όριο των 30 ημερομισθίων προσαυξάνεται κατά 6 ημερομίσθια (σήμερα 198,24 ευρώ) για κάθε ανήλικο ή ανίκανο για βιοποριστική εργασία παιδί ή για παιδιά που σπουδάζουν και είναι κάτω των 24 ετών.

Στην περίπτωση που ο απασχολούμενος λαμβάνει περισσότερες της μίας κύριες συντάξεις, η περικοπή θα γίνεται στο ποσό της μεγαλύτερης από τις κύριες συντάξεις.

Επισημαίνεται ότι για τον προσδιορισμό των εισοδηματικών κριτηρίων δεν λαμβάνεται υπόψη η επικουρική σύνταξη. Για συνταξιούχους λόγω αναπηρίας που εργάζονται ως μισθωτοί, ή αυτοαπασχολούνται και κερδίζουν περισσότερα από όσα κερδίζει υγιής απασχολούμενος, προβλέπεται η διακοπή της σύνταξης.

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: «Ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ για εμάς είναι κατοχυρωμένος και αδιαπραγμάτευτος»


Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Μιλένα Αποστολάκη ρωτήθηκε αν η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας, για πώληση με διαγωνισμό των θυγατρικών της, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε(ΕΒΖ) και Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών Α.Ε,(ΕΛΒΙΖ) , είναι και προάγγελος για την πώληση της γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
«Ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ για εμάς είναι κατοχυρωμένος και αδιαπραγμάτευτος».
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τη θέση του Υπουργείου για τη ΔΩΔΩΝΗ», τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μιλένα Αποστολάκη κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: Μέχρι 3 Μαρτίου τα αιτήματα των ΟΤΑ για προσλήψεις


Να αποστείλουν τα αιτήματά τους για πρόσληψη του «απολύτως απαραίτητου προσωπικού» , μέχρι τις 3 Μαρτίου, καλεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιώργος Ντόλιος, πρόκειται για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μισθώσεις έργου.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, αντίστοιχη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι πάσης φύσεως επιχειρήσεις των ΟΤΑ, οι οποίες υπόκεινται στον περιορισμό του Ν. 3899/10 για περιορισμό των προσλήψεων στο -15% σε σχέση με το 2010.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.




Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα στελέχη που επιδεικνύουν, από δόλο ή αμέλεια, αδράνεια στην είσπραξη νομίμων βεβαιωθέντων ποσών


Αλλάζει άρδην η κατάσταση στο Δημόσιο, με ειδική εγκύκλιο του υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση. Σύμφωνα με αυτήν, στελέχη των περιφερειών που επιδεικνύουν, από δόλο ή αμέλεια, αδράνεια στην είσπραξη νομίμων βεβαιωθέντων ποσών, θα καταβάλλουν τα χρήματα από την τσέπη τους.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση, εστάλη σε όλες τις Περιφέρειες.

Μέσα από αυτήν ορίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια στην είσπραξη των εσόδων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα για την είσπραξη τους και να παραπέμψουν τους υπεύθυνους για προσωπικό καταλογισμό με το ποσό της θετικής ζημιάς που προξένησαν.

Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, δια του αρμοδίου Επιτρόπου, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, θα παρακολουθεί την κανονική είσπραξη των εσόδων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, ενώ θα ασκεί τον έλεγχο για την είσπραξη των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΓΡΑΜΜΕΝΟ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου η κυκλοφοριακή μελέτη και οι πεζοδρομήσεις


Πεζοδρομήσεις ενός μεγάλου οδικού δικτύου αξόνων στα Ιωάννινα προβλέπονται από τη δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης, η ολοκλήρωση της οποίας θα δώσει το «πράσινο φως» για την υποβολή στο ΕΣΠΑ μελετών που σχετίζονται με σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Μεταξύ των άλλων, οι δρόμοι που προβλέπεται να πεζοδρομηθούν είναι, οι Μιχαήλ Αγγέλου, Γρηγορίου Σακκά και Βλαχλείδη.
Σε συνδυασμό με τους πεζοδρόμους στην Μπότσαρη και Μουλαιμίδου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, στον εμπορικό ιστό της πόλης.

Στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται οι πεζοδρομήσεις στις οδούς Παπαδοπούλου, Παπάζογλου, Αραβαντινού, Λόρδου Βύρωνα, στα δρομάκια πέριξ αυτής και Κωλέττη.

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: …και στα στρατολογικά γραφεία


Μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των στρατολογικών υπηρεσιών της χώρας, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης».

«Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή.
Οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.
Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται παράλληλα από όλα τα ΚΕΠ.

Παράλληλο όφελος του νέου συστήματος είναι η αποδέσμευση περίπου 50 αξιωματικών, οι οποίοι και θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση πόρων, τονίζεται στην ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το κόστος λειτουργίας του παλαιού συστήματος, καθώς τα 57 στρατολογικά γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα.
Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως.