Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Δεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προσφυγή της Περιφέρειας για την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιωαννιτών για τον οδοφωτισμό


Με την υπ’ αριθμ. 2066/2020 απόφαση του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (δικαστικός σχηματισμός) έγινε δεκτή προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου και κρίθηκε καθόλα σύννομο το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, με αντικείμενο την προετοιμασία, ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 19.192.214,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.ΓΙ.Α. (15.477.592,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ), που είχε υποβληθεί προς έλεγχο.

Το έργο, με σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Μηχανισμό ''European Local ENergy Assistance” (ELENA) με κωδικό "ELENA-2014-058”, ο οποίος (μηχανισμός) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση βιώσιμων μορφών ενέργειας σε τοπικό επίπεδο με προέχον αντικείμενο τη συνδρομή των αρμόδιων φορέων κατά το στάδιο ωρίμανσης ενεργειακών έργων που εκτελούνται με την υποστήριξη τοπικών και περιφερειακών αρχών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr 

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι σήμερα, 399 νέα κρούσματα

 


25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τρεις νέοι θάνατοι, 399  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση Τρίτη 6 Οκτωβρίου)

 


Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων,  η επέκταση της Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου και έργα αποκατάστασης προωθούνται με αποφάσεις της Ο.Ε.

Η κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων  σε σημεία του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και επιβατών, η επέκταση του Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου Δήμου Νικ. Σκουφά, έργα αποκατάστασης και συντήρησης υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες κ.α., περιλαμβάνονται στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά:

Κυκλικοί κόμβοι- βελτιώσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

Η Οικ. Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις για έργα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο:

·         Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα έργα:

Ø  «Συντήρηση - βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας - Όρια Νομού», προϋπολογισμού 200.000 €. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Ø  «Κατασκευή πεζοδρομίων από Ιωάννινα – Αεροδρόμιο – Άγιο Ιωάννη στον αριστερό κλάδο της Ε.Ο. 20», προϋπολογισμού 260.000€. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε..

·         Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου: «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Γέφυρας Καλογήρου – Πρέβεζας (θέση Λιμποχωβίτη Ζέφυρος)», προϋπολογισμού 545.000 €. Ανάδοχος: Γ. Μυριούνης.

·         Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: «Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας στη διασταύρωση προς Τ.Κ. Νεοκαισάρειας», προϋπολογισμού 1.026.000 ευρώ.

Επίσης μεταξύ άλλων έλαβε τις εξής – κατά Περιφερειακή Ενότητα – αποφάσεις:

Π.Ε. Ιωαννίνων

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

·         «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», προϋπολογισμού 140.000 €. Ανάδοχος: Κ. Δημήτριος – Α. Φάης.

·         «Άμεση βελτίωση στην οδό προς Ι.Μ. Στομίου ανάντη της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κονίτσης για την οδική ασφάλεια της εθνικής οδού», προϋπολογισμού € 110.000. Ανάδοχος: Γ. Ντάφλης.

Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων:

·         «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Βασιλική Ιωαννίνων επί της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 351.800. Ανάδοχος: Κ. Γκεσούλης.

·         «Αποκατάσταση βλαβών και βελτίωση οδικής λειτουργίας υφιστάμενων γεφυρών της Π.Ε. Ιωαννίνων – Διαπλάτυνση γέφυρας Πραμάντων», προϋπολογισμού € 115.000. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε..

·         «Αποκατάσταση οδού προς αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας (Α’ φάση)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: Π. Ντούλιας.

·         «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος: Κ. Συγκούνας ΕΔΕ.

Π.Ε. Άρτας:

·         Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων:

Ø  «Αποκατάσταση οδού Ρετσιανά – Καστανιά και διακλάδωση προς Ελάτη», προϋπολογισμού 650.000 €. Ανάδοχος: Δημήτριος Φούκας.

Ø  «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Μεσούντας», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε..

·         Αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων:

ü  «Βελτίωση βατότητας οδικού δικτύου Κουκουλιών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε..

ü  «Βελτίωση – προστασία πρανών – στηθαία ασφαλείας της ε.ο. 18 στο τμήμα Κρυονέρι - Βαθύκαμπος», προϋπολογισμού  € 100.000. Ανάδοχος: Λ. Βερλεκης & ΣΙΑ Ο.Ε..

·         Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Επέκταση Ε.Ε.Λ. (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων) Νεοχωρίου (3η γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Δήμου Νικ. Σκουφά», προϋπολογισμού 1.130.000 €.

Π.Ε. Θεσπρωτίας

·         Κατακυρώθηκε το έργο: «Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας- Σήμανση στο οδικό δίκτυο ευθύνης Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 85.000 €. Ανάδοχος: Γ. Οικονόμου.

·         Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Επείγουσες εργασίες διαμόρφωσης εισόδου στο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 74.400

Π.Ε. Πρέβεζας:

·         Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση βατότητας και καθαρισμός τεχνικών οδού στις 10η και 13η επαρχιακές οδούς της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 73.160 €. Ανάδοχος: Δ. Φατουρος ΕΔΕ.

·         Εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση του έργου «Κατασκευή τεχνικών και διαβάσεων επί ρεμάτων στην περιοχή Κοτσανόπουλου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.

Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων

Από την Ο.Ε. εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων Πωγωνίου για το έργο «Επείγουσες στερεωτικές εργασίες σε νερόμυλο περιοχής Καλπακίου» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και Δήμου Ζαγορίου για την Αποκατάσταση της στέγης της Πασχάλειου Σχολής Καπεσόβου, προϋπολογισμού 110.800 €.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός δυνάμει Βουλεύματος

 


Σύμφωνα με το σχετικό Βούλευμα ανακαλείται η υπό όρο απόλυσή του από κατάστημα κράτησης και διατάσσεται η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής

Στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη -23- ετών και -3- μηνών και φυλάκιση -6- μηνών, για σοβαρά ποινικά αδικήματα

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησαν στη σύλληψη ημεδαπού, πρωινές ώρες χθες (05-10-2020) στα Ιωάννινα δυνάμει Βουλεύματος.

Πρόκειται για Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται η  υπό όρο απόλυσή του από κατάστημα κράτησης της χώρας και διατάσσεται η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής.

Συγκεκριμένα στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη -23- ετών και -3- μηνών και φυλάκιση -6- μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και απόδραση κρατουμένου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ε.Π.Σ. Ηπείρου: Αναβολή για μια εβδομάδα σε Κύπελλο και Πρωταθλήματα

 


Η Ε.Π.Σ. Ηπείρου μετά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται το Δήμο Ιωαννιτών αποφάσισε την αναβολή για αυτή την εβδομάδα των αγώνων Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης :

«Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηπείρου αναλογιζόμενη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και έχοντας αίσθημα ευθύνης στην διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών, ερασιτεχνικών παραγόντων αλλά και τις κοινωνίας γενικότερα στο πλαίσιο προστασίας μετάδοσης του ιού Covid-19, αναβάλλει τους προσεχείς αγώνες Κυπέλλου της Ένωσης που είχαν ορισθεί για την Τετάρτη 7/10/2020, και μεταθέτει την αγωνιστική των Αγώνων της Α', Β' και Γ' Ερασιτεχνικής για το Σαββατοκύριακο 17-18/10/2020».

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (40.319) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

·         (7) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (786) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (68) άτομα.

·         (4) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (2) στην Κρήτη και από (1) στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (150) σχετικές παραβάσεις.

·         (2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (210) σχετικές παραβάσεις.

·         (224) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

§  (39) στην Κεντρική Μακεδονία,

§  (39) στη Θεσσαλονίκη,

§  (29) στη Στερεά Ελλάδα,

§  (29) στο Βόρειο Αιγαίο,

§  (23) στη Θεσσαλία,

§  (11) στη Δυτική Ελλάδα,

§  (11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

§  (10) στην Κρήτη,

§  (9) στην Πελοπόννησο,

§  (9) στην Αττική,

§  (8) στα Ιόνια Νησιά και

§  (7) στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.773) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.757) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δωρεάν πάγιο για όλους και εκπτώσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου από τη ΔΕΗ


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, ανακοίνωσε εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο κ. Στάσσης ανέφερε:

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

-Δωρεάν πάγιο για όλους,

-Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,

-Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,

-Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

 Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000.

Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Από τις 16 Νοεμβρίου στην Ήπειρο, το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»


 

Αντίστροφα μετρά η κλεψύδρα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ύψους 850 εκατ. ευρώ, αφού σε περίπου έναν μήνα πρόκειται να βγει στον αέρα.

Ήδη, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει τις επιμέρους λεπτομέρειες του οδηγού, ο οποίος εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμος, βάζοντας έτσι και το τελευταίο λιθαράκι για να επιδοτηθούν ενεργειακά χιλιάδες ιδιοκτήτες. Στα καινούργια χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, είναι οι ενισχύσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των κατοικιών, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες), έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και φορτιστές ηλεκτρικών οχήματων.

«Το “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” είναι μια “πράσινη” πολιτική με σημαντικά οφέλη για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τον κατασκευαστικό κλάδο και είναι προπομπός ακόμη μεγαλύτερων προγραμμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΠΕΝ, Κωστής Χατζηδάκης, στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι το μεγαλύτερο τέτοιου είδους πρόγραμμα που είχαμε ποτέ στον τομέα. Παρότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές από όσα γνώριζαν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες στα αντίστοιχα προηγούμενα ενεργειακά προγράμματα, παραμένουν σε ισχύ οι επιδοτήσεις για θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, χρήση ζεστού νερού από ηλιακούς θερμοσίφωνες και άλλα συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το πρόγραμμα παρέχει υψηλές επιδοτήσεις, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο 85% επί των δαπανών για συγκεκριμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σχεδόν στο σύνολο των ιδιοκτητών κατοικιών, καθώς χαλαρώνουν κατά πολύ τα εισοδηματικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ακόμη και οικογένειες με εισόδημα 120.000 ευρώ. Στο παιχνίδι, επίσης, μπαίνουν και οι πολυκατοικίες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Από 15 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

 


Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η έκδοση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», με συνολική δημόσια δαπάνη 30.000.000 ευρώ.  Πρωταρχικός στόχος της πρόσκλησης είναι η στοχευμένη δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

 Η υποβολή προτάσεων θα αρχίσει στις   15 Οκτωβρίου 2020, ενώ μπορούν να ενισχυθούν  με τη μορφή επιχορήγησης μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου που επλήγησαν από την πανδημία.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι μεταξύ άλλων:

 Ø   Να δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου

 Ø   Να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019

 Ø   Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της πρόσκλησης

 Ø   Να είναι Πολύ Μικρή ή Μικρή Επιχείρηση

 Ø   Κατά το 2019 να απασχολούσαν λιγότερους από 50 εργαζομένους

  Ø   Να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων εταιρικού/εμπορικού χαρακτήρα: Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Ν.Ε.Π.Α., Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ως ισχύει, Συνεταιρισμός, Δικηγορική Εταιρία του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013, Αστική Εταιρία Δικαστικών Επιμελητών, Συμβολαιογραφικές Εταιρείες του ΠΔ 284/1993

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 3.000 ευρώ και μέγιστο τα 15.000 ευρώ.

Η  ημερομηνία έναρξης υποβολών αιτήσεων είναι στις 15/10/2020 (ώρα 13.00μμ) και ημερομηνία λήξης των υποβολών στις  4/11/2020 (ώρα 15.00 μ.μ.).

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr   με την ένδειξη: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

 


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συνελήφθησαν συνολικά (503) άτομα και ειδικότερα:

• Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -296- (εκ των οποίων -6- διακινητές)

• Για ανθρωποκτονία: -1-

• Για εγκληματική οργάνωση: -2-

• Για ληστεία: -3-

• Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -25-

• Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -11-

• Για κλοπές - διαρρήξεις: -14-

• Για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών: -37-

• Για εξύβριση, απειλή, σωματικές βλάβες: -30-

• Για ενδοοικογενειακή βία: -12-

• Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -13-

• Για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας: -9-

• Για απείθεια και αντίσταση: -5-

• Πλαστογραφία / ψευδής ανωμοτί κατάθεση/ ψευδής καταμήνυση: -12-

• Απόπειρα βιασμού και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -2-

• Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -31-

Φθινόπωρο και επιδερμίδα: Πώς θα την ανανεώσουμε;


Μπήκαμε και επισήμως στο φθινόπωρο και είναι η ώρα να θυμηθούμε την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, καθώς ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος και τα μπάνια στη θάλασσα την έχουν αφυδατώσει και το πρόσωπό μας δείχνει πιο θαμπό και πιο κουρασμένο. Μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στην προσωπική μας φροντίδα και να επιλέξουμε θεραπείες ομορφιάς, που θα προσφέρουν ανανέωση και λάμψη στην επιδερμίδα μας άμεσα.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις πιο σημαντικές θεραπείες για το δέρμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πρώτη και η βασική φροντίδα, ώστε το δέρμα να είναι υγιές και λαμπερό. Με τον καθαρισμό προσώπου ρυθμίζεται η λιπαρότητα, καθαρίζουν οι πόροι, απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και τυχόν υπολείμματα από το μακιγιάζ.

Όπως λέει ο Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, Απόστολος Γαϊτάνης (www.agaitanis.gr):

«Η συχνότητα, που μπορεί να γίνει ο καθαρισμός προσώπου, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και από τις ιδιαίτερες ανάγκες, που έχει κάθε δέρμα. Σε λιπαρά δέρματα, για παράδειγμα, συνιστάται να γίνεται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ στα κανονικά προς ξηρά δέρματα μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές τον χρόνο».

Ο καθαρισμός προσώπου ενδείκνυται για κάθε ηλικία. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από μιάμιση έως και δύο ώρες. Μπορεί να συνδυαστεί με ενυδάτωση προσώπου και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η ενυδάτωση μπορεί να είναι προϊοντική, με μηχάνημα ή και ενέσιμη.

Τα στάδια του καθαρισμού είναι:

1.      Ντεμακιγιάζ προσώπου

2.      Peeling

3.      Ατμός

4.      Εξαγωγή σμήγματος

5.      Εφαρμογή υψίσυχνων

6.      Μάσκα προσώπου

7.      Μάλαξη προσώπου

8.      Αντιηλιακή / θεραπευτική κρέμα.