Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Τέλος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων» από το 2014 ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε  μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής» το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μια πηγή εισοδήματος.
«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013.

Ακόμη διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με τη εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της.

Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή για τον Α.Σ. Καλπακίου

*Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο (0-1), στην επανάληψη ο Α.Σ. Καλπακίου κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-1).


Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Ατρόμητος '95-Προοδευτική Περάματος 0-1  
Θύελλα Ελεούσας-Κάστρο 0-0  
Πεδινή-Θύελλα Κατσικά 1-3  
Χαροκόπι-Κόντσικα 1-3  
Α.Ε. Μικρασιατών-Κουτσελιό 2-1  
Καλπάκι-Α.Ο. Ανατολής 2-1  
Α.Ο. Βελισσαρίου-Πίνδος Κόνιτσας 3-0 
***
Ροδοτόπι-Λαψίστα 1-1  
Σερβιανά-Κρύα 4-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (16η αγωνιστική)
1. Α.Ο. Βελισσαρίου: 35
2. Σερβιανά: 32 
3. Α.Ο. Ανατολής: 31
4. ΠΑΟ Κρύας: 31
5. Α.Ε. Μικρασιατών: 26   
6. Θύελλα Ελεούσας: 27  
7. Προοδευτική Περάματος: 26
8. Χαροκόπι: 25
9. Κουτσελιό: 24
10. ΠΑΣ Κάστρο: 24
11. Θύελλα Κατσικά: 24    
12. Α.Σ. Καλπακίου: 19 
13. Πίνδος Κόνιτσας: 19  
14. Ροδοτόπι: 18
15. Κόντσικα: 11
16. Ατρόμητος '95: 10
17. Λαψίστα: 7 
18. Πεδινή: 6

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δυο άτομα με μικροποσότητα κάνναβης, φωτοβολίδες και καπνογόνα

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται σε καθημερινή βάση στην πόλη της Πρέβεζας με σκοπό την πρόληψη κάθε μορφής παραβατικότητας, συνελήφθησαν χθες (06-12-2013) το απόγευμα, από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δυο ημεδαποί, ηλικίας 27, 17 σε κεντρικό δρόμο της Πρέβεζας, γιατί στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    μικροποσότητα κάνναβης
•    δέκα (10) φωτοβολίδες, τρία  (3) καπνογόνα και δέκα (10) βεγγαλικά, τα οποία προόριζαν για χρήση σε τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη ένας 56χρονος με τρεις καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (6-12-13) από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 56χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο 56χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή οκτώ ετών και δέκα μηνών, για απάτη, πλαστογραφία, ακάλυπτες επιταγές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας, που έκλεβαν μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (20) κλοπές δικύκλων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο

Συνελήφθησαν, χθες (06-12-2013 στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 19 ετών, μέλη σπείρας, οι οποίοι έκλεβαν δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
 Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο συλληφθέντες αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι 48χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα και επιβαίνοντας σε αυτή, τράπηκαν σε φυγή.
 Στην προσπάθειά τους όμως να απομακρυνθούν με ταχύτητα, συγκρούστηκαν με σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για παροχή πρώτων βοηθειών.
 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες είναι στελέχη σπείρας, η οποία είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου τρέχοντος έτους, με σκοπό την διάπραξη κλοπών μοτοσικλετών από διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της πόλης της Ηγουμενίτσας, του Γραικοχωρίου και της Νέας Σελεύκειας.
 Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, οι δράστες διέπραξαν τουλάχιστον είκοσι (20) κλοπές δικύκλων μοτοσικλετών, τις οποίες είτε πωλούσαν αυτούσιες είτε τις αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τις διέθεταν στην Αλβανία.
 Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν βρεθεί τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
 Τις έρευνες και προανακριτικό έργο ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
 Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, διοργανώνει χοροεσπερίδα, στην ''Έπαυλη'', Μυστρά και Βουλγαροφώνου 1, Δαφνί Χαϊδαρίου, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 21:00'

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων

Για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι καταναλωτές πρέπει να υποβάλουν αίτηση καλώντας τον αριθμό 210 9298000 ή στην ιστοσελίδα www.dei.gr
Η ΔΕΗ, κατανοώντας πλήρως τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες των συμπολιτών μας, υλοποιεί μια σειρά από μέτρα τα οποία στόχο έχουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση καταναλωτών που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Συγκεκριμένα, έχει υλοποιήσει πάνω από 1 εκατ. διακανονισμούς και έχει εντάξει πάνω από 460.000 καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Με άλλα λόγια σχεδόν 2 εκατομμύρια ελλήνων πολιτών έχουν ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση έως και 42% σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος.
Οι πολιτικές που ασκεί και οι δυνατότητες που προσφέρει η ΔΕΗ για τους ευάλωτους καταναλωτές είναι:
1) Καμία Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε Ευάλωτους Καταναλωτές και Ευπαθείς Κοινωνικές ομάδες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών:
• Σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσων, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, ουδεμία εντολή διακοπής ρεύματος πραγματοποιείται για το σύνολο των πελατών της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.