Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Σε φορτισμένο κλίμα και υπό τον ήχο του κλαρίνου το τελευταίο αντίο στον Μπάμπη Χαλκιά


Σε φορτισμένο κλίμα οδηγήθηκε την τελευταία του κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Δελβινάκι Πωγωνίου, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ο Ηπειρώτης κλαρινίστας Μπάμπης Χαλκιάς, γιος του  Πέτρο Λούκα Χαλκιά.
Ο Μπάμπης Χαλκιάς έφυγε πρόωρα από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατο, τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου.
Στο πλευρό οικογένειας του κορυφαίου μουσικού   ήταν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων.
Στην κηδεία παρέστη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν   ο  Περιφερειάρχης  Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Τον επικήδειο εκφώνησε ο Σάββας Σιάτρας.
Το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο  κατά   το τελευταίο αντίο όταν ο Σάββας Σιάτρας μαζί με τον  Αντώνη Κυρίτση  υπό τον ήχο του κλαρίνου από συγγενή του εκλιπόντα Τάκη Λούκα αποχαιρέτησαν με ένα μοιρολόι τον Μπάμπη Χαλκιά.
 ***
Το http://parakalamoscity.blogspot.com/ εκφράζει τα θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τη Γενική Πρόξενο της Τουρκίας


Σε θέματα τουριστικής συνεργασίας περιεστράφηκε η συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με την Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Οya Υazar, η οποία τον επισκέφτηκε στο γραφείο του.
Ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε στην Πρόξενο, τις δυνατότητες που προσφέρει και για τους Τούρκους τουρίστες η Ήπειρος στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού,  σε συνδυασμό με την παραγωγή τοπικών ποιοτικών προϊόντων.  
Η   κ. Οya Υazar, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία του και εκτίμησε πως η Περιφέρειά μας, είναι μια περιοχή που και με το ιστορικό της παρελθόν, ενδιαφέρει το Τουρκικό κοινό.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη χειριστή μηχανημάτων για 8 μήνες


Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την πρόσληψη 1 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Mια αξιέπαινη πρωτοβουλία


Μια αξιέπαινη και σπάνια πρωτοβουλία ανέλαβαν οι τρεις εργαζόμενες στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" της Δημοτικής Ενότητας Καλπακίου του Δήμου Πωγωνίου:
Απ΄ το υστέρημά τους αγόρασαν και προσέφεραν στους ωφελούμενους του προγράμματος καλαίσθητα επιτοίχια ημερολόγια, ενώ ακόμη επισκέφθηκαν (όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες) πρώην ωφελούμενούς τους που σήμερα βρίσκονται στο γηροκομείο και στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων Ιωαννίνων, στους οποίους προσέφεραν γλυκά.
Προσέφεραν και εισέπραξαν αγάπη και χαρά απ΄ τους ωφελούμενους.
Όπως άλλωστε είναι και το μήνυμα των Άγιων ημερών που έρχονται...

ΠΑΜ

Διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους του ΚΕΑ, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου


Ο Δήμος Ιωαννιτών ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ιωαννίνων, στο  πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών Παντοπωλείου, την Παρασκευή 21/12/2018 σε δικαιούχους του ΚΕΑ οι οποίοι έχουν τροποποιήσει την αίτησή τους για παροχή ειδών ΤΕΒΑ. 
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή μέσω γραπτού μηνύματος για να προσέλθουν στα σημεία διανομής.
Συγκεκριμένα η διανομή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:
• Πράμαντα  21/12/2018
• Καλέντζι     21/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ:
• Αγία Κυριακή  21/12/2018
• Δερβίζιανα  21/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ:
• Μηλιωτάδες  21/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:
• Κόνιτσα 21/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ:
• Μέτσοβο 21/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
• Καλπάκι 21/12/2018
Οι λίστες των ωφελούμενων του προγράμματος έχουν οριστεί με την Δ23/ΟΙΚ.17108/875/2017 – ΦΕΚ 1474/Β/28-04-2017 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020”.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής


Η επέκταση του χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Γορίτσας,  η βελτίωση – αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου και έργα πρόσβασης προς παραγωγικές μονάδες, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε εκείνα που σε   σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να υλοποιούνται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, μετά από αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά:
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
• «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης», προϋπολογισμού 200.000 €. Ανάδοχος Σπυρίδων Ν. Μπίμπος.
  «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. από Γέφυρα Καλογήρου έως Άρτα», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
• «Συντήρηση-σήμανση-αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση επικινδύνων θέσεων Ε.Ο.19, οδού Αβάσσου-Άνω Ράχης-Δεσποτικών, 8ης επαρχ. οδού, 10ης επαρχ. οδού καθώς και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας και διαγραμμίσεις επικινδύνων θέσεων του οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 344.000.Ανάδοχος Ηλίας Κ. Κατσιμπόκης.
• « Ηλεκτροφωτισμός στις διασταυρώσεις οδού Θεσπρωτικού - Παππαδατών Π.Ε. Πρέβεζας με την 13η επαρχιακή οδό και με την Περιφερειακή οδό Ριζοβουνίου και βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της 2ης και της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 86.000. Ανάδοχος Γ. Μυριούνης.

Στην Πεδινή Ιωαννίνων το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης


Για θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων ενημερώθηκαν κάτοικοι της Πεδινής, κατά  τη διάρκεια της φιλοξενίας του –αρχόμενου από δεκαετίας και πλέον-Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και τη συνεργασία του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα. 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στην αίθουσα της εκκλησίας. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μάξιμος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: 
«Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια, την οποία ξεκίνησε ο Καθηγητής εδώ και πολλά χρόνια και τα τελευταία τρία συμμετέχει και η Μητρόπολη, που αφορά τη συνέργεια πολλών φορέων, όπως η Καρδιολογική Εταιρεία, ο Ιατρικός Σύλλογος, η Μητρόπολη, οι Ενορίες, οι Κοινότητες, οι Δήμοι, προκειμένου να βάλει ο καθένας το χάρισμά του και μέσω της συνεργασίας να προσφερθεί ιατρική γνώση σε γλώσσα απλή και κατανοητή, σε όλους του πολίτες». Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο ακούραστος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας.
 Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» («Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας»),  η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος («Θλίψη και κατάθλιψη»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), η Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη στην παιδική ηλικία»), ο Ζήκος Λιάμης, Χειρουργός Ουρολόγος, («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία του προστάτη»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος - Χειρ. Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη και  χρόνιες συστηματικές ασθένειες»), ο Θάνος Παππάς, Παιδίατρος («Συχνές ερωτήσεις από το χώρο της παιδιατρικής»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 («Τα συχνότερα οφθαλμολογικά προβλήματα»), η Ευθαλία  Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), η Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος («Πρόληψη καρκίνου του πεπτικού σωλήνα»), η Ευγενία Τσαγκαλίδου, Ειδικός Καρδιολόγος, 

Πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι του Κοινωνικού μερίσματος


Από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου  θα αρχίσει να γίνεται η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 630 εκατ. ευρώ για τις εγκεκριμένες αιτήσεις που εκκαθαρίστηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης υποβλήθηκαν συνολικά 2170 137 αιτήσεις. Από αυτές είχαν εγκριθεί 1258 682 αιτήσεις. Από αυτές 431.203 αιτήσεις βρίσκονται εν αναμονή, 87744 έχουν ακυρωθεί οριστικά ενώ την Τετάρτη υποβλήθηκαν 382546 νέες αιτήσεις από τις οποίες όσες εγκριθούν θα πληρωθούν ως το τέλος του μήνα.
Περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν μέρισμα συνολικού ύψους άνω των 630 εκατ. ευρώ ή 480 ευρώ κατά μέσο όρο το κάθε νοικοκυριό.
Όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση και την υποβάλουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου που λήγει η προθεσμία θα λάβουν την έκτακτη οικονομική βοήθεια στις 28 Δεκεμβρίου.

Περιοδεία νέων στις τρεις χώρες και συνάντηση ομογενειακών ηγετών, αποφασίστηκαν στη Λευκωσία, στη τριμερή, Ελλάδας Κύπρου, Ισραήλ για θέματα διασποράς


ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ FAKE NEWS»

«Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχής συνάντηση. Μπήκε μια νέα δυναμική και εμβάθυνση της στρατηγικής μας στα θέματα της τριμερούς συνεργασίας μας και μάλιστα μία εβδομάδα πριν την τριμερή σύνοδο κορυφής στο Ισραήλ, όπου στο τελικό ανακοινωθέν των ηγετών μας κκ Τσίπρα. Αναστασιάδη και Νετανιάχου, θα συμπεριληφθούν και  τα θέματα διασποράς».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τερενς Κουίκ, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μαζί με τον Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου και τον κ. Isaac Herzog, Πρόεδρο του Jewish Agency for Israel.
Όπως επίσης ανέφερε ο κ.Κουίκ:
«Αποφασίστηκε κοινή περιοδεία νέων από την Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ το καλοκαίρι του 2019 στις τρεις χώρες και τριμερής συνάντηση Ηγετών της Διασποράς στο τέλος Φεβρουαρίου στο Ισραήλ.

Επιπλέον, προσθέσαμε μία ακόμα συνέργεια, στον Καναδά τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου έχουν και οι τρεις χώρες έχουμε σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις.
Με τη συνεργασία του κ. Herzog προσβλέπουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα πολύ δυναμική συνέργεια των τριών χωρών, που σε γενικότερο επίπεδο Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ δουλεύουν πολύ αποφασιστικά για να είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, είπε και ανέφερε ως παράδειγμα τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε όπως με τη βοήθεια των Ομογενών μας να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη γενικότερη συνεργασία των τριών χωρών μας».
Τέλος, ο ΥΦΥΠΕΞ αποκάλυψε, ότι πρότεινε στους δυο ομολόγους του, να συνεργαστούν με τη βοήθεια και των νέων ομογενών τους που σπουδάζουν σχετικά IT επαγγέλματα στο εξωτερικό, στην αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news), τη «σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου», όπως το τιτλοφόρησε ενδεικτικά, λέγοντας:
«Θα μπορούσαμε σε μια διημερίδα στην Ελλάδα, με υποστήριξη Πανεπιστημίου με Έδρα Πληροφορικής, να βάλουμε το συγκεκριμένο θέμα των Fake News, ψάχνοντας για φίλτρα για να αποβάλουμε αυτό το τοξικό που υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Να ασχοληθούμε επίσης με την άλλη μάστιγα των χάκερς, όπως και με τη κάθε είδους πορνογραφία που τόσες σοβαρές επιπτώσεις αποδίδει, ακόμα και θανάτους, αυτοκτονίες, δολοφονίες κλπ» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Εορταστικός περίπατος του Σπύρου Ριζόπουλου και της συζύγου του Όλγας, μαζί με φίλους στην τοπική αγορά της πόλης των Ιωαννίνων


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος περπάτησε, μαζί με τη σύζυγό του Όλγα, αλλά και φίλους στην αγορά των Ιωαννίνων.
Εκεί συνομίλησε με καταστηματάρχες και άλλους πολίτες, ανταλλάσσοντας απόψεις -για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν- αλλά και ευχές.
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί δώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Μετά την επίσκεψή του στην αγορά ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να περπατήσω στην αγορά της πόλης των Ιωαννίνων και να συζητήσω με καταστηματάρχες και φίλους. Ανταλλάξαμε απόψεις και ευχές για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά που έρχεται.
Τις επόμενες ημέρες θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ ξανά και τις άλλες πόλεις της Ηπείρου.»

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ: Εκδήλωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.


Το ωδείο Νέες Τέχνες -Ars Nova- μας καλεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα σ΄ έναν πρωτότυπο διάλογο, επί σκηνής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου Αργυροτεχνίας, επιχειρώντας να αναδείξει τη δημιουργική συνέργεια ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη.
Επιστήμες που κινούνται σε παράλληλες ευθείες του πολιτισμού, όπως η γλυπτική , η ποίηση, και η μουσική συναντούν στο «διάβα» τους την Καρδιολογία, για να συνθέσουν το περιεχόμενο της βραδιάς, που θα «διανθίσει» μουσικά ο Δημήτρης Υφαντής.
Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν μαζί μας ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος  Φούσας, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Πέτρος  Σκαπινάκης, ο Γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης και ο Ηθοποιός Μιχάλης Μαρκάτης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ALCO: Με 5,3% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ


Στη δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του OPEN, με 5,3% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την ΝΔ. 
Στην αναγωγή δε επί των εγκύρων, η διαφορά φθάνει τις 6,2% υπέρ της ΝΔ, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι αναποφάσιστοι και η αποχή που συγκεντρώνουν μεγάλα ποσοστά.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 23,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%
Χρυσή Αυγή: 6,2%
ΚΚΕ: 5,3%
ΚΙΝΑΛ: 4,6%
Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται:
ΝΔ: 27,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,4%
Χρυσή Αυγή: 7,2%
ΚΚΕ: 6,2%
ΚΙΝΑΛ: 5,4%
Το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης αναμένεται να έχουν οι αναποφάσιστοι και αυτοί που θα απέχουν αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%.
Το κλασικό ερώτημα των δημοσκοπήσεων «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, από την ALCO διατυπώθηκε διαφορετικά, ήτοι ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Το 26% απαντά τον πρόεδρο της ΝΔ, έναντι 25% του κ. Τσίπρα, με τον «κανένα» να κερδίζει με 42%.

Αναδείχτηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου


Σε συνέχεια συναντήσεων με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου και επιχειρηματιών καθώς και της Εναρκτήριας Εκδήλωσης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σύσκεψη μεταξύ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ, του Φορέα Λειτουργίας της Διαδρομής, και επιχειρήσεων από όλη την Ήπειρο για την σύσταση Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης.
Στην σύσκεψη αναλύθηκε η φιλοσοφία του Τοπικού Συμφώνου, οι σκοποί και οι αρχές του καθώς και τα κριτήρια συμμετοχής και το σύστημα διοίκησής του.
Η σύσκεψη έληξε με την ανάδειξη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου, η οποία, σε συνεργασία με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν από κοινού τις επόμενες δράσεις ώστε να ενταχθεί η πολιτιστική διαδρομή στο σύγχρονο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Σεξ και καρκίνος προστάτη: Πως να ξαναγίνετε ενεργός σεξουαλικά


Οκτώ στους δέκα άνδρες είναι ανίκανοι σεξουαλικά, μετά τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, καθώς βλέπουν την ερωτική τους απόδοση… να κάνει ελεύθερη πτώση στο ναδίρ.
Την ευγνωμοσύνη, που ξεπέρασαν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, «καταποντίζουν» η έντονη πικρία και η μεγάλη απογοήτευση, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός ότι είναι, πια, «ανενεργοί».
Αυτό έδειξε η νέα μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, βασισμένη σε δεδομένα από χίλιους άνδρες, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου. Οι άνδρες ήταν ευτυχείς, μεν, που γλίτωσαν από τη νόσο, αλλά από την άλλη δυστυχείς, για τις επιπλοκές στην ερωτική τους ζωή.
Το σεξ μετά τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση, όμως μπορεί να είναι διαφορετικό από ό,τι πριν. Η σεξουαλική ανάρρωση θέλει χρόνο, υπομονή κι επιμονή και παρόλο που, εύλογα, η κατάσταση προκαλεί σύγχυση, απογοήτευση και θυμό, σε πολλές περιπτώσεις είναι απολύτως διαχειρίσιμη, τουλάχιστον μετά από κάποιο διάστημα.
Οκτώ στους δέκα άνδρες θα έχουν πρόβλημα στύσης μετά από θεραπείες για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσιευμένες μελέτες σε αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά.