Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Περιοδεία νέων στις τρεις χώρες και συνάντηση ομογενειακών ηγετών, αποφασίστηκαν στη Λευκωσία, στη τριμερή, Ελλάδας Κύπρου, Ισραήλ για θέματα διασποράς


ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ FAKE NEWS»

«Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχής συνάντηση. Μπήκε μια νέα δυναμική και εμβάθυνση της στρατηγικής μας στα θέματα της τριμερούς συνεργασίας μας και μάλιστα μία εβδομάδα πριν την τριμερή σύνοδο κορυφής στο Ισραήλ, όπου στο τελικό ανακοινωθέν των ηγετών μας κκ Τσίπρα. Αναστασιάδη και Νετανιάχου, θα συμπεριληφθούν και  τα θέματα διασποράς».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τερενς Κουίκ, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μαζί με τον Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου και τον κ. Isaac Herzog, Πρόεδρο του Jewish Agency for Israel.
Όπως επίσης ανέφερε ο κ.Κουίκ:
«Αποφασίστηκε κοινή περιοδεία νέων από την Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ το καλοκαίρι του 2019 στις τρεις χώρες και τριμερής συνάντηση Ηγετών της Διασποράς στο τέλος Φεβρουαρίου στο Ισραήλ.

Επιπλέον, προσθέσαμε μία ακόμα συνέργεια, στον Καναδά τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου έχουν και οι τρεις χώρες έχουμε σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις.
Με τη συνεργασία του κ. Herzog προσβλέπουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα πολύ δυναμική συνέργεια των τριών χωρών, που σε γενικότερο επίπεδο Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ δουλεύουν πολύ αποφασιστικά για να είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, είπε και ανέφερε ως παράδειγμα τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε όπως με τη βοήθεια των Ομογενών μας να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη γενικότερη συνεργασία των τριών χωρών μας».
Τέλος, ο ΥΦΥΠΕΞ αποκάλυψε, ότι πρότεινε στους δυο ομολόγους του, να συνεργαστούν με τη βοήθεια και των νέων ομογενών τους που σπουδάζουν σχετικά IT επαγγέλματα στο εξωτερικό, στην αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news), τη «σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου», όπως το τιτλοφόρησε ενδεικτικά, λέγοντας:
«Θα μπορούσαμε σε μια διημερίδα στην Ελλάδα, με υποστήριξη Πανεπιστημίου με Έδρα Πληροφορικής, να βάλουμε το συγκεκριμένο θέμα των Fake News, ψάχνοντας για φίλτρα για να αποβάλουμε αυτό το τοξικό που υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Να ασχοληθούμε επίσης με την άλλη μάστιγα των χάκερς, όπως και με τη κάθε είδους πορνογραφία που τόσες σοβαρές επιπτώσεις αποδίδει, ακόμα και θανάτους, αυτοκτονίες, δολοφονίες κλπ» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.