Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

Κατασχέθηκαν περίπου -22- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18-03-2017) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, μέσα σε δύο σάκους, σαράντα (40) δέματα που περιείχαν κάνναβη, βάρους (21.820) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 63χρονου, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΟΑΕΔ: Μέσα στον Απρίλιο το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 6.000 ανέργους

Το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ αναμένεται να ανακοινώσει την προκήρυξη της δεύτερης φάσης του προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, που αφορά 6.000 ανέργους.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι, ηλικίας 25-29 ετών, οι οποίοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, ΕΠΑΣ) ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ.
Οι 6.000 ωφελούμενοι θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Στόχος του ΟΑΕΔ είναι η στήριξη των άνεργων νέων με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους. Εξάλλου το 60% επί του αριθμού των 6.000 θέσεων, θα τον καλύψουν άνθρωποι που βρίσκονται περισσότερο από 12 μήνες εκτός αγοράς εργασίας.
Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, θα δοθεί στους γονείς ανήλικων τέκνων και κυρίως στις μητέρες ανήλικων παιδιών.

Σύλληψη 56χρονου αλλοδαπού διακινητή στη διασταύρωση Νεγράδων, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (12-03-2017) αργά το βράδυ στο 27ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (διασταύρωση Νεγράδων), από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 56χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 69, 48, 43 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (42) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παραβίαση δικαστικής απέλασης.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 56χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 29 και 24 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής από χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Επίσης, συνελήφθησαν ένας 29χρονος ημεδαπός και μία 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί Όπλων
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν, χθες (17-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, συνελήφθησαν ένας 29χρονος ημεδαπός και μία 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής, η οποία διαπράχθηκε προχθές το απόγευμα σε χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος από κοινού με τον 29χρονο, εισήλθαν στο νοσοκομείο και αφαίρεσαν από εσωτερικούς χώρους, διάφορα αντικείμενα.
Στη συνέχεια, παρέδωσαν στους άλλους δύο κατηγορούμενους τα κλοπιμαία, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα αντί χρημάτων, ναρκωτικά χάπια.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων στο σπίτι των κλεπταποδόχων καθώς και άλλα αντικείμενα, η προέλευση τω οποίων διερευνάται και ένα μαχαίρι, που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.
Επίσης, στην κατοχή του 24χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Γιάννης Καραγιάννης: Καμιά διακοπή ρεύματος στους ΤΟΕΒ κατά την καλλιεργητική περίοδο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και Κώστας Μπάρκας, μαζί με προέδρους των ΤΟΕΒ Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκαν την Παρασκευή 17-03-2017 με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη για το ζήτημα των οφειλών των οργανισμών στην ΔΕΗ.
Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα, συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας, Λάμαρης, Μπόιδα-Μαυρής, Αχέροντα, Κερασώνα-Παναγιάς, Παραμυθιάς, Γλυκής, Μεσολογγίου, Νεοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου.
Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητάνε από την ΔΕΗ να μην γίνει καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και να υπάρξει διακανονισμός οφειλών και πληρωμής τρεχόντων λογαριασμών με ικανοποιητική πίστωση χρόνου. 
Το υπόμνημα έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κύριος Παναγιωτάκης δεσμεύθηκε για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ καθ' όλη την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και για την εξέταση, με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ, του αιτήματος για τον διακανονισμό των οφειλών.

Αιδώς Αργείοι!

Αύριο, Κυριακή, 19-3-2017 ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης, στην Αθήνα θα ενημερώσει λέει τους ετεροδημότες, την Πανπωγωνισιακή πιο σωστά,  σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν με τους δασικούς χάρτες.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα  ξέρουν πολύ καλά ότι ο κ. Καψάλης  δεν πηγαίνει στην Αθήνα να μοιραστεί την αγωνία των ξενιτεμένων μας, δεν πηγαίνει στην Αθήνα να ενημερώσει,  (όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τους δασικούς χάρτες, είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο,  μπορεί οποιοσδήποτε να τις βρει.
Ο κ. Καψάλης  το πολύ- πολύ στις αεροφωτογραφίες του 1945 θα προσθέσει τις αερολογίες του 2017, στα σύμβολα και στα χρώματα των δασικών χαρτών θα προσθέσει τα δικά του ..  αρώματα ). 
Την στιγμή που χάνονται οι περιουσίες του κόσμου, ο κ. Καψάλης πηγαίνει  στην Αθήνα να  καταπραΰνει, να  εφησυχάσει, να  αποπροσανατολίσει, να  κοιμίσει  (όποιον μπορέσει βέβαια). 
Πηγαίνει  να κερδίσει χρόνο, πηγαίνει  τέλος  να μετρήσει τις αντιδράσεις τους.
Ο κ. Καψάλης σαν προετοιμασμένος από καιρό βλέπει στους δασικούς  χάρτες την συνέχεια του νόμου 3986/2011, νόμος που ψηφίστηκε αμέσως μετά το πρώτο μνημόνιο,  (βλέπε ΕΟΖ ), για τον οποίο δεν λέει ο ίδιος κουβέντα, βλέπει την μεγάλη ευκαιρία να γίνει (μαζί με κάτι γιουσουφάκια), ο πρώτος στην Ελλάδα τοπικός Ραιχενμπαχ!
 Για να πραγματοποιήσει το σχέδιο του είναι ικανός να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Και να γλύψει και να δαγκάσει.
Πριν κάτι μέρες ο κ. Καψάλης έδωσε μια συνέντευξη σε τοπικό site (https://www.youtube.com/watch?v=OJaF1lxI0Fc ). 
Καταπραϋντικός, εφησυχαστικός, αποπροσανατολιστικός, η γνωστή παλαιομοδίτικη, αμφίσημη και αμφίθυμη φρασεολογία. Ένα πράγμα όμως του ξέφυγε! Λέει για μια στιγμή (στο 8.07 ) ότι:
[-Οι δασικοί χάρτες δεν καθορίζουν σ αυτή τη φάση το ιδιοκτησιακό καθεστώς ]. Τι είπε ο άνθρωπος.
 – Και σε ποια φάση κ. Καψάλη, θα καθοριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς? Και πόσο μακριά είμαστε από αυτή τη φάση? 
Ο κ. Καψάλης συμβουλεύει τους δημότες να υποβάλουν ενστάσεις επί των ενστάσεων. Θα τρέξει ο κόσμος να πληρώσει, ίσως χρεωθεί κιόλας,  να κάνει ενστάσεις, θα τρέξει στα υποθηκοφυλακεία δεξιά,  αριστερά και στο τέλος θα του πούνε:
- Ωραία, τώρα που το κατοχύρωσες θα σου το απαλλοτριώσουμε (βλέπε ν. 3986/2011).
Αγαπητοί συμπατριώτες, ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουν οι πάντες, ακόμη κι αν δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτε άλλο, είναι ότι οι δασικοί χάρτες δεν γίνονται για να κατοχυρωθούν οι ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας αλλά για μην έχουν αύριο προστριβές,  οι μελλοντικοί επενδυτές με τους ιθαγενείς.. Θα σαρωθούν τα πάντα, ο μελλοντικός επενδυτής  (σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς  Ραιχενμπαχ), θα σαρώσει τα πάντα είτε έχουν,  είτε δεν έχουν οι ιθαγενείς  τίτλους ιδιοκτησίας. Πάπαλα.
Μερικοί δυστυχώς  αδυνατούν ακόμη να καταλάβουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι αν το Άλφα η Βήτα αγροτεμάχιο είναι χαρακτηρισμένο σαν δάσος, η ακόμη αν είναι εντός η εκτός οικισμού κ.λ.π.  αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απαλλοτρίωση  για χάρη του επενδυτή, όχι μόνο των δασικών τεμαχίων  αλλά ολόκληρων εκτάσεων που περιλαμβάνουν και χωράφια και βοσκοτόπια και λίμνες και ποτάμια καθώς επίσης και ολόκληρα χωριά  (με τους κατοίκους τους μέσα).  Θα μας  πάρουν τη γή κάτω από τα πόδια μας. 
Γνωστή η φράση του Αρχιμήδη: [Δς μοι π στ κα τν γν κινάσω] που σημαίνει: δώσε μου τόπο να σταθώ κατ τη Γη θα μετακινήσω. Ε λοιπόν δεν θα υπάρχει τόπος να σταθούμε και ύστερα που σε πονεί και που σε σφάζει. Τεράστια η ευθύνη αυτών που δεν θέλουν να δουν το τι ακλουθεί. Τεράστια ευθύνη όλων μας.

Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης

18-3-2017

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων την Κυριακή 16 Απριλίου 2017, ώρα 11:00 π.μ.

Ανακοίνωση
Το Δ.Σ. σύμφωνα με την αρίθμ. 2/2017 απόφαση ορίζει ημερομηνία ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων διετίας 2017-2019 την Κυριακή 16/04/2017 και σε περίπτωση μη απαρτίας την επόμενη Κυριακή 23/04/2017 ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δελβινάκι.
Αιτήσεις συμμετοχής υποψηφίων γίνονται δεκτές από 15/03/2017 έως 31/03/2017.


Το Δ.Σ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ώρα 15:00 για τον απολογισμό των πεπραγμένων 2016

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 15.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί ειδική, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν. 3852/2010, δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (20-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (21-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (22-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (23-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (24-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (26-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή –
Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Πρέβεζα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 35χρονος εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε την 11-08-2016 από παντοπωλείο στην πόλη της Πρέβεζας, όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό από τη ταμειακή μηχανή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (16-03-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, ο 36χρονος συνελήφθη διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (84,6) γραμμαρίων
ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και
μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (152,5) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (20-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τρίτη (21-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τετάρτη (22-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στο Καλαμίτσι Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 18 ετών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στο Καλαμίτσι Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 και 18 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 08/09-02-2017, σε μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Μυοσκελετικός πόνος: Απαλλαχτείτε φυσικά με προλοθεραπεία!

Τεράστιες δυνατότητες ίασης δίνει η προλοθεραπεία, μια μέθοδος που εφαρμόζεται τελευταία και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλείται από τραυματισμούς. Στη φαρέτρα του ειδικού ιατρού αποκατάστασης–φυσίατρου αξιοποιείται στο έπακρο, διότι γνωρίζει πώς να την εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο για τη λειτουργική αποκατάσταση του αρρώστου. Πρόκειται για μια συντηρητική μέθοδο, περισσότερο γνωστή στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη, που ακολουθεί τον φυσικό τρόπο αποκατάστασης, με τα οφέλη για το μυοσκελετικό σύστημα να είναι αξιοσημείωτα. 
«Οι σύνδεσμοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος, διότι συνδέουν τα οστά μεταξύ τους και έτσι οι κινήσεις γίνονται αρμονικά και ανώδυνα. Όταν αυτοί μετά από χρόνια καταπόνηση και επαναλαμβανόμενους μικροτραυματισμούς «χαλαρώνουν», δημιουργείται αστάθεια στις αρθρώσεις, έχουμε χρόνιο πόνο και ελαττωμένη λειτουργικότητα των μυϊκών ομάδων που είναι υπεύθυνες για την κίνηση των αρθρώσεων. Η επούλωσή τους είναι αργή, γιατί δεν έχουν πλούσια αγγείωση και αιματική ροή. Η ελλιπής επούλωση οδηγεί σε πτωχή δύναμη αυτών των ιστών και μη καλή λειτουργικότητα. Αν δεν θεραπευτούν προκύπτει επιδείνωση του προβλήματος και του πόνου», μας εξηγεί ο ιατρός αποκατάστασης φυσίατρος κ. Σταύρος Ν. Δημητρακόπουλος.
 Φυσιολογικά, όταν προκύψει τραυματισμός, ο οργανισμός έχει τον τρόπο να αυτοϊαθεί, με μια διαδικασία που ονομάζεται διαδικασία φλεγμονής, η οποία αρχίζει από την πρώτη ημέρα του τραυματισμού (ή του χρόνιου μικροτραυματισμού από καταπόνηση). Αυτή η κατάσταση χωρίζεται σε 3 χρονικές φάσεις.