Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου κατά τον μήνα Οκτώβριο

Συνελήφθησαν συνολικά (1.060) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά (121) υποθέσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κλοπών οχημάτων και την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας και κλοπών
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Οκτώβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά ( 1.060 ) άτομα. 
Ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 808 άτομα
Εγκληματική οργάνωση: 3 άτομα
Ανθρωποκτονία από αμέλεια: 3 άτομα
Ληστεία: 1 άτομο
Απόπειρα ληστείας: 2 άτομα
Μαστροπεία: 3 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 41 άτομα
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 21 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 15 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί παιγνίων»: 10 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί αρχαιοτήτων»: 1 άτομο
Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: 1 άτομο
Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: 1 άτομο

Η ηλεκτρονική απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και στα περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία

Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
 Καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή είναι η 15η Δεκεμβρίου.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κτηνοτρόφοι των απομακρυσμένων περιοχών,  η Περιφέρεια, καθόρισε και οργάνωσε τη διενέργεια απογραφής, εκτός των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε  λειτουργούντα περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία.
Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, απογραφή θα γίνεται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Μετσόβου, Κόνιτσας και Παρακαλάμου.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Παραμυθιάς και Φιλιατών.
Στην Π.Ε. Πρέβεζας στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Φιλιππιάδας, Καναλλακίου και Θεσπρωτικού.
Επισημαίνεται ότι η απογραφή γίνεται απευθείας στις υπηρεσίες κτηνιατρικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.
Καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή είναι η 15η Δεκεμβρίου. Προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες, συνιστάται στους κτηνοτρόφους να προσέλθουν νωρίτερα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική  απογραφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καταβολή των μελλοντικών επιδοτήσεων, καθώς τα στοιχεία αυτής θα λαμβάνει υπόψη ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ως εκ τούτου, όσοι δεν απογραφούν θα απολέσουν τα δικαιώματα τους.

Τρεις υποσχόμενες περιοχές που κρύβουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Δυτική Ελλάδα

Όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα» πρόκειται για περιοχές με γεωλογικά δεδομένα, δομή και ηλικία πετρωμάτων παρόμοια με θαλάσσιες εκτάσεις στην Αλβανία και στην Ιταλία, όπου ήδη έχουν βρεθεί και εξορύσσονται πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Οι τρεις πολλά υποσχόμενες περιοχές, είναι η μία στα βορειοδυτικά των Παξών και στα δυτικά της Κέρκυρας, η άλλη  στο Κατάκολο και η τρίτη χερσαία στα Ιωάννινα.
Τις περιοχές  εντόπισαν οι Νορβηγοί της PGS κατά την παρουσίαση που έκαναν στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων (AAPG) που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
 *Η ζώνη των Παξών (βορειοδυτικά των Παξών, δυτικά της Κέρκυρας) που έχει συγγενική δομή πετρωμάτων (τέτοια που να μπορεί να «παγιδεύσει» πετρέλαιο ή αέριο) με τη λεγόμενη Απούλια ζώνη στη Νότια Ιταλία, τη θαλάσσια περιοχή από το Λέτσε μέχρι το Μπάρι και τη Φότζια, όπου εξορύσσεται ήδη πετρέλαιο
*Το Κατάκολο (τμήμα της Ιόνιας ζώνης) που προσομοιάζει με την περιοχή Kraps-Marinez Roscovec στη Νότια Αλβανία.
*Τα Ιωάννινα, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Δέλβινο και το Κούτσοβο, επίσης στη Νότια Αλβανία. Επισημαίνεται ότι στην Αλβανία έχουν εντοπιστεί πολλές ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές και διόλου τυχαία πρόσφατα επένδυσε εκεί η αγγλοολλανδική Shell.

Εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας

Σε τρεις δόσεις ο φόρος πολυτελείας

 Αν και η Επιτροπή έχει παραδώσει εδώ και εβδομάδες το πόρισμά της σχετικά με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που έχει ανατεθεί σε εταιρεία σχετικά με την φορολόγηση των αυτοκινήτων κατά την κτήση αλλά και την χρήση με βάση όχι τον κυβισμό του κινητήρα αλλά τις Αξίες Λιανικής.
Πάντως το μόνο σίγουρο μέχρι σήμερα είναι ότι τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2014 θα καταβληθούν εφάπαξ ενώ αντίθετα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης θα μπορεί να καταβληθεί σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός για χρέη προς το Δημόσιο

Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 74.000 ευρώ

Συνελήφθη χθες (06.11.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 48χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο.
Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (74.922,42) ευρώ.
Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Ελέγχθηκαν συνολικά (1.843) άτομα και (1.348) οχήματα, συνελήφθησαν (139) άτομα και βεβαιώθηκαν (270) παραβάσεις
 Κατασχέθηκαν πάνω από (526) κιλά κάνναβης, οχήματα και παράνομος οπλισμός

Στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 04 και 05.11.2013, ειδικές αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: (1.843) άτομα και (1.348) οχήματα και δίκυκλα.
Προσήχθησαν: (256) άτομα, εκ των οποίων (75) ημεδαποί και (181) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (139) άτομα, εκ των οποίων:
(3) άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών.
(1) άτομο, για οπλοκατοχή.
(1) άτομο, για κλοπή οχήματος.
(3) άτομα, για κλοπές.
(7) άτομα, για πλαστογραφίες.
(3) άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
(115) λαθρομετανάστες.
(6) άτομα, για λοιπές παραβάσεις.
Βεβαιώθηκαν συνολικά: (270) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
(233) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
(2) παραβάσεις περί Ναρκωτικών.
(5) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Όπλων.
(5) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
(1) για παρεμπόριο.
(19) υγειονομικές παραβάσεις.
(5) λοιπές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν:
(526) κιλά και (400) γραμμάρια κάνναβης.
(1,26) γραμμάρια ηρωίνης.
(3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
(1) μοτοποδήλατο.

ένα περίστροφο, 3 πιστόλια φωτοβολίδων, δύο αεροβόλα, δύο κυνηγετικά, δώδεκα μαχαίρια, δύο ρόπαλα, ένα γκλομπ και (304) φυσίγγια.  

Αναστάτωση σε χιλιάδες απλήρωτους της αγροτικής επιδότησης

"Κόπηκαν" πολλά εκατομμύρια

 Απρόσμενες κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις δείχνει να παίρνει το θέμα των δεκάδων χιλιάδων αγροτών και κυρίως κτηνοτρόφων που δεν έχουν λάβει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ή τους πιστώθηκε πολύ μικρό μέρος αυτής και απειλούνται πλέον σοβαρά με σημαντικές απώλειες κοινοτικών ενισχύσεων.
Η πέτρα του σκανδάλου βρίσκεται ως γνωστόν στην οριοθέτηση των βοσκοτόπων και στην πλημμελή χειρισμό του θέματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες που είχαν την υποχρέωση να λύσουν το ζήτημα.
Αντικειμενικοί λόγοι αλλά και τεχνικές αστοχίες έχουν οδηγήσει στο δραστικό περιορισμό των εκτάσεων που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες σαν βοσκοτόπια και επομένως να ενεργοποιούν δικαιώματα.

«Πράσινο φως» από τρόικα σε συμψηφισμό επιδοτήσεων με οφειλές στον ΟΓΑ

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα συμπεριληφθεί, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση για συμψηφισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες με τις οφειλόμενες εισφορές στον ΟΓΑ.
Το μέτρο περιλαμβάνεται στο μακρύ κατάλογο των ρυθμίσεων με τις οποίες το υπουργείο φιλοδοξεί να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της τρόικας στη συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Βρούτση την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.
Το «πράσινο φως» των δανειστών ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την επιβολή του. Πρακτικά, η καταβολή της επιδότησης για όσους αγρότες την δικαιούνται θα συνδέεται με την κατοχή ασφαλιστικής ενημερότητας.
Κάτι που σημαίνει ότι οι παραγωγοί που έχουν ληξιπρόθεσμες εισφορές στον ΟΓΑ θα πρέπει είτε να τις εξοφλήσουν εξ ολοκλήρου είτε, εναλλακτικά, να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης (ώστε να λάβουν την απαραίτητη ασφαλιστική ενημερότητα).
Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο - η κατάθεση του οποίου, όμως, καθυστερεί λόγω διαφωνιών της τρόικας σε μια σειρά ζητημάτων- περιλαμβάνεται ρύθμιση και για συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης.


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα

Τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα τελευταία «μαγειρέματα» στον υπό διαμόρφωση εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όπως όλα δείχνουν οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα διεξαχθούν με νέο εκλογικό σύστημα.
Το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να ψηφιστεί ως τα τέλη του έτους και να εφαρμοστεί στις εκλογές του Μαΐου.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι βασικές πρόνοιες του νέου νόμου, όπως τον οριστικοποίησε ομάδα ειδικών του υπουργείου Εσωτερικών και της Συγγρού, είναι οι εξής:

Εξαίρεση των «μαϊμού» μηχανικών-διοικητικών του ΕΜΠ από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας!!!

Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως  ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ.
Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους.
Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε, εξαιρώ τους εκατοντάδες "μαϊμού" μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων.

Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!!