Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Διπλό εκτός έδρας του Αγροτικού Αστέρα-Νίκησε εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Ισοπαλία η Αναγέννηση μέσα στο Κεφαλόβρυσο-

*Με το δεξί μπήκε ο νέος χρόνος και ο δεύτερος γύρος για τον Αγροτικό Αστέρα που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, στην έδρας των Αναργύρων και έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης επικρατώντας με 2-0.
Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Αστέρα  μπήκαν δυνατά, και είχαν τον έλεγχο του αγώνα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65΄ ο Σαδεδίν έκανε το 0-1, και στο 85΄ ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα για τον Αστέρα.
Αγροτικός Αστέρας:

Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Χαλντούπης, Τασιούλας (Αποστόλου 70΄), Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν (Μπίκας 85΄), Χαρίσης Θ., Σκόρδος Κ. (Χαρίσης Αλ.70΄)

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Πεντέλη-Ζωοδόχος 0-1
Δαβάκης-Πρωτόπαπα 0-2
Αγία Μαρίνα-Σταυράκι 2-1
Ραφταναίοι-Βουνοπλαγιά 0-4
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αμπελόκηποι 2-2
Ασβεστοχώρι-Αμφιθέα 4-1
Κεφαλόβρυσο-ΑΠΟΕΛ 2-2
Πωγωνάτος-Περίβλεπτος 3-2
Ανάργυροι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (18η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 49
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 36
3. Ζωοδόχος: 35
4. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 35 
5. ΑΠΟΕΛ: 33   
6. Αστήρ Αμφιθέας: 32 
7. Περίβλεπτος: 30   
8. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 30 
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 29
10. Σταυράκι: 29 
11. Αετός Πρωτόπαππας: 26
12. Κεφαλόβρυσο: 17
13. Πεντέλη: 15 
14. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 14
15. Δόξα Αναργύρων: 14  
16. Δαβάκης: 13 
17. Αμπελόκηποι: 13 
18. Ραφταναίοι: 7

Ε.Μ.Υ.: Με κρύο και βροχές τα Φώτα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης
Αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στην Ήπειρο. 
Από τις μεσημβρινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα, βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.
Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τακτική επιχορήγηση 1,14 εκ. ευρώ στους δήμους της Ηπείρου

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, από το λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας ως τακτική επιχορήγηση το ποσό των 21.220.000 ευρώ.
Το παραπάνω ποσό προορίζεται για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και εκταμιεύεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2013.
Από τα χρήματα αυτά το 1.140.480 εκ. ευρώ κατανέμεται στους δήμους της Ηπείρου ως εξής:
Π.Ε. Ιωαννίνων:
Δήμος Ιωαννιτών: 226.680 ευρώ
Δήμος Β. Τζουμέρκων: 30.130 ευρώ
Δήμος Δωδώνης: 55.350 ευρώ
Δήμος Ζαγορίου: 36.490 ευρώ
Δήμος Ζίτσας: 63.140 ευρώ
Δήμος Κόνιτσας: 48.090 ευρώ
Δήμος Μετσόβου: 27.160 ευρώ
Δήμος Πωγωνίου: 49.200 ευρώ.
Π.Ε. Άρτας:
Δήμος Αρταίων: 110.110 ευρώ
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: 31.530 ευρώ
Δήμος Κ. Τζουμέρκων: 42.910 ευρώ
Δήμος Ν. Σκουφά: 40.120 ευρώ.
Π.Ε. Θεσπρωτίας:
Δήμος Ηγουμενίτσας 88.280 ευρώ
Δήμος Σουλίου 55.350 ευρώ
Δήμος Φιλιατών 65.410 ευρώ.
Π.Ε. Πρέβεζας:
Δήμος Πρεβέζης: 76.830 ευρώ
Δήμος Πάργας: 42.710 ευρώ
Δήμος Ζηρού: 50.950 ευρώ.

Νέα φοροκαταιγίδα το 2014

Από την 1η Ιανουαρίου αλλάζουν τα πάντα στους άμεσους φόρους εισοδήματος: 
μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και των εκπτώσεων φόρου εισοδήματος, η επιβολή φόρου 26%-40,3% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων, η κατάργηση των ειδικών αφορολογήτων για προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων φόρου για οικογενειακές δαπάνες (ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, τόκους δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.), η επιβολή φόρου 10%-33% στα εισοδήματα από ακίνητα και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των εταιρειών από το επίπεδο του 20% στα επίπεδα του 26%-33% αλλάζουν το τοπίο στη φορολογία.
Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, τα έσοδα που θα επιδιώξει να εισπράξει το Δημόσιο από τη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων (μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και εισοδηματιών) και των εταιρειών (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ.) θα είναι αυξημένα κατά 11,5% ή κατά 1,33 δισ. ευρώ.
Υπολογίζεται έτσι ότι κάθε νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει περίπου 878 ευρώ περισσότερα σε σχέση με ό,τι πλήρωσε το 2013 για φόρους εισοδήματος.

Το κράτος θα νοικιάζει σπίτια στους άστεγους

Προετοιμάζουν μαζικά συσσίτια με έκτακτα κονδύλια από την Ε.Ε. και θα διαθέτουν φθηνά «νέα προσφυγικά» για τα θύματα των εξώσεων.
Αφρική και με τη σφραγίδα της Ε.Ε. γίνεται η Ελλάδα, η οποία βιώνει μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τα κεκτημένα ετών ανθρωπιστική κρίση. 
Ειδικότερα, οι προτάσεις και οι παρασκηνιακές συζητήσεις των Ευρωπαίων εταίρων εντάσσουν τη χώρα μας, μαζί με άλλες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, σε ένα ιδιότυπο καθεστώς χώρας «υπό ανθρωπιστική κρίση».
Έτσι, μπορεί η Ελλάδα από την προηγούμενη Τετάρτη να ανέλαβε για πέμπτη φορά στην ιστορία της την προεδρία της Ε.Ε., όμως ταυτόχρονα οι Βρυξέλλες, βλέποντας το αδιέξοδο και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα χειμάζεται, αποφάσισαν να αλλάξουν προσανατολισμό και να στρέψουν το Ευρωπαϊκό Σώμα Εθελοντών Ανθρωπιστικής Βοήθειας (European Voluntary Humanitarian Aid Corps) προς χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και όπου αλλού η Ευρώπη βλέπει «κοινωνικές αποκλίσεις».

Το φιάσκο του φόρου στο πετρέλαιο με στοιχεία

Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρελαίου θέρμανσης με εκείνον του πετρελαίου κίνησης οδήγησε σε μεγάλη επιβάρυνση της τιμής της καύσιμης ύλης που χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Το επίμαχο μέτρο αποδεικνύεται πλέον απολύτως εσφαλμένο. Δυστυχώς, τα όσα προτείνονται για τη «βελτίωσή» του ενδέχεται να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες στρεβλώσεις, χωρίς να διορθώνουν τις διαπιστωμένες πλέον αστοχίες.
Θεωρητικώς, η φορολογική επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης θα μπορούσε να αποσκοπεί σε οποιονδήποτε από τρεις διαφορετικούς στόχους.
Ο πρώτος είναι εισπρακτικός. 
Σχετίζεται άμεσα με τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και με την ανάγκη να καταπολεμηθεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, την οποία κινητροδοτεί αλλά και διευκολύνει η άνιση φορολόγηση του πετρελαίου θερμάνσεως και κινήσεως.

Εξόφληση οφειλών, με εκχώρηση στο δημόσιο

Αίτηση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών με εκχώρηση ποσού από πώληση ακινήτων, θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες.

Τη δυνατότητα να εξοφλούν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο εκχωρώντας σε αυτό το ποσό της πώλησης ακινήτου τους στο δημόσιο έχουν οι φορολογούμενοι από 1η Ιανουαρίου 2014.
Εκχώρηση τιμήματος πώλησης ακινήτου για εξόφληση χρεών προς το δημόσιο προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Αυτό σημαίνει ότι οφειλέτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών με μεταβίβαση της πλήρους κυριότητας ακινήτου σε τρίτο και ταυτόχρονη εκχώρηση στο δημόσιο μέρους ή του συνόλου του χρηματικού τιμήματος.