Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λονδίνου HellenicTV London, που απευθύνεται στους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας, στην εκπομπή του ''Ομογένεια, εδώ Λονδίνο'', παρουσίασε τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 αφιέρωμα, για την ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017''

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λονδίνου, που απευθύνεται στους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας, HellenicTV London, στην εκπομπή του ''Ομογένεια, εδώ Λονδίνο'', που παρουσιάστηκε τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, είχε αφιέρωμα για την ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2017, μετά τις 10.00', στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο.
Παρουσίασε το video του Νίκου Παπακώστα που αφορά την εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Πανηπειρωτικής και τα 35 χρόνια της «πίττας του Ηπειρώτη». Μουσική επένδυση από ζωντανές ηχογραφήσεις, των λαλητάδων ενός από τα σπουδαιότερα παραδοσιακά συγκροτήματα.
Συμμετέχουν σημαντικοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιάννης Δάλλας, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Παναγιώτης Νούτσος, ο διευθυντής των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, Λευτέρης Γείτονας, ο ιστορικός Λευτέρης Παπακώστας, ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, η ζωγράφος Σύνη Παπαγιάννη, οι δύο σπουδαίοι εργάτες του πολιτισμού της Ηπείρου, Ναπολέων Ροντογιάννης και ο Βασίλης Παπαϊωάννου.
Η εκπομπή είχε επίσης, δηλώσεις του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεωργίου Δόση αλλά και του Αντιπροέδρου της Πανηπειρωτικής Κώστα Κωνή.

Υπενθυμίσουμε, ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Οι βραβεύσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη «Πίτα του Ηπειρώτη 2017»

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης της Κοπής της Πίτας το σπουδαιότερο γεγονός της Συνομοσπονδίας προσφέρει την ανάλογη τιμή και εκτίμηση σε συμπατριώτες μας ηπειρώτες απονέμοντάς τους το υψηλότερο δείγμα τιμής.
Τον έπαινο για την αντίστοιχη προσπάθεια και προσφορά που κατέβαλλαν κάποιοι για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μας την Ήπειρο.

Με διπλό συνέχισε η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (2-3)

* Με το διπλό στα τελευταία λεπτά του αγώνα έφυγε από την Βουνοπλαγιά η Αναγέννηση το απόγευμα του Σαββάτου αφού νίκησε τον τοπικό Π.Α.Σ. Αλμυρού με 2-3.
Ο Κούρος Γεώργιος έκανε το 0-1 στο 53΄  για τους  φιλοξενούμενους και το 0-2 στο 62΄.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν  με 1-2 στο  71΄ με το Ζώτο Θεόδωρο και ισοφάρισαν με τον ίδιο σε 2-2 στο 76΄.
Το νικητήριο γκολ της Αναγέννησης πέτυχε ο Νούσης Χρήστος στο 90΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Καραμάνης Αλέξανδρος (Κούρος Γιώργος 30΄), Πότσης Θεόδωρος, Τάσιος Αλέξανδρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Καλησπεράτης Ιωάννης, Δήμος Αναστάσιος (Νούσης Χρήστος 70΄), Ντόντης Βασίλειος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Τριάντος Ιωάννης 

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-3
Α.Π.Ο.Ε.Λ. - Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 2-0
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00) 
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (19:30)

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών και Π.Υ. διοργανώνει εκδήλωση για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων και κόβει τη Πίτα του, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α., Λ. Αλεξάνδρας 173, Αθήνα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών & Π.Υ. Αττικής σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00', στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α. (Λ. Αλεξάνδρας 173).
Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Δημοσθένης Πάκος                Κωνσταντίνος Χύτας

Δήμος Κόνιτσας: Απογοήτευση, πικρία και έντονη αγανάκτηση για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Ανδρέας Παπασπύρου, εκφράζει την έντονη αγανάκτηση του, για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου αναφέρει:
Με βαθιά απογοήτευση, πικρία και έντονη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο του υπ’ αριθ. 07/2017 Προεδρικού Διατάγματος περί «Αναδιάταξης-Αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας», από το οποίο προκύπτει ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης του Δήμου Κόνιτσας συμπεριλαμβάνεται στα υπό κατάργηση Τμήματα.
Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας προκειμένου να πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί της αδήριτης ανάγκης να παραμείνει σε λειτουργία το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, προσπάθειες οι οποίες εκδηλώθηκαν με αποστολή εγγράφων προς τους αρμόδιους φορείς, με επανειλημμένες προσωπικές επισκέψεις του Δημάρχου στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με έκδοση Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προέβη τελικά στη λήψη της ανωτέρω εξαιρετικά δυσμενούς για το Δήμο Κόνιτσας απόφασης.
Πολλάκις και με κάθε πρόσφορο μέσο είχαμε καταδείξει ότι, το μείζον θέμα της ασφάλειας της ακριτικής μας περιοχής απαιτεί αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης. Η αυξημένη παραβατικότητα (κλοπές, διαρρήξεις, ξυλοδαρμοί, κλοπή κειμηλίων, λαθροϋλοτομία κ.λ.π) πλήττει βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των ηλικιωμένων στην πλειοψηφία τους, εναπομεινάντων κατοίκων της μεθορίου και η κατάργηση ή υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών δημιουργεί μία έντονη εντύπωση εγκατάλειψης των περιοχών μας, καλλιεργεί τάση φυγής των κατοίκων τους και αποδυναμώνει κάθε διάθεση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Επεσημάναμε ότι, η μεγάλη έκταση και η ιδιαίτερη γεωμορφολογία του εδάφους που καλύπτει η ζώνη ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν την αστυνόμευση της περιοχής.
Διευκρινίσαμε εμφατικά ότι, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης δεν συνοδεύεται από κανένα δημοσιονομικό όφελος, ούτε εξοικονόμηση προσωπικού καθώς το Αστυνομικό Τμήμα συστεγάζεται με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πυρσόγιαννης σε κτίριο, το οποίο έχει παραχωρηθεί δωρεάν.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους ανωτέρω ισχυρισμούς μας, είχαμε βάσιμη ελπίδα ότι, η υπεύθυνη ηγεσία σε θέματα δημόσιας τάξης θα ενίσχυε και θα οργάνωνε αποτελεσματικότερα τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, σε τρόπο ώστε να δύνανται ν’ ανταποκριθούν στις παραπάνω προκλήσεις.
Παρά ταύτα, και παρά τις υποσχέσεις περί μη κατάργησης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προέβη στη λήψη της σχετικής απόφασης.
Υποστηρίζοντας βάσιμα ότι, οι ακριτικοί Δήμοι της Χώρας πρέπει να εντάσσονται σ΄ ένα πλαίσιο ευνοϊκότερης κρατικής αντιμετώπισης, πρόνοιας και ενίσχυσης των υπαρχόντων δομών τους, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινωνία στο σύνολό τους, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή μας με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης και υπογραμμίζουμε τη σταθερή βούλησή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια με στόχο την ανάκληση αυτής της καταστροφικής για τα συμφέροντα του τόπου απόφασης.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν στην κινητοποίησή μας, εκφράζοντας με σαφή τρόπο την τοποθέτησή τους απέναντι σ’αυτό το ιδιαιτέρως σοβαρό και κρίσιμο για τον τόπο θέμα.

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Πωγωνίου «Η Ένωση»: Αρχαισεσιακή γενική συνέλευση και κοπή πίτας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας, Δεληγιώργη 7

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»: Ετήσιος χορός και κοπή πίτας του Συλλόγου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 στο χώρο εκδηλώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΟ «Νεφέλη», 20ο χμ Λεωφ. Πάρνηθας 402

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (13-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (14-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (15-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (16-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (17-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (19-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Ετήσιος χορός του Συλλόγου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:00, στο Κέντρο "EPAVLIS ISLAND"

Τον ετήσιο χορό του θα πραγματοποιήσει o Σύλλογος Ηπειρωτών Αργολίδας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Κέντρο "EPAVLIS ISLAND" που βρίσκεται στην παραλιακή Ναυπλίου- Νέας Κίου.
Ο χορός θα γίνει μεσημέρι με ώρα προσέλευσης 13:00.
Η τιμή πρόσκλησης είναι 18 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και αναψυκτικά.
Η ορχήστρα είναι από την ήπειρο και μας έχει διασκεδάσει προηγούμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Δεν θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά γνωρίζοντας τις δυσκολίες των καιρών.

Ελάτε να γλεντήσουμε το κυριακάτικο μεσημέρι 19/2 όλοι μαζί.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (13-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (14-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (15-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (16-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (17-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (18-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.         

Πάρκινσον: Μπορεί μία εξέταση αίματος να βελτιώσει τη διάγνωση;

Η μέτρηση μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο αίμα μπορεί μια μέρα να βοηθά τους γιατρούς να ξεχωρίσουν τη νόσο του Πάρκινσον από άλλες, παρόμοιες διαταραχές, ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες.
Η εξέταση αυτή δεν είναι ακόμα έτοιμη για ευρεία χρήση, λέει ένας κορυφαίος ειδικός στη νόσο. Ωστόσο η ανάπτυξή της δείχνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί  στην αναζήτηση ενός αντικειμενικού τρόπου για τη διάγνωσή της.
Η νόσος Πάρκινσον είναι μία αργά εξελισσόμενη, εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου η οποία προσβάλλει 7-10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 25.000 έως 30.000 Έλληνες.
Η αιτία που την πυροδοτεί δεν είναι γνωστή, αλλά οι επιστήμονες ξέρουν ότι τα συμπτώματά της οφείλονται στην προοδευτική απώλεια των εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη, μία χημική ουσία που ρυθμίζει τις κινήσεις του σώματος.
Η απώλεια αυτή έχει ως συνέπεια να εκδηλώνονται τα χαρακτηριστικά, κινητικά συμπτώματα της ασθένειας, δηλαδή οι αργές κινήσεις (βραδυκινησία), το τρέμουλο (τρόμος) στο ένα χέρι, αργότερα στο πόδι και μετά στα άκρα και στις δύο πλευρές του σώματος, η δυσκαμψία των μυών και η αστάθεια (απώλεια ισορροπίας) που μπορεί να προκαλεί συχνές πτώσεις.

Γιάννης Καραγιάννης: Επιδοτήσεις έως 75% για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι δράσεις 4.2.1 και 4.2.2 του μέτρου 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, οι οποίες θα επιδοτήσουν παραγωγούς αλλά και αγροτικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στη μεταποίηση, την εμπορία ή και την ανάπτυξη γεωργικών και μη γεωργικών προϊόντων.
Μέσω των επιδοτήσεων, ύψους 170 εκατ. ευρώ, μπορούν να ενισχυθούν σε ποσοστά που φθάνουν έως και 75% όσοι θέλουν να μεταποιούν και να εμπορεύονται βασικά αγροτικά προϊόντα όπως κρέας, γάλα, τυρί, αβγά, δημητριακά κ.ά., ενώ για πρώτη φορά παρέχονται διευρυμένες δυνατότητες ως προς την επιλεξιμότητα επενδύσεων σε κλάδους με τελικό προϊόν μη γεωργικό, όπως η ζυθοποιία, η αλευροποιία, τα αιθέρια έλαια, η κοσμετολογία, η παραγωγή αποσταγμάτων κ.ά.

Η στήριξη παρέχεται κυρίως στις πολύ μικρές και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, μέχρι ενός ορίου προϋπολογισμού επενδύσεων, εφόσον η ενίσχυση έχει χαρακτήρα κινήτρου.