Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Έναρξη συνεργασίας με τον γυμναστή Γιάννη Τριάντο

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον γυμναστή Γιάννη Τριάντο.

Πρόκειται για γνώριμο μας πρόσωπο καθώς έχει αγωνιστεί στην ομάδα μας το 2016-2017.

Έχει τελειώσει την σχολή ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C.

Στο παρελθόν έχει περάσει με επιτυχία από τον πάγκο του Ατσαλιού Αρχοντικών (Κομοτηνή) αναλαμβάνοντας την θέση του προπονητή σε ηλικία 22 ετών. Στην συνέχεια επιλέχθηκε για τμήμα Υποδομων του Πανθρακικού για να γυρίσει στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ως προπονητής των τμημάτων Κ10 & Κ16Β.

Γιάννη καλωσήρθες (ξανά) στην οικογένεια μας. Ευχόμαστε να έχεις υγεία και πολλές επιτυχίες με την Αναγέννηση!

Δήμος Πωγωνίου: "ΠΩΓΩΝΙΣΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ", την Τρίτη 16 Αυγούστου

 

"ΠΩΓΩΝΙΣΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ", την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής Παρακαλάμου

 


Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση  του παραδοσιακού τραπεζιού την ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα.

Ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές για τις ευγενικές προσφορές τους.

Αναλυτικά:

1)   Τον κ. Χάσκο Μιχάλη για την προσφορά του  κρέατος.

2)   Τον κ. Μπόνια Νικόλαο για την προσφορά 120 ευρώ.

3)   Τον κ. Μπάρλα Γεώργιο για την προσφορά 50 ευρώ.

4)   Τον κ. Καρέτσο Δημήτριο για την προσφορά 50 ευρώ.

5)   Την κα Καρέτσου Πηνελόπη για την προσφορά 50 ευρώ.

6)   Την κα Μήτση Αλεξάνδρα για την προσφορά 50 ευρώ.

7)    Τον κ. Μπούλια Νικόλαο για την προσφορά 100 ευρώ.

8)   Τον κ. Δρίβα Ανδρέα για την προσφορά 50 ευρώ.

9)   Τον κ. Κρεμμύδα Βασίλειο για την προσφορά 20 ευρώ

10) Τον κ. Ιωάννου Βασίλειο για την προσφορά 20 κιλών κοφτού.

11) Τον κ. Ντότη Δημήτρη για την προσφορά των λουκουμιών και των καρπουζιών.

12)   Τον κ. Φωτίου Αθανάσιο για την προσφορά 5 λίτρων ρακιού.

13)   Τον κ. Κοτρότσιο Μιχάλη για την προσφορά 10 λίτρων ρακιού.

14) Τον κ. Σεπετά «Βίκος» για την προσφορά νερών και αναψυκτικών.

15)   Τον κ. Σανιδά Ευάγγελο  για την προσφορά πλαστικών ειδών για το τραπέζι.

16) Τον κ. Νάνο Δημήτρη για την προσφορά 5 φιαλών υγραερίου.

17) Τον κ. Δόση Κωνσταντίνο  για την προσφορά 4 κιλών πιπεριάς.

18)   Ζευγάρι αγαπητών συγχωριανών που επιθυμεί την ανωνυμία του το ποσό των 500 ευρώ.

Τέλος ευχαριστεί τους μαγείρους, τις γυναίκες του χωριού, την νεολαία και όλους τους άλλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ιωάννινα: Κοινή δράση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

 


Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Σωματείο Καφέ Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων «Παμβώτις» ένωσαν τις δυνάμεις τους προωθώντας την ιδέα του «οδηγού της παρέας»

Στον οδηγό της παρέας δίνονταν συμβολικά ως αναμνηστικό ένα μπρελόκ με το μήνυμα «Ο οδηγός της παρέας δεν πίνει»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές (25-07-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα δράση που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Σωματείο Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων «Παμβώτις».

 


Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας είναι η καλλιέργεια σωστής κουλτούρας σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση, μέσω της προώθησης της ιδέας του «οδηγού της παρέας».

Ειδικότερα, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για το μέλος εκείνο της παρέας, που έχει συμφωνηθεί πριν από την έξοδο ότι δε θα καταναλώσει αλκοόλ και θα φροντίσει στο τέλος να οδηγήσει όλους στο σπίτι τους με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί και μέλη των παραπάνω φορέων βρέθηκαν σε δημοφιλή σημεία διασκέδασης της πόλης των Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους πολίτες για τους κινδύνους της οδήγησης ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ και τη σημασία του ρόλου του οδηγού παρέας.

Μάλιστα, στον οδηγό της κάθε παρέας δίνονταν συμβολικά ως αναμνηστικό ένα μπρελόκ με το μήνυμα της συγκεκριμένης δράσης: «Ο οδηγός της παρέας δεν πίνει».

Σε δηλώσεις τους, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Αστυνόμος Α΄ Γρηγόριος Καρράς ανέφερε ότι η κοινή αυτή δράση πέρα από τον ουσιαστικό της χαρακτήρα έχει και σημειολογικό, αφού το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων απαιτούν συλλογική προσπάθεια και συνεργασίες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλειος Βασιλείου τόνισε ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων πάντοτε θα είναι αρωγός σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλα τέτοια προγράμματα από κοινού, με σκοπό την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής και να μεταλαμπαδευτεί σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ότι τίποτα δεν είναι αστείο όταν οδηγούμε.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης ευχήθηκε ότι η ιδέα αυτή θα ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς της παρέας να μην πίνουν, ώστε να έχουμε λιγότερα ατυχήματα, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα

 


Μετά από δυο χρόνια αναβολής λόγω των γνωστών υγειονομικών πρωτοκόλλων,  οργανώθηκε ξανά το παραδοσιακό τραπέζι στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Παρακάλαμο, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022.

Το παρόν στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης  Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής κ. Ζηκόπουλος  Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Υφαντής Σπύρος, από το Σύλλογο Γαλατσίου ο κ. Ναπολέων Κόντος, ο Πρόεδρος τη Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Αθηνών κ. Μπάγιας Αλέξανδρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Φωτίου Θανάσης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Ντότης Δημήτρης και Μποντίνης Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Μπίκας Κωνσταντίνος.


Κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

















Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (26-07-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(3) δενδρύλλια κάνναβης και

συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (11,8) γραμμαρίων.

Ο κατηγορούμενος με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα: Ευχαριστήριο

 


Ευχαριστούμε θερμά για τον στολισμό εικόνων και ναού δια χειρός την Μαγδαληνή Χρ. Γκέλη και την Ρούλα Χρ. Νατση. 

Βρισκόμενες πάντα ταπεινά και με απέραντη αγάπη  στο πλευρό της εκκλησίας μας.



Ιωάννινα: Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού

 


Συνελήφθη χθες (26-07-2022) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών και (5) μηνών για «Σύσταση και Συμμορία Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Διακεκριμένες κλοπές»

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Εορτάζει ο προστάτης του χωριού Άγιος Παντελεήμονας

 


Την Τετάρτη  27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός έως στις 9:30 μ.μ..

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 27 Ιουλίου

 


Την Τετάρτη  27 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

 Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00.

Θυρεοειδής στην κύηση: Επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών;

 

Στενή θα πρέπει να είναι η παρακολούθηση και διαχείριση της θυρεοειδικής λειτουργίας της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς η ανώμαλη λειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη συμπεριφορά του παιδιού. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, τα επίπεδα των ορμονών του αδένα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να διαμορφώσουν τα συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα των αγοριών προσχολικής ηλικίας.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου το έμβρυο εξαρτάται από τη μητέρα για την παροχή θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματός του», εξηγεί ο Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, κ. Δημήτρης Λινός. «Οποιαδήποτε παρέκκλισή τους από τα φυσιολογικά επίπεδα κατά τη διάρκεια της κύησης, είτε αυτή αφορά σε αύξηση είτε σε μείωση, έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορική ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα, η στέρηση της μητρικής θυρεοειδικής ορμόνης λόγω υποθυρεοειδισμού μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο έμβρυο. Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα παιδιά μητέρων με την πάθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης και μειωμένη ψυχοκινητική (νοητική και κινητική) ανάπτυξη. Το θετικό είναι ότι η θεραπευτική αγωγή επιτρέπει στις μέλλουσες μητέρες να αποκτήσουν υγιή μωρά.

Όσες πάσχουν από θυρεοειδίτιδα Hashimoto -μια αυτοάνοση πάθηση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα προκαλώντας του βλάβη που οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό- διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας εγκυμοσύνης, αλλά και θνησιγένειας και αποβολής, σύμφωνα με κάποιες μελέτες. Η εύρεση του προβλήματος και η έγκαιρη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να αποτρέψει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του μητρικού υποθυρεοειδισμού στο έμβρυο.