Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Διανομή σπορ υποδημάτων σε παιδιά Ιδρυμάτων Παιδικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

Μία ακόμη δράση, στο πλαίσιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα και της Εθελοντικής Οργάνωσης "Μαζί για το παιδί".
Συγκεκριμένα, η Εθελοντική Οργάνωση προσέφερε καινούργια υποδήματα -σπορ για τις ανάγκες των Ιδρυμάτων Παιδικής Προστασίας της Περιφέρειας (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.).
Τα ιδρύματα που ενισχύθηκαν στο έργο τους είναι :
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ιωαννίνων
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Κόνιτσας
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Πωγωνιανής
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας
Το Οικοτροφείο «Το Άνθος» της Ιεράς Μονής Δουραχάνης
Η Μ.Κ.Ο. «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Δύο επικίνδυνες τρύπες-παγίδες στα Μπολαίικα

Καθαρά θέμα τύχης που δεν έχει  γίνει κάποιο ατύχημα με τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς!


Δυο μεγάλες και επικίνδυνες τρύπες, αγνώστου βάθους βρίσκονται από τις αρχές του καλοκαιριού στην μέση του στενού δρόμου μπροστά από την οικία του Μπόλου Βασιλείου στον οικισμό Μπολαίικα του Παρακαλάμου.
Οι τρύπες δημιουργήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του αγωγού των λυμάτων του νέου αποχετευτικού, και αποτελούν  κίνδυνο-θάνατο για ατυχήματα των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών που θα έρθουν στα χωριά της ευρύτερης περιοχής το αμέσως προσεχές διάστημα.
Η Δημοτική Αρχή καθώς και οι περίοικοι έχουν προσπαθήσει να τις κλείσουν ρίχνοντας χαλίκι, πέτρες και τοποθετώντας πρόχειρη σήμανση!

Είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο ότι απαιτείται άμεση «σοβαρή» παρέμβαση πριν γίνει κάποιο ατύχημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών τα εξής:
Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις , λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας
• Δυνατός πονοκέφαλος
• Ατονία
• Αίσθημα καταβολής δυνάμεων
• Ναυτία
• Τάση για λιποθυμία
• Πτώση αρτηριακής πίεση
• Εμετοί και ταχυκαρδία
Πρώτες βοήθειες
• Μεταφέρουμε το άτομο που παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα χωρίς χρονοτριβή σε δροσερό μέρος.
• Προσπαθούμε να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του σώματος βγάζοντας τα περιττά ρούχα και βάζοντας κρύες κομπρέσες και παγοκύστες στον τράχηλο τις μασχάλες και την βουβωνική περιοχή
• Του δίνουμε άφθονο νερό και μικρές ποσότητες αλατιού.
• Αν έχει χάσει τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειές μας δεν συνέλθει, τον μεταφέρουμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου

Στην ώρα τους και χωρίς προβλήματα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλο Χαϊκάλη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες, διαπιστώθηκε ότι συνεχίζεται η ομαλή ροή των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές και από εντάξεις στη ρύθμιση οφειλών και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Πωγώνι: Εαρινό οδοιπορικό στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Θαρρείς και ταξιδεύεις σε άλλη εποχή... Εδώ δεν υπάρχουν πολυτελή θέρετρα ή τουριστικά χωριά που ζωντανεύουν από τους εκδρομείς, αλλά υπέροχοι άνθρωποι, αμόλυντα φυσικά τοπία και παραδοσιακοί οικισμοί.

Είτε κοιτάς προς την Ελλάδα είτε προς την Αλβανία, η φύση αδιάσπαστη απλώνεται μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι, σβήνοντας τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τα κράτη και τους λαούς.
Πανοραμική άποψη του μεθοριακού χωριού Δολό, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Στο βάθος ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός και χιονισμένος -ακόμη και τον Απρίλη- ορεινός όγκος της Νεμέρ

Πανοραμική άποψη του μεθοριακού χωριού Δολό, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Στο βάθος ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός και χιονισμένος -ακόμη και τον Απρίλη- ορεινός όγκος της Νεμέρτσικας.


Φωτογραφία: Θοδωρής Αθανασιάδης / www.viewsofgreece.gr 
Εδώ στο Πωγώνι, στο βόρειο άκρο του νομού Ιωαννίνων, στα σύνορα με την Αλβανία, όπου και να γυρίσεις το βλέμμα θα αντικρίσεις βουνά, ακρώρειες και χαμηλούς κυματισμούς λόφων, να τελειώνουν και να χάνονται προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Απέραντα θαλερά δρυοδάση, γοργόνερα ποτάμια και μικρές γαλαζωπές λίμνες υπάρχουν παντού. Ταυτόχρονα, όμως, το βλέμμα θα σκοντάψει σε πέτρινα χωριά που μοιάζουν χωμένα στην αγκαλιά μιας κατάφυτης τοπιογραφίας.
Μέχρι πριν από εκατό χρόνια, στα όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η πολιτιστική ενότητα του Πωγωνίου ήταν ενιαία και αδιάσπαστη, έτσι ακριβώς όπως καθορίστηκε στον χρόνο από τις γεωπολιτικές ζυμώσεις της Βαλκανικής. Μετά ήρθαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, η συρρίκνωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η χάραξη των νέων συνόρων, που μπορεί να καθόρισαν τη μορφή της σύγχρονης Ελλάδας, διαίρεσαν όμως την Ηπειρο, διαχωρίζοντας αδελφά χωριά και ανθρώπους που είχαν μάθει να ζουν μέσα σε μια συνεκτική κοινότητα και να συμπορεύονται στις ατραπούς της ζωής. Διατρέχοντας σήμερα τη μεθοριακή γραμμή έως το Μπουραζάνι, όπου αναπτύσσονται τα περισσότερα χωριά του Πωγωνίου, θα μαγευτείτε -ειδικά αυτήν την εποχή- από το πανέμορφο γεωφυσικό τοπίο. Θα μιλήσετε και θα γνωρίσετε ιδιαίτερους ανθρώπους που θ' ανοίξουν το σπίτι τους, θα σας καλωσορίσουν με μια βαθιά καλημέρα, θα σας μιλήσουν για τους συγγενείς στην αντίπερα πλευρά των συνόρων, τις δυσκολίες που πέρασαν, αλλά και για την ερήμωση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο τόπος τους.
Ατενίζοντας το φαράγγι του Κουβαρά που χωρίζει το Δολό από την Πωγωνιανή.  Φωτογραφία: Θοδωρής Αθανασιάδης / www.viewsofgreece.gr

Ατενίζοντας το φαράγγι του Κουβαρά που χωρίζει το Δολό από την Πωγωνιανή.

Φωτογραφία: Θοδωρής Αθανασιάδης / www.viewsofgreece.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη χθες (21.07.2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, ο 36χρονος σήμερα το πρωί μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο έναν 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος δεν κατείχε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Το όχημα με το οποίο έγινε η μεταφορά, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός με πλαστό αλβανικό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (21.07.2015) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 32χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.