Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


Α.Ε. ΡΙΖΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 1 – 3


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 2 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική)
1.Κόντσικα: 15
2. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 13
3. Ραφταναίοι: 12
4. Πρωτόπαπα: 10
5. Α.Ε. Καμποχωρίων: 10
6. Σταυράκι: 10
7. Πωγωνάτος: 10
8. Περίβλεπτος: 9
9. Ασβεστοχώρι: 9
10. Καρυές: 6
11. Πανφρουριακός: 6
12. Ζωοδόχος: 5
13. Αγία Μαρίνα: 4
14. Αμφιθέα: 3
15. Νησί: 3
16. Αμπελόκηποι: 3
17. Α.Ε. Ρίζα: 1
18. Πεντέλης: 0

Kappa Research: Χρεοκοπία αλλά παραμονή στο ευρώ προβλέπουν οι πολίτες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Kappa Research για το «Βήμα», οι πολίτες εκτιµούν σε ποσοστό 67,3% ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Το 70,5% των Ελλήνων απαντά ότι θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, ενώ μόλις το 19,7% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Στην ερώτηση, ποιο από τα «τρία σενάρια χρεοκοπίας της χώρας που δημοσιεύθηκαν αυτές τις ημέρες στον ξένο Τύπο» θεωρούν πιθανότερο να συμβεί, οι Έλληνες επιλέγουν σε ποσοστό 62,4% τη «µερική χρεοκοπία και παραµονή στο ευρώ».


Παράλληλα, έντονη είναι η κριτική των πολιτών στα νέα φορολογικά μέτρα, ωστόσο η πλειοψηφία, παρ’ ότι διαφωνεί με το τέλος ακινήτων (75,3%), δηλώνει ότι αναγκαστικά θα το πληρώσει (60,6%).
Όσον αφορά στο θέμα της εφεδρείας για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του 2011, το 58,9% απαντά ότι εγκρίνει το μέτρο έναντι ποσοστού 40,1% που θεωρεί ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.
Το 90,7% συμφωνεί με το μέτρο της «αναδιάρθρωσης και συγχώνευσης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα» και το 83% επικροτεί την «καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου για τους δηµοσίους υπαλλήλους».
Για την ευρύτερη οικονομία, το 81% των πολιτών εγκρίνει την «άμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων», καθώς και «το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων».

Marc: Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει!!!

Επιβεβαιώνει την απαισιοδοξία των πολιτών για την οικονομική πολιτική της χώρας δημοσκόπηση της εταιρείας «Marc», για την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Το 56,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, ενώ μόλις το 39,3% πιστεύει ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.
Σε ποσοστό 44,1% οι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική, το 22,4%. εκτιμά ότι οφείλεται στις καθυστερήσεις και την ατολμία της κυβέρνησης, το 21,4%«δείχνει» την έλλειψη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και μόλις το 9,9% απαντά ότι ευθύνεται η διεθνής κρίση.
Στην ίδια μέτρηση 5 στους 10 - συγκεκριμένα το 49,1% - θέλουν οικουμενική κυβέρνηση, το 13,9% κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,5% συνεργασία ΠΑΣΟΚ με μικρότερα κόμματα, το 8,3% συνεργασία ΝΔ με μικρότερα κόμματα» και το6,4% επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Παράταση μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ»

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης σε δελτίο ειδήσεων,«παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα δοθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, προκειμένου να απογραφούν, είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι, είτε δια πληρεξουσίων στα τραπεζικά καταστήματα της περιοχής τους». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αν κάποιος συνταξιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λάβει τη σύνταξη του Νοεμβρίου».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Κατάληψη σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ προγραμματίζουν από τη Δευτέρα και για 48 ώρες -μέχρι την έναρξη της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ- οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής. Από τις σχεδιαζόμενες καταλήψεις είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Την κινητοποίηση εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Οι κυβερνώντες πρέπει να κατανείμουν δίκαια τα βάρη

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, ο κ. Παπούλιας αφού σημείωσε πως «αυτή η χιτλερική βαρβαρότητα και η εγκληματικότητα άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη στην ευρωπαϊκή ιστορία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα έδωσε πολλούς νεκρούς και πολλά ερείπια στον αγώνα για να απαλλαγούμε από το χιτλερικό άγος, για να απαλλαγεί η Ευρώπη από το χιτλερικό άγος».
«Αυτό», επεσήμανε, «δεν πρέπει να το ξεχνούν οι εταίροι μας στην Ευρώπη».
«Σήμερα», ο ελληνικός λαός αγωνίζεται, δίνει μία άλλη μάχη, πολύ σκληρή για την επιβίωσή του.
Σε αυτή τη μάχη οι κυβερνώντες πρέπει να δείξουν μεγάλη κατανόηση, πρέπει δικαίως να κατανείμουν τα βάρη.
Τα βάρη δεν μπορεί να πέσουν στους ασθενέστερους.
Χρειάζεται αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί για να την κερδίσουμε, και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε».

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

Σπουδάιο τρίποντο.
Ο ΠΑΣ είχε τα γκολ, η Κέρκυρα τα δοκάρια.

Τα Γιάννινα έβαλαν στο σακούλι τους ακόμα τρεις βαθμούς, επικρατώντας της Κέρκυρας με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αν και καλύτεροι δεν μπόρεσαν να γευτούν σε ακόμα ένα παιχνίδι τη νίκη και έμειναν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες και δύο δοκάρια, ενώ φανέρωσαν σε ακόμα ένα αγώνα τους προβλήματα στην άμυνα.
Ο ΠΑΣ με το καλημέρα φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις του για το παιχνίδι.
Ο Τζημόπουλος όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι έβγαλε συμπαίκτη του σε θέση βολής, αλλά αυτή τη φορά ο Μπεσέρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς.
Αυτό το έκανε ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 9', όταν μετά από σέντρα του Γεωργίου από δεξιά, με κεφαλιά "κρέμασε" τον Κροάτη γκολκίπερ και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία της εστίας της Κέρκυρα.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθώντας να γίνουν απειλητικοί επιθετικά, άφηναν πολλά κενά στα μετόπισθεν, κάτι που παραλίγο να εκμεταλλευτεί ο Μπακαγιόκο στο 13' Ο άσος της ομάδας των Ιωαννίνων έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Γκαλίνοβιτς κατάφερε με τα πόδια να γλιτώσει τους "Φαίακες" από το 2-0.
Το σύνολο του Μπάντοβιτς είχε την υπεροχή, αλλά αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κηπουρού. Ο τελευταίος, αν και η ομάδα του συνεχώς αμυνόταν, δεν είχε χρειαστεί να κάνει ούτε μία επέμβαση για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, κάτι που φανερώνει και την αδυναμία της Κέρκυρας στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους οι "Φαίακες" έφτασαν στην ισοφάριση και θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν πάει και στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Στο 44' ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καλαντζή μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του στο παιχνίδι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κώτσιου και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κηπουρού, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στα πόδια του Μαζνόφ και μπλόκαρε.
Ο Ντεμόλ στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε αρκετά παράπονα από τους μέσους του και δίκαια, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν για αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Κέρκυρας να κερδίζουν την κατοχή και να πιέζουν για το γκολ που θα ολοκλήρωνε την ανατροπή. Και οι δύο προπονητές τόνωσαν την επίθεση της ομάδος τους, αλλά αυτό είχε αποτέλεσμα μόνο για τα Γιάννινα.
Σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι μπορούσαν να απειλήσουν μόνο από στημένη φάση, καθώς στη μεσαία γραμμή είχαν κυριαρχήσει οι παίκτες του Μπάντοβιτς.
Έτσι στο 69' ο Γκαλίνοβιτς δεν μπόρεσε να διώξει μακριά την μπάλα και ο Τζημόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ηπειρώτες.
Ο Μετίν από την στιγμή που μπήκε στον αγώνα ταλαιπώρησε την άμυνα των Ιωαννίνων και μάλιστα άγγιξε το γκολ, αλλά τη μία φορά το αριστερό δοκάρι και την άλλη ο Κηπουρός του στέρησαν την ευκαιρία να πανηγυρίσει και να χαρίσει στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι που δέχτηκαν ασφυχτική πίεση, θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι στο 80', αλλά ο Γκαλίνοβιτς βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς.
Ο ΠΑΣ υπερασπίστηκε το 2-1 μέχρι το τέλος και έφτασε στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Κέρκυρα που δεν έχει γευτεί τη χαρά αυτή και βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Λίλα, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βισέντι (Βίλα 46'), Γεωργίου, Μπεσέρα (Κουέβας 62'), Μπακαγιόκο (Κειτά 72').
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (Κοντοδήμος 61'), Βέντζελ, Καλαντζής, Γιάντσης (Ιωνάννου 59'), Λαμπρόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Οσμάν, Λόβιν (Μετίν 70').

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές ζητούν δεκατέσσερις έως τώρα βουλευτές

Δεκατέσσερις έως τώρα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται αποφασισμένοι, εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την τρόικα και η χώρα αποφύγει έστω και προσωρινά τη χρεωκοπία, να ζητήσουν εκλογές μέσω κειμένου με υπογραφές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας www.RealNews.gr
Ήδη εξετάζεται και ο χρόνος που θα εκδηλωθεί η πρωτοβουλία, αν δηλαδή θα είναι μετά την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (ή οποιασδήποτε παραλλαγής της επιτευχθεί) ή, απλώς, μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Η ανάληψη της πρωτοβουλίας μετά την 6η δόση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρχίζει τις τελευταίες ημέρες να κερδίζει έδαφος καθώς όσο περνά ο χρόνος η κατάσταση καθίσταται ανεξέλεγκτη και η χρεωκοπία όλο και περισσότερο πιθανή.
Οι βουλευτές που συζητούν για την πρωτοβουλία αυτή έχουν στην πλειοψηφία τους ως πραγματικό στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή εθνικής ανάγκης αλλά και την πρόκληση εσωκομματικών εξελίξεων, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε όπως εκτιμούν σε απομάκρυνση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Γεγονός που, όπως εκτιμούν, θα συμπαρασύρει αργότερα ή γρηγορότερα και τον Αντώνη Σαμαρά, οδηγώντας στην απαρχή ανασύνθεσης του σκηνικού.
Όπως υποστηρίζει η Real News, οι 14 βουλευτές δεν είναι μόνο της λεγόμενης βενιζελικής ομάδας , αλλά ανήκουν σε όλο το εσωκομματικό γεωγραφικό φάσμα είναι ακόμη και δυσαρεστημένοι από τον παπανδρεϊκό χώρο.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: Παρέμβαση για την οικονομία

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης σε άρθρο του για την ελληνική οικονομία, που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», τόνιζει ότι χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Ο κ. Σημίτης προβλέπει ότι η ταλαιπωρία θα διαρκέσει αρκετά χρόνια και το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη θα κριθεί το 2014 και εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη.
Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο γιατί θα είναι καταστροφική.


«Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας», υπογραμμίζει.
«Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα» αναφέρει παράλληλα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς», σημειώνει.
Τέλος εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κ. Σημίτης αποφεύγει να εκφραστεί θετικά για την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Κάπα Research: Ασφυξία των πολιτών για τα νέα μέτρα

Δυσφορία στα όρια της ασφυξίας, οργή και διάχυτη απαισιοδοξία προκύπτουν από την έρευνα της Κάπα Research για τα νέα οικονοµικά µέτρα. Οι περισσότεροι θέλουν η Ελλάδα να παραµείνει στο ευρώ και εκτιµούν ότι αυτό θα συµβεί ακόµη και έπειτα από µερική χρεοκοπία.
Οι Έλληνες λένε «ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην εξυγίανση του ∆ηµοσίου αλλά ένα μεγάλο «όχι» σε υψηλότερους φόρους, έκτακτα τέλη και µειώσεις συντάξεων.
Η πλειοψηφία, παρ’ ότι διαφωνεί µε το τέλος ακινήτων (75,3%), δηλώνει ότι αναγκαστικά θα το πληρώσει (60,6%).
Ένας στους τέσσερις όµως (το 25,8%) δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασµό της ∆ΕΗ µε το ειδικό τέλος, παρά τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.

ΕΚΠΟΙΖΩ: "Τσουνάμι" πλειστηριασμών από Γενάρη

Να απαγορευθούν για 3 χρόνια  οι πλειστηριασμοί που αφορούν την κύρια κατοικία.


Για επερχόμενη έκρηξη πλειστηριασμών ακινήτων από τον Ιανουάριο του 2012 μίλησε η ΕΚΠΟΙΖΩ, καλώντας την κυβέρνηση να προστατεύσει τους υπερχρεωμένους πολίτες, απαγορεύοντας κάθε πλειστηριασμό κύριας κατοικίας από τις τράπεζες για τα επόμενα 3 χρόνια.
Το αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ έρχεται έπειτα από τη διαπίστωση ότι την ίδια στιγμή που οι τράπεζες μποϊκοτάρουν με κάθε τρόπο το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αρνούμενες να ανταποκριθούν σε χιλιάδες αιτήματα για εξώδικο συμβιβασμό, παράλληλα έχουν ξεκινήσει να κοινοποιούν σωρηδόν το τελευταίο διάστημα προγράμματα πλειστηριασμών για τις πρώτες μέρες του 2012 (στις 31/12/2011 λήγει η περίοδος αναστολής πλειστηριασμών).


Η καταναλωτική οργάνωση έχει αποστείλει μέχρι σήμερα 14.000 αιτήματα εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τράπεζες, για 3.600 μεμονωμένους οφειλέτες και δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής κανένας εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Αντιθέτως, κοινοποιούνται προγράμματα πλειστηριασμών για το 2012.
Εν όψει του κινδύνου να βγουν στο σφυρί ακόμη και σπίτια δανειοληπτών οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να αξιοποιήσουν τη νομοθεσία, η ΕΚΠΟΙΖΩ ζήτησε επιπλέον με επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος
3869/2010, ώστε να αναστέλλονται αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο τα καταδιωκτικά μέτρα.
Παρά τις θετικές, για τους δανειολήπτες, αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από τα Ειρηνοδικεία το τελευταίο διάστημα, τα προβλήματα με την εφαρμογή του νόμου είναι μεγάλα.
Τόσο οι ειρηνοδίκες όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν στον αριθμό, με αποτέλεσμα την αργή προώθηση των αιτήσεων και την εκδίκαση υποθέσεων σε διάστημα που υπερβαίνει το προβλεπόμενο εξάμηνο, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων αυξάνεται ραγδαία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΚΟΝΙΤΣΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 0 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η αγωνιστική)

1.Δαβάκης: 6
2.Πετσάλι: 4
3.Καρίτσα: 4
4.ΠΑΣ Γραμμένο: 4
5.Περιστέρι: 4
6.Πανζαγορισιακός: 3
7.Κεφαλόβρυσο: 3
8.Μηλιά: 3
9.Ζίτσα: 3
10.Ανάργυροι: 1
11.Μπισδουνάκι: 0
12.Κόνιτσα: -1
13.Βοτονόσι: -1
14.Μάρμαρα: -4

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ολική διαγραφή χρεών άνεργης δανειολήπτριας


 Ιστορική απόφαση!!!
Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ) διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια «ιστορική» απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, ανοίγοντας το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.
Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν τη δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Είναι δε, στη συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν τη διαγραφή του χρέους από 50%-60%.
Για πρώτη φορά όμως, δικαστική απόφαση προβλέπει τη συνολική διαγραφή του χρέους.
Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Περικοπές από 15% έως και 60% από την 1η Νοεμβρίου στις επικουρικές συντάξεις

Οι περικοπές θα αφορούν όλους τους δικαιούχους.



Περικοπές της τάξεως του 15% έως 30% και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 60% αναμένονται από την 1η Νοεμβρίου για τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega.
Συγκεκριμένα, οι περικοπές αφορούν όλους τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, το ταμείο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και το ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων, όπως και ταμείο που καλύπτει υπάλληλους τραπεζών.
Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να είναι ανταποδοτικές καθώς, όπως είπε «δεν μπορεί να υπάρχει ταμείο το οποίο με 60 ευρώ μπορεί να δίνει 400 ευρώ επικουρική

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ζητά λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος για την ανάπτυξη

Σε άρθρο του, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης είναι «μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι» Επαναλαμβάνει την πρότασή του για την εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπονται απολύσεις στο δημόσιο, ενώ τονίζει πως με αυτή την πρόταση μειώνεται το έλλειμμα δραστικά, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κοινωνία, σε αντίθεση με την πρόταση της κυβέρνησης, που πυροδοτεί εκρήξεις και μειώνει το έλλειμμα πολύ λιγότερο.
Εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί, πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις και Αρχές ενώ συστήνει θέσεις και διορίζει χιλιάδες «ημετέρους» με διαβλητές διαδικασίες
Στο στόχαστρο μπαίνει και ο πρωθυπουργός τον οποίο και εγκαλεί για ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες, ενώ επισημαίνει πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί θυσίες, θυσίες όμως με προοπτική.
Ο κ. Σαμαράς τονίζει χαρακτηριστικά:
«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί χωρίς να πεθάνουν οι Έλληνες», ο οποίος απαντά σε όσους υποστηρίζουν πως «όλοι είναι ίδιοι» , λέγοντας πως «αυτό το προπαγανδιστικό σύνθημα εξυπηρετεί μόνο όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».

ΔΕΗ: Νέο ωράριο από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το ωράριο των υπηρεσιών της ΔΕΗ θα αλλάξει προκειμένου να εναρμονιστεί με τα αντίστοιχα ωράρια λοιπών φορέων και οργανισμών.
Το νέο ωράριο των υπηρεσιών της ΔΕΗ διαμορφώνεται ως εξής:
'Όλα τα καταστήματα της Εμπορίας (ταμεία - εμπορική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8:15 έως τις 13:45 (Δευτέρα έως Παρασκευή)
'Όλα τα πρακτορεία της Διανομής (συνδέσεις - τεχνική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8:15 έως τις 14:30 (Δευτέρα έως Παρασκευή).