Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές ζητούν δεκατέσσερις έως τώρα βουλευτές

Δεκατέσσερις έως τώρα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται αποφασισμένοι, εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την τρόικα και η χώρα αποφύγει έστω και προσωρινά τη χρεωκοπία, να ζητήσουν εκλογές μέσω κειμένου με υπογραφές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας www.RealNews.gr
Ήδη εξετάζεται και ο χρόνος που θα εκδηλωθεί η πρωτοβουλία, αν δηλαδή θα είναι μετά την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (ή οποιασδήποτε παραλλαγής της επιτευχθεί) ή, απλώς, μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Η ανάληψη της πρωτοβουλίας μετά την 6η δόση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρχίζει τις τελευταίες ημέρες να κερδίζει έδαφος καθώς όσο περνά ο χρόνος η κατάσταση καθίσταται ανεξέλεγκτη και η χρεωκοπία όλο και περισσότερο πιθανή.
Οι βουλευτές που συζητούν για την πρωτοβουλία αυτή έχουν στην πλειοψηφία τους ως πραγματικό στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή εθνικής ανάγκης αλλά και την πρόκληση εσωκομματικών εξελίξεων, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε όπως εκτιμούν σε απομάκρυνση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Γεγονός που, όπως εκτιμούν, θα συμπαρασύρει αργότερα ή γρηγορότερα και τον Αντώνη Σαμαρά, οδηγώντας στην απαρχή ανασύνθεσης του σκηνικού.
Όπως υποστηρίζει η Real News, οι 14 βουλευτές δεν είναι μόνο της λεγόμενης βενιζελικής ομάδας , αλλά ανήκουν σε όλο το εσωκομματικό γεωγραφικό φάσμα είναι ακόμη και δυσαρεστημένοι από τον παπανδρεϊκό χώρο.