Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ζητά λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος για την ανάπτυξη

Σε άρθρο του, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης είναι «μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι» Επαναλαμβάνει την πρότασή του για την εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπονται απολύσεις στο δημόσιο, ενώ τονίζει πως με αυτή την πρόταση μειώνεται το έλλειμμα δραστικά, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κοινωνία, σε αντίθεση με την πρόταση της κυβέρνησης, που πυροδοτεί εκρήξεις και μειώνει το έλλειμμα πολύ λιγότερο.
Εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί, πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις και Αρχές ενώ συστήνει θέσεις και διορίζει χιλιάδες «ημετέρους» με διαβλητές διαδικασίες
Στο στόχαστρο μπαίνει και ο πρωθυπουργός τον οποίο και εγκαλεί για ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες, ενώ επισημαίνει πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί θυσίες, θυσίες όμως με προοπτική.
Ο κ. Σαμαράς τονίζει χαρακτηριστικά:
«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί χωρίς να πεθάνουν οι Έλληνες», ο οποίος απαντά σε όσους υποστηρίζουν πως «όλοι είναι ίδιοι» , λέγοντας πως «αυτό το προπαγανδιστικό σύνθημα εξυπηρετεί μόνο όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».