Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Νέες ρυθμίσεις για 360.000 στεγαστικά δάνεια


Σε ουσιαστικές ρυθμίσεις «κόκκινων» και προβληματικών ως προς τον χρόνο της καθυστέρησης δανείων προχωρούν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, με αυστηρά όμως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά και έλεγχο τυχόν παράτυπων πράξεων, όπως η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων σε συγγενείς λίγο πριν σταματήσουν την αποπληρωμή του δανείου.
Οι δανειολήπτες που έχουν μπει στο ραντάρ των τραπεζών προκειμένου να ρυθμίσουν το στεγαστικό τους δάνειο ανέρχονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στους 360.000 και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: 100.000 έχουν στεγαστικό σε οριστική καθυστέρηση, δηλαδή πάνω από έναν χρόνο και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, 200.000 αδυνατούν -3 μήνες και άνω- να αντεπεξέλθουν στους παλαιούς όρους του δανείου (δόση κ.λπ.) διότι έχουν πληγεί εισοδηματικά, ενώ οι υπόλοιποι 60.000 έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Σουλίου


Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.
Το παρόν έδωσαν οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.
Μετά το προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών, στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτές της Ηπείρου και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές του 7ου ορεινού αγώνα δρόμου θυσίας Σουλιωτών από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τη Δήμαρχο Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση.

Συλλήψεις σε Γιάννενα και Άρτα για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (02-06-2018) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 28 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους (1,2) γραμμαρίων.
***
Συνελήφθη, σήμερα (03-06-2018) μετά τα μεσάνυκτα στους Κεραμάτες Άρτας, στο πλαίσιο ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, κατείχε δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δώδεκα ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, χθες (02-06-2018) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών (διασταύρωση Πεδινής Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 66χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε τέσσερις υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 26, 22, 26 και 21 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 66χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

‎ Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (03.06.2018) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας και της Άρτας.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών.

Γιορτή πολυφωνίας στο Θέατρο Πέτρας το Σάββατο 9 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.


Η πιο όμορφη, η πιο μεγάλη, γιορτή πολυφωνίας!
Η πιο γενναιόδωρη διαχρονικά στην Αθήνα!
19 πολυφωνικοί όμιλοι!
Αξίζει να το ζήσεις και να το μοιραστείς!

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9:00 μ.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ!

Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης: Ηπειρώτικη βραδιά-γιορτή προβατίνας, το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 21.00, στο γήπεδο Μεταμόρφωσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης "Ο Πύρρος", διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 21.00', την καθιερωμένη Ηπειρώτικη βραδιά-γιορτή προβατίνας, για ένα αξέχαστο γλέντι μέχρι πρωίας, στο γήπεδο Μεταμόρφωσης, Γεωργίου Παπανδρέου 183, Μεταμόρφωση, γεμάτο κέφι, ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό και νόστιμα φαγητά.
Στην ηπειρώτικη κομπανία που ανέλαβε τη διασκέδαση, οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες: Ναπολέων Δάμος στο κλαρίνο και οι, Δημήτρης Τζουμερκιωτης, Μάκης Κιάμος και Άννα Μαντζούκη, στο τραγούδι.

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η πρώτη τεχνητή ίριδα για τα μάτια


Την πρώτη τεχνητή συσκευή που αντικαθιστά την ίριδα του ματιού σε περίπτωση απουσίας της ή τραυματισμού ενέκρινε η αρμόδια αμερικανική υγειονομική Αρχή.
Η συσκευή λέγεται CustomFlex Artificial Iris και αποτελείται από μία λεπτή, αναδιπλούμενη μεμβράνη ιατρικής σιλικόνης, η οποία προσαρμόζεται στο σχήμα και στο χρώμα της φυσικής ίριδας των ματιών κάθε ασθενούς ξεχωριστά.
Η τεχνητή ίριδα εισάγεται στο μάτι μέσω μιας πολύ λεπτής τομής, ξετυλίγεται στην επιθυμητή θέση και ύστερα «λειαίνονται» οι άκρες της με τη βοήθεια ειδικών χειρουργικών εργαλείων. Στη θέση της συγκρατείται από τις άλλες δομές του ματιού, αλλά αν παραστεί ανάγκη μπορεί να στηριχθεί και με ράμματα.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), διευκρινίζοντας ότι η τεχνητή ίριδα είναι κατάλληλη για παιδιά και για ενήλικες των οποίων η ίριδα είτε απουσιάζει λόγω μιας συγγενούς (εκ γενετής) πάθησης που λέγεται ανιριδία, είτε έχει υποστεί σοβαρή βλάβη λόγω τραυματισμού.
Η τεχνητή ίριδα προορίζεται επίσης για άτομα με προβλήματα της ίριδας λόγω άλλων διαταραχών, όπως ο αλμπινισμός και η χειρουργική αφαίρεση της ίριδας εξαιτίας καρκίνου (μελάνωμα της ίριδας).