Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 45χρονος έμπορος ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν 575,6 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες (17-05-2013), στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 45χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 45χρονου και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα δέμα τυλιγμένο με μονωτική ταινία, που περιείχε κάνναβη βάρους (570) γραμμαρίων.
μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους (5,6) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τα 102 δημόσια έγγραφα που μπορείτε να τυπώσετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας

Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών.
Έτσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση, να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.
Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα, (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/ ) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη του «ΕΡΜΗΣ» και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσει -προσκομίζοντας και την αστυνομική του ταυτότητα- ότι είναι ο κάτοχος συγκεκριμένου ηλεκτρονικού «λογαριασμού» στη συγκεκριμένη πύλη. Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μία και μόνη φορά για κάθε πολίτη, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του.
Ο πολίτης αποκτά μία ηλεκτρονική θυρίδα στην «ΕΡΜΗΣ», στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα.
Ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει περαιτέρω τα ηλεκτρονικά έγγραφα που θα λαμβάνει στη θυρίδα του, προωθώντας τα όπου χρειάζεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ΕΡΜΗ όπως αναδημοσιεύει η www.iefimerida.gr  είναι οι εξής:

Καταργούνται τα τεκμήρια και οι αποδείξεις από το 2014

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς φυσικών και νομικών προσώπων.
Καταργούνται, με το το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τον Ιούνιο, τα μέτρα των τεκμηρίων διαβίωσης και της συλλογής αποδείξεων, καθώς το οικονομικό επειτελείο εκτιμά ότι δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη των φοροφυγάδων.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς φυσικών και νομικών προσώπων.
Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου:
1. Καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Με το νέο σύστημα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 800 ευρώ, θα έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου, με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειωθούν μέχρι και 20%.
2. Καταργείται η έκπτωση 1,5% επί του μηνιαίου φόρου, που παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.

Metrisi: Προβάδισμα της ΝΔ κατά 1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά μία μονάδα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ σύμφωνα με το «βαρόμετρο» της Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
 Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 21,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%
Χρυσή Αυγή: 10%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,6%
ΚΚΕ: 4,6%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,5%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,6 μονάδες ενώ στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 40,8% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 23,7%.
Στην ερώτηση αν «η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία» το 46,8% απαντά «ναι» και το 46,6% απαντά αρνητικά.  

«Το μυστικό της κυρίας Έλεν»: Μια παράσταση της Ηπειρώτισσας Ελένης Ζιώγα, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βασίλη Ζιώγα, που δεν πρέπει να χάσει κανένας Ηπειρώτης, από 13 μέχρι 30 Μαϊου 2013, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Aπό 13 Μαΐου για 3 εβδομάδες και δώδεκα μόνο παραστάσεις από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
«Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν»
Μια από σκηνής εξομολόγηση.
Ένας μονόλογος της Ελένης Ζιώγα βασισμένος στο μυθιστόρημα  του ΒΑΣΙΛΗ ΖΙΩΓΑ
«Όπως τα κούρντισες Θέ’ μου» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη
Στο «Μυστικό της Κυρίας Έλεν» μια γυναίκα μας ανοίγει την «αυλαία» στην πολυκύμαντη και ηρωική ζωή της, που διατρέχει όλα τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας της Ελλάδας  κατά τον 20ο αιώνα,  αλλά και στην ιδιόμορφη σχέση της με τον συγγραφέα γιο της, του οποίου την αγωνιώδη πάλη για την ανακάλυψη της αλήθειας στο υπαρξιακό ερωτηματικό του θανάτου η ίδια δεν μπόρεσε  ποτέ να καταλάβει.
Η σπάνια αυτή γυναίκα, που ξεκίνησε σαν φτωχοκόριτσο  στα Γιάννενα του 1914, και η οποία κατάφερε να γίνει επιτυχημένη αισθητικός, ήταν  η ενσάρκωση της θεληματικής προσωπικότητας.  Γι’ αυτό  πολέμησε παλικαρίσια με τα δυσανάλογα για τη  φύση της ,αλλά και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία της εποχής της, εμπόδια, που δεν έπαυαν να ορθώνονται μπροστά της σε όλη τη διάρκεια της ζωής της σαν ένα είδος τυραννικής νομοτέλειας.

Αντάμωμα αποδημικών Αδελφοτήτων και Συλλόγων της Ομοσπονδίας Αποδήμων Καλαμά Ιωαννίνων, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το πρωί στην τοποθεσία Μαχούνια Βαρυμπόμπης

Αγαπητοί συμπατριώτες ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όλους γνωστούς και φίλους στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 από της 10:00 το πρωί, έως όπου φτάσει !!!!! στην γνωστή από παλιά τοποθεσία ΜΑΧΟΥΝΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ.
Θα υπάρχουν πινακίδες ενημέρωσης καθ΄οδον μετά την γέφυρα της Βαρυμπόμπης.
Υ.Γ.: Παρακαλείσθε να ενημερώσετε συγχωριανούς και φίλους σας.


Το Δ.Σ της ομοσπονδίας

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μήνυμα η επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ
 

To δρόμο προς τις φυλακές πήρε ο 30χρονος Αλβανός που το περασμένο Σάββατο δολοφόνησε εν ψυχρώ το ηλικιωμένο ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου

Ο 30χρονος, αδίστακτος Αλβανός εγκληματίας μετά την προθεσμία που είχε πάρει την περασμένη Δευτέρα, απολογήθηκε την Πέμπτη  και όπως αναμενόταν κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κέρκυρας.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Από τις 22 Μαΐου θα μπορούν να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Από τις 22 Μαΐου θα λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr ) που επιτρέπει στους συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου). 
Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.
Μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη και ο 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείτο με ένταλμα σύλληψης και εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών αλλοδαπών

Σε συνέχεια του από 10-05-2013 Δελτίου Τύπου που αφορά υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών αλλοδαπών (περιστατικό που είχε συμβεί το Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα), ανακοινώνεται ότι χθες (16.05.2013) το πρωί, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατόπιν εντάλματος της κας Ανακρίτριας Θεσπρωτίας, ένας 31χρονος ημεδαπός, εμπλεκόμενος στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι την 09-05-2013 στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας είχε συλληφθεί ένας 59χρονος ημεδαπός, συνεργός του 31χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανάλογο ένταλμα σύλληψης. Οι δύο δράστες είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο τις σορούς των τριών λαθρομεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό με το οποίο τους μετέφεραν στην Ηγουμενίτσα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τριήμερες εκδηλώσεις για το «Ολοκαύτωμα του Σουλίου» από την Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Μαΐου

Η Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Σουλίου διοργανώνουν
τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή 24 Μαΐου, ώρα 7:30 το απόγευμα, με ποδηλατική αγώνα στην Παραμυθιά και ολοκληρώνονται την Κυριακή στον ιστορικό χώρο του Σουλίου.
Το Σάββατο, ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Σουλίου, στην Παραμυθιά θα γίνει συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και μία ώρα αργότερα στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στον Ιστορικό χώρο του Σουλίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, Δοξολογία, Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, Επιμνημόσυνη Δέηση, προσκλητήριο πεσόντων κλπ.

Εξιχνίαση έξι (6) διαρρήξεων σε μονοκατοικίες και ξενώνα στις περιοχές Αγίων Πάντων και Πλατάνου Φιλιατών Θεσπρωτίας

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ο 41χρονος Αλβανός δράστης

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων σε μονοκατοικίες και ξενώνα στις περιοχές Αγίων Πάντων και Πλατάνου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ως δράστης των παραπάνω κλοπών ταυτοποιήθηκε ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη προχθές (16-05-2013) το απόγευμα στον Πλάτανο Θεσπρωτίας και ομολόγησε τις πράξεις του. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον επίδοξο κλέφτη, τη στιγμή που είχε εισέλθει σε σπίτι, σπάζοντας το παράθυρο της κουζίνας, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 26/04 έως 16/05/2013:
· κλοπή σε ξενώνα στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων, ρουχισμό και ποτά.
· απόπειρα κλοπής σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
· κλοπή σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε τρόφιμα.
· διάρρηξη σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
· κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου έκλεψε εργαλεία.
· κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων και ποτά.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του ( modus operandi ), ο δράστης επέλεγε κυρίως μονοκατοικίες και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό τους σπάζοντας τα τζάμια είτε παραθύρων είτε πόρτας, στη συνέχεια αφαιρούσε κυρίως τρόφιμα και είδη ρουχισμού, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο χώρο.
Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.