Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, για κλοπές

Συνελήφθη, σήμερα (22.10.2015) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πάτρας και διάταξη του Προέδρου Εφετών Πάτρας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο 26χρονος, ο οποίος στερείται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Λούρο Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Λούρο Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το πρωί της 06-10-2015 σε οικία 68χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα, επτά χρυσές λίρες και ασημένια μαχαιροπίρουνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οδηγοί λεωφορείου, οι οποίοι μετέφεραν έναν λαθρομετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (22-10-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 56χρονος ημεδαπός, οι οποίοι μετέφεραν με λεωφορείο έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, αλβανικής μεταφορικής εταιρείας, μετέφεραν έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος δεν κατείχε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Το λεωφορείο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΥΚΛΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»: Γενική συνέλευση την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 28η/23-10-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 23-10-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 στη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 16-10-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 6ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (ΣΑΕΠ 018/8).
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας», προϋπολογισμού € 81.481,00 με ΦΠΑ.
4. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης Θεάτρου Δωδώνης», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.
5. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Αθαμάνιου», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.
6. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-09-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τμημάτων Ε.Ο. Ιωαννίνων – Γ. Πλάκας – Ραφταναίων - Πραμάντων», προϋπολογισμού € 49.000,00 με ΦΠΑ.
7. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της νέας διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΚΚΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ & ΚΑΛΑΜΙΑΣ Δ.Ε. ΦΙΛΟΘΕΗΣ» προϋπολογισμού € 8.690.000,00 με ΦΠΑ.
8. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο τμήμα Γέφυρα Αγίων – Κτίσματα – Κακαβιά», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση – Αποκατάσταση Ι.Μ. Αγ. Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», αναδόχου ΕΝΤΙ ΡΑΦΤΗ μέχρι την 08-07-2016.
10. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», αναδόχου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ, Ε.Δ.Ε. μέχρι την 12-12-2015.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 55χρονης ημεδαπής Ρομά, για ληστεία στην Ελεούσα Ιωαννίνων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 55χρονης ημεδαπής Ρομά, για ληστεία.

Για το ίδιο αδίκημα, κατηγορείται επίσης ένας άνδρας συνεργός της, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, εξακριβώθηκε ότι προχθές (20-10-2015) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, η 55χρονη προσέγγισε 66χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των -720- ευρώ. Όταν ο παθών το αντιλήφθηκε και προσπάθησε να ανακτήσει τα χρήματα, δέχθηκε επίθεση από τον συνεργό της 55χρονης, ο οποίος με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασε τελικά το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την ταυτοποίηση του συνεργού της 55χρονης, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Κουκλιοί Πωγωνίου: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και (3) μηνών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (21-10-2015) το μεσημέρι στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης (8) ετών και (3) μηνών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (21.10.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 23χρονου αλλοδαπού, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές, για οργανωμένη ένοπλη ληστεία.

Ο 23χρονος, ο οποίος στερείται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

Διάκριση για τρία παιδιά από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου

Διάκριση για τρία παιδιά από τον Παρακάλαμο του δήμου Πωγωνίου.
Επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στην ΕΠΣ Ηπείρου (Ιωαννίνων). 
Χθες συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στον νικηφόρο αγώνα μεταξύ των ομάδων ΕΠΣ Κέρκυρας-ΕΠΣ Ηπείρου με σκορ 2-3. 
Τα παιδιά αυτά είναι οι Κοντός Κωνσταντίνος του Σταύρου, Ντότης Βασίλειος του Ευαγγέλου και Ντότης Ραφαήλ του Δημητρίου.
Η ενδεκάδα που παρατάχθηκε η ΕΠΣ Ηπείρου.
1) Δήμος Μακρής
2)Ευάγγελος Στάθης
3)Μιχάηλ Πόγιας
4)Φάνης Τσιουτσιος
5)Κωνσταντίνος Κόντος
6) Γιώργος Πλατιάς
7)Βασιλης Κιτσακης
8)Ραφαήλ Ντότης
9)Άρης Λεκκας
10)Γιάννης Ριζος
11)Βασιλης Ντότης

Ένα εκατομμύριο ΙΧ «ξέχασαν» να πέρασουν από ΚΤΕΟ!

Έληξε την Τρίτη η διορία 

Περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ δεν επωφελήθηκαν της ευνοϊκής ρύθμισης μείωσης του προστίμου για εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ σε ποσοστό 50% που έληξε την Τρίτη, καθώς δεν προσήλθαν στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.
Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του προστίμου επιπλέον το κόστος του Τεχνικού Ελέγχου ενώ αν δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τότε θα τους πιστωθεί στην εφορία και το επιπλέον πρόστιμο των 150 ευρώ.
Ακόμη ένα εκατομμύριο ΙΧ θα πρέπει να περάσουν έλεγχο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, χρονοδιάγραμμα ιδιαίτερα ασφυκτικό, αν υπολογίζει κανείς ότι από δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 55.000 έλεγχοι.