Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης των λαχνών

 


Την Κυριακή  2 Απριλίου 2023  και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ομοσπονδίας, Δεληγιώργη 7, 1ος όροφος,  πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου.

Παρευρέθησαν Πρόεδροι, Αντιπρόσωποι και Μέλη των Αδελφοτήτων.

Αναγνώστηκε η έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου,  ο Οικονομικός απολογισμός και εγκρίθηκαν παμψηφεί.

Οι παρευρισκόμενοι Αντιπρόσωποι, εξέθεσαν τα προβλήματα των χωριών τους και τις προσδοκίες να λυθούν αυτά. Η Ομοσπονδία τους παροτρύνει να κοινοποιήσουν τα αιτήματά τους και σ΄ αυτήν  και να βοηθήσει από κοινού να λυθούν, μαζί με τον Δήμο Πωγωνίου.

Για τον προσδιορισμό του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι, γίνονται προσπάθειες για την οικονομική ενίσχυσή του και για την εύρεση του  χώρου φιλοξενίας του.

Τέλος, έγινε η κλήρωση των λαχνών. 

Εκληρώθηκε για την τηλεόραση των 50 ιντσών, ο αριθμός 1456.

Για την τηλεόραση των  32 ιντσών, ο αριθμός  0863.

Για την παραλαβή  των δώρων, απευθυνθείτε στον κ. Γρηγόρη Άρμπιρο τηλ: 6932795580, e-mail: garbiros@yahoo.gr  και στο  e-mail: omospondiaadelfotitonpogoniou@gmail.com

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Μειώνεται ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο ούζο και το τσίπουρο

 


Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ορίστηκε μειωμένος συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) αιθυλικής αλκοόλης  για την παρασκευή ούζου, τσίπουρου και τσικουδιάς με άμβικες ασυνεχούς λειτουργίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 3, διευκρινίζεται πως ως προς την παραγωγή ούζου, τσίπουρου και τσικουδιάς με άμβικες ασυνεχούς λειτουργίας πως αντικαθίσταται η  παρ. 3 άρθρου 81 Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Η παρ. 3 του άρθρου 81 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α’ 265) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Εφαρμόζεται συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) αιθυλικής αλκοόλης, μειωμένος κατά  50%, έναντι του ισχύοντος κανονικού συντελεστή:

α) Στην αιθυλική αλκοόλη για την παρασκευή ούζου. Στο ούζο, η αιθυλική αλκοόλη ή μέρος αυτής έχει αρωματιστεί με απόσταξη σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβικες ασυνεχούς λειτουργίας με χωρητικότητα έως 1.000 λίτρα.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους νέους υποψήφιους βουλευτές στην Ήπειρο

 


Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους νέους υποψήφιους βουλευτές με τους οποίους συμπληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Νομός Άρτας

Στο Νομό Άρτας εκτός από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν βουλευτή Γιώργο Στύλιο στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται

-Κυριακίδου Φωτεινή, Φιλόλογος

-Παπαδημητρίου Ντίνος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

-Σκούτερη Φωτεινή, Δικηγόρος

Νομός Θεσπρωτίας

Στο Νομό Θεσπρωτίας δίπλα στον νυν βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα θα βρεθούν:

-Ντούμα Έρικα, Δημοτική Υπάλληλος

-Παπαγιάννης Ιωάννης Δικηγόρος

 Νομός Ιωαννίνων

Στο Νομό Ιωαννίνων, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι τέσσερις σημερινοί βουλευτές,

Κώστας Τασούλας,

Σταύρος Καλογιάννης,

Γιώργος Αμυράς,

 Μαρία Κεφάλα.

Νέοι υποψήφιοι είναι:

-Εξάρχου Ελισάβετ, επιχειρηματίας

-Κορτζή Αντωνία, Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος

-Κωνσταντόπουλος Σπύρος, πολιτικός μηχανικός

Νομός Πρέβεζας

Στο Νομό Πρέβεζας εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο σημερινός βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης.

Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν ακόμη:

-Κατσκοβόρδου Μαρία, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

-Κυριάκης Σπύρος, Μηχανικός Υπολογιστών-Επιχειρηματίας

-Μπεϊντάρη Ιωάννα, Δικηγόρος

40 χρόνια ΠΕΑΝΔ, 40 χρόνια γεμάτα αγάπη για τα παιδιά με ΣΔτ1

 


Στην Ελλάδα, περισσότερα από 150 παιδιά ετησίως διαγιγνώσκονται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αριθμός που φαίνεται να αυξάνει συνεχώς, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των διαγνωσμένων παιδιών και εφήβων κάθε χρόνο υπερβαίνει το 1,1 εκατομμύριο.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) που τον περασμένο Μάρτιο συμπλήρωσε 40 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς, διοργάνωσε το Σάββατο 1η Απριλίου επετειακή εκδήλωση, αφιερωμένη στα μέλη της, τα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους, στους συνεργάτες και τους φίλους της, που όλα αυτά τα χρόνια την τιμούν με την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αμέριστη υποστήριξή τους.


«Η ΠΕΑΝΔ είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους, υλοποιώντας μια σειρά καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, ώστε να βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και να μπορούν να οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον τους. Όλες μας οι ενέργειες και δράσεις έχουν έναν σκοπό: να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους σε κάθε τους βήμα, σε κάθε τους όνειρο, σε κάθε τους ανάγκη, σε κάθε τους δυσκολία. Το ταξίδι αυτό είναι γεμάτο «συμμαχίες», συνεργασίες, φιλίες και κυρίως πολλή αγάπη» δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος της Ένωσης κ. Σοφία Μανέα.


«Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αμέριστη βοήθεια όλων των φίλων, ιατρών και συνεργατών της ΠΕΑΝΔ που προσφέρουν τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις και τον χρόνο τους σε όλες μας τις δράσεις και ενέργειες, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία μας.

Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

 


Επίσκεψη στο ιστορικό αλλά και πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μαζί με μέλη της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίας Βαρβάρας και τη συντονίστρια, Τασούλα Πετράκου.

Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στις παθήσεις του χεριού των μουσικών το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 10:00 π.μ.

 


Επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στις παθήσεις του χεριού των μουσικών, διοργανώνεται από την κλινική Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Άκρων του Ιατρικού Ψυχικού και το Τμήμα Χεριού της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Σκοπός της ημερίδας, εμπνευστής της οποίας ήταν ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός κος Ιωάννης Ιγνατιάδης, διευθυντής της κλινικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Ψυχικού, είναι “η ανάπτυξη και προώθηση της απήχησης του αντικειμένου σε Φυσικοθεραπευτές, Φυσιάτρους, Ορθοπαιδικούς και Νευρολόγους δεδομένου ότι στη χωρά μας το εν λόγω αντικείμενο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και οργανωμένο”.

Ταυτόχρονα η παντελής απουσία οργανωμένων κέντρων αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους μουσικούς μας. « Όπως οι αθλητές και οι ποδοσφαιριστές  έχουν τον γιατρό, τον αθλίατρο, τον ορθοπαιδικό αθλητικών κακώσεων και τον φυσικοθεραπευτή τους, έτσι φιλοδοξούμε και οι μουσικοί να έχουν κάποια μέρα τους αντίστοιχους γιατρούς τους» ανέφερε ο κος Ιωάννης Ιγνατιάδης.

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε απάτη με τη μέθοδο «phishing»

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας απάτη με τη μέθοδο «phishing», η οποία έλαβε χώρα τον προηγούμενο Αύγουστο στην Πρέβεζα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, μετά από τηλεφωνική  επικοινωνία με ημεδαπό, παριστάνοντας υπάλληλο τράπεζας και με το πρόσχημα της επιστροφής  χρημάτων από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.,  κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του (e-banking) και να πραγματοποιήσει στη συνέχεια μεταφορά χρημάτων συνολικού ύψους -2.980-  ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα σε δικό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και για την αποφυγή εξαπάτησής τους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Σε περίπτωση που θέλετε τρίτα πρόσωπα να καταθέσουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό χρήματα, περιοριστείτε στη γνωστοποίηση μόνο του αριθμού IBAN του λογαριασμού σας.

Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία, όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Προεκλογικό φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ήπειρο

 


Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε μια εκδρομή και 4 χρόνια μετά είδαμε το ίδιο έργο. Αυτά που έταξε από το 2019 τα βάζει στον προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ συμπεριλαμβάνει και δωρεές ιδιωτών, έργα δήμων και της περιφέρειας ως έργα της κυβέρνησής του.  

Πέρα από το «καλάθι φιάσκο» των έργων που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έκανε τον απολογισμό των έργων που ολοκλήρωσε ή σχεδίασε η κυβέρνησή του από το 2019 μέχρι σήμερα.  

Ο απολογισμός είναι σχεδόν μηδενικός όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι πολίτες της Ηπείρου.

Ήρθε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για να μας βρει φτωχότερους, σύμφωνα με  τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αφού μειώθηκε η καλλιεργήσιμη γη, μειώθηκε το ζωικό κεφάλαιο, μειώθηκαν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι παρά τις στρογγυλοποιήσεις του κ. Περιφερειάρχη. Η τεράστια ακρίβεια πλήττει και την περιοχή μας αυξάνοντας δραματικά το κόστος ζωής και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. 

Οι χαμηλοί μισθοί εμποδίζουν τους πολίτες να «βγάλουν» το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Τα παραπάνω βεβαιώνουν γιατί μειώνεται ο πληθυσμός της Ηπείρου και γιατί συνεχίζεται η ερήμωση της υπαίθρου.  Γιατί αυξάνονται οι ανισότητες και τα φτωχότερα στρώματα. Γιατί οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα.  Γιατί αυξάνεται το ιδιωτικό χρέος και χάνονται ή και κινδυνεύουν να χαθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των πολιτών. Και σε όλα αυτά έρχεται και η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (διά ζώσης) της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Σας καλούμε στις 11 Απριλίου 2023, ημέρα Μ. Τρίτη  και ώρα  11.00  μ.μ. στη συνεδρίαση ( ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ) της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 3ου/2023  Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

 1.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 63.000 κοτόπουλων πάχυνσης, στη θέση «Ντέτσικα», της Τ.Κ. Νέας Κερασούντας ,Δ.Ε. Φιλιππιάδας, του Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «Πτηνοτροφική Νέας Κερασούντας ΙΚΕ». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η. από αναβολή).

2.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Υφιστάμενη πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 15.900 πατρογονικών ορνίθων, εγκατεστημένη στην θέση «ΜΠΑΛΤΑΡΑΚΙΑ», Τ.Κ. Δροσοχωρίου, Δ.Ε. Παμβώτιδας, Δήμος Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».  Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Ευάγγελος Παππάς.. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

3.        Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 38.000 (152 Ι.Ζ.) πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί σε τμήμα του 311 αγροτεμαχίου αναδασμού Καστρίτσας, Δ.Ε. Παμβώτιδας, Δήμος Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κα Κωνσταντία Αγγέλη. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.